731 days later..


 

Idag är det sjuhundratrettioen dagar sen jag efter ett kvällskift gick ner till en åbåt för att fira en kompis födelsedag och samtidigt inviga terass säsongen, efter hundra nyktra dagar. För två år sedan jag såg en söt kille med en av de djupaste smilgroparna jag sett kliva ombord på båten, men tänkte inte mer på det i den stunden. 

 

..och nu, två år senare bor jag ihop med just den söta killen med den djupaste smilgropen jag sett. Just nu sitter jag i vår lägenhet, på vår soffa och dricker vårt kaffe. 

Vem sku' ha trott det?

Inte jag iaf. Inte Erik heller.

Men här är vi!

And I am so freakin' happy I met you.

#voilummesåsmörigt

Happy träffaversary. Or something.

 

 

 

ps. grattis Ia på födelsedagen. tack för att du ordnande birthday after work för sjuhundratrettioen dagar sedan så detta kunde hända. även om du skrattade oss rakt i fejset. hehe. 

Sofia
13.04.2019 kl. 10:55

WTF-FREDAG


Nu var det slut på veckan, det är dags för WTF-FREDAAAG!

That's right. Jag tänker lista fem saker jag inte förstått mig på, på senaste. Som gett mig den där WTF känslan. What the actual fudge. Det handlar om saker som hänt i min omgivning och saker som hänt mig själv som jag själv orsakat. För hur många gånger i dygnet, tänker man inte WTF för sig själv? 

 

  • Försäljare som kommer och pratar med en ÄVEN om jag har hörlurar på. Där går jag i all sköns ro och lyssnar på en podcast, och så plötsligt står en person brevid mig och rör på munnen men jag HÖR INTE. Jag förstår att det är deras jobb att hjälpa kunder hitta rätt produkt, men kanske man kan läsa vibbisarna och inte prata med någon som har stora headphones på. Jag tar alltid av dem och ler, säger ..va? och sen säger jag nej tack - då frågan oftast är om jag behöver hjälp. Men idag kom tanten TVÅ gånger och frågade. Kanske jag såg förvirrad ut? I mean, om jag behövde hjälp skulle jag inte ha hörlurarna på öronen, utan hängande runt min hals OCH så skulle jag nog kanske fråga efter hjälp. Maybe that's just me.

 

  • Killen som hällt halva flaskan parfym på sig innan han steg på bussen. Jag är inte känslig för dofter, men i morse behövde jag ha halsduken som mask för att inte kvävas. Det stack i näsan ännu efter 1 h på jobbet! Vet inte om det är blandning av pollen och parfymen som gjorde det, eller så har jag bara utvecklat en känslig näsa efter alla bihåleinflammationer. Men that shit was too much. Kanske han ville impa på klasskompisen eller kollegan (osäker på åldern, men doftade som typ 19 och pubertet), men någon måste rådgiva killen inför framtiden. Ett spray på handleden, gnugga ihop båda handlederna, smeta lite på halsen och VOILÀ! 

 

  • Min egna unika talang att varje dag ivrigt packa gymkläderna, vara taggad påväg till jobbet, och efter jobbet bara gå förbi gymmet. Haha. Who does that? Tror jag har lyckas gå in dit en gång i år. Men jag är så otroligt seg efter jobbet och jag vet att det inte är en ursäkt för andra som har jobb, fem barn och ett trevåningshus att ta hand om tränar varje dag - MEN JAG E TRÖTT OK. Nya tag nästa vecka. Hehe.

 

  • 90 day fiancée. Ett program där amerikaner har träffat någon online från ett annat land, och träffas för första gången - och har 90 dagar på sig att gifta sig, typ. Oftast är personen som bor utomlands ute efter ett green card (fast de aldrig erkänner det högt HAHA). Det som är WTF? är hur otroligt korkade människor kan vara. Visst är kärleken ibland blind och man har rosa brillor på sig som gör att man inte kanske ser alla röda flaggor, men även jag vet när någon är out of my leugue. Mitt favorit par i programmet var nog Angela 50+ från typ Georgia och Michael 30 från Nigeria. I introvideon berättar han hur han älskar Amerika, viftar med den amerikanska flaggan och vill bli business man som Donald Trump. Sen berättar han hur han respekterar Angela så som man ska respektera sina ELDERS. If that ain't love, I don't know what is. Hehe. Sen hade han väl kallat henne fet osv. Hon flippa totalt i sista avsnittet när hon fick reda på det och förlovningsringen flög. Har någon annan sett? Don't judge me plz. 

 

  • Växter. Jag har nästan bara skaffat växter som inte kräver så mycket omvårdnad. Lite vatten, lite kärlek och lite sol. MEN ändå har jag lyckats ta livet av en och en halv? Olof Palme dog innan flytten så han fick åka i roskis, och mitt senaste reaköp har bara 1 levande löv kvar av 5. HOW DO I EVEN? Jag har läst och följt instruktioner noggrannt! Wtf am I doing wrong.. 

 

 

Det var den WTF-FREDAGEN! Vad har ni haft för wtf moments denna vecka? Eller är det bara jag? KNAPPERLUNDA!

Ha en bra fredag kväll hörni ni!

Jag ska hänga lite tvätt, hälla upp ett glas vitt och kolla på Bevery Hills 90210.

Just because I can.

 

BYEEEE

 

 

Sofia
12.04.2019 kl. 18:48

om snöslask, nytt jobb & identitetskris


Hello hello everybody!

 

Hur mås det i detta underbara vårväder? Who are we kidding - händer nästan varje år att det snöslaskar i april och varje år är vi lika förvånade och besvikna. Men såklart man blir besviken på snö, efter att man fått smaka på solsken, fågelkvitter och knastrande sand under skorna då man går. Det är som att servera en stor frukostbuffé med nybakt bröd, avokado, ostar, bacon och ägg..och sedan bara låta en dofta på härligheten innan det plötsligt dukas bort, och fram kommer havregrynsgröten (utan goda tillägg. bara typ torr gröt). 

Men varenda vår är det samma melodi. Varmt, kallt, snö, regn & sol. Vi bor ju ändå i Finland liksom. Underbara finland med 4 säsonger på samma vecka <3

 


Anyway tänkte uppdatera lite om vad som hänt! Jag var ju på arbetsintervju för några veckor sedan, och... jag fick det! Jag har blivit fast anställd! Om inte det är vuxen poäng, I have no idea what is. Det innebär byte av arbetsplats, men det är smällar man får ta. Blir nog säkert bra - men det känns ju alltid tråkigt att lämna ett ställe man trivs på. Men tjänst är tjänst, I guess! 

Lite skrämmande hur allting faller på plats plötsligt. Det går lite FÖR bra. Kanske jag blir sjuk snart när all stress har lagt sig eller något. 

Men på fredagen firade jag med vin och halva lördagen spenderades i vågrätt läge. Det är nu underligt hur dagen efter vin bara blir jobbigare och jobbigare ju närmare trettio man kommer. Sen har men 27 åring som svansar omkring här hemma med bara har lite huvudvärk. Lifvet är ibland lite orättvist. Men vin är gott, och med måtta är det värt lite slöare dagen efter.

 

 

På tal om måtta. Det är som att jag inte kan sluta googla inredning. Det är ju ganska givet att man gör så då man har flyttat och vill laga fint, men det är ju inte bråttom precis. Men var och varannan minut när jag är hemma så kollar jag Jotex, Hemtex, Ikea & Ellos. Har ingen aning vad jag söker efter och vi är inte riktigt i behov av någonting just nu, men ändå är jag där. Gardiner, mattor, filtar.  Idag efter jobbet gick jag i Granit och titta på filtar som skulle matcha våra gardiner i sovrummet. WHAT. 

SEN NÄR HAR JAG BRYTT MIG OM FILTAR ELLER ATT MATCHA DEN MED GARDINER?

Who am I?

Måste väl acceptera att detta är min identitet nu. Home maker. Curtain taker. Blanket matcher. Vill ha allting på en gång. Eller så är det bara tid att lugna ner mig och inse att man inte kan få allting efter en vecka i nya kämppän, och att det tar tid att hitta vår gemensamma stil, och att det inte hänger på en vispgröts-rosa filt från jotex. 

Ska försöka på det senare alternativet. 

Försöka. 

Hehe.

Det var en liten livsuppdatering en sån här trevlig måndag!

CHEERZ

Sofia
08.04.2019 kl. 17:38

Hur gick det med min shop-stop?


Någon kanske minns att jag för kanske ett halft år sedan hade shop-stop? Jag uppdatera aldrig om det, men jag klarade av min shop-stop november, och lite till. Varje gång jag nuförtiden får ett shopping sug så försöker jag tänka "behöver jag verkligen den här" eller "tänk så mycket mat jag får för den här summan" eller "tänk på sommaren och alla fester som måste betalas". 

Jag har inte slutat helt att köpa kläder eller skor, men jag har slutat shoppa för shoppandes skull. Jag köpte en t-shirt i Gdansk och ett par nya vans i februari. För mig, är det en radikal reducering på vad jag brukar shoppa per månad. TÄNK DET! Man kan ändra sätt i äldre dar. Hehe. Vem skulle ha trott det? Dessutom upptäckte jag under flytten en hel hög med gamla kläder jag glömde att jag hade. Neat!

Visst går jag ännu lika ofta i butiker och kolla, men det är bara av rent intresse och för att nå 10 000 steg. Mitt största intresse nu är dock inte kläder, utan det är inredning. Men fan vad det är dyrt. Så jag köper inget sånt heller. Hehe. Vi har gemensamt ganska mycket saker, och vi har dubbelt upp av det mesta. Så före vi köper nytt, ska vi sortera bort. 

Så tänker fortsätta med att ha lite shopstop med undantag för nödvändigheter så som strumpor, underkläder och hygiengrejer när det behövs. Men tänker ha en sån regel som att: om jag vill ha/behöver eller SUKTAR efter något nytt plagg, så måste jag göra mig av med ett gammalt plagg  först (sälja, donera osv.). Det låter väl som en bra plan? 

Sådär annars så trivs jag jätte bra i lägenheten och har sovit som en stock i vår nya gemensamma säng. För mig är den ny, men den har varit hos Erik sen februari. Om jag skall rådgiva er inför ert nästa bäddmadrassköp - köp en memory foam bäddmadrass. Bästa köpet vi gjort. Så bekväm säng. MMM. Finns t.ex på Ikea. På tal om shop-stop liksom. 

Anyway. Måste skriva detta inlägg för jag är så stolt över mig själv när jag idag tänkte köpa två olika plagg, men gjorde inte det. Känner mig som en riktig minimalist. Går över i morgon när jag går via stan igen. 

 

CHEERZ!

 

ps. hur jäkla fin utsikt har inte vi från vår balkong? tänk vilka sommarkvällar vi får här. om det inte blir överdrivet varmt och man inte kan va ute förstås. 

 

Sofia
04.04.2019 kl. 17:19

JAG HAR BLIVIT MED SAMBO!

 


I min 30 före 30 lista har jag listat trettio saker jag vill göra/uppnå före jag fyller trettio, och troligen kommer jag uppnå två av dem denna vecka. Den ena är att få fast anställning (måste ju vara optimistisk, får reda på det vilken dag som helst..) och den andra är att bli sambo

Nå nu, äntligen är vi inflyttade i vårt massiva hem och fy fasiken vad trevligt det känns. Vi fick t.om. våra namn på dörren idag! Johansson Lumme! Välkomna in, här finns massor av växter, knäckebröd och bastu. 

Tjat tjat tänker ni - så stor juttu är det inte. Men det är för mig. För det var inte så många år sedan jag tänkte att jag inte är den typen som stannar längre än ett år på samma plats, för det betyder att man måste stadga sig och bli vanlig. Tänkte att det inte finns någon som jag skulle vilja stanna upp för - eller någon som skulle orka med en rastlös själ som min. Såg ingen nytta i att vara som de flesta andra och bli kvar på ett ställe. Kände mig inte hemma någonstans. Tills Åbo, och några år efter - tills Erik. 

Ibland får jag en såndär "nej fan nu har jag gått fast i fällan och är hur tråkig som helst". Men jag har aldrig känt en sån här sorts lycka som jag känner nu. Some kind of different - och betyder det att jag blir lite lugnare och tråkig - so be it. Fyller ju snart 30, så har väl all rätt att chilla lite nu och catcha upp på Wahlgrens Värld (känns som jag har missat en massa när jag inte sett detta program före nu).

Så nu är vi sambon. Hittills har allting gått smärtfritt och vi kommer bra överrens! Flytten gick bra - vi gjorde det på tumanhand utan något problem alls! Visst var det tungt och jobbigt, speciellt när mitt blodsocker blev lågt och jag blev allmänt pirrig, men vi klarade det! Möblering och placering av våra saker har gått bra hittills, även om vi har nästan dubbelt av allt. Vårt köksskåp ser ut som en loppishylla med alla olika kaffekoppar. Men va gör det!

Nu kommer nästa roliga fas - att inreda vårt gemensamma hem. Hehe. Det kommer bli allt annat än tråkigt. 

 

 

CHEEERZ!

Sofia
01.04.2019 kl. 18:30

GDANSK del två - FOOD & TOURIST GUIDE!


Det är ingen hemlighet att jag älskar mat. Jag älskar att pröva på olika sorters maträtter, vilket är en stor orsak till varför jag älskar att resa. Matkulturen! Det hör liksom en semester till. Att gå omkring och utforska matutbudet och planera vart man vill gå på middag, frukost och lunch. 

Nuförtiden är det dock ett lite större stress-moment när allt finns tillgängligt och rankat på internet. Man vågar inte gå till ett ställe som har under 4 stjärnor på Tripadvisor eller Google, så istället för att gå omkring och titta, så gör man det i bekvämligheten i ens hotellrum. Har kanske tappat lite charmen med att resa, men förr eller senare, på ett vis eller ett annat, så hittar man god mat! 

Men att kolla på förhand är ett måste för mig och Erik, för annars vandrar vi omkring i timmar och kan inte bestämma oss vart vi ska äta. Varje gång. Och det slutar oftast med att jag blir hangry och Erik blir rädd. Nedan kan ni läsa en konversation från början av resan.. Hehe.

 

Jag: Jag har inte ätit sen i morse.

Erik: Men du måste ju äta.

Jag: Men har en banan i väskan!

Erik: Bra, för annars blir du arg. 


Vi bodde ganska centralt på Novotel Gdansk Centrum och hade gångavstånd till allting. Så alla ställen jag rekommenderar här är ganska mitt i smeten av lilla Gdansk! Svårt att missa, lätt att ta sig till. Here we go!

 

FIAUSTERS GDANSK FOOD GUIDE

 

 

 

Vill man ha en mega frulle för att orka turista hela dagen, så är detta ett ställe för just det. De har en frukost meny som består av tre olika smaskiga alternativ att välja mellan. Vi gick hit den första morgonen i Gdansk och jag valde alternativ två - omelett, bruschetta, sallad & korv, och Erik valde alternativ nummer ett - två våfflor med eggs benedict, hollandaise sås och en våffla med kallrökt lax plus sallad. Det var mycket, mäktigt och gott.

Det ingick kaffe och juice - och sammalagt kostade en frukost  för en person 35 sloti - som är ungefär 8 euro. Ganska överkomligt och totalt värt det! Det är MEGA portioner, så man går inte hungrig därifrån!

 

 

Alternativ tre på menyn var två fyllda pannkakor (plättar, ofc) och en våffla med färska bär dränkt i pudersocker.  Det var sött och gott - om man gillar just det. 

Chleb i Wino har även kvällsöppet och det såg jätte trevligt och mysigt ut när vi gick förbi, men det var kö utanför, och jag var för hungrig, så vi letade vidare.

8/10 fiausters!

 

 

 

Vi hittade detta lilla chilliga ställe i Sopot. De hade en bra och varierande meny med burgare och fries. Vi åt late lunch/early dinner här och det räckte riktigt bra. Menyn var endast på polska, men vi gissade oss fram och beställde en varsin burgare. Allt var hemlagat på plats och de hade även lokala öler och läsk! En snabbmats restaurang i min smak. Typ som Finlands Friends&Brgrs. Min burgare var 20 zloty (typ 5 euro)

Jag beställde en italiensk hamppare med mozzarella ost, sallad, bbq dressing, tomat, lök osv. Syns inte så bra på bilden - men det som syns är BIFFEN. Den var kompakt och jätte god. Surfburger får 7/10 fiausters. Mitt enda minus är att han inte hörde min batat-fries beställning och jag är inte den som upprepar mig - men fick äta av Eriks så det löste sig. Hehe. 

 

 

 

 

Detta var höjdpunkten på vår matresa. Erik fyllde år, han önskade en brunch, så jag bokade bord till Piwna 47. De har en frukost meny - och man kan beställa en breakfast for two. Och vilken fin frukost det var för bara 100 zloty (ca. 25 euro) för två! Beställde ett par glas med prosecco som extra för firandets skull, hehe. 

 

 

Det kom en massiv vånings-bricka med allt från croissanter till stekta prinskorvar, pålägg som ost,nutella och färskost. Där fanns också sallad, stekta grönsaker, äggröra och prosciutto, samt yoghurt med müsli och färsk frukt.

Kaffe och juice ingår, men vattnet och påtåren kostade. Med tanke på att brunch för en person i Åbo kan kosta upp till 25 euro, så är detta ganska förmånligt liksom. Jag var nöjd, födisbarnet var nöjd och vår servitör liknade Kurt från Glee. SÅ allt var bra! Jag ger detta 9/10 fiausters. Det som drog bort ett poäng var att kaffepåtåren kosta 10 zloty (ung 2,30 e). I mean, jag är finne och jag behöver mer än en kopp kaffe på morgonen, och det ska ingå enligt mig. Men förutom det - I RECOMMEND!

 

 

 

  • KLATKA B

Jag letade på le internet efter något billigt, lokalt och mysigt för vår sista kväll. Jag hittade några reviews om Klatka B och det var både billigt och lokalt - så vi gick dit! En liten gastropub beläget vid ån, med inredning i min stil. 

 

 

Menyn bestod av allt från pulled pork sandwiches till ramen. Vi beställde en varsin sandwich och med den ingick en bowl av antingen coleslaw, potatismos, kimchi osv. Seritören var jätte trevlig och rekommenderade vilket tilltugg som passade med smörgåsen och vilken öl som passade att dricka till. Jag åt en pulled pork & sweet bread sandwich med coleslaw och drack en mango veteöl. Erik åt en pastrami & honey mustard sandwich som skulle vara med brioche bröd, men fick toast istället (sånt händer ibland) och han drack en pilsner till. Allt som allt kosta detta typ 73 zloty (16 euro). Helt okej enligt Erik, jätte gott enligt mig!

På basen av internet reviews så trodde jag det skulle vara billigare och mer mat MAT än smörgåsar - men jag var supernöjd med min mat och blev mätt, men hade andra förväntningar - så jag ger det 6/10 fiausters. 

 

 


Gdansk är nog värt ett besök, och jag förstår varför nästan alla jag känner varit dit. Dock fick jag en bild av att det skulle vara SKITbilligt, men upplever att det var billigare än hemma men inte överdrivet billigt. Men såklart om man rör sig i centrum är alltig lite dyrare pga. turister. Det som var skitbilligt var transport! Vi tog en uber till och från flygplatsen och det kostade 7,50 euro per rutt. Med taxi skulle det varit dubbelt dyrare. Vi skulle såklart tagit buss, men jag är bekväm av mig, hehe. 

Vi besökte Museum of the Second World War, och det var enormt och otroligt bra. Om man är intresserad av historia ska man nog besöka detta museum. Man får en djupare insikt i Polens historia och får även en påminnelse över hur tragiskt och rent av förskräckligt det var. Känns lite fel att gå där som en privilegierad white woman med ett ganska så lättsamt liv och läsa om andras liv av hemsk tortyr i krig. Man får en ganska bra dos av en annan sorts verklighet. 

Byggnaden var väldigt intressant i sig. Själva museet var under jorden på -3. 

 

 

Vi åkte även tåg ut till Sopot och en tågbiljett var ca. 1 euro per väg för en person. Sopot är vid havet och har en massiv pir man kan gå ut på. Tyvärr hade vi blåsigt och kallt, men kan tänka mig att det är jätte fint på varma våren och sommaren. Rekommenderar ett besök! 

 

 

Rekommenderar inte ett besök till Sopot wax museum. Hälften av vaxfigurerna liknade inte alls - ex. Lady Gaga eller Christiano Ronaldo. Men Gandalf och Kim&Kanye var helt okej. Men litet och ganska lame. 

 


Där satt den! 

Detta var mina mat och turist rekommendationer från vår Gdansk-resa. 

Det finns säkert MASSOR vi har missat och inte hann med, men det betyder bara att vi får lov att besöka staden en gång till! Hehe. Lätt och enkelt från Åbo, och billigt bara man dubbelkollar priserna. 

TACK FÖR IDAG!

 

 

Ps. Ni har väl inte missat min #feederfiauster mat hastag på instagram? Följ mig på @fiauster vettja!

 

CHEERZ.

Sofia
31.03.2019 kl. 19:21

GDANSK del 1 - då WizzAir pissade mig i linsen

 


TJENA!

Måste först börja med att ge mig själv en stor fet klapp på axeln. Fy vad effektiv dag jag har haft! Vaknade upp i Gdansk, åt en stor söt frukost (tänkte senare spy upp den pga. söthet men den var nog god när jag åt den!), flög hem till Åbo, sålde en klänning på facebook, gick till snällaste Miranda som lånar sin bil till mig denna vecka, har flyttat två stora lass till nya lägenheten (ensam!) och håller som bäst på att tvätta min sista tvätt i husets tvättstuga! ALLT DETTA IDAG och klockan är bara barnet. 

Har haft en lite undermedveten stress över den här veckan och hur smidigt det kommer att gå när jag har både jobb, flytt och arbetsintervju - men efter idag är jag lugn. Det kommer gå hur bra som helst. 

 


Gdansk var mysigt, färggrant och trevligt. Jag förstår att folk gärna åker över dit. Maten var god och staden var trevlig att vandra i. Men att spendera längre tid än 3 nätter skulle vara svårt för mig, för efter 2 dagar har man typ sett det man vill se. Gdansk får 4/5 fiausters!

WizzAir däremot, får -3 av 5 fiausters. Man ska nog läsa det finaste av finstilta när man bokar resor med lågprisbolag. Vilket jag oftast gör! Naiv som jag var, så var jag nöjd och glad över att betala under 150 euro för både flyg och hotell för två personer utan att tänka destu mer efter. Tänkte att det fungerar som med Norwegian eller SAS - att handbaggage är 10 kg och att boardingpasset antingen kommer direkt till mailen (blev någå strul där för fick bara ena osv.) eller att man kan printa ut det på flygplatsen GRATIS. 

 

 

TJI fick vi! När vi skulle checka in på Åbo flygplats meddelar personen bakom disken att det blir 30 euro per person för att skriva ut biljetten på plats. Aca-scuse me? Sen måste vi också betala 20 euro per man till för att vi hade "priority" handbaggage som är det större alternativet som inte är gratis. Aca-scuse me again?! Jag har rest med samma ryggsäck som handbaggage säkert 10 ggr utan extra kostnad, så jag antog att det var samma regler på Wizz. Med gråten i halsen (min hals) betalade vi varsin femtiolapp och gick till securityn. 

SUCK.  Så pinsamt, tråkigt och irrinterande. Jag som hade varit så nöjd över hur bra och billig resa jag hade fyndat. -.- 

Men när vi väl kom fram och såg att hotellet var ändå okej och allt verka vara i sin ordning där, så det kändes det lite bättre. Tur så är Erik cool som en gurka när jag får panik i såna här situationer och knows how to handle me. Hehe. Till hemfärden var vi så tusans förberedda med boardingpass på telefonerna och färdigbetalt handbaggage. 

Så vad har vi lärt oss av detta? DUBBELKOLLA allting. Anta ingenting. Speciellt med lågprisbolag som verkar too good to be true. Lesson learned. 

 

 

Har ni dåliga erfarenheter med lågprisbolag som WizzAir?

Eller är det bara flum-Fia som missat alla detaljer totalt :D 

ELLER är det karma som straffar direkt för att jag förorenar miljön med att flyga?

Who knows. 


Senare i veckan kommer jag att skriva en Gdansk foodguide! Stay tuuuuuuned!

(har en massa mumsiga bilder på min instagram - följ mig vettja! @fiauster)

CHEERZ! 

Sofia
27.03.2019 kl. 21:23

ÄR DET SEMESTER SNART?


"Är det såhär det känns när man behöv semester?" - jag idag på jobbet. Allt som är lite jobbigt känns dubbelt så jobbigt och mina känselstpröten är hyperaktiva. Mina nerver är kortare och humöret växlar. Okej, nu låter jag som en riktig bitter kärring, men så känns det! Det är ju inte riktigt så utåt..men inombords är det tufft. Men fick bekräftat av en kollega att det oftast känns lite jobbigare veckan innan ledigt. Så he va he! It is what it is. Hasta la vista. 

På söndag åker vi till Gdansk! WOOHO! Inte långt bort, men BORT. Det vi ska göra är äta, äta, dricka vin, titta lite runt & äta, Typ! Är det inte så man ska göra på sin semester? Vi stannar tre dygn och under dessa tre dygn fyller Erik år! Min present är denna resa & sedan en maffig frukost på Piwna 47 som många har tipsat om. Han önskade sig en frulle på födelsedagen så det ska han ju få. 

Tänk - nu kommer det inte att ta 2,5 h före man ens är på flygplatsen, som det vanligtvis gör till Helsingfors. För nu åker vi direkt från ÅBO flygplats! TAMMISJUTTON va skönt. Hemifrån till lufthavnnnnn på under 30 minuter! Det enda negativa med att bo i Åbo är att det tar så sjukt länge att slippa till Helsingfors. Resorna till resan blir så mycket längre och drygare, speciellt när man kommer hem och är trött och seg och luktar flygplan. 

Men det är långt till söndag och har en massa packande kvar att sysselsätta mig med. I morgon får vi gå till vår lägenhet och titta lite! Har inte varit där sen första visningen. Sjukt spännande när ingen av oss riktigt kommer ihåg hur den ser ut. Kommer vi att skratta i ekot av den tomma lägenheten för den inte alls ser ut så som vi minns den? Återstår att se! Spännande tider.

En till rolig sak är att jag har sökt fast tjänst som barnträdgårdslärare och ska på intervju nästa vecka. Allt händer nu på samma gång! Tusan så min hjärna får arbeta nu - det är liksom ingen ordning. 

 

Bara 3 hela dagar kvar. Sen är det vacaymode. Hehe. 

Inte för att jag håller koll.

 

Vet ni någå nytt?

 

 

 

Sofia
19.03.2019 kl. 17:34

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com