DEN NYA LISTAN


Hello hello!

 

YES - Karolina har skapat en rolig lista att fylla i, och det passar mig perfekt i mitt flyttkaos. Så ska hälla upp en kopp kaffe och start the show!

 

Vilket shampo använder du just nu?

 

Jag använder mest Maria Nilas volume schampoo hemma och hos Erik har jag Dermosils lingon schampoo (som jag fick i present från bloggjulfesten i december.). Ibland använder jag Fudge silverschampoo om jag kommer ihåg det :D

 

Vad var det senaste du tittade på på tv?

 

Tror jag somnade till Bridget Jones diary 2 igår kväll. 

 

Vad hade du på dig för skor idag?

 

Eftersom klockan är 11.23 på en lördag så har jag inte haft på ett par skor än - men jag har på mig mina fluffiga unicorn strumpor som mommo gav åt mig till julklapp! 

 

Ett starkt minne från högstadiet?

 

Den otroligt goda maten. Ekenäs högstadieskola är känt för att ha jävligt god mat och tammisjutton det var det! Favoriten var nog panerad fisk med potatismos och remouladesås. MMMMMMMMMMMMMMMM-MMM!

 

Vem är din senaste kändiscrush?

 

Shawn Mendes i Calvin Klein reklamen *dreggel emoji*. Sen fick jag lite härliga nostalgi känslor av old school Luke Perry a.k.a Dylan i Bevery Hills 90210 - may he rest in peace. 

 

Vad drömde du om förra natten?

 

Jag drömde att jag hade en morgonsamling på jobbet och skulle sjunga "Har du sett en ko som kan gå på styltor...har du sett en kalv som har åtta ben.." och vi har bilder man kan visa samtidigt - MEN BILDERNA VAR BORTA. Så nu har jag garanterat sången på hjärnan hela dagen och undrar om bilderna påriktigt är borta..?

 

Tänker du rösta i riksdagsvalet i april?

 

Absolut! Kan också säga högt att jag röstar på nr. 14 - Ida Schauman! GO GIRL GO! 

 

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?

 

Just nu är det John Lundvik - Too Late For Love. Jag är ingen Melodifestival människa ALLS. Såg inte ens på ett avsnitt i år. Men den låten är GROOVY! Älskar bakgrundssången blandat med hans fina röst. Kanske inte en pepp sång, men får mig att röra mig iaf. Annars så funkar alltid Bruno Mars - Uptown Funk. ALWAYS. 

 

Något som alla andra älskar, men du inte riktigt förstår dig på?

 

Smoothiebowls - why not drink it?

Att fara på 10 km länk FOR FUN

Resor till Asien - Alltså jag tycker det ser otroligt vackert ut på alla bilder från Bali, Thailand etc. Men det känns inte lockande för mig. Föredrar Grekland, Spanien och..typ Norge. :D Kanske det är den långa flygresan som tar ner på the appeal of it. Sen igen så vill jag resa till Kanada och typ Seattle. 

 

Har du irriterat dig på något idag?

 

På mig själv för att jag var så ivrig med att säga upp mitt wifi inför flytten så kan inte använda min chromecast mera. Netflix på telefonen it is! 

 

Lil’ + det senaste du åt = ditt rapper name.

 

Lil' Bananplätt - ZUP?

 

Visa det senaste fotot du tagit med din mobil – och berätta om det.

 

Bananaman - med kakka liknande mandelsmör som hår. Hehe.

 


 

Här var mitt bidrag till Den Nya Listan!

Fyll i den du också.

 

CHEEERZ!

Sofia
16.03.2019 kl. 11:58

UGH

 


Just nu känner jag mig som jordens sämsta invånare. Jag håller på att sortera, organisera och packa för flytten - och har helt omedvetet men ändå medvetet glömt bort att tänka smart när det gäller allt jag vill slänga bort. Jag brukar sortera ALLT. Mat, plast, metall och kartong. Men nu..hinner jag inte bry mig.

Ärligt sagt så far det mesta i samma soppåse och roskis. Kläder och sånt som inte går att sälja på loppis (har bord på Kåren inkommande söndag - KOM O KÖP), så slänger jag bort. Okej det är väl inte så farligt. Men jag använder sjukt mycket plast just nu, slänger blandat avfall och köper allt för mycket färdig mat istället för att laga mat. Vad har hänt med mig? 

Jag blir bara så otroligt stressad av att ha en flytt-kaotisk lägenhet att jag kan inte fokusera på flera saker samtidigt. Blir som en man! (hehe). Jag vill ha ett organiserat kök för att laga mat. Jag vill ha en zen lägenhet för att kunna fokusera på annat. Är jag den enda som fungerar så här? 

Idag satt jag ändå lite mer tid på min smörgås och lagade en god avokadotoast på en bit ekologiskt surdegsbröd. Mmmm. För bröd är typ min diet nuförtiden. GOTT och enkelt!

 

 

Anyway, detta veckoslut är endast ägnat för att vara hemma. Jag vill packa smart och lugnt - och inte dagen innan vi ska flytta (som är SNART!). Vi åker ju på resa nästa veckas söndag, och det finns inte så många timmar på vardagarna att förbereda flytten före eller efter den då vi flyttar samma vecka vi kommer hem från resan- så NU JÄVLAR! 

Men vart kommer alla saker ifrån?

En har ju bott hemifrån i 10 år snart. Så en har kanske hunnit samla på sig en del saker längs med åren, hehe. Men jag trodde inte jag ändå hade mycket små saker. När  har jag hunnit skaffa 5 vaser? Eller typ 30 muggar? Eller typ 10 olika påslakan för en person? Så nu är det bra läge för att rensa lite. Som sagt har jag loppisbord på Kåren om några dagar så där ska jag försöka göra mig av med kläder, har donerat bort en massa kärl till mina grannar, soffan blev såld och hämtas bort på fredag - SÅ efter helgen hoppas jag att jag är mer ZEN och flytten går smidigt då jag packat så tusans orgniserat. 

Slowly getting started..

 

Men, summa summarum är att det alltid är jobbigt att packa ner sitt liv och flytta - men det kommer vara så värt det när vi väl är på plats i nya lägenheten. DET ser jag framemot. Och vår resa till Gdansk. Och mera surdegsbröd. 

Så ni får ursäkta mitt vaga bloggande just nu! Jag har inte så mycket annat jag funderar på just nu än det. Men tänk sen så mycket det kommer om resan och när sambolivet inleds. Hehe. STAY TUNED!

 

 

KRAM!

 

 

 

 

 

Sofia
13.03.2019 kl. 20:16

minnesproblem, curling och veckoslutsplaner!


Aj aj, så var det fredag igen - och om några timmar bär det av till Mariehamn! Ja vet ni, Åland kan man också besöka på vintern. Speciellt nu när bästa favorit Sonja har flyttat till ön. Förutom att Erik är en stor fördel med Erik, så är även hans lilla syster Sonja en stor fördel med Erik. Fun fact: Hon var min tutor när jag började studera - men jag är 5 år äldre än henne.


Denna vecka har gått fort och jag har varit överraskande aktiv! Jag har börjat packa, organisera och förbereda flytten, jag har ätit två fastlagsbullar, jag har ätit god mat med svärmor och Erik OCH jag har CURLAT! (en annan fördel med Erik. Hans jobbkompisar ordnar en massa roliga aktiviteter!)

Curling är nog en underskattad sport. Fick kramp i muskler jag inte trodde fanns! Jag är inte en sport människa, och speciellt inte en tävlingssport människa. Så när jag ska pröva på något nytt så blir jag jätte ängslig och osäker - för jag vill inte att det skall vara pinsamt om jag gör fel. Men efter några försökglid och några "var inte så negativ" av Erik, så gick det bra och sedan lite bättre! 

Kanske Curling är sporten för mig? Inget spring & skuffas - och om någon skriker kan man SOPA till dom med kvasten. Hehe. Get it? Curlinghumor. 

 

 

 

 

Okej det heter säkert inte kvast, men you get it.


Jag fyller ju 30 i augusti, och det har börjat märkas på mig. Men åldern kommer inte ensam! Jag är så råddig, Jag hade en läkartid idag kl 13 - och böt arbetstur så jag sku smidigt hinna dit. Väl där, så meddelar tanten i respan mig att den inte är idag 8.3, utan den 18.3. ALLTSÅ vad händer? Visst låter kahdeksantoista som kahdeksan i dålig hörbarhet  - men detta verkar inte hända annat folk. Klassisk fiauster. 

Måste påriktigt börja be folk upprepa viktiga tider tre gånger före jag skriver ner dem. Tur så har jag Nina på jobbet som fungerar som mitt arbetsminne. Hehe. 

 

Anyway,

Nu ska jag packa veckoslutsväskan och om några timmar sail away med Erik, Kixan, Hanna & Ville Viking! 

 

HA EN BRA HELG!

 

Cheeerz.

Sofia
08.03.2019 kl. 16:01

K A O S


Nej men hej!

Nej jag har inte glömt att blogga, jag har bara inte orkat eller haft lust. Första gången på 2 år tror jag! Vet inte om det är brist på motivation eller bara brist på innehåll som gjorde det - men skönt var det. Haha, TVÅ VECKOR. Känns som en evighet. 

Jag mår inte bra av kaos. Min lägenhet är lite kaos just nu. Alla helger är bokade till typ juli och mitt jobb är fortfarande lite osäkert. Så just nu är hela jag väldigt mycket K A O S.

Lägenhetens kaos måste jag kunna leva med en tid eftersom vi om en månad ska flytta och det kommer vara kaos en tid innan allt är ner och upp packat. Så det kan jag inte påverka så där jätte mycket mer än att bara ha ett organiserat kaos.

Jag har sökt fast tjänst till min nuvarande arbetsplats, och det kommer vara kaos i mitt psyke tills ansökningtiden är slut i mitten av mars och såklart lite efter det till en får något besked. Men det kaoset kan jag inte heller påverka.

Det jag kan påverka är att inte boka´en massa varje lediga helg - men jag har så svårt att säga nej. Det beror på att jag VILL göra allting, ser framemot allting och vill umgås med mina människor - samtidigt som jag vet att jag inte kommer att må bra av att ha program varje helg OCH samtidigt senare ha råd med allt och ha råd att inreda vår nya lya. Inte vill jag missa viktiga födelsedagar, fester och reunions med kompisar..

But I can't please everyone, men hur väljer jag? För jag är social och tycker om och njuter av att få göra en massa, men ibland blir det för mycket. Måste få andas. Jag är en people pleaser och vill ju vara alla till lags, men också mig själv. Ska börja öva på konsten att säga nej till saker som inte spark joy. 

..men tänk om allting sparks joy?

 

OH THE PROBLEMS I HAVE.

Hur är det med er?

Sådär annars, bortsett från kaoset, så mår jag bra. Har haft en bra helg och kommer ha en bra vecka. SKA O. 

Ikväll ska jag prova på CURLING. De ni.

 

 

Namaste.

 

Sofia
04.03.2019 kl. 17:35

yer a wizard Harry!


 

I lördags var vi bjuda på födelsedagsfest till Hangö, och det var inte en vanlig fest, det var en Harry Potter fest! Som jag har väntat på att någon ska ordna en sådan tema fest. Jag är en stor Harry Potter nörd, så det passade mig ypperligt. En fördel med att vara vän med lite yngre folk - de vågar ännu ha tema fester! Folk i min ålder börjar bli för "gamla". NAY I SAY!

Vi skulle först ta ett test på Pottermore för att se vilket hus man hör till, och sen klä sig enligt de färgerna. Jag hör till Hufflepuff, vilket jag har vetat hur länge som helst, och vars färger är gult och svart..inte riktigt den bästa färgen för min bleka hy - men what can you do! Har inte riktigt den nyansen av gult i mitt klädskåp, så köpte en billig topp från New Yorker och målade naglarna gula och svarta i olika mönster, med hjälp av målartejp! Ganska överraskad hur bra det blev och höll nästan raka linjer. Hehe. 

 

 

Oj vad jag väntade på ett sånt här brev när jag var yngre. Väntar ännu. Any day now!

 

 

Alltså det var så fint dekorerat på festen! Man blev direkt i Harry Potter spirit. Dessutom fick alla en personlig trollstav som Elli och hennes Rasmus hade fixat hemma, och alla trollstavar hade en personlig lapp med tre adjektiv på bokastaven ens namn börjar på. 

Jag hade: Fia: familjär, finurlig och fenomenal! Tyvärr har jag ingen vettig bild på staven men den var jätte fin och kändes nog som att den valde mig. Hehe.

 

 

Här har vi födelsedagsbarnet Elinor <3 Så fin i sin Hufflepuff slips. Det fanns massor av blandade färger på festen. Mest var det Hufflepuff, sedan några Gryffindorare och två Ravenclaware. Ingen från Slytherin - vilket är lite underligt. 

 

 

Hehe, här skulle försöka sätta näsan på Voldemort. Det gick nästan bra för mig? Pretty close? No? Under kvällen bjöds det även på snacks, bål, frågesport och quiddich beer pong. Alltså jag gillar nog en fest med aktiviteter. Visst är det kul att bara sitta och snacka, men emellanåt måste man röra på sig och göra något roligt - så jätte kiva ordnat på denna fest. Man hade ingen nöd att vara på festplatsen hela kvällen. Inget sug efter krogen. Det var najs!

 

Never too old for beer pong. Especially QUIDDICH BEER PONG!

 

Svenskfinland är nog litet. För på samma fest i Hangö träffade jag Jemina (Ravenclaw), som jag träffat via #finlandssvenskabloggare och Instagram! Livet är nog roligt när man har möjlighet att träffa nya fina människor. Yupyup!

 

 

Jag är en tema-fest människa och denna fest var nog 10/10 fiausters. Tyvärr fick jag inte många vettiga bilder på hela festen - men kan lova att det var kul! Grattis igen på 25-årsdagen Elli och stoort tack för en fin fest <3 


Nästa lördag är det dags för nästa fest, och inte vilken fest som helst - utan Petras 30-års fest i Bromarf! Herrejestas, nu börjar alla jämnåriga fylla jämnt, och det känns som det är fest varje månad. Men bra så - för alla ska få fira sina dirty thirties.

 

 

CHEEERZ!

 

sofia
19.02.2019 kl. 17:22

Lägenhet? CHECK!


VI HAR BLIVIT MED LÄGENHET!

Idag blev det officiellt, för idag skrev vi på hyreskontraktet, men egentligen har vi vetat att vi fått lägenhet sen torsdag eftermiddag. Vi var på visning på en ÖPPEN, LJUS och STOR trea i onsdags och jag kände mig genast som hemma. Den uppfyller alla våra kriterier. Balkong, diskmaskin, öppen, fräsch och den har stort kök! Minns att jag såg på Erik med stora ögon och bara "Erik seee på balkongen, Erik seeee hur ljust - ÅÅÅH see hur mycket yta vi har i köket och det är öppet! Eerrriiiikkk!" 

Det är inte den modernaste och mest uppdaterade lägenheten, men den är i bra skick, i ett lugnt neighbourhood - och DEN HAR BASTU. Jag är ingen bastubadare..until now. Hehe. 

Så idag skrev vi på kontraktet och från den 1.4 bor vi där! Herrejestas, ska bli sambo. Inte första gången någon av oss bor med en partner, men vi är mycket inställda på att det kommer vara den sista gången. Hehe. Vet inte om vi är blåögda eller bara otroligt självsäkra och kära. Men det är dock verkligen längesen jag bodde med någon, förutom Petra som jag bodde med mina två första år i Åbo - men hon var sällan hemma så jag bodde i princip ensam så det var lyxigt! Men det är längesen jag delade ett hem, delade mina saker, min mat och..min personal space med en pojkvän. Men inte vilken pojkvän som helst - ska göra det med min Erik, så det kan inte bli något annat än bra <3

 

 

Kommer såklart bli awesome att bo i vårt gemensamma hem. Dekorera det på vårt vis. Bo tillsammans. Leva tillsammans. Inte behöva gå fram och tillbaka för att träffas. Vakna upp tillsammans nästan varje dag och somna tillsammans nästan varje kväll.. Det kommer också bli intressant hur vi reagerar på att inte bo ensamma mer. Tur så ska vi dela på 83 kvadrat. Så 31,5 per man är inte så farligt (10 kvadrat går till mina växter) - så det finns knutar för egen tid iaf. Hehe. Men mest av allt så är jag otroligt EXCITED! Ask again när vi har flyttkaos. 


Hörni, ÄR det inte typiskt att det idag råka dimpa ner ett återkrav på studiestöd från Fpa? Just idag? Just nu när vi ska börja flytta och vi kommer behöva en massa möbler? Är inte det så jävla ironiskt?

Karma. Det är karma. Jag har varit lite för kaxig med att jag inte behöva betala tillbaka något än för jag har haft sån stenkoll på min ekonomi medan jag lyfte stöd OCH jobbade hela studietiden. HAHA trodde hon sa dom och slicka kuvertet. Tur så var det en hel ok summa som är överkomlig, men skulle nog hellre satt den summan på typ en möbel. 

Men är det inte typiskt...?


Det var allt för mig för idag!

Ska pyssla ihop ett inlägg om Harry Potter födisfesten jag var på i lördags! Det var så roligt och Elli hade fixat så otroligt fint. 

Mer om det i morgon!

 

CHEEERZ!

Sofia
18.02.2019 kl. 17:54

Stuff jag är tacksam för!


HEJ FREDAG!

 

Idag är en bra dag, igår var en bra dag - och i morgon kommer bli en bra dag! Varför, frågar du? Nåmen för att det bara är så! Har så tusans mycket att vara tacksam för. Så tänkte köra ett STUFF JAG ÄR TACKSAM FÖR inlägg idag! Om ni minns mina thank you notes, så detta är samma - meeen på svenska! Here we go:

 

Tack...PAPPA Marre. För att han orkat kämpa i två veckor på sjukhus (!!) och är idag äntligen påväg hem till mamma. Egentligen skulle han få fara hem på onsdagen, men vem har nu bråttom. Är så lättad och tacksam för att det gick så bra till slut. 

 

Tack...Slask! Visst är det vått, halt och sliskigt - men det håller mina muskler spända när jag går och därmed hålls de aktiva! Har nästan träningsvärk på kvällarna även om jag inte gymmat! Värt lite våta kängor, sjukt knä och irriterat humör. För reven blir ju lite tightare! 

 

Tack...Alla hjärtans dag i Finland. För att man inte behöver ha en partner på "Valentine's day" för att kunna fira. Vi kallar det vändagen i detta land, och man kan välja precis hur man vill fira. Vändagen, galentine's day, valentine's day..alla hjärtans dag..whatever! När jag var singel, firade jag hardcore "I am an independent women and I have amazing friends and I don't need no man to buy me flowers"-day (fast who are we kidding, nästan alla vill ha en special someone att fira med fast man inte erkänner det högt) - och nu med Erik så firar vi lite sådär passligt krusimantiskt. I år gav vi både blommor och kort till varandra, han baka chocolate chips cookies till mig och vi var lite mer smöriga, men inget extremt. Liksom either or! Men jag gillar att fira saker. Så jag firar allt!

 

Tack..Ägg! För att det är en sån bra råvara som man kan seriöst använda till allting. Morgonmål, lunch, middag & kvällsmål! Kluvna hårtoppar? Lägg lite äggvita i som hårmask! Mer protein i morogngröten? Smäll i ett ägg! Arg på någon? Kasta ett ägg! Tävlingsinriktad? Ha ägg på sked stafett! The options are unlimited. Jag äter minst två ägg per dag. Liksom, it is EGGcelent. 

 

Tack...försäljare i butiker. Även om jag alltid har hörlurar på när jag är i butiker och helt klart inte behöver hjälp, så är ni ändå så envisa och pratar med mig trots att jag helt klart inte hör er eller vill prata med er. Det kallas DEDICATION och jag uppskattar det. Job done right. 

 

Tack...Bank appen. Känner mig tacksam för att min bank applikation på telefonen ibland har störningar så jag inte kan kolla hur mycket pengar jag har på bankkkortet. Det gör att jag ibland inte vågar swipea mitt kort - och det hindrar mig från att köpa onödiga saker! Som i förrgår. Lämnade snällt min handlarkass hos försäljaren då jag inte kunde betala, för appen funka inte, och kunde inte flytta pengar till kortet. TACK för den besparingen. TUSANS mycke tack. 


Det var några saker jag är tacksam för denna fredag. Är även tacksam för fredagsöl, min hälsa, kaffe, mina kollegor, min Erik osv. 

Vad är ni tacksamma för denna vecka?

 

 

 

CHEEEERZ!

sofia
15.02.2019 kl. 15:55

brainfreeze

 


"Dina läsare har inte hört något av dig på ett tag. Skriv ett inlägg!"

Okej, nå vad ska jag skriva om? Min stackars pappa som fortfarande är på sjukhus? Om mig själv och mina känslor som är all over the place? Om vädret som rent utsagt är värdelöst?

Jag vet inte vad jag ska säga eller göra nu. Sitter och sneglar på telefonen varannan sekund. Ifall det ringer igen. Senast var det otroligt goda nyheter så nu är jag bara beredd på att det åter igen ska vända. Hoppas ju såklart INTE på ett sådant samtal, men efter denna horror vecka så vet man aldrig.

Försöker göra vanliga saker som att fara på kaffe med min kusin, laga mat för veckan, analysera mitt förhållande osv. Det där vanliga! Men det är svårt att urskilja vad jag känner och vad som orsakar det. Är på gränsen till att gråta hela tiden. Kanske jag bara är trött.

I am a emotional wreck så att säga. 

Detta är inte riktigt den typen av inlägg jag brukar skriva, för vanligtvis är jag glad och somewhat positiv. Kände bara att jag behöver skriva av mig. Det är svårt att vara positiv om man inte har något att dra det från. Men åter igen ser läget ljusare ut - och hoppas fan det hålls så. 

 

Det är en ny dag i morgon - och en vecka fyllt av roligheter. Vi ska på en till lägenhetsvisning - och på lördag är det tjugofemårsfest i Hangö med HARRY POTTER tema! Vad är nu bättre än det?

Onwards and upwards right?

Djupt andetag.

 

KRAM.

 

 

 

sofia
10.02.2019 kl. 16:27

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer