mognadsprov

 


Det finns vissa tillfällen i livet där man sätts på prov. Då man måste göra beslut som inte är så roliga - men som är det bästa för en själv - fastän det tar emot långt ner i själen. 

Hela veckan hade jag sett framemot fredagens festligheter. Min kära kompis Ia fyllde år och vi sku fira henne med pompa och flamingon. Har varit frisk i flera veckor, förutom min kroniska snuva, så var lite rädd att bli sjuk. Men varför sku man det bli då en har planer! HAHA sa kroppen. För ungefär vid 17 då jag gick hem från jobbet märkte jag hur det kliade i både öron och hals. Jag ignorerade det och fixade mig i festskick. Väl på plats märkte jag hur ögonen började svida och jag kände mig allmänt trött. Så jag ignorerade det också och drack lite vin. 

Under kvällens gång märkte jag hur jag började må illa och min feelis bara fortsatte gå neråt medans resten av festgängets feelis steg uppåt. THIS AINT FAIR! Men försökte ignorera det ytterligare genom att dricka mera vin. Hjälpte lite - men ändå inte alls. 

Varför händer alltid det här? Man hålls frisk som en nötkärna med rinnande näsa året runt - men när det väl händer någonting kul man sett framemot så då dras immunförsvaret ner och alla dagisbobbor smyger sig in - och alltid till helgen eller semestern. Visserligen är man ju en utomordentlig arbetstagare som oftast blir sjuk på lediga dagar - men COME ON.

Anyway, jag gjorde det tråkiga men ändå mogna beslutet att gå hem då festen skulle dra sig ut på krog. Tror det är det mognaste beslutet jag gjort den här veckan. Men det var inte ett roligt beslut för kände mig som en riktig partypooper. Men då jag väl kom hem och la mig under täcket märkte jag hur det beslutet var det bästa för mina ögon slogs fast ganska direkt. 

Det positiva är att ingen hade lagt märke till att jag var lite dämpad under festen och jag mådde ju bra dagen efter! Det tråkiga är att jag inte fick dansa in till småtimmarna med mina vänner och yra hem i natten med min karl. Men han yra hem till mig ändå så det var ju trevligt! 

Idag är det söndag och öronen kliar fortfarande men jag mår helt okej. Så visst är det bra att lyssna på kroppen ibland - men jag skulle önska att den väljer att bli sjuk då en inte har några planer och kan med gott samvete dega under täcket. 

Helst inte på vappen eller då vi ska på long-weekend till Budapest. Be a bro!

 

Tack på förhand.

 

Men mitt mål med att överraska Ia med rosa flamingo-tema och island-vibes var en hit - så all is well! 

Happy friends means happy life!

 

CHEERZ.

 

*här hade jag med min vän fred the flamingo gjort ett jedi mindtrick mot mig själv. "dina öron kliar inte och du ska bota sjuka baciller med vin och quesadillas!"

 

sofia
15.04.2018 kl. 10:30

en liten torsdags update om min onsdag!


Tjaba tjena hallå!

Ah, inatt har jag sovit som en stock och drömt jätte tunga drömmar. Sådana drömmar där man blir och fundera på vad som är verklighet då man vaknar. 

Igår va en lång dag, från kl. 05.45-23.45, typ. Men det var en spännande dag - men en lång dag. Känns i kroppen och knoppen idag. Mest i höger ben. Kroppen ÄR INTE LIKA UNGÄR MER liksom. Fyller ju faktist 30 nästa år. 

Men igår var jag först vanligt på jobb, hem via och byta kläder, sedan på arbetsintervju och direkt efter det körandes två timmar till Helsingfors för att se Johan Glans, för att därefter köra två h (eller 1.52 h för att vara noga. Motorvägen var i princi tom och MIN.) hem tillbaka till Åbo. Det roliga är att han uppträder i Åbo idag, så varför in shacki kom hit är ett mysterium! Men det är ju kul att köra och se soliga hesa lite. 

 

 

Stand up komedi är som att äta en fancy sex rätters middag. Gör man det för ofta, känns det inte lika spännande. Jag var på stand up i Åbo förra veckan med Björn, Janne och Nisse - och där skratta jag så det värkte i mungiporna och man skrattade de där ljudlösa "HIIIIIIH" skrattet. Igår var det minst lika roligt, men mitt skratt var inte lika intensivt. Kan bero på en lång dag och spänning i kroppen! 

De var helt olika föreställningar. Johan är mer lite töntig och vanilj. Han har en mer vardaglig humor som man verkligen vågar visa att man relaterar till - medans de andra hade en lite mer råare och snuskig humor som man önskade man inte relaterade till varje gång. Helt olika men ändå lika roliga! Så roligt där folk bjuder på sig själva och kan skratta åt sig själva. Jag skulle ha mycket material till ett eget gig. Men har jag publik? 

Men Johan är ändå så mysigt rolig och äkta att det var nog värt kvällen ändå. För jag fick bekräftelse på att jag inte är den enda som funderat på varför påsken faller på olika datum varje år medans julen alltid består! Why is that? Johan visste inte heller. 

 

 

Idag är ju pre-fredag och i morgon är det FEST! Så ska pumpa upp min energi nu och dra mig på jobb. 

 

Ha en bra dag!

 

CHEERZ!

sofia
12.04.2018 kl. 09:24

våriga dofter och tvättstugeintriger


Det doftar vår där ute! Vårigt regn som doftar fräscht. Det är något speciellt med dofter alltså. Man påminns om en massa. Vissa parfymer kanske påminner om vissa personer, vissa maträtter påminner en om en resa man gjorde och vissa spritsorter påminner en om när man senaste spydde och aldrig vill dricka den sorten igen. 

Jag älskar väldoftande ställen. Som när man går in i Stradivarius klädbutiken i Palma. Jävlar vad den butiken doftar gott! Sen finns det ställen som luktar udda. Udda dofter som man inte kan sätta fingret på. Gamla bokhandlar och loppisar exempelvis. 

Det jag inte tycker om med min lägenhet är att jag inte har balkong. Jag kan inte vädra ut mat-os på samma vis och det luktar stekt ägg hela dagen om jag ätit det en morgon. Vill ju att det ska dofta gott hemma hos mig och inte fis direkt man kommer in. Men snart blir det varmt ute och då kan jag vädra lite mer iaf. 

På tal om lukter och dofter så har jag tvätt-dag idag och gick precis till tvättstugan med mina överfulla ikeakassar. Hade bokat två timmar för jag har massor med lakan och handdukar. Snart doftar det nytvättad fräsch-het i min äggdoft tänkte jag. Men såklart var den som hade tid före mig KVAR och INTE klar! Så här gick det till sen:

 

"nej men oj, HAHA här e du ja. det är din tid nu ja. jag är lite sen med ena maskinen. är det okej" 

säger: joo såklart, kan lägga igång den andra. tänker: jag går gärna fram och tillbaka mellan trappa b och e med 10 minuters mellanrum för att jag behöver ju vardagsmotionen :))))))

"är det okej om jag har på torktumlaren en stund, du behöver den knappast direkt?"

säger: jomen såklart!  tänker: jag behöver den först om 40 min men din tvätt e knappast klar då redan för jag ser att du har 50 min kvar :))))))

 

När jag väl sprang dit exakt 10 minuter efter för att lägga igång den andra maskinen så stog han kvar där vid torktumlaren och hade netflix och chill med sin iPad. Varför känner jag mig obekväm med att jag har mina kläder på tvätt i någon annans sällskap? Mina trosor och mina strumpor är sårbara just nu känns det som. 

Jag är en person som vill ha tvättstugan för mig själv när jag tvättar kläder. Inte för att jag själv blir där och hänga utan för att jag annars inte tycker om att dela den här upplevelsen med andra människor. Har jag bokat den, är det min stuga! RULES ARE RULES. 

 

Min tvätt är min tvätt och din tvätt är din. Har jag bokat tid för mig, vill jag inte se dig! Håll din tid, så förblir det grannfrid. 

 

Tänker brodera detta på en tygbit och hänga upp den. Visserligen bor det mest finskatalande människor här så måste brodera på två språk - men det blir som den där "din mamma jobbar inte här" lappen som alltid är så populär! Right?

Det är nog bäst för grannskapet att torktumlaren är ledig då jag skall ha den. För annars blir det andra bullar! Troligen inget värre än att jag går tillbaka till lägenheten och hänger alla lakan över varenda dörrkarm medans jag svär bittert - men KARMA IS GONNA GET HIM!

Nu sitter jag här i min äggdoftande lägenhet och väntar på att första lasset med väldoftande tvätt är klart. Dofter alltså. Gött.

på återseende.

 

 

CHEERZ!

 

sofia
09.04.2018 kl. 18:01

en lördag utan planer - in PICTURES!


God morgon världen!

Vet ni den där känslan när man är trött, men ändå inte riktigt sömnig? Jag la ner mig i nybäddad säng igår kväll, lade lite lavendeldroppar på dynorna och la på ett avsnitt av Grey's. Paradiset liksom! Jag såg säkert fem minuter av det innan jag plötsligt vaknade en timme senare av att någon dör i tvn och dregglet rinnande längs mungipan min. Det måst vara lakanen! För det finns ju ingen bättre grej än att krypa ner i en renbäddad säng. 

Anyway, jag har haft en så skön lördag. Inga planer och inga måsten. Visst kliade i "måste göra någonting kul för det är lördag" nerven, men inte lika mycket som förut! 


Jag bestämde mig tidigare i veckan för att vårstäda och tammifan jag gjorde det! Det finns nog inget som tar emot mer än att börja städa. Men bra musik på, exempelvis 30 seconds to mars nya album, så går det ju hur bra som helst!

 

 

 

LOOK AT MY PLANT! Jag blir så lycklig varje gång min baconplanta producerar nya blad. Samtidigt som jag blir lite rädd över hur stor den blir i framtiden och hur jag måste köpa en stor lägenhet bara för den. Men en plantmamma has to do what a plantmamma has to do! 

 

 

Eftersom jag har en bil lånad nu på obestämd tid, så finns det oändliga möjligheter och ställen att åka till! Så vi körde ut till Ruissalo för en solig och lerig powerwalk. Det är roligt hur man lär känna varanda mer och mer ju längre tiden går. Igår fick Erik se min "säg inte hur jag skall köra, men säg vart jag ska köra eller så kör du själv" sida. I know he loves me. 

Man märker när vädret är lite bättre i Finland. Alla människor drar sig ut för att tanka d-vitamin. Så det var en massa folk som vandrade omkring. Men se på naturen och vårt land! Ganska najs att bo här liksom. 

 

 

Åbo är nog en bra stad. Vill man ha storstadsfeelis så hålls man i centrum. Vill man ha lugn och ro, går man bara tio minuter bort. Vill man andas frisk landeluft så tar man bara bussen till Ruissalo, Hirvensalo eller går runt ån mot Hallis. Det är nog en bra stad att bo i. Ni kan citera mig på de. 

 


Efter prommisen kom jag hem och åt massor med härlig mat på mitt fina iittala fat. La på en ansiktsmask och skrev mina april intentions. Jag har skrivit en lista på olika mål varje månad som jag vill gå efter just den månaden. Lite guidelines att följa.

Jag brukar se tillbaka på månaden som gick och se vad jag måste fokusera på mera för att må bra. Så mina april-intentions är färre men superviktiga. 

 

  • Gör mer, tänk mindre. Gå på magkänslan

Jag har en tendens att överanalysera (HAHA) alla mina val. Så jag tänker försöka tänka mindre och göra mer. Ibland går det för mycket tid till att tänka.

  • Var snäll, var god - var du!

Ibland behöver man en påminnelse, även om man gör det hela tiden. 

  • Börja inte dagen med att skrolla. 

Det här är något de flesta borde pröva. Att låta telefonen ligga kvar på morgonen tills man har vaknar ordentligt och har en kopp kaffe i handen. Tror inte hjärnan och ögonen mår så bra av skärmljus och dåliga nyheter direkt på morgonen liksom. Så ska försöka att skrolla mindre. 

  • Sänk inte dina förväntningar för att anpassa andra. 

Det är så lätt att anpassa sig till andra för att underlätta en situation. Men ens förväntningar blir inte mötta om man gör så. Det är inget fel på att ha förväntningar och absolut inte fel att ha höga förväntningar. Det finns alltid en balans! Så det är en grej jag måste sluta med. Me do me. 

Jag rekommenderar till alla att skriva lite intentions varje månad. Inga konstigheter - bara enkla grejer. Jag måste skriva dricka vatten varje gång för tammitusan vad det är svårt att komma ihåg. 

 

 

Det var min lördag i bilder! Inget fancy, men en produktiv dag.

Hoppas alla haft en skön lördag och har en mysig söndag!

 

CHEEERZZ!!!!!

 

 

sofia
08.04.2018 kl. 09:25

FRÅGESTUND med FILOSOFIA


Nu var det dags för en frågestund här på bloggen. Har haft fem gästbloggare här, så tyckte det var dags för en intervju med mig själv! Det är ju trots allt mig bloggen ska handla om..right? Visst är det supernajs att intervjua intressant folk, men fick höra att jag inte skall glömma bort mig själv här. Så jag bad folket att ställa en massa frågor till mig om grejer de vill ha reda på. Inte så många, men ändå tillräckligt! Så here we go:

 

 

 

Skevar du med ögonen eller varför sir du alltid uppåt?

 

Den här frågan får jag ofta och tycker det är på tiden att jag lägger korten på bordet nu så inte några fler får hårkomplex. Jag var ganska blyg när jag var liten, och tyckte det var obehagligt att se folk rakt i ögonen. Så mina ögon vandrade ofta uppåt! Det är en grej jag ibland fortfarande gör, inte för att det är obehagligt men för att jag bara är van att göra så. 

Märker ofta att folk blir jätte medvetna om deras frisyrer och frågar om de har nåt i håret - vilket oftast inte är caset. Men så ni vet! Ser jag er i pannan har ni antingen inget där eller så har ni. Vanligtvis är det bara mina ögon som skevar. SÅ DÄR VA DET!

 

Drömmer du om att studera vidare någon gång i framtiden?

 

Jo det gör jag. Jag är ju socionom med barnträdgårdslärarbehörighet men skulle gärna bli ped. kandidat för att sen bli speciallärare. Men det får nog bli om många år för vill ju tjäna dom där eurosarna! 

 

Äter du kött nuförtiden eller vad håller du på med? 

 

Jag var peskatarian i ungefär tre år. Sedan blev jag trött och led av järnbrist och annan vitaminbrist. Testade att äta kött en gång i veckan, mest kyckling, och det löste mitt problem! Jag tycker inte om att äta tillskott och vill ha det mesta från min mat - så det funkade bra. Jag lämnade inte bort  kött pga. etiska orsaker eller för att det är synd om kor. Tyckte bara inte om smaken på rött kött och tänkte kanske mer på miljön. Men jag försöker handla mera ekologiskt och närproducerat för att lite stöda och hjälpa jordN. 

Kan erkänna att jag blivit mer lat och äter det som är tillgängligt. Sen tycker jag det är onödigt att laga två olika matsorter till mig och Erik när vi kockar, så det blir ju mindre matsvinn om vi äter samma sak. Men ska skärpa mig! För mår inte bättre av att äta bacon och malet kött. Det har jag märkt. Mer fisk och vegetariskt till folket! 

 

Vilket är ditt favorit träd?

 

Måste nog säga silverpilen. Dels pga. Pochahontas och gammelmor pilrot - men också för att i Ekenäs vid skitviken, finns det massor med silverpilar eller vanliga pilar, brevid bryggan som är så otroligt fina. Iallafall tror jag de är såna träd? I ain't no tree-expert så kan hända att jag har fel.

 

Äter du rom & russin glass?

 

Tror det är den enda glass sorten jag verkligen helst inte äter. Men som Johan Glans säger: det heter ju glass, så finns det inget annat påtar man ut de slemmiga russinbitarna och äter ändå. Vem beställer sån glass frivilligt? Who are you people?

 

Hur kommer det sig att du är så himla rolig?

 

Det kallas försvarsmekanism. Nä, men inte vet jag varför och om jag nu alltid är så rolig - men jag tycker om att lätta på stämningen. Det är kiva när folk skrattar och om jag har orsakat det är det bara lyckat! Jag tycker om att bjuda på mig själv - därför trivdes jag så bra på scen i Mallorca och på båten. Jag brukar oftas skämta när jag inte har någon aning om vad jag ska göra eller säga. Lite som Chandler. 

 

 

Vad har du för klädstil?

 

Det undrar nog jag också. Skulle vilja säga rock/hipster men det varierar. Jag gillar bekvämt och coolt. Just nu älskar jag svarta jeans och helst randiga skjortor. Jag går helst med sneakers, just nu VANS. Den dagen jag gifter mig tänker jag ha vita converse. För det finns inget mer obekvämt än att ha högklackat när man verkligen inte kan gå med dom. Så varför göra det? Why hurt the feet? 

 


Hoppar du bättre på höger eller vänster ben?

 

Höger. Garanterat höger. 

 

Är du naturligt vithårig?

 

Nuförtiden är min utväxt gul, från graciöst åldrande och Åbos härliga vatten. När jag var liten fram till ja, 25 års ålder hade jag vitt hår. Nu behöver jag bleka det mellan varven för att det ska hållas ljusblont. Sad but true! Men jag är naturligt blond och vill helst förbli det! 

 

En bra vän eller många bra vänner?

 

Många bra. Jag är en sån översocial människa och älskar att umgås med folk. The more the merrier! Jag har många bättre vänner och flera bästa. Men alla är lika viktiga i mina ögon, sku jag säga. 


Staket runt ett hus eller häck? Vilket skulle du välja runt ditt hus? Runt eller fyrkantigt/rektangulärt soffbord?

 

Jag sku välja staket för jag vill ha en hund i mitt hus. Men kommer nog inte att bo i ett hus på länge, föredrar lägenhet eller om jag får vara ambitiös - takvåning. Jag har ett runt soffbord just nu så håller fast vid det! Mindre fara för att jag slår knäna eller huvudet. Ja, jag - för jag brukar kräla på golvet när jag yogar eller annars bara sitter där. 


Favvo tuggis? 

 

Extra! Köpte alltid big size paket från båten men ha måsta sluta tugga tuggis nu pga. att jag får huvudvärk. It is a sad life I live. 

 

Har du ändrat din åsikt om att skaffa barn nu när du har ett förhållande?

 

Jag har aldrig sagt att aldrig barn. Jag älskar barn och att jobba med barn. Andras barn... Men jag håller fast vid min åsikt om att barn är inte behöver vara det enda målet i livet. Men visst är det ett alternativ och speciellt nu när jag har någon jag vill leva med. Men det är så såååå långt i framtiden före det blir aktuellt. Preventivmedel for the win! Men nog sku vi få otroligt söta ljusa barn med smilgropar och blåa ögon. No doubt about that! Är just nu för egoistisk med mina pengar och min tid just nu för att dela med en liten människa. 

 

Vad har du för sommarplaner?

 

Före sommaren vill jag ha ordentlig vår, för det här är ju bara löjligt. Men på sommaren ska jag iaf på två bröllop, på någon festival, fira midsommar nånstans i skärgården. Hoppas det är fin sommar så man kan vara ute! Vill få fräknar på näsan och färg på huden. Vill gå på picnic i parken och lyssna på trubadurer. Vill dricka öl, vill åka båt på havet och meta abborre. Jag vill njuta av sommaren med den här typen! 

 

 

He va he!

Tack till DIG som frågade en massa frågor! Det var riktigt kul att fundera ut vettiga svar. Hoppas ni haft en fin tisdag och fortsätter ha en kiva vecka!

 

Nu ska jag försöka att hålla mig vaken resten av dagen. Inte lätt att vara slut två dagar efter en brakmiddag. 

 

CHEEEEERZ!

sofia
03.04.2018 kl. 14:35

GLAD PÅSK!


Minns ni när påsken handlade om jesus? Nä inte jag heller. Men vi får fortfarande fyra dagar ledigt, fjädrar och chokladägg - så jag klagar inte. 

När en får två extra lediga dagar så vill en kanske planera in en massa man normalt inte hinner med. Bra så, ungefär så ja mår bäst! Så på fredag åkte jag till 10300 Karis. För vanligtvis är det påskmiddag i Ekenäs hos mamma som gäller, men när dom flög på kvasten till Kanarieöarna så fick nästa i rangen - brorsan - stå för påskmiddagen och joinades av vår kära mommo. Det var gott och sällskapet var hyvvens! Fick dessutom låna en bil på obestämd tid - så körde tibaka till Åbo. 

 

 

Igår var det påskfrulle hos mig, Ikea, Biltema & Jysk och sen blev jag bjuden på hemlagad mat hos Erik. Förutom att maten var utsökt - Killen hade dessutom bakat foccacia bröd och citronmoussekaka-efterrätt! So many hidden talents, I can't even. Det var såå gott och jag somnade så sött i hans famn ungefär fem minuter in i ett The Office avsnitt. Vild lördag kväll!

 

 

Om nån timme skall vi hoppa på bussen och åka till hufvudstaden för lite middag och vin med härliga Anna och Matti (gästbloggare nummer fem). Vi skulle ta med vin och öl - visst ska man inte stressa, men köp nu sen när en, kanske två sommelierer och årets kock -17 skall smaka? Vi gillar vin, men inte är vi finsmakare inte. Men det skall väl gå bra och bli en jäkla najs kväll - vart det än bär oss! 

 

Så hoppas ni har en super skönt påsksöndag eller palmsöndag kanske det heter. 

 


 

BTW! Tänkte köra ett "frågor till Filosofia" inlägg till näst. Så har ni något ni undrar över och vill få reda på eller annars bara har en bra fråga jag kan svara på - skicka på instagram (@fiauster) eller skriv i kommentarsfältet! Har redan fått en hel del så tror det kan bli kul. HÖR AV ER!

 

 

CHEEEEEERZ!

 

sofia
01.04.2018 kl. 13:09

Drowning in my sleep


I had a nightmare. I never have nightmares. I dreamed that I was drowning. I fell into the water and as I was trying to get up - I was held back by mud, seaweed and old treebranches. 

I tried to get to the surface. I couldn't. I didn't understand, because I'm a fucking great swimmer. But I couldn't. 

Then I woke up. The sun shining at my face through my non-excisting curtains. It is 07.00 am and I am at home, in my own bed. I'm okay. But I still feel so weird. 

 


This happened last night. I drowned. I have never drowned or died in my sleep before. I needed to analyze this, because it felt so uncomfortable and so real! So I typed in drowning to a dream dictionary app. Because that's what one does, right?

 

Overwhelming circumstances in real life, feelings of helplessness or hopelessness, or something feeling out of control—or a fear of such things.

 

Well I'll be damned. 

I'ts so interesting how out minds work. Because, believe it or not - this reflects kind of prefectly to my life right now. Not so extreme, but kind of on point. 

I am having a bit of uncertainty in my life, unsure of what the summer and fall holds. It's getting clearer, but it has clearly overwhelmed my unconcious brain. But it's fine now. I'm happy despite of not knowing what happens next. SO WHY DO I FFING DROWN in my sleep?

 

Go home brain, you wasted.

 

Going to finish this post with a under water picture - because symbolism - and I love the water and no dream iz gonna ruin that!

 

 

 

sofia
30.03.2018 kl. 10:52

blod, svett och tårar - för en klänning

 


ÄNTLIGEN fick jag hem mitt paket. Vet ni, dehär att beställa från Kina är inte lätt alltså..iallafall inte för över 30 euro. 

Jag beställde en måttsydd klänning från JJsHouse (länk). Skitsnygga klänningar för fancyga fester och bröllop. Det var på två sätt risky business. Ett: den storlek jag beställde är min vanliga klädstorlek och kanske inte en finklänning-från-Kina storlek. Två: Kommer paketet att fastna i tullen och kosta många mera eurosar?

Kan berätta att efter många om och men har jag idag fått hem min klänning - EN DAG före deadline från tullen. DHL är inte att leka med alltså. De kan jämföras med dejten från tinder som bjöd ut dig på dejt men ghostade varje fredag. För så kan jag tänka mig att det känns! Där satt jag hemma i soffan, två fredagar i rad, för att få hem mitt paket som de lovade. Mellan kl. 17-21 satt jag och vänta. Hoppades. Längtade. Men dök det upp? NEJ. 

Visade sig att paketet var fast i tullen för att jag har spenderat för mycket för en vara från Kina. Did not know there was a limit. Så behövde tulla ut den och betala ytterligare tjugo eurosar för det. HOW DOES THAT MAKE SENSE? Säkert en hel del, men ändå inte.

Så idag ringde DHL killen och frågade min dörrkod och tre minuter senare var han här. Så snabba är dom ju när det väl gäller. 

MEN - klänningen passade perfekt med några små undantag vid mitt sk. inte existerande bröstparti. Men det kan lätt fixas. Av en sömmerska - inte av mig .

Så vad är den röda tråden genom min story?

Håll er till WISH och billiga varor om ni skall beställa från Asien - för annars är det bara allt för jobbigt. True story!

 

MOOD.

 

 

PS. har ingen bild på klänningen för vill ju spara den till bröllopet den ska på! Så SORRY, NOT SORRY!

CheerZ!

sofia
27.03.2018 kl. 20:22

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com