Stuff jag är tacksam för!


HEJ FREDAG!

 

Idag är en bra dag, igår var en bra dag - och i morgon kommer bli en bra dag! Varför, frågar du? Nåmen för att det bara är så! Har så tusans mycket att vara tacksam för. Så tänkte köra ett STUFF JAG ÄR TACKSAM FÖR inlägg idag! Om ni minns mina thank you notes, så detta är samma - meeen på svenska! Here we go:

 

Tack...PAPPA Marre. För att han orkat kämpa i två veckor på sjukhus (!!) och är idag äntligen påväg hem till mamma. Egentligen skulle han få fara hem på onsdagen, men vem har nu bråttom. Är så lättad och tacksam för att det gick så bra till slut. 

 

Tack...Slask! Visst är det vått, halt och sliskigt - men det håller mina muskler spända när jag går och därmed hålls de aktiva! Har nästan träningsvärk på kvällarna även om jag inte gymmat! Värt lite våta kängor, sjukt knä och irriterat humör. För reven blir ju lite tightare! 

 

Tack...Alla hjärtans dag i Finland. För att man inte behöver ha en partner på "Valentine's day" för att kunna fira. Vi kallar det vändagen i detta land, och man kan välja precis hur man vill fira. Vändagen, galentine's day, valentine's day..alla hjärtans dag..whatever! När jag var singel, firade jag hardcore "I am an independent women and I have amazing friends and I don't need no man to buy me flowers"-day (fast who are we kidding, nästan alla vill ha en special someone att fira med fast man inte erkänner det högt) - och nu med Erik så firar vi lite sådär passligt krusimantiskt. I år gav vi både blommor och kort till varandra, han baka chocolate chips cookies till mig och vi var lite mer smöriga, men inget extremt. Liksom either or! Men jag gillar att fira saker. Så jag firar allt!

 

Tack..Ägg! För att det är en sån bra råvara som man kan seriöst använda till allting. Morgonmål, lunch, middag & kvällsmål! Kluvna hårtoppar? Lägg lite äggvita i som hårmask! Mer protein i morogngröten? Smäll i ett ägg! Arg på någon? Kasta ett ägg! Tävlingsinriktad? Ha ägg på sked stafett! The options are unlimited. Jag äter minst två ägg per dag. Liksom, it is EGGcelent. 

 

Tack...försäljare i butiker. Även om jag alltid har hörlurar på när jag är i butiker och helt klart inte behöver hjälp, så är ni ändå så envisa och pratar med mig trots att jag helt klart inte hör er eller vill prata med er. Det kallas DEDICATION och jag uppskattar det. Job done right. 

 

Tack...Bank appen. Känner mig tacksam för att min bank applikation på telefonen ibland har störningar så jag inte kan kolla hur mycket pengar jag har på bankkkortet. Det gör att jag ibland inte vågar swipea mitt kort - och det hindrar mig från att köpa onödiga saker! Som i förrgår. Lämnade snällt min handlarkass hos försäljaren då jag inte kunde betala, för appen funka inte, och kunde inte flytta pengar till kortet. TACK för den besparingen. TUSANS mycke tack. 


Det var några saker jag är tacksam för denna fredag. Är även tacksam för fredagsöl, min hälsa, kaffe, mina kollegor, min Erik osv. 

Vad är ni tacksamma för denna vecka?

 

 

 

CHEEEERZ!

sofia
15.02.2019 kl. 15:55

brainfreeze

 


"Dina läsare har inte hört något av dig på ett tag. Skriv ett inlägg!"

Okej, nå vad ska jag skriva om? Min stackars pappa som fortfarande är på sjukhus? Om mig själv och mina känslor som är all over the place? Om vädret som rent utsagt är värdelöst?

Jag vet inte vad jag ska säga eller göra nu. Sitter och sneglar på telefonen varannan sekund. Ifall det ringer igen. Senast var det otroligt goda nyheter så nu är jag bara beredd på att det åter igen ska vända. Hoppas ju såklart INTE på ett sådant samtal, men efter denna horror vecka så vet man aldrig.

Försöker göra vanliga saker som att fara på kaffe med min kusin, laga mat för veckan, analysera mitt förhållande osv. Det där vanliga! Men det är svårt att urskilja vad jag känner och vad som orsakar det. Är på gränsen till att gråta hela tiden. Kanske jag bara är trött.

I am a emotional wreck så att säga. 

Detta är inte riktigt den typen av inlägg jag brukar skriva, för vanligtvis är jag glad och somewhat positiv. Kände bara att jag behöver skriva av mig. Det är svårt att vara positiv om man inte har något att dra det från. Men åter igen ser läget ljusare ut - och hoppas fan det hålls så. 

 

Det är en ny dag i morgon - och en vecka fyllt av roligheter. Vi ska på en till lägenhetsvisning - och på lördag är det tjugofemårsfest i Hangö med HARRY POTTER tema! Vad är nu bättre än det?

Onwards and upwards right?

Djupt andetag.

 

KRAM.

 

 

 

sofia
10.02.2019 kl. 16:27

en torsdags update


Hej!

Tacka vet jag mitt jobb. För det är så mycket att göra att man lite glömmer bort sådant som händer i ens privatliv. Inte glömmer bort helt, men man har så mycket annat att tänka på så man blir sådär hälsosamt distraherad..så att säga. 

Min pappa är fortfarande stabil och kvar på sjukhuset, men det är nog tufft. Tur så är det  vettiga proffs som tar hand om honom! Det enda minuset jag skulle ge för vården är att de är skitdåliga på att meddela anhöriga om vad som pågår. Skulle inte mamma ha ringt dit själv, skulle vi aldrig få någon information. Jag förstår då det inte är så kritiskt och patientens mående är bra och stabilt, men då det sker stora förändringar och patienten flyttas till intensiven - då skulle de har kunnat ringa liksom. Men det är nog det enda minuset, för nog har vi tur att få bra vård i detta land. 

Så jag känner mig ganska bra nu. Kan återgå till mitt eget liv och försöker ta tag i det lite i taget. Sånt som hygienvård (alltså nog är jag fräsch, men inte nu ska vi smörja in oljor efter duschen och sen ska vi lacka naglarna och sen ska vi sminka oss fin för jobbet fräsch), städa lägenheten, catcha upp med kompisar och att äta hälsosamt. Hehe.

Hade tidig morgon idag och slutade redan efter två, så sitter nu hemma och äter mellanmål. Snart kommer Ia hit, ska på en lägenhetsvisning för hennes del - och sen ska jag och Erik på vår första visning! 

En trea med öppet kök, snygga golv och balkong. Enda minuset är att badrummet är litet och lite sådär mjeh, men man vet inte före man sett det live! Håll tummarna att de i smyg har remppa den så är den nästan perfekt! 

 


Så här va en liten update på min dag!

Hade mina avokado örhängen på idag, så nu kommer åtminstone elva av Åbos barn kräva avokado till mat hemma. Hehe. 

Hur har ni de? 

Berätta en rolig historia.!

 

Sofia
07.02.2019 kl. 14:45

Hoppas det värsta är över nu

Nu kan jag andas igen. 

Fy fan vilken jobbig och obehaglig helg. Att få ett samtal på fredag eftermiddag om att ens pappa är påväg med ambulans till sjukhus och är allvarligt sjuk - och att först på distans följa med hans tillstånd som går ner, upp, ner, ner, väldigt mycket NER..och upp igen. Att knycka sig för varje telefonsamtal. Förväntar sig det värsta. Men hoppas på det bästa. Att få ett sånt samtal..det är det värsta jag har varit med om. 

Som ett jävla slag i magen.

Plötsligt känns allt annat i ens liv obetydligt. Vem bryr sig om helgplaner, jobb eller något i sitt eget liv? Vad är viktigare än ens näras välmående? INGENTING.

Har aldrig känt mig så förstörd, hjälplös och rädd förut. Rädslan att förlora en av de viktigaste personerna i mitt liv. Vad vore jag utan honom? Alla tankar som svävar omkring i huvudet som man aldrig ens i misstag har tänkt. Vad om..? 

Varför säger ingen vad som händer? Varför gör dom ingenting? Varför har han ont? Varför si, varför så? 


Men nu kan jag andas igen - min familj kan andas igen. Läget är stabilt och det som var sönder är fixat. Den största oron har släppt, men kommer inte att helt att släppas före han tryggt fått komma hem.

Igen kan jag skatta mig lycklig över det otroligt stora skyddsnätet av människor vi har. Människor behöver människor - och jag är tacksam över varenda en av våra.

 

Marre. Stålmannen. Usch vad du skräms. Men nu måste det bara bli bra.

 

 

happy thoughts. only happy thoughts.

 

 

sofia
05.02.2019 kl. 19:22

Det här med att söka LÄGENHET...

 


...är ingen walk in the park!

 

Som sagt så håller jag och Erik på att leta gemensam lägenhet i Åbo. Men det är nog lättare sagt än gjort - om man ens har lite kriterier på hur man vill bo. Vi bor båda i hyfsiga lägenheter nu och vill ju flytta till bättre, och inte sämre. 

Vi vill bo ganska i centrum, nära torget eller domkyrkan, med passlig promenadväg till jobbet för mig och nära bussen för Erik. Vi vill ha en rymlig, öppen och fräsch tvåa eller trea - med ett stort kök som har köksytor! Ingendera av oss har vettiga köksytor och måste typ hacka lök på en mikro om vi båda står i köket. Kiva skulle det vara med balkong, diskmaskin och nyremppad wc med dörrhandtag. (Edit: minst 60 kvadrat - because space is nice)

Men hittills har vi bara sett typ trånga korridoriga treor med urgammal inredning och helt på fel sida från var vi helst skulle vilja bo. Det fanns EN i början av januari som vi båda ville ha, men den hann ju fara till någon annan då vi först kan flytta i mars. Var det den enda vi kommer godkänna? I hope not! Tänk om vi letar hela VÅREN utan napp?

Men.. att leta lägenhet och kolla Oikotie varje dag gör en nog ytterst frustrerad. Ibland kommer det någålunda trevliga "om den sku vara på ett annat ställe" lägenheter och ibland några "om man sku vara rik" kämppän. Men allt som oftast är det bara bottennapp. Det dyker upp annonser utan bilder - WHY THOUGH?

Om man vill hyra ut en lägenhet och vill locka hyresgäster, går det inte bättre att beskriva den med både bild och text? Vill man inte ge den bästa tänkbara bilden på den? Nope, Jätte många lägger upp bildlös eller med bilder på bara gården och själva huset. SUCK. 

Jag är väldigt medveten om att om man vill ha det riktigt bra så skulle det vara bäst att köpa själv. MEN jag är inte i ett läge där jag just nu vill köpa, vikariat and all that, - och tycker vi ska pröva bo ihop före vi köper och är fast med ett gemensamt lån liksom. 

Men snart skulle det kunna dyka upp. Den där perfekta halvmysiga, halvmoderna och ljusa lägenheten med öppet kök och balkong. IS THAT TOO MUCH TO ASK? Ok thanks. 

 

NÅ - the search continues!

 

Ska själv försöka ha en liten paus med det över veckoslutet för det gör mig seriöst på dåigt humör och till en deprimerande människa, hehe. Men Erik fortsätter kolla så han lär väl hojta till om det dyker upp nånting trevligt!

In the meantime ska jag fokusera på att bli frisk, jobba på, äta vitaminmat och på fredag få krama om IA som äntligen är hemma från Aruba! 

ALL IS WELL, förutom att det inte finns vettiga och perfekta lägenheter!

 

 

 

CHEERZ!

 

Sofia
30.01.2019 kl. 17:16

Filosofia rekommenderar: ENGELSKA PODDAR!


Halloj allihopa och happy monday!

Var ett tag sedan jag listade mina favvo-poddar - så här kommer några nya rekommendationer! Jag lyssnar allt som allt på 11 poddar, hehe. Tidigare har jag rekommenderat Skäringer & Mannheimer, Mark & Jonas, From The Heart - Conversations with Yoga Girl, Guys We F*cked och såklart Potterless! Här kommer fem engelska favvisar:

 

 • Conan O'Brien Needs a Friend

 

 

Jag har alltid älskat Conan O'Brien. Han är en av mina favorit komikers och tv-hosts - och nu har han en PODCAST! Han påstår att de enda vännerna han har är hans anställda, så nu försöker hitta han vänner i kändisar som besökt hans tv-show. Hittills har han snackat med bl.a Dax Shepard, Kristen Bell, Adam Sandler & Dana Carvey. Jätte roliga avsnitt & reklampauser. Hehe

 

 • Armchair Expert with Dax Shepard

 

 

På tal om snö, snögubbar, Frozen och om Kristen Bell - så har hennes man Dax en podd! Han, så som Conan, intervjuar en massa intressant folk. Allt från kändsiar till författare. Ett stort plus är att även han har skitbra humor. 

 

 • The Overwhelmed Brain

 

 

Det är en podd av min nya guru Paul Colaianni (life and empowerment coach) för people like me - överanalyserare och overthinkers. Oftast handlar det om relationer av alla det slag - och hur man kunde tänka annorlunda vid vissa situationer och med vissa personer. Hur man kan nå sitt max potential osv. Den är super bra och jag kan lätt med handen på hjärtat säga att den har hjälpt mig tänka till många gånger! 

 

 • Two Less Lonely Girls

 

 

En oironisk podcast om Justin Beiber och allmänt om kändisskap. Den är hostad av komikerna Corinne Fisher (från podden Guys We F*cked) och Rosebud Baker som helt klart älskar JB. Jag erkänna att jag inte är ett stort JB fan, men det gör ingenting för de pratar ändå främst om kändisskap överlag och problem i Hollywood, då och då kanske de snackar om Justin Beiber och vad han sysslar med, men det är inte enbart om han. Humoristisk, lite konstig och bra halvtimmes podd!

 

 • The Only Child with Arielle Vanderberg

 

 

Jag har följt Arielle på Instagram (klick) i evigheter, så blev skitglad över att hon nyligen startat en podd! Hon är så tusans rolig och har så bra videon på både Vine och Instagram - så visste att detta sku bli hyvvens! Hon, som de flesta i min  poddlista, gästas av hennes kändisvänner och snackar med dem om lifvet och sånt. Jätte intressant, humoristisk och personlig. YESSS! 

 


 

Det var mina nyaste podd rekommendationer! Jag ökar min poddlista ganska ofta, och snart är jag väl uppe i 20 poddar i veckan. Men vad är bättre än det - då jag går överallt!

 

Ha en bra kväll!

CHEEERZ!

Sofia
28.01.2019 kl. 17:28

SÖNDAGSUPDATE


Happy sunday everybooody!

 

Det är många minusgrader ute och solen skiner. Detta är hur finsk vinter ska vara. Snö, sol och extrem kyla. Ajaj man känner hur alla bobbor och baciller fryser ihjäl. Men ungefär en vecka till tack, sen kand det bli lite varmare - men snön kan hållas kvar typ till mars. 

 

 

 

Vi sov ganska länge idag, because sunday, och efter frulle, lägenhetsscrollande och ett avsnitt av the office så gick vi ut och gå en sväng till ån. Köpte en take-away kakao och kanelbulle. Blev ytterst besviken på min kakao som inte smakade choklad utan mer pulver. Vet ni - man vill ju ha en krämig chokladig varm kakao. Inte kakao-vatten. Alltid ska man göra allt själv för att bli nöjd. Hehe. 

Har varit en skön helg och en ännu skönare söndag - även om det e minus massor ute. 

 


AAAH. Vi har inte hittat en lägenhet än, och jag börjar få gråa hår. 

Vi är i det skede nu att vi vill vara runt varann så mycket som möjligt, och att måsta springa fram och tillbaka mellan våra lägenheter och behöva packa väskan varannan dag - börjar bli jobbigt. Vi vill bo under samma tak så vi kan träffas när vi behagar och inte behöva planera en hel kväll för det liksom. Att alltid börja och sluta dagen med varandra. Ett samboliv!

Det är intressant hur ens krav på hur lägenheten ska vara och var den ska vara har ökat sedan man senast flyttade. Jag bor just nu i en sån fin och mysig etta med kök och vill ha samma mysfaktor i nästa. Men vi får se! För vi  har inte egentligen bråttom, vi hinner vänta och se vad som kommer. Men vi VILL ju hitta den nu.

Jag har en fantasi om ett ställe. På Tavastgatan 32 finns ett hus som har hörnlägenheter med utsikt mot stan och ån. På tredje eller fjärde våningen finns det en lägenhet som verkar vara tom. (Tittar upp varje gång jag går förbi och i mitt huvud är en stor trea med ljusa golv, nyremppad wc, öppet kök osv.). Jag tänker att den håller på att renoveras och kommer snart att behöva hyresgäster - alltså VI! Tänk om... 

Som alla säger - den kommer när den kommer och då vet ni. Kan det hända idag?

 

Det sku vara kiva, okej thanks.

Ha de gött!

 

CHEEERZ

Sofia
27.01.2019 kl. 15:36

Sex saker du inte visste att du ville veta om mig!


Halloj!

Have you heard the news? Jag blev jätte glad igår när jag läste Danielas blogginlägg där hon hissade två finlandssvenska bloggar, och min blogg var en av de två bloggarna! Tänk! Jag har en fyndig, finlandssvensk blogg och det känns så kiva att bli uppmärksammad av andra fyndiga finlandssvenska bloggare! TACK igen för de fina orden <3


Med den fina länken kom det en massa nya klick på min lilla blogg - så tänkte att jag skulle avslöja lite fakta om mig för mina gamla och nya läsare! Senast jag hade ett sånt inlägg var typ i januari förra året! OMG. LONG OVERDUE. Läs det här.

 

Så här kommer..

SEX SAKER DU INTE VISSTE ATT DU VILLE VETA OM MIG!

 

 • Jag är sjukligt beroende av min telefon, och har alltid varit - ever since the time of matopeli. Kanske inte är ny fakta för de som känner mig, för det märks tydligt. Jag har ett behov att kolla min telefon flera gånger i timmen. Brukar scrolla sociala medier, kolla (nufurtiden) Oikotie ungefär 20 ggr per dag, läser nyheter ibland, svarar på whatsapp, spelar spel och annars bara håller i den. Jag försöker, och beroende på situationen och sällskapet, att hålla den borta vid sociala situationer. DOCK har jag alltid telefonen på ljudlös även om den är framme. Jag VET att jag borde minska skärmtid, och har iaf en regel att inte scrolla före jag har frukost framför mig på morgonen, men grejen är att jag inte egentligen vill. Jag tycker om det. Hehe - STÄM MIG. 

 

 • Jag har varit och gästsnacka på X3M ungefär 3 gånger under 2017. Då när Prillan hade förmiddagsprogrammet brukade hon ha fredagssnackare på fredagar, och då jag studerade hade jag inget annat vettigt för mig. Det var jätte roligt och träffade massor med roliga typer som t.ex. Märta! En liten hemlig dröm jag haft var att nån dag få jobba på radio - men är väl för gammal och gäggig för det nu. Kanske Vega? Egen podcast? Who knows.

 

 • Jag är född i Norge! Min avlidna pappa var norsk, och jag hann bo där typ ett år innan mamma, brorsan och jag flyttade hem till Ekenäs. Så är halvnorsk & har två medborgarskap. Har inget minne av den tiden eftersom jag inte hade ett hum om lifvet som ett ätande, sovande och drägglande spädbarn - men alla gånger jag någontång efter det satt min fot på norsk mark - känner jag mig hemma. Alla gånger.

 

 • Jag älskar BRUNOST. Norsk brunost är det bästa jag vet. När jag var liten och när vi körde upp till Norge för att hälsa på farmor, så längtade jag efter brunost. Men det räckte inte bara med det, utan den skulle skäras med en räfflad osthyvel för att räknas som norsk brunost. Osten är inte i allas smak, men de som gillar - dom förstår. Mmmm-mm! Fick 1 kg brunost skickat per post från min faster på julen. FY FAN VA GOTT. 

 

 • Jag hatar vaga detaljer. Alltså joo, visst ska man ha en lockande bloggrubrik, instagram caption så man lockar mer ögon, men jag tål inte när det står typ NI KAN ALDRIG GISSA VAD SOM HÄNDE MIG, och så är det bara vad den åt den dagen eller MITT LIV ÄR FÖRSTÖRT och så är det vagt om hur något sorgligt kanske har hänt men vill inte gå in på det men läs mer om min resa. Jaha? Men varför skriva ut det över huvudtaget om man inte vill dela med sig ens lite? Kanska jag bara är nyfiken efter skvaller och känner en stor besvikelse, eller kanske jag bara är av den åsikten att om man lovar juicy info - så ska man deliver it. Sen förstår jag inte heller varför man lägger på sin ig-story att man lagt upp en ny bild på instagram. Ser man inte det när man scrollat eller är jag helt ute och cyklar?

 

 • Jag kan vara världens sämsta och mest irriterande förlorare - i spel. I skolan, jobbet och annars i livet så är jag kanska graciös och inte så tävlingsinriktad. Jag vet vad jag kan och är inte den som måste bevisa det och vinna varje gång. MEN spela inte ett spel med mig om jag förlorar. HAHA. Speciellt när jag spelar med typ familjen eller Erik. FUN FACT: Erik slutade fråga mig om vi sku spela biljard en tid för att jag blev så sur när jag förlorade. Jag sa att han måste säga att jag ska skärpa mig - och fortsätta spela! Nu går det bättre. Jag försöker vara en graciös förlorare. ÄR också en ännu sämre vinnare när det gäller. Föreställ er Chandlers vinnardans. 

 

 

 

 

Det var sex saker du inte visste att du ville veta om MIG!

Något du kan relatera till?

 

Ha de gött häääij. 

CHEERZ!


 

Sofia
23.01.2019 kl. 17:48

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer

15.02, 22:04Stuff jag är tacksam för! av Marika
12.02, 21:45brainfreeze av Fia