dagens funderingar

 

Vissa dagar måste jag stanna upp och fundera på vad jag egentligen funderat på under en dag. Jag tar ju mig själv till fots överallt så har mycket tid att tänka då jag går. Så här är några exempel av hundra,  som kan snurra runt i min skalle. 

 • Varför är det så kallt även om solen skiner?
 • Varför väljer mina skor att knyta upp sig precis där det är massor med trafik så jag måste böja ner mig och visa reven för alla?
 • Varför är min palm Olof så ledsen? 
 • Hur många växter är för många växter i en etta?
 • Kan man äta för mycket ost?
 • Varför är Donald Trump så otroligt flöntig? 
 • Will the uptown funk me up?
 • Varför är min garderob så svart? Speglar den min själ?
 • Kommer man nångång bli så gammal att finnarna i hyn försvinner eller är man bara en finne finne?
 • Hur kan kvinnor tänka så otroligt mer, olika och djupare än män? 

Detta var dagens funderingar med filosofia. 

Vad har du fundera på idag?


BTW, I morgon är det fredag och en annan sak jag funtzar på är vad jag skall packa inför helgen i Raseborg! 

Kanske vi ses på lördagskaffe?

CHEERZ

(Photo av självaste Sofia Junni Silén)

Sofia
Publicerad 22.02.2018 kl. 20:15

note from the universe


Jag får ett mail en gång i veckan från "the universe". Det är nån typ som skriver klyshiga fortune cookie citat och mailar ut dem. Men som lyckokakor och horoskop är det oftast spot on. 

 

There's always more than one right answer, path, possibility, nuance or favor - so insist upon none. 

Insisting on details, Sofia, always limits you.

Så jävla korrekt. Varje gång. Det är sjukt skrämmande hur det alltid passar in. Det är ju universella citat som skall passa alla. Men ändå känns det så personligt. 

Varför det passar in på mig just nu är överanalyseringen. Jag är så fokuserad på detaljer att jag inte kan se helheten. 

För om jag inte är bombsäker på en uppgift - så kan jag helt enkelt inte det, alls. Jag fokuserar inte på att jag måste ju öva mig fram. Lära mig först. Krypa före jag springer. Nej.

Jag fokuserar på att jag inte är passande för det, innan jag ens har prövat. Jag jämför mig med andra som gjort det längre. Som har övat sig fram. Lärt sig av att försöka. Jag tvekar på alla val jag gör.

Det roliga är att stunden efter jag prövat en gång - så känns det så otroligt löjligt att jag ens lite tvekat på mina kunskaper. 

HUR - hur hur hur kan man lära sig tänka större? Inte analysera sig sönder på detaljer? JUST DO IT?

Asking for a friend that is me. 

 

 

(om du vill få veckoråd av nån trevlig typ från vårt universum så gå in HÄR och signa up dig!)

sofia
Publicerad 21.02.2018 kl. 17:41

F.R.I.E.N.D.S


Ah, måndag. Dagen då det känns mer än okej att bara vara i mitt eget sällskap. Hade en produktiv arbetsdag. Kom hem och smällde en ansiktsmask i fejset med hopp om att mina innefinnar på haken sku komma ut. Dushade sedan för att bli varm då det är kallt som själen ute och inne i min lägenhet. Följer med ena ögat med vilka nordiska restauranger som får michelinstjärnor idag och andra ögat på Grey's Anatomy. 

Har haft en härlig helg med mång välbehövda reunions. Med det i tankarna tänkte jag fylla i SEVEN DAYS vänlistan! För mitt liv vore inget liv utan mina pals. Så here we go!

Vänskap för mig är:

Lifvet. Kärlek. Allting. A och O. 

Det bästa med mina vänner är:

Hur olika & äkta de är. Ingen är som den andra men ändå har vi så mycket gemensamt. 

Min(a) äldsta vän(ner):

Sanna & Trine. Going strong since 1991.

En vän jag ringer allt för sällan:

Har nog ganska regelbunden kontakt med de flesta via whatsapp-grupper och skicka-dagliga-memes grupper, så tror inte jag kan svara på det här. Plus att jag ringer inte ofta till folk. You know that! Pratade första gången i teledon med Erik på onsdag. True story.

Men en som jag ringer allt för sällan är nog min mommo!

En vän som finns där i vått och torrt:

Låga iq-chatten & Bästa Bruttorna, Anni, Ia, Lilly för att nämna några! Har så många gamla och nya! Ingen nämnd ingen glömd sägs de, men några vill man nämna. Liksom. Ja, och mamma förstås! Men känner ni er träffade så är det säkert så. 

Min vänskapskrets består av:

Ett mångfald av intressanta, nördiga, sarkastiska & härliga typer med sjuk humor och fina personligheter. 

En god vän har de här egenskaperna:

HUMOR. Ärlighet. Men ändå finkänslighet. Inget filter. God aptit. Gillar alla bilder. Tålamod. Skickar roliga memes. Tar bra bilder från rätt vinkel. Också fula bilder från rätt vinkel. Vet vad som gäller. Kan läsa mellan raderna. Alltså allt!

Så här är jag som vän:

Omtänksam. Lyhörd. Har alltid musik för alla tillfällen. Stödjande. Delar en flaska vin. Reser när det behövs. Skickar memes som passar dig. Alltid där!

Det finaste en vän gjort för mig:

Det första jag kom att tänka på var när jag jobbade på Mallis och en dag i miserabel krapula så dök tre vänner upp på hotellet out of the blue för att hälsa på! Fan det var en fin överraskning. 

Men det finns många fina historier om mina fina vänner! 

En vän som förtjänar extra mycket kärlek idag:

Det är nog Anni - som jobbat så hårt i över ett år på restaurang Jord som idag fått en utmärkelse, en BIB, i Michelinguiden! TAMMIFAN jag spricker just av stolthet! YAAAASSS GURL! YAAAZZZ!


Så en stor high-five till alla mina vänner. 

Ni gör mitt liv livable och skulle inte klara mig en dag utan er! 

 

KRAM!

 

 

Sofia
Publicerad 19.02.2018 kl. 19:14

you do you

 

 


Det är lätt att se negativt på saker man inte förstår sig på. Att direkt se ner på det som inte är självklart för en själv. Ett beteende, en hobby, musiksmak eller åsikter. 

För mig har det oftast varit en självklarhet att alla fungerar olika. Vi har olika intressen och olika principer, värderingar - och så skall det vara. Det som vissa inte har är förståelse för de som tänker olika och väljer att istället ifrågasätta andras val. Men inte är det lätt. 

Det jag förut alltid försökt göra är att förstå. Försöka stiga in i den andras skor och se det från en annans synvinkel. Men det är så svårt ibland. Det går inte alltid. Det går inte att ändra sitt tanke sätt och se det på exakt samma vis. Vilket har varit frustrerande. 

Vad jag lärt mig nu är att vi måste inte alltid förstå för att kunna acceptera det. Vi kan inte lära oss allting om en annan person. Det är next to impossible. Vi tänker olika - simple as that

Jag har t.ex. aldrig förstått mig på folk som inte gillar live-musik. Men efter en tid har jag släppt det och acceptera att vi har olika intressen i våra liv, även om det verkar omöjligt i mina öron att inte uppskatta en bra konsert. Men det är något jag inte förstår helt enkelt.

Det jag ofta nu försöker göra,  för att släppa eventuell irritation,  är att tänka på just det här. Alla är olika. Vi gillar olika saker. Bara för att jag inte förstår mig på det så är det inte en dålig sak. Det är inte my way or the highway. Och vice versa

Vi måste bara lära oss att det är okej att inte förstå allting, bara man lär sig att acceptera det. Get it? 

YOU DO YOU.

 

sofia
Publicerad 13.02.2018 kl. 20:37

VECKANS BABE - SILKE RIEMENSCHNEIDER

Dags för min tredje gästbloggare! Denna babe är en gammal kollega från mina Mallistider och jobbar nuförtiden som flygvärdinna på Emirates! Ganska coolt enligt mig. Så jag ansåg att jag definitivt ville veta mera om hennes liv just nu! Konversationen går på engelska så here we go!

 

First of all – HELLO! How are you?

 

Hi there! I am doing great, how are you Sofia? I am a big fan of your blog and its a honour to be your guest.

 

 I'm fine, thank you! So, tell us about you! Name, age, where are you from, favorite food and are you single?

 

So I’ll introduce myself. Silke, 24 turning 25 next month, born and raised in Belgium, in love with a lovely Belgian man who I live with in Dubai since 2014. I love spaghetti, sushi and pho (vietnamese noodle soup -> very njammie with lots of coriander!). I work as a cabin crew and fly all over the world!

 

How do we know eachother?

 

We met during the summer of 2013 if I’m not mistaken. We used to work together in a hotel in Mallorca and we were part of the children’s animation team.

 

(Miniclub crew  - Sofia, Laura & Silke)

 

It’s over four years ago since we’ve last seen each other. How did you experience that summer in Mallorca?

 

That’s such a long time ago! I did enjoy that summer in Mallorca but the job itself wasn’t my thing. I remember you did your job with so much passion and enthusiasm and I wasn’t like that, it just wasn’t my thing. I liked all the extras hahah -> going out at night, amazing food in the hotel (remember that pasta we had for lunch! SO good), the weather, days at the beach. 

 

How was I four years ago? How do you remember me? Describe me in four words (honest now).

 

I remember you as an energetic, positive, crazy and warm person. You were good in what you were doing out there. Are you still working with children by the way? I’ve always seen a teacher in you! Or a social worker or something!

Sofia: Haha, well pretty damn close! I'm a kindergarten teacher now. Thanks for those kind words, but sometimes I felt like a old bitch on my bad days. Glad you don't remember that. 

 

Speaking of flying – you work in the air, right? Tell us about that! How did you think of pursuing that career? What do you actually do?

 

I wasn’t happy living in Belgium and I had no idea what I wanted to do in life. I had a boyfriend from France that time and I wasn’t sure if I wanted to stay with him or not. I saw and advert online ‘Cabin crew opportunities in Dubai’, yes that’s what I needed that time, I applied and got the job. A couple of months later I left Belgium and moved to the United Arab Emirates and look, 4 years later I am still here!

 

What’s the best thing about your job – apart from the free travelling? What’s the worst thing?

 

The best thing is seeing all this beautiful places we have on earth and learning so much about other cultures and traditions and I love trying out nice food from everywhere. But of course like every other jobs theres a downside, waking up at 1AM, being jet lagged when you arrive back from Australia or the USA, not always being able to see your family during Christmas or New Years.

 

What’s the weirdest thing a passenger has said to you onboard?

 

A passenger recently asked me if I could make him a fresh banana almond smoothie, I told him sure let me get my mixer and run down 7eleven to get some bananas and almonds. (No unfortunately I didn’t tell him that, thats what I thought tho…..). Another passenger told me if he could take away his food in a doggybag -> nope we don’t have takeaway bags!

 

Have you ever had to evacuate an airplane in the sea?

 

No, a landing on water is something which thank god almost never happens! There was an incident where a plane had an emergency landing on the Hudson River in New York in 2009. They made a really good movie about it called ‘Sully’.

 

Follow up: is it fun to go down the slide to the water?

 

Haha unfortunately I’ve only done it once during my training but YES it was SO much fun.

Do you ever get scared? If yes – in what situation?

No not really.

 

Why does one have to close the window and does the belt really make any sense?

 

Actually during landing and take off it’s really important to open the window blinds because a passenger might be able to see something important when looking outside, something someone else is not able to see. Yes the belt makes a looooot of sense! It can prevent you from braking a looooot of bones.

 

What’s your favorite destination? Why?

 

I've got so many! Japan is beautiful, especially during the cherry blossom season (march-april) the country has such a good, peaceful vibe and its so organised and clean. Vienna is the best in December, Christmas markets, gluhwein..some snow if you’re lucky! Korea and Taiwan are the best for skincare products and shopping in general!

 

 

What are your future plans?

 

Honestly I have no idea! I live day by day, not worrying too much about the future. I am not leaving Dubai anytime soon.

 

When are you gonna visit me?

 

Thats a good question! Whats the nearest airport? Let me check if we fly there! 

Sofia: Closest to me is Turku airport but I really doubt you'll ever land here. But otherwise it's Helsinki! 

 


 

Thank you so much Silke! It was a pleasure to catch up after all these years. Your job is super cool and interestning! Keep posting pics from your travels so I can just die of jeleousy. If anyone has a question please write them in the comment section below!

This was my guest for this time! I learned alot, did you? Who do you wanna read about next? We will have to wait and see!

Have a happy happy sunday and enjoy the cold ass snow!

 

CHEERZ

 

sofia
Publicerad 11.02.2018 kl. 17:21

vänbok - ifylld av mig!

Julia "Grön i Åbo" Degerth gjorde ett vänbok inlägg och jag tyckte det var jätte najs, så jag stal det och fyllde i min vänboks sida :) HAPPY SATURDAY FRIENDS!

 

 


 


NAMN: Sofia Johansson
KALLAS FÖR: Fia, Fiauster, Fiffi, Sötnöt och Lucia
ÅLDER: Tjugoåtta jordsnurr. 
CIVILSTATUS: Flickvän och plantmamma
HUSDJUR: Inga ännu :(
FAVORITFÄRG: Blå, petrol blue, babyblå...och svart som min själ. 
FAVORITPRYL: Min telefon och min blendar <3
UNDER FRITIDEN BRUKAR JAG: Äta, kolla serier, blogga och scrolla internatet. 
JAG ÄR KÄR I: Lifvet, avokadon och Erik! 
JAG BLIR GLAD AV: Mat, glada barn som inte är mina, kaffe, vin och kaverin! 
NÄR JAG BLIR STOR VILL JAG BLI: Hundmamma och få bo i ett stort loft, ha pengar på konto och mat i magen!
SAKER JAG VILL TA MED TILL EN ÖDE Ö: Solkräm (because blek), mygg gift, WiFi som fungerar överallt och min telefon. 
MIN BÄSTA VÄN: har många bättre vänner men sådär maid of honor material är nog Anni, Trine och alltid min mamma. 

 

Kopiera och fyll i den själv! Sprid the love. 

 

 

Sofia
Publicerad 10.02.2018 kl. 09:53

saker jag tagit förgivet

Ibland vet man inte vad man har före det är ett minne blott. Idag minns jag några grejer jag tagit för givet! Inte stora saker, men ting som man inte uppskattade då man hade det. Here we go! 

 

 

dagens soundtrack: eminem ft. ed sheeran - river


 

 

 • Då jag jobbade på båt och var utklädd som Ville Viking och svetten rann ner från pannan och trodde jag skulle få värmeslag. Nu skulle jag gärna gå omkring som Ville varje dag för att inte frysa ihjäl hemma i min lägenhet. Sover med långärmat, långkälingar och yllestrumpor men vaknar ändå med iskallt fejs och iskalla händer. 

 

 • Tiden innan jag vrickade vristen, sket i fysion och fuckade upp hela benet upp till knät. Det var tider det. Nu slintar man lite på snön känner hur det knakar till i knäskålen. Nätt ställt för en ung kvinna!

 

 • När man måste returnera någonting man beställt och hade bil. Det är dubbelt så jobbigt nu när man måste GÅ med paketet tillbaka till posten när man redan hämtat ut det en gång. SUCK.

 

 • Tiden som studerande då man hade en ledig fredag och inte hade så mycket ansvar för små söta liv. Visst älskar jag mitt jobb, men ibland skulle det vara najs med en timmes lunch på stan utan att någon nyser i min mat eller smetar snor på min ärm. 

 

 • Tiden innan vinterkylan då mitt hår var normalt och inte elektriskt, platt och sorgligt.

 

 • I förrgår då min diskho var tom och mitt kök var rent. Det var skinande tider det.

Hoppas alla har haft en gemytlig vecka hittills! Kom ihåg: 

I morgon är det FREDAG och det tar jag aldrig för givet!

Vad händer på helgen?

 

 

CHEERZ!

 

 

 

 

 

sofia
Publicerad 08.02.2018 kl. 16:49

ålderskris och framtidsplaner

dagens soundtrack: pink - beautiful trauma 


Jag är betydligt närmare trettio än tjugofem. Efter nyåret fick jag en semi-chock när jag insåg att jag kan säga att jag fyller trettio nästa år. Inte i år, men i nästa år! Inte på ett ålderkrisigt sätt - blev bara lite ställd. Jag har inte haft någon ålderskris - men jag inser nu som då att jag blivit äldre.

En sån situation var när jag blev tjugofem och satt första dagen i skolan bland alla nitton åringar fresh out of high school som aldrig bott en dag hemifrån medans jag var på min sjätte lägenhet. En annan gång var när jag började jobba på båten som lekledare vid tjugosju, och mina kollegor var sju år yngre. En tredje gång var när en bekants mamma yttrade att det äntligen blev en vuxen av mig också, för att jag stannar i en stad tillräcklig länge för att jobba, som tjugoåttaåring.Vid de situationerna blir jag ofta och funderar på mina val i livet.

Är jag sent utvecklad? Borde jag egentligen ha stor familj med villa, vovve, vagn och volvo? Men de går oftast över efter en stund när jag inser att åldern endast är en siffra och jag är verkligen inte är mogen för min ålder. Vilket inte stör mig det minsta! Sen hjälper det att ha en tre år yngre karl som har lika låg lust till vuxenlivet som jag. #winwin

Men hur vet man hur en viss ålder skall vara? Vem bestämmer det?

Min mamma blev morsa för andra gången när hon var i min ålder. Min styvfar fokuserade på karriären och levde själv tills förtiosnåret. Många av mina barndomskompisar väljer att bygga på sitt liv och intressen före de vill skaffa familj. Några av mina yngre kompisar planerar redan bröllop och barn. Ett par kompisar överväger att åka utomlands och bo för en tid. En är ett år yngre och en är ett år äldre än mig.

Det bästa med detta är det är allas egna val. Det underligaste är att det alltid finns höjande ögonbryn och onödiga åsikter. 

Här är jag nu: tjugoåtta år. Har aldrig varit lyckligare. Är i början av min nya karriär, mitt största ansvar är mig själv och att vattna mina växter. Jag lever för att göra roliga saker och göra som jag behagar. Mitt största problem i livet är hur jag ska spendera min överloppstid efter jobbet. 

Jag har absolut inga konkreta framtidsplaner förutom att jag nu vill jobba, bo i ett fint hem, ha fina kläder, dricka vin på helgen, upptäcka livet som jag vill, ha krapula varje söndag och leva det med folk jag älskar. Behöver man ha mera, fast man snart fyller trettio? Jag har iaf ett bostadssparkonto. Det, om något, är någonting!

Är inte redo för att ha ansvar över någon annan än mig själv och är väl medveten om det. Så varför ha bråttom? För att det hör till? Nope. 

Så ålderkris - schmålderkris. 

Jag har hört att livet egentligen börjar först vid trettio. För då lär man ha sitt liv någolunda på koll. Så välkomnar det med öppna armar - för det lär ju bara bli bättre! Tills dess så fortsätter jag leva som jag vill. För att jag kan, that's why.

 

Detta var: confessions from a young immature soul!

CHEERZ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sofia
Publicerad 06.02.2018 kl. 17:41

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugoåtta jordsnurr

Ort: Åbo/Turkuland

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com