jag har skaffat mig en till hobby!


Jag gjorde en liten undersökning på instastory på om vilka rubriker jag ska fortsätta med på bloggen, förutom mitt vanliga flum om mig själv. Jag har haft lite paus med Veckans babe (som egentligen borde vara månadens babe) & Thank you notes för jag blev själv lite busy och konsumerad av annat så det fanns lite tid. MEN det är ingen ursäkt om man vill upprätthålla någonting, right? Dessutom tyckte jag att tio avsnitt av thank you notes var ganska passligt. 

Men folket har röstat och de vill ha tillbaka allting + lite mera inlägg om mat, recept och annat gott! Så nu ska de bli fart på fiauster. Men tänker ändå inte vara destu allvarligare än vad jag redan är, för det är ju mer som en hobby, och den handlar ju om mig och mitt liv-ish. Så nu ska jag börja leta reda på intressanta typer att intervjua! Finns massor, så stay tuned för det. 

NICE TEAMWORK Y'ALL!

På tal om mitt liv så anmälde jag mig precis till körsång (!!) på Arbis i Åbo! Tammisjutton nu ska jag ha hobbyn jag gillar! Plus att ingen förkunskap, förutom ett någålunda bra musik-öra krävs, så månne inte det gå för sig med min röst! Det är nu jag är i den åldern jag vågar göra sånt jag borde ha gjort tidigare. No shame!

 

 

Jag skulle rekommendera till alla att pröva på nåt man kanske alltid velat prova på - men inte vågat! Prata med den där typen du har en crush on. Res till ett land du alltid velat besöka (förstås spara pengar först, duuh'), smaka på sniglar eller ligg en hel dag på soffan utan att göra nåt. Något litet kan vara ett stort steg för någon!

 

Fiauster out. 

 

CHEERZ. 

 

 

sofia
15.08.2018 kl. 18:02

ROADTRIPPIN' ALL AROUND

 


Hellurei det är snart tid för min nästa resa, nämligen om 6 dagar! Den här gången blir det Kroatien och med mig har jag Lilly. Den blev bokat ganska spontant i februari när jag inte hade en aning om min arbetsframtid och var lite grå, och flygbiljetterna var skitbilliga. Hon hade just kommit från en resa och hade post-semester blues. Ganska bra kombination.

Vi ska flyga till Pula och har hyrbil för hela veckan så vi kommer (jag) köra omkring till många olika städer och kanske t.om våga oss över gränserna till Italien och Slovenien! Vem vet, kanske jag bara vågar köra från hotellet till stranden.

Nä, men jag tycker om att köra bil, och sku kunna påstå att jag kan hantera en bil ganska bra. (inga utomstående åsikter mottages). Så jag har vågat mig på många olika bilar på många olika ställen i rätt så ung-ish ålder. 

 

Tänkte lista de ställen jag kört i som har gjort mig till en bättre chaufför. Det är inte så många men ändå fler än ett!

 

 

 • Norge

Jag har två gånger bilat från Finland till norra Norge då jag har rötterna i Mo i Rana. Det är ungefär en hel dag i bilen från Ekenäs, via Sverige, upp till fjällen. Första gången var scary as hell då jag kanske haft körkort ett år, men andra gången ca. 6 år senare var man vaner och tuffer. Har också varit kusk ett varv i Trondheim när jag var där på besök. 

Tycker inte det är svårt att köra i Norge, mera skönt för ögonen då naturen är så tusans vacker! Bara man håller upp ögonen för renar osv.

 

 

 • Skottland

Jag var skitnervös när jag skulle hyra bil i Skottland för första gången. VÄNSTERTRAFIK! What iz up with that? Vet inte hur många gånger jag smällde handen i dörren när jag skulle växla med höger istället för vänster. Det var så förvirrande att hållas på vänster sida av vägen - speciellt när man skulle svänga eller köra i en rodell. Men efter en tid lärde man sig det också och det var en upplevelse i sig. Rekommenderas starkt att antingen bila eller åka tåg genom de skottska högländerna. SO FREAKIN' GORGEOUS. Tänk höga berg, djupa dalar och duggregn. 

 

 

 • Mallorca

Sydeuropa och trafik..need I say more? Folk kör som de själv vill och viftar med händerna omkring och ropade "eyy coño". Men klarade mig utan en skråma och hyrde bil relativt ofta under mina två säsonger där. Tror det gjorde mig till en bättre chaffis och mer självsäker, kanske. Eller så smittades deras carelessness av sig och jag bara kör på. No pasa nadaaa! 

 

 

 • Raseborg

Jag vet att det inte är ett annat land, duh'. Men jag måste lista med det för att Ekenäs, Karis och allt som hör till har nog egna trafikregler och att kunna köra bil i Raserborg utan problem är nog en talang i sig. Am I right? Det är ibland lättare att köra bil i Åbo eller t.om i Helsingfors för trafiken är mera styrd av trafikljus. Vet inte hur mycket det ena trafikljuset påverkar i Ekenäs liksom. Det är lite spännande och kul att cruisa på i hemstaden. Lite som fast and furious. Wroom.


Ser framemot att få cruisa omkring nästa vecka och hoppas det går smärtfritt och utan skråmor på både bil och på oss. Ska försöka plugga om hur trafik-vetten är i Kroatien så man är lite förberedd iaf. 

Jag rekommenderar stort att hyra bil när man åker utomlands. Man ser så mycket mer av landet och kan upptäcka fler ställen! So worth it. Är man flera än en så blir det inte så farligt mycket dyrare än att åka buss/taxi/båt om man vill längre än runt byn liksom. 

 

HE va he!

Om någon har rest omkring i norra Kroatien och/eller där omkring - ge gärna dina bästa tips på vart man borde fara på kytt.

 

CHEERZ!

 

Sofia
13.08.2018 kl. 17:52

sunday, lovely sunday!


Hola hola carambola!

Söndag igen och regnet öser ner. Gött. Finns inte mycket som slår ljudet av regn en sovmorgon. Kanske en riktigt goer ägg smörgås eller rena lakan i sängen. 

På veckoslutet var det ett år sedan Erik sa "nog är du ju min flickvän" till tonerna av Teflon Brothers på Aurafest här i Åbo. Vad är Aurafest frågar ni? Nå, det är en två dagars festival i Kuppisparken som består av typ 80% finsk rap och 20% dance. Typ. Förra året jobbade jag varje vecka det var nåt kul pågång, som Ruisrock, Tall ship races, halva RockOff och midsommaren. Så Aurafest var den enda festen kvar och tänkte att - why not?

Det var en super bra helg förra året och blev ett stort Mikael Grabriel fan. Otroligt nog råkade jag vinna ett par biljetter via facebook i år, så självklart ville vi fira vår årsdag på samma vis. Jag älskar födelsedagar, årsdagar och andra festligheter så jag tyckte det var ganska meant to be. 

Men touché LIFE, touché. 

Det blir ju aldrig så som man tänker sig. Vaknade på lördagen i det värsta skicket ever. Mådde illa, hade huvudvärk, stegring och låg i sängen hela dagen. En riktigt sugig dag. Men på kvällen skärpte jag till mig och så for vi till kuppisparken och hann se Mikael Gabriels sista låtar och alla JVG's låtar. (det led jag ut för Eriks skull). För nog skulle det ha harma rejält om vi inte for. Vuxenpoäng till mig för jag höll mig till pepsi&vatten och 100 poäng till honom för att han tog hand om mig hela dagen med mat, mys och bra humor. 

Men varför måste jag bli sjuk och krasslig just den här dagen? Jag blev riktigt orolig i ett skede när jag behövde kasta upp. I never do that. Almost never. 

Aint't life just a kick in the crotch, spit on your neck FANTASTIC?

 


Kärlek gör mig till en smörig sak, som ni har märkt. Ibland funderar jag nog vartifrån det kommer och vem jag har blivit. Men jag är lycklig och I know it - så jag får klappa händerna!

I mean - jag fick ett väldigt personligt och hemlagat kort + en superfin bukett med blommor! LÖV IT! Av mig fick han ett för stort läderarmband och ett köpt kort. MEN ska fara o korta av det så det passar. Hehe. 

 

 

 

Nu ska jag chilla resten av kvällen

Vad ha ni gjort? 

 

CHEERZ!

 

 

sofia
12.08.2018 kl. 17:30

forgetful fia


Tjenare tjenare mittbenare!

Det är tisdag kväll och i morgon är vi halvvägs in i arbetsveckan. WTF. Det var ju just helg? Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om när dagarna går fort. Ibland är det skönt men ibland hinner jag inte riktigt med. 

Idag har varit en bra dag från första stunden. Vaknade av de klingande klockorna från Åbo domkyrka, åt en lugn frulle och kollade på ett avsnitt av Glee. (yes I'm a Gleek).

Hela dagen spinnade på i samma takt. Men, jag har varit väldigt yr i huvu både på jobbet och efter. Lite små glömsk. I vilken ålder kommer de första tecknen på demens? Blir ju faktist trettio nästa år. 

Jag gick halvvägs hem från gymmet när jag håka att min vattenflaska blev efter. Tvekade en stund, because hungry, men bestämde mig för att gå tillbaks efter den. Det är en non-gmo Sistema flaska after all. 

Väl framme på gymmet, efter en rundtur, kom jag ihåg att den är i väskan. Alltså, fick ju in extra steg, men jäklar va onödigt. Tur så hade jag maten färdig hemma, annars sku jag har ätit min vikt i knäckebröd. Men hur kan minnet svika sådär underligt? Brist på syre? Brist på mat? 


 

Annars så har jag hittat tillbaka till min träningsrytm. Jag njuter av att röra på mig och har börjat utmana mig själv igen. Jag hoppas min nya dos av motivation håller i sig mer än en månad. Men jag tänker lite annorlunda nu. Nu vill jag få en stark och uthållig kropp som håller livet ut. Jag vill hållas frisk och pigg. Såklart är lite mindre häng och fläng en bonus - aint' gonna lie. Men jag bryr mig inte lika mycket om det mera. Kanske det också kommer med åldern? Att bry sig om viktigare saker än att se bra ut för andra? Eller är det bara en fas när sommaren är över.. Who knows. 

Nu ska jag ta en liten dusch och fundera på livets stora frågor. Varför har män mindre valmöjligheter när det gäller schampoo? Vem bestämde alla trafikregler från början? Varför har IKEA stoppat produktionen av påslakan med hål för händerna så man kan hålla i hörnen på täcket och VARFÖR kostar nötter mer än en huvudrätt på restaurang?


Ha det gött, ät mindre kött och gå inte när det är rött!

 

CHEERZ!

 

Sofia
07.08.2018 kl. 19:12

Sol, vind och vatten - och den arma åskan.


Sunday mode is ON. Är utvilad och trött. Har fått gå skolös, sminklös och ansvarslös hela helgen ute i skären. Så som det ska va. 


Har fått andas in, för min del, sommarens sista varma skärgårdsluft. Nästa gång jag är vid vatten och berg är i Kroatien och det är ju inte riktigt samma sak. Det kommer vara saltigare, varmare och annorlunda..re. kanske till och med vackrare, på ett annat vis. 

Såklart kom åskvädret till Hitis igår och jag, i vanlig ordning, hade hög puls och låste in mig i närmaste sovrum, medan de andra stod ute på trappan och kolla in vädret. I don't get it!

Min pappa gör samma sak. Sitter ute på trappan och observerar blixtar, medans jag hackar tänder under sängen. Visst är luften efter ett åskväder mycket friskare och så, men ändå obehagligt. 


Jag. Tycker. Inte. Om. Åska. 

Det är asigt väder. Högt, ljudligt och oberäknerligt. Så jag har inget behov av att titta på det när man hör det. 
Har lite fobi för högljudda smällar. Samma med fyrverkerier på nära håll. Onödigt hög volym. Reagerar också på om folk ropar, skriker eller grälar högt. Not a fan!

Nån annan som känner igen sig? Eller är det bara jag som är mesigär? 

 

 

Himlen är skyldigt RÖDER. 


Snart är de dags att åka hemåt.

Back to basics i morgon!

Gött.

 

Sofia
05.08.2018 kl. 15:51

Fem fröjder denna fabulösa fredag


Nummer ett: Att det alltid finns ett alternativ. Fördelen att veta detta är att allting alltid oftast går att lösa, om man tänker efter lite extra när det känns svårt. 

Numero dos: Vinden i mitt ansikte. Tammisjutton så trevligt med lite vind ute hörni! Det FLÄKTAR! Nu känns lifvet lite lättare att leva igen liksom. 

Nummer tre: Att fira fredag! Vi pratade om det på jobbet idag. Att på semestern firar man aldrig fredag och ser framemot helgen på samma vis som när man jobbar. På semestern är man ledig varje dag och fredag är som alla dagar, men nu när det är arbetstider igen så är fredag den bästa dagen! FREDAGSFEELIS!

Number four: Positiv feedback. Att få höra att man gör ett bra jobb och att det uppskattas - det är nog en så trevlig känsla och kan pigga upp dagen rejält. Mera feedback till folket! Även negativ feedback kan påverka en positivt, om man är sån som kan ta det och använder det till att förbättra sig. 

Nummer FEM: Min kropp. En riktig fröjd att inse hur mycket den kan göra och hur mycket den orkar efter en lång paus utan regelbunden träning och motion. Har inte tagit hand om den så bra i sommar, så är tacksam att den ändå orkar och vill! THANKS DUDE! Ska ta hand om dig bättre nu, jag lovar <3 


 

Det var mina fem fröjder denna fabulösa fredag! 

Nu ska jag packa väskan, tanka bilen, plocka upp kärleken och köra ut till skärgården för helgen!

Ha en trevlig helg, vi hörs!

 

CHEERZ!

 

 

sofia
03.08.2018 kl. 17:18

För varmt för att fungera!


Hello gang!

Är det okej att få klaga på värmen nu? Lite? Jag börjar bli trött på klibbiga och sömnlösa nätter, över-svettighet och stark sol i ögonen som framhäver alla rynkor. Jag valde att bli kvar i detta land pga. fyra säsonger och varierande normaltempererade somrar med regn, men nu känns det som man bor på Mallorca igen. VAR det faktiskt är svalare just nu. Oh the irony and the global warming..

Visst, jag har aldrig simmat så här mycket i Finland som i år, och det har varit delvis nice att upptäcka nya stränder i Åbo osv. Men nu börjar som sagt de sömnlösa och obekväma nätterna ta på energin. Jag är nog mera en vår/höst människa då vädret är behagligt och man får ha tröjor på och åka på utlandsresa där en vecka med värme är nog. Who's with me?


Medan jag sitter här i soffan med svett rinnande från mag-valken, är jag mer än redo att börja jobba igen. Ser framemot två dagar ledigt i veckan, att ha en vardag och att småningom få lön. Hehe. Hjälper också att jag åker på resa om tre veckor till Kroatien. Hehe. 

Den här sista semsterveckan har jag simmat, städat rea-shoppat, motionerat och firat ordentlig pizza-fredag. Visst tycker jag om varmare kvällar när man kan sitta ute utan att frysa, men sån temperatur kunde det va hela dagen liksom. Medel. 

 

 

 

 

Fyndade denna jumpsuit för 9 euro från Bikbok, vinet är från alko och pizzorna är från Skärgårdsbaren. Hehe.

 

Fick även spontan besök från huvudstadregionen! Vi tre och våra män gick till Nerå och äta. Mera såna ställen till folket! Bra och enkel mat, bra priser och chill atmosfär. 10/10 fiausters.

 


Eftersom lifvet börjar bli lite normalare kommer även bloggen få mer energi. Mera liv i luckan! Vad sägs som det friends? Tänker mig 2-3 inlägg i veckan och lite nya teman ibland. Men inte dagens outfits osv, för det lämnar jag till dom som faktist kan. Om någon har önskemål på vad ni vill att jag ska skriva om ibland - så kommentera!

 

Adiós muchahos.

 

until next time.

Cheerz!

 

 

sofia
29.07.2018 kl. 17:23

ATT VARA TOASTMASTER

 


Ska du vara toastmaster på ett bröllop eller någon annan fest? Tänk några gånger innan du svarar. För det är en stor och hedrande uppgift - och inte för den publikskygga. 

När jag tackade JA till förfrågan av bruden att agera som en av två toastmasters på deras bröllop, hade jag nog ingen aning vad jag tackade ja till. Kände mig bara speciell och ärad av att få vara del av deras stora dag - och lite stolt över att de tänkte på mig. 

Ju närmare dagen kom, ju mer insåg jag hur clueless jag var om själva uppdraget jag fått. Jag googlade och frågade runt om vad en toastmaster egentligen ska göra. Jag hade för mig att det bara var att presentera diverse talare och vara lite rolig..det var minnet jag hade av hon som var toastmaster på brorsans bröllop. FÖR 12 ÅR SEN. 

Efter mycket googlas insåg jag att en toastmaster håller ganska långt i trådarna på bröllopsfesten. Från att ens telefonnummer finns på inbjudan för att gästerna ska anmäla sina tal, till att tajma talen med programmet och måltiderna. 

Sen slog det mig. SKA JAG HA SÅ MYCKET ANSVAR? Jo visst, jag är en van lekledare och undehållare, och verkligen inte publikskygg - när publiken är under 15 år. Klarar jag av att vara värdinna inför 70+ vuxna människor? 

Men de valde att fråga mig av en orsak och valde att lita på mig av någon orsak, så jag valde att lita på det och gjorde vad jag kan! 

Jag insåg att ingen kommer att fokusera på va jag säger mer än vad de som håller tal säger. Efter det skönk nervositeten ganska bra. 

Den feedback som kom efteråt var bara positiv så antar att det gick bra. Jag minns inte så mycket för var så jävla spänd. Men jag hade så roligt hela kvällen och visst, jag tyckte nog om det. 

Tror det enda som gjorde mig nervös sist och slutligen var att allting skulle uppfylla brudparets förväntningar. Man vill ju att de ska minnas tillbaka och le - och inte tänka att "fan, toastmastern var nog en riktig partypooper". 

 

Jag och den otroligt snygga bruden. I mean. Look at her!

 


De uppgifter vi hade som toastmasters hade var:

 • Planera och vara medveten om brudparets önskemål på festen. (Gjordes via messenger, haha)
 • Ta emot anmälningar till tal och eventuella program.

 

 • Planera med den andra toastmastern om hur ordningen ska vara och hur kvällen skulle se ut. (Vi träffades kvällen innan för första gången. hehe.)
 • Skyffla alla gäster vidare från kyrkan till bussen som sedan förde alla till festen.
 • Hålla välkomsttal och informera alla gäster om allt viktigt på festen! 
 • Samarbeta med köket och se till att att allting synkar med tidsschemat och lugna brudparets nerver.
 • Tillsammans presentera alla talare på svenska och finska.
 • Meddela om allting som ska hända, händer eller har hänt.
 • Få alla gäster ut och in och på plats i rätta tider. 
 • Tacktal och presentera brudparets första dans..
 • Osvosvosv.

 

 

Jag måste säga att den här erfarenheten var jäkligt rolig och kvällen var otroligt lyckad. Festen hade ett bra flow på och allting gick som planerat. Det beror nog mest på ett chill brudpar och härliga gäster. Inget gick fel och om det var nåt som kunde gå fel så fixade det sig ganska fort. Min bjällerklang klocka jag klingade i inför varje tal lär klinga i alla gästers öron i all framtid. You're welcome. 

Hade nog tur att få vara del av herr och fru Lindholms bröllop. Det var en sån fantastisk kväll på alla sätt och vis med alla härliga människor! TACK, tack, tack!

PS. Ed Sheeran var en no-show och nu dissar vi honom. Lite. 

 

 

 

Detta par är vad kärlek handlar om. De är som gjorda för varandra. Helt sjukt sant.

GRATTIS!

Men, den dagen jag gifter mig, om den dagen kommer, så ska ni nog få någon speciell uppgift. He he he he. 

revenge is sweet. 

 

CHEERZ.


 

sofia
24.07.2018 kl. 17:48

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugoåtta jordsnurr

Ort: Åbo/Turkuland

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com