NY BLOGGADRESS!

Hej!

 

Här händer ingenting mer. Så gå till http://Filosofias.home.blog istället <3

Vill tacka Ratata för dessa 3 år, är för alltid tacksam för min första blogg portal.

 

Puss & kram

 

 

Sofia
11.07.2019 kl. 21:27

ÄR DETTA SLUTET...?


..på Filosofia?

Fick ett tråkigt mail förra veckan om att min lilla, söta och fina bloggportal Ratata troligen ska läggas ner i höst, om ingen annan plötsligt vill ta över den. Lite tråkigt att höra, men ändå lite förväntat då det inte har varit så värst aktivt där på en tid. Det betyder också att filosofias.ratata.fi..avaktiveras! 

DAM DAM DAAAMMMM!

Jag har länge funderat på vad som kommer att hända med min blogg i framtiden. Jag menar, vem försöker jag lura - jag hade mer intressanta saker att komma med förut. Då före jag var en vardagsnisse med 8-16 jobb och hade sambo (haha inte eriks fel utan mer att jag är mer stabil. hehe) Nu blir det mest påtvingade uppdateringar för att jag känner att jag vill upprätthålla bloggen, samtidigt som innehållet känns lite lame. 

Då blir jag och fundera på om mitt liv har blivit händelselöst  med en vanlig tråkig vardag eller är bara motivationen som är obefintlig? Har jag ens läsare kvar? 


Grejen är den: om jag vill fortsätta blogga efter september så måste jag antingen flytta bloggen till en annan portal eller laga en egen sida. Bara tanken av det är UGH. Jag tycker om simpla lösningar - och därför trivdes jag på Ratata. Det är enkelt, mysigt och hemtrevligt. Allt annat känns komplicerat och..krävande. (jag vill inte till byta till nouw eller blogg.se av varierande orsaker varav en är att jag inte känner mig som en bloggare utan mer som en..amatör vardags tänkare?)

Kanske det är meningen att jag skulle blogga i 3 år och låta den rinna ut i sanden? Kanske jag ska sluta vara offentlig med allt jag gör så att man faktist kan prata om min vardag med vänner och familj när vi ses utan att de redan har läst om det i ett inlägg? Kanske bloggen bara ska dö...och jag vänder ett nytt blad när jag fyller 30? Allt har sin tid? Är bloggarnas tid förbi?

Men vad gör jag om jag behöver skriva av mig om något jag funderar på, som just nu? Vad gör jag när jag stöter på något irriterande och måste yttra min åsikt om det för allmänheten? Vad ska jag göra om jag gjort något kul och vill dela med det med er? Vad ska jag sen göra..inte dela med mig til folk? How does one live like that?

What to do what to do WHAT TO DO?

Tror jag måste ta mig en riktig funderare under min semester. En ordentlig bloggpaus. Sådär att "klarar jag mig utan den eller kliar det i fingrarna efter en vecka?"

Jag hoppas jag får sån abstinens att min motivation bara PAMAR ut från öronen och vips har jag en ny hemsida med massor av roliga och intressanta inlägg och överanalyseringar. För bloggen räddade mig för tre år sen, så att säga, och det känns lite sorgligt om det ska ta slut. MEN vi ser! Nu ska jag njuta av min bloggpaus och inte fundera hur varenda sak jag gör ska formuleras bäst för ett inlägg i bloggen. Hehe. 

Så.. so long, farewell, auf wiedersen - GOODBYE!

I will be back soon-ish. 

KRAM

 

 

Kommer uppdatera min instagram som vanligt så om nån kommer att sakna mig otroligt mycket eller bara e nyfiken och vill följa mig så hittar ni mig på @fiauster

 

CHEEERZ

&

HA EN JÄVLIGT BRA SOMMAR!

 

Sofia
24.06.2019 kl. 19:22

PIRATE MÖHIPPA - DESTINATION TALLINN


Hello monday my old friend, nice to meet you once again!

Idag är jag trött. Men inte liksom sliten eller så, utan bara sömnig. För jag tror inte jag har fått sova i egen säng utan att ett alarm väcker mig på typ en månad eller så. Men så går det när man konstant har roligt. Hehe. Antingen är jag på jobb eller så är jag på vift nånstans. 

Denna helg var jag till Tallinn på möhippa, och det är så värt att vara lite sömnig idag, för det var otroligt kul. Hur kan man inte njuta av att överraska en kompis som ska gifta sig med att få vara utklädd till pirat (vardagskläder vid det här laget) och dricka gott, göra roliga saker som man aldrig gjort förut OCH umgås med härliga typer? Ja vet ni, det är nog omöjligt att ha tråkigt då. 

   Så idag tänkte jag bjuda på ett BILDMONTAGE från helgen! 

 

 

Se så vackert när alla verkligen tog tid ur sitt schema för att klä ut sig till pirater och sailors för Soffis skull? Fan vad fint alltså. Möhippan började egentligen på fredag då Soffis brudtärnor rövade iväg henne från jobbet. De åkte till en hamn och seglade ut tillsammans på en massiv segelbåt och drack skumpa och hade det gött. Därför var temat för möhippan just sailor/pirat! Ganska coolt!

Passade mig ypperligt då jag gärna klär ut mig. Hehe. Så vi andra i möhippegänget joinade festen på lördag morgon å vi seglade iväg mot Tallinn. (Med en liten större färja, hehe). Soffi blev rejält överraskad när hon såg oss på båten! 

ALLTID LIKA KUL med lyckade överraskningar. Am I right? 

 

 

 

Under dagen var vi i en park och lekte roliga lekar, drack skumpa och hade photoshoot. Ovan ser ni det vinnande laget i tävlingarna! HAHA!

Efter det gjorde vi nåt jag ALDRIG trodde jag skulle göra. Nämligen dricka öl (haha) OCH rita av en naken man. Jag är inte konstnärligt belagd över huvudtaget. Jag kan knappt rita en streckgubbe! Så att försöka rita av en livslevande människa var inte lätt! Men roligt var det. Tänk er 12 fnittrande halv-tipsyga kvinnor som försökte rita av en fullt naken man. Tyckte nog mest synd om honom om inte annat. Tyvärr fick vi inte fota så mycket där, så no dick-pics girls! Sorry. 

 

 

Efter det gick vi till våra Tallinn City apartments och böt från pirater och sailors till GLAM. För nu var det dags att gå mot skumppa tasting och middag! 

 

 

Den fina blivande bruden <3

Bild: Maria Rosenström

 

Efter skumppa tastingen på Pazzo wine bar, som var jätte najs btw, så gick vi till restaurang Lejb på middag. Där fick vi jätte god mat och supergott vin. Vår servitör var typ första kvällen på jobb och fick hantera tolv brudar - och gjorde det otroligt bra! Även om han inte kunde öppna en vinflaska. (som tur serverade han rätt bord för han fick lära sig av sommelier Anna hur man öppnar rätt.)

 

 

Efter middagen gick vi till en hemlig underground bar i 1920-talsstil - Parrot MiniBar. Där blev vi serverade fancyga drinkar av välklädda servitörer. Vi gick in i en garderob och gick ut genom en fågelbur. Tyvärr fick jag inga bilder därifrån men det var ganska coolt! Vid det här laget mådde jag illa av all mat och dricka så fick inte i mig nåt annat än vatten. ett till tecken på närmande ålderdom - man tål inte lika mycket som förut. Vatten efter 21 är dagens melodi för mig tydligen (LAME)

 

 

 

Vi avslutade kvällen i en nattklubb. Inte vilken natklubb som helst - utan en nattklubb jag inte fick namnet på som var underground (måste vara nån grej i Tallinn). Där dansade folk på ett dansgolv med ett träd i mitten. Det fanns dansare i fågelburar. Det serverades skumppaflaskor med spratelljus av snygga, välklädda värdinnor. Eftersom jag var semi-nykter vid det här laget hade jag en intressant upplevelse och observerade ett och annat. Det var underligt och coolt på samma gång. Händer säkert en massa fuffens där om man kollar riktigt noga. Men de spelade ändå bra musik och de flesta dansade hela natten lång! 

Vid två tiden gick några av oss till lägenheten för att sova, för vi hade ju varit igång sen typ 7 på morgonen och ja. Fötterna värkte, huvudet var tungt och vi skulle åka hem nästa dag så man ville få lite sovit iaf. Lite. 

Men det var en OTROLIGT rolig dag och Soffi var jätte nöjd - vilket var huvudsaken. Nu ser jag framemot bröllopet i sommar och att få träffa alla som var med igen! 

TACK till the bride squad för en jävligt kul möhippa! 

Tack till Sofia och Teemu för att ni gifter er och för att jag får vara med på er stora dag!

 

 

CHEEERZ

Sofia
17.06.2019 kl. 20:55

WHO AM I?


Tjenare!

Det är redan mitten på juni! WHAT THE ACTUAL FUDGE? Det betyder att det är två veckor kvar till semester. Men det känns inte så tungt att jobba som det brukar göra ibland före ledighet, för har ju bytt jobb här emellan, så det känns inte sådär att JAG BEHÖV SEMESTER. Måste nog säga att jag trivs jätte bra redan och har härliga nya kollegor! SCORE! 


Jag har en liten identitetskris. Jag vet inte riktigt vem jag är längre. Eller jo, jag har blivit en person som har börjat gilla vad alla andra tycker om. Jag är mer lättinfluerad än tidigare. Hur menar jag? 

Jo. Jag har exempelvis aldrig tyckt att svensk reality tv har varit underhållande. Aldrig kollat på PH, Big Brother eller vad allt det finns. Inte ägnat en tanke åt Wahlgrens värld! Tyckt det varit ointressant, helt enkelt. 

Tidigare på våren råkade jag kolla ett avsnitt av just Wahlgrens Värld på femman, och efter det började jag följa Bianca Ingrosso.. spola fram ett halvår och nu kollar jag på hennes vlogg, kollat tutorials och köpt en mascara från hennes sminkmärke Caia Cosmetics. Jag reagerade då hon hade lagt fillers i läpparna och tycker inte hon ska vara tillsammans med Philippe. WHO AM I. Why do I care? Tur så har Bianca humor och är oftast rolig. Hehe.

Jag har heller aldrig tidigare tyckt om Isabella Löwengrip. Började följa henne på instagram och nu äger jag fyra av hennes produkter. WHO THE FUDGE AM I. Tur så var hennes face wash inte bra för min hy blev torr och finnig. Så hon ÄR inte bra på allt ändå. Men ändå är jag intresserad av vad hon gör, vem hon träffar och om hennes barn är otrevliga för att de är rika. Sånt man nu funderar på! 

SÅ seriöst. VEM är jag? Varför bryr jag mig om sånt här nu och är nästa steg att följa med PH? If so, kan någon bitchslappa mig för det är inte ok. Snart har jag en massa onödigt sminkpaletter som jag inte vet hur man använder om detta fortsätter. SEND HELP!

Tror jag måste sluta följa dessa influencers på instagram och återgå till att tänka själv. För jag har länge varit stolt över hur lite jag påverkas av andras liv på instagram. Visst kollar jag och är nyfiken, inspirerad och intresserad - men har ändå oftast kunna låta bli att jämföra mig med andra kunna motstå från onödiga produkter. 

Men det är inte alltid lätt - ibland kommer jag på mig själv att avundas vissa som ser fräscha ut, får färgglad och hälsosam mat dygnet runt och går med fina kläder som de får "gratis". Men sen vet jag att det är deras jobb. De jobbar inte 8-16 på dagis och SEN ännu ser snyggast och fräschast ut - utan det är ju deras jobb att marknadsföra smink, mode- och matföretag. En bild är en sekund av 24 timmar, och bakom en perfekt bild ligger kanske 100 dåliga och timmar av redigering. Lätt att glömma det också. 

Så kom ihåg alla (och jag) - det är mer än bra att bli inspirerad, motiverad och glad av att följa en massa influencers och kändisar, så länge det inte får dig att må dåligt över ditt eget liv. Alla är olika, alla har olika situationer och ingens liv är bättre än någon annans! Viktigt viktigt VIKTIGT!

Men det är ok att beställa en mascara som faktist är bra. ok.

 

HA EN TREVLIG HELG!

CHEEERZ

 

Sofia
14.06.2019 kl. 15:58

SOMMARLISTAN 2019


Med endast 21 dagar kvar till önskad semester, så passar det ypperligt att fylla i årets sommarlista! Kopsa den från Danielas Dagbok, men orginalet är från Egoinas.


 

 

Vad gjorde du förra sommaren?

 

Allt för mycket. Jag minns förra sommaren som lite stressig, varm och sönderplanerad, samtidigt som den var härlig, rolig och perfekt! Jag var på ett vackert bröllop, på en rolig brankkisfest & jag paddlade i skärgården. Åt massor med glass, drack mycket öl och svettades. Tog många kvällsdopp och kalla duschar. 

 

Vad var det bästa med förra sommaren?

 

Att få spendera den med Erik. True story. Smörigt med sant!

 

Ett roligt minne?

 

Hmm. Måste nog vara Johanna och Antons bröllop. Gjorde min toastmaster debut och hade en sån jäkla rolig kväll! På andra plats var nog midsommaren hos Sofia & Jonas!

 

 

Hur mådde du?

 

Jag mådde bra, sku jag säga. Lite sömnbrist led man ju av pga. värmen, men mådde nog riktigt bra. 

 

Reste du någonstans?

 

Stockholm, Mariehamn, Hitis & Ekenäs. Var också till Kroatien men det var efter sommaren. (för det var i slutet av augusti så det räknas inte hehe)

 

Planer för denna sommar?

 

Oj oj, sönderplanerad som vanligt! Vi ska spendera midsommaren i skärgården på Hitis med massor av kiva folk. Erik är ju därifrån ifall någon inte visste. Sen ska vi fara till Raseborg några dagar, vara lite i Åbo, tillbaka till Hitis på brankkisfest och sen ska jag avsluta min semester i Raseborg då jag ska på bröllop till Fiskars. 

Jag vill äta gott, jag vill paddla, jag vill simma, jag vill CHILLA och jag vill ha roligt. Det är mina sommarplaner. 

 

 

Hur länge ska du vara ledig?

 

Om det går som jag önskar så får jag vara 3,5 veckor ledig! BETALD SEMESTER! Första sommarsemestern sen jag flyttade till Åbo..YAAAAS! Förra juli var jag visserligen ledig, men den var obetald. Så det räknas inte som semester. 

 

Vad ser du mest fram emot?

 

Samma som varje sommar. SKÄRGÅRDEN. Jag älskar att vara vid vattnet. Sen såklart att spendera min semester med Erik. Bröllop är också mysigt så det ser jag också fram emot! 

 

Vad kommer du att köpa inför sommaren?

 

Hmm. Tror inte jag behöver köpa något speciellt? Typ skavsårsplåster, myggspray och..mat?

 

Favorit i sommargarderoben?

 

Mina nya Lee farkkushorts. Köpte dom på rea och dom e så tuuusans bekväma! Shorts o t-hirt. Sommarens bästa kombo!

 

 

Kommer du bli brun?

 

Har gett upp den drömmen för längesen :)))

 

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

 

Drick mycket vatten, försök att njuta av ledigheten & en glass om dagen ÄR bra för magen!

 

Vad kommer du äta?

 

Halloumi, glass, ärter och typ grillmat? 

 

Vad kommer du ha på dig?

 

Beror på var jag är. Hemma - så lite som möjligt. Bland folk - kläder! 

 

 

Hur kommer du göra dig illa?

 

Finns många möjligheter. Erik sa att jag kommer ramla med en skoter. Jag tror jag kommer snubbla på en trädrot eller någå annat klumpigt som bara jag lyckas med. 

 

Vad oroar du dig för?

 

Att inte jag inte får min semester. Att inte hinna träffa alla som jag vill träffa. Att det regnar hela semestern. Att glassen tar slut osv. 

 

Favoritsommarmånad?

 

ALLA! Juni har midsommar, juli är ledigt och augusti är min födismånad. Alla har sin fördel!

 

Hur kommer du att minnas sommaren 2019?

 

Det vet vi inte för den är slut. Men jag hoppas på att jag verkligen NJÖT av den. 

 

Sofia
10.06.2019 kl. 16:16

LIVSUPDATE


Well hello there! 

Från att ha skrivit inlägg tre gånger per vecka till knappa en per vecka känns lite sådär tråkigt. Men jag har haft så fullt upp med både flytt, Game of Thrones, födelsedagar, Hockey VM, nytt jobb och allmän utmattning att jag bara inte har haft ork att dra fram datorn för att blogga. 

Jag tänker såhär: om jag inte har något vettigt att säga så behöver jag inte säga nåt alls. Eller va? Tro mig, jag har försökt skriva inlägg flera gånger men det bara blir nonsens. För vem vill läsa om hur jag varit på jobb, kommit hem, ätit och kollar Game of Thrones tills jag somnar? HAHA. 

Men nu har det lugnat sig, och har faktist ork att göra annat nu - samtidigt som jag kollar igenom GOT igen. 

 

Så här kommer en kort sammanfattning på mitt liv, ifall någon funderar!

Sambolifvet rullar på. Inredningsmässigt står det ganska still, har inte haft tid att fixa här hemma, men annars går det bra! Vi trivs superbra här i lägenheten - och att bo ihop. Det går nog lite fööör bra. Borde kanske överanalysera lite för at skapa lite spänning. Hehe.  

Jag började mitt nya fasta jobb idag! Nya och nya, men ny enhet, nya kollegor och nya barn - men samma arbetsgivare. Idag har jag yrat på som en höna. Alltid så första dagen på ett nytt ställe. Viktigaste nu är att lära känna alla, stora som små. Även om jag skulle vilja kunna och veta allting redan - så tar det alltid tid! Tyvärr.. Hehe. Men det var en bra första dag och tror det kan bli riktigt bra. 

Jag var hem till Ekenäs på veckoslutet och träffade massor med folk vi olika tillfällen. Fick en riktig boost av energi! Speciellt under Siljes överraskningsfest (som vi lyckades överraska henne btw). Jag träffade så många roliga och härliga typer, både nya bekantskaper och vänner jag inte träffat på länge. Jag vaknade med ett stort smile på söndag även om jag mådde lite illa. Hehe. Det var välbehövt att spedera lite tid hemma. 

Denna vecka ska jag jobba, åka fram och tillbaka till Helsingfors och åka över till Åland. JO SIDU på onsdag ska jag ä n t l i g e n gå på Backstreet Boys konserten - YAAAS! Tjugo år sedan sist. Ska bli ett kärt återseende. Kommer garanterat att fälla en eller flera tårar. Sen på veckoslutet ska jag hoppa på den röda färjan och åka över till Åland och hälsa på Sonja - ett till kärt återseende! 

Sådär överlag är allt bra med mig. Har varit en lång vår och nu känns det som jag har lite mer tid att andas ut. Så ska bli mera aktiv här. För I needz it!

 

Onwards and upwards I say! För om 27 dagar blir det semsester! 

Ha det gott HEEEJ!

 

 

Sofia
03.06.2019 kl. 18:28

EN SÅ TUSANS STOLT FINNE

 


Jag vill inte vara den, men jag sa det från början. Jag sa att det inte behöver vara en dålig sak bara för att vi hade 18 "nya" spelare i landslaget. Ett lag utan stora, kända NHL-spelare med stort ego som stör, utan det blir ett fräscht underdog lag med en genemsam stor vilja och med ytterst lite att förlora - för det var ingen press. Få trodde att det skulle gå vägen, men jag hade en känsla. Okej, jag blev ändå lite den som sa att jag hade rätt. MEN JAG HADE RÄTT!

VIPS så slog de ut våra älskade grannländer. Mörkö, Lankinen och laget drog undan mattan på Sverige, sedan på Ryssland. Bara de två matcherna i sig var tillfredställande nog. Sen blev det final mot Kanada. Jag mådde illa av nervositet. Kanada har alltid varit bättre. Men..gissade att det skulle bli 3-1 för att jag ville vara positiv. Borde ha tippat hundratals med pengar!

VILKEN LAGEFFORT! FINLAND TOG HEM GULDET!!!!!

De otippade underdogsen tog hem Finlands tredje VM-Guld (herrar). Första 1995, andra 2011 och nu tredje 2019. 

Sitter nu och ser på live-sändningen från Kaisaniemi parken i Helsingfors och lejonen har precis anlänt med bussen. Publiken är galen! Det är ca 50 000 människor som hurrar och jublar. Det viftar hundratals med finska flaggor i väntan på VM-hjältarna. Var själv på plats 2011 och viftade med flaggan. Blir riktigt rörd av vårt land.

Kan inte tro att det firas med likadan stämning och med likadant hjärta i något annat land, som när vi firar hockey VM-guld i lilla Finland. Ishockey är nog den sporten som really unite this country. Folk samlas i alla städer, bilarna tutar, människor dricker champagne och hoppar i fontäner. I mean, who does that? WE DO! ..eller alla andra för jag orkade inte gå ut. Men ALLA ANDRA! 

Som sagt förut så är detta det enda som gör mig ens lite patriotisk och just nu är jag STOLT över vårt landslag och extra STOLT att vara finne. Aj että vad fint gjort.

 

IHANAA LEIJONAT IHANAA!

 

bild: leijonat.fi

 

 

 

 

Sofia
27.05.2019 kl. 19:24

Started from the bottom now I'm here


Från att jag har vuxit upp som en blyg småstadsflicka med ingen som helst förmåga att stå upp för mig själv eller ha en egen vilja - till att skriva en personlig blogg & frivilligt stå framför en publik och dra en show är ett mirakel. Inte kanske livets mirakel, men ändå mitt egna lilla mirakel. 

Vi hade vårfest på dagis förra onsdagen, där jag och en kollega var värdar för Allsång på Skolgatan. Det var en så lyckad kväll på alla sätt och vis. En förälder kom nästa morgon och tacka för festen, och att hon ser att jag verkligen är på "oikealla alueella". Det var den bästa komplimangen jag kunde få. Jag älskar mitt jobb med barnen och jag känner att jag är bra på det, men jag tycker lika mycket om att uppträda och att underhålla människor och att få dem att skratta. 

Jag är lite som tingeling. Om jag inte får uppmärksamhet så dör jag. Har ett hälsosamt bekräftelsebehov hehe. Jag menar annars skulle jag inte skriva blogg, dra skämt eller instagramma. Skulle inte ha valt att jobba som underhållare på hotell eller som lekledare på båt. Om inte Erik märker mig åtminståne en gång i timmen så kräver jag det. MEN det har inte alltid varit så...

*intensiv filmmusik - dadadaaaam*

Jag var den blyga. I dagis och i grundskolan följde jag mest med strömmen och gjorde det som alla andra gjorde, för det var lättast så. Jag hade inget självförtroende över huvudtaget och ingen egen förmåga att välja vad jag ville göra. Jag hade egna önskemål, men kunde inte ta steget till att göra det om ingen annan tyckte det var en bra idé. Jag brydde mig för mycket om vad andra tänkte. Påverkades av alla andra. Ibland önskar jag att det skulle varit lite annorlunda och att jag fattat tidigare att jag var nog. 

Det tog tills jag var 24 före jag visste vad jag ville göra, och det krävdes att jag flög ensam iväg till en spansk ö för att hitta mig själv. Efter det har jag vågat resa ensam många gånger. Stå på många scener. Varit toastmaster. Starta en blogg. Säga mina åsikter. Vara mig själv. Lita på mig själv. Flytta till Åbo. Studera. 

Visst får jag vanliga slängar av osäkerhet, tvivel, illamående i nya situationer, frågar råd av andra före jag gör ett beslut och har ofta känslan att sluta när det känns svårt - men jag litar ändå alltid på mig själv och är inte lika blyg att föra fram vad jag tycker. Jag tar mer plats. Jag vågar. 

Started from the bottom, now I'm here. 


Här är fyra viktiga saker jag lärt mig och vill ge vidare:

1. Ibland måste man gå sin egen väg för att hitta sig själv. 

2. Det är inget fel på att vara mesig & känslig - man lever längre om man är lite försiktig. MEN att gömma sig för allt nytt, skrämmande och farligt - och lita på att andra sköter om en hela tiden, gör en bara mer oförberedd för det ljuva och svåra lifvet.

3. Det är absolut inget fel att vara BLYG. En blyg person behöver bara mer tid och lite hjälp med att komma fram. Lyft upp dem mer iställe för att trycka ner. 

4. Det behövs ändå människor av varje sort. You do you. Om det inte duger, byt sällskap. 

 

Så kom ihåg nu allihop - speciellt alla blyga, osäkra och känsliga individer: 

Du är precis så som Du ska vara - och låt ingen påstå något annat.

 

Hälsningar: Långa, mesiga, roliga, känsliga, fjantiga och tuffa Sofia. And if I don't get attention I will die. 

 

Who are you?

 

CHEERZ

 

Ps. Finland spelar för guld ikväll. Nu ska alla tänka vitt och blått så vi slår Kanada i hockey VM! 

GO GO GOOOOO!!

 

 

 

Sofia
26.05.2019 kl. 18:20

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com