en torsdags update


Hej!

Tacka vet jag mitt jobb. För det är så mycket att göra att man lite glömmer bort sådant som händer i ens privatliv. Inte glömmer bort helt, men man har så mycket annat att tänka på så man blir sådär hälsosamt distraherad..så att säga. 

Min pappa är fortfarande stabil och kvar på sjukhuset, men det är nog tufft. Tur så är det  vettiga proffs som tar hand om honom! Det enda minuset jag skulle ge för vården är att de är skitdåliga på att meddela anhöriga om vad som pågår. Skulle inte mamma ha ringt dit själv, skulle vi aldrig få någon information. Jag förstår då det inte är så kritiskt och patientens mående är bra och stabilt, men då det sker stora förändringar och patienten flyttas till intensiven - då skulle de har kunnat ringa liksom. Men det är nog det enda minuset, för nog har vi tur att få bra vård i detta land. 

Så jag känner mig ganska bra nu. Kan återgå till mitt eget liv och försöker ta tag i det lite i taget. Sånt som hygienvård (alltså nog är jag fräsch, men inte nu ska vi smörja in oljor efter duschen och sen ska vi lacka naglarna och sen ska vi sminka oss fin för jobbet fräsch), städa lägenheten, catcha upp med kompisar och att äta hälsosamt. Hehe.

Hade tidig morgon idag och slutade redan efter två, så sitter nu hemma och äter mellanmål. Snart kommer Ia hit, ska på en lägenhetsvisning för hennes del - och sen ska jag och Erik på vår första visning! 

En trea med öppet kök, snygga golv och balkong. Enda minuset är att badrummet är litet och lite sådär mjeh, men man vet inte före man sett det live! Håll tummarna att de i smyg har remppa den så är den nästan perfekt! 

 


Så här va en liten update på min dag!

Hade mina avokado örhängen på idag, så nu kommer åtminstone elva av Åbos barn kräva avokado till mat hemma. Hehe. 

Hur har ni de? 

Berätta en rolig historia.!

 

Sofia
07.02.2019 kl. 14:45

Hoppas det värsta är över nu

Nu kan jag andas igen. 

Fy fan vilken jobbig och obehaglig helg. Att få ett samtal på fredag eftermiddag om att ens pappa är påväg med ambulans till sjukhus och är allvarligt sjuk - och att först på distans följa med hans tillstånd som går ner, upp, ner, ner, väldigt mycket NER..och upp igen. Att knycka sig för varje telefonsamtal. Förväntar sig det värsta. Men hoppas på det bästa. Att få ett sånt samtal..det är det värsta jag har varit med om. 

Som ett jävla slag i magen.

Plötsligt känns allt annat i ens liv obetydligt. Vem bryr sig om helgplaner, jobb eller något i sitt eget liv? Vad är viktigare än ens näras välmående? INGENTING.

Har aldrig känt mig så förstörd, hjälplös och rädd förut. Rädslan att förlora en av de viktigaste personerna i mitt liv. Vad vore jag utan honom? Alla tankar som svävar omkring i huvudet som man aldrig ens i misstag har tänkt. Vad om..? 

Varför säger ingen vad som händer? Varför gör dom ingenting? Varför har han ont? Varför si, varför så? 


Men nu kan jag andas igen - min familj kan andas igen. Läget är stabilt och det som var sönder är fixat. Den största oron har släppt, men kommer inte att helt att släppas före han tryggt fått komma hem.

Igen kan jag skatta mig lycklig över det otroligt stora skyddsnätet av människor vi har. Människor behöver människor - och jag är tacksam över varenda en av våra.

 

Marre. Stålmannen. Usch vad du skräms. Men nu måste det bara bli bra.

 

 

happy thoughts. only happy thoughts.

 

 

sofia
05.02.2019 kl. 19:22

Det här med att söka LÄGENHET...

 


...är ingen walk in the park!

 

Som sagt så håller jag och Erik på att leta gemensam lägenhet i Åbo. Men det är nog lättare sagt än gjort - om man ens har lite kriterier på hur man vill bo. Vi bor båda i hyfsiga lägenheter nu och vill ju flytta till bättre, och inte sämre. 

Vi vill bo ganska i centrum, nära torget eller domkyrkan, med passlig promenadväg till jobbet för mig och nära bussen för Erik. Vi vill ha en rymlig, öppen och fräsch tvåa eller trea - med ett stort kök som har köksytor! Ingendera av oss har vettiga köksytor och måste typ hacka lök på en mikro om vi båda står i köket. Kiva skulle det vara med balkong, diskmaskin och nyremppad wc med dörrhandtag. (Edit: minst 60 kvadrat - because space is nice)

Men hittills har vi bara sett typ trånga korridoriga treor med urgammal inredning och helt på fel sida från var vi helst skulle vilja bo. Det fanns EN i början av januari som vi båda ville ha, men den hann ju fara till någon annan då vi först kan flytta i mars. Var det den enda vi kommer godkänna? I hope not! Tänk om vi letar hela VÅREN utan napp?

Men.. att leta lägenhet och kolla Oikotie varje dag gör en nog ytterst frustrerad. Ibland kommer det någålunda trevliga "om den sku vara på ett annat ställe" lägenheter och ibland några "om man sku vara rik" kämppän. Men allt som oftast är det bara bottennapp. Det dyker upp annonser utan bilder - WHY THOUGH?

Om man vill hyra ut en lägenhet och vill locka hyresgäster, går det inte bättre att beskriva den med både bild och text? Vill man inte ge den bästa tänkbara bilden på den? Nope, Jätte många lägger upp bildlös eller med bilder på bara gården och själva huset. SUCK. 

Jag är väldigt medveten om att om man vill ha det riktigt bra så skulle det vara bäst att köpa själv. MEN jag är inte i ett läge där jag just nu vill köpa, vikariat and all that, - och tycker vi ska pröva bo ihop före vi köper och är fast med ett gemensamt lån liksom. 

Men snart skulle det kunna dyka upp. Den där perfekta halvmysiga, halvmoderna och ljusa lägenheten med öppet kök och balkong. IS THAT TOO MUCH TO ASK? Ok thanks. 

 

NÅ - the search continues!

 

Ska själv försöka ha en liten paus med det över veckoslutet för det gör mig seriöst på dåigt humör och till en deprimerande människa, hehe. Men Erik fortsätter kolla så han lär väl hojta till om det dyker upp nånting trevligt!

In the meantime ska jag fokusera på att bli frisk, jobba på, äta vitaminmat och på fredag få krama om IA som äntligen är hemma från Aruba! 

ALL IS WELL, förutom att det inte finns vettiga och perfekta lägenheter!

 

 

 

CHEERZ!

 

Sofia
30.01.2019 kl. 17:16

Filosofia rekommenderar: ENGELSKA PODDAR!


Halloj allihopa och happy monday!

Var ett tag sedan jag listade mina favvo-poddar - så här kommer några nya rekommendationer! Jag lyssnar allt som allt på 11 poddar, hehe. Tidigare har jag rekommenderat Skäringer & Mannheimer, Mark & Jonas, From The Heart - Conversations with Yoga Girl, Guys We F*cked och såklart Potterless! Här kommer fem engelska favvisar:

 

 • Conan O'Brien Needs a Friend

 

 

Jag har alltid älskat Conan O'Brien. Han är en av mina favorit komikers och tv-hosts - och nu har han en PODCAST! Han påstår att de enda vännerna han har är hans anställda, så nu försöker hitta han vänner i kändisar som besökt hans tv-show. Hittills har han snackat med bl.a Dax Shepard, Kristen Bell, Adam Sandler & Dana Carvey. Jätte roliga avsnitt & reklampauser. Hehe

 

 • Armchair Expert with Dax Shepard

 

 

På tal om snö, snögubbar, Frozen och om Kristen Bell - så har hennes man Dax en podd! Han, så som Conan, intervjuar en massa intressant folk. Allt från kändsiar till författare. Ett stort plus är att även han har skitbra humor. 

 

 • The Overwhelmed Brain

 

 

Det är en podd av min nya guru Paul Colaianni (life and empowerment coach) för people like me - överanalyserare och overthinkers. Oftast handlar det om relationer av alla det slag - och hur man kunde tänka annorlunda vid vissa situationer och med vissa personer. Hur man kan nå sitt max potential osv. Den är super bra och jag kan lätt med handen på hjärtat säga att den har hjälpt mig tänka till många gånger! 

 

 • Two Less Lonely Girls

 

 

En oironisk podcast om Justin Beiber och allmänt om kändisskap. Den är hostad av komikerna Corinne Fisher (från podden Guys We F*cked) och Rosebud Baker som helt klart älskar JB. Jag erkänna att jag inte är ett stort JB fan, men det gör ingenting för de pratar ändå främst om kändisskap överlag och problem i Hollywood, då och då kanske de snackar om Justin Beiber och vad han sysslar med, men det är inte enbart om han. Humoristisk, lite konstig och bra halvtimmes podd!

 

 • The Only Child with Arielle Vanderberg

 

 

Jag har följt Arielle på Instagram (klick) i evigheter, så blev skitglad över att hon nyligen startat en podd! Hon är så tusans rolig och har så bra videon på både Vine och Instagram - så visste att detta sku bli hyvvens! Hon, som de flesta i min  poddlista, gästas av hennes kändisvänner och snackar med dem om lifvet och sånt. Jätte intressant, humoristisk och personlig. YESSS! 

 


 

Det var mina nyaste podd rekommendationer! Jag ökar min poddlista ganska ofta, och snart är jag väl uppe i 20 poddar i veckan. Men vad är bättre än det - då jag går överallt!

 

Ha en bra kväll!

CHEEERZ!

Sofia
28.01.2019 kl. 17:28

SÖNDAGSUPDATE


Happy sunday everybooody!

 

Det är många minusgrader ute och solen skiner. Detta är hur finsk vinter ska vara. Snö, sol och extrem kyla. Ajaj man känner hur alla bobbor och baciller fryser ihjäl. Men ungefär en vecka till tack, sen kand det bli lite varmare - men snön kan hållas kvar typ till mars. 

 

 

 

Vi sov ganska länge idag, because sunday, och efter frulle, lägenhetsscrollande och ett avsnitt av the office så gick vi ut och gå en sväng till ån. Köpte en take-away kakao och kanelbulle. Blev ytterst besviken på min kakao som inte smakade choklad utan mer pulver. Vet ni - man vill ju ha en krämig chokladig varm kakao. Inte kakao-vatten. Alltid ska man göra allt själv för att bli nöjd. Hehe. 

Har varit en skön helg och en ännu skönare söndag - även om det e minus massor ute. 

 


AAAH. Vi har inte hittat en lägenhet än, och jag börjar få gråa hår. 

Vi är i det skede nu att vi vill vara runt varann så mycket som möjligt, och att måsta springa fram och tillbaka mellan våra lägenheter och behöva packa väskan varannan dag - börjar bli jobbigt. Vi vill bo under samma tak så vi kan träffas när vi behagar och inte behöva planera en hel kväll för det liksom. Att alltid börja och sluta dagen med varandra. Ett samboliv!

Det är intressant hur ens krav på hur lägenheten ska vara och var den ska vara har ökat sedan man senast flyttade. Jag bor just nu i en sån fin och mysig etta med kök och vill ha samma mysfaktor i nästa. Men vi får se! För vi  har inte egentligen bråttom, vi hinner vänta och se vad som kommer. Men vi VILL ju hitta den nu.

Jag har en fantasi om ett ställe. På Tavastgatan 32 finns ett hus som har hörnlägenheter med utsikt mot stan och ån. På tredje eller fjärde våningen finns det en lägenhet som verkar vara tom. (Tittar upp varje gång jag går förbi och i mitt huvud är en stor trea med ljusa golv, nyremppad wc, öppet kök osv.). Jag tänker att den håller på att renoveras och kommer snart att behöva hyresgäster - alltså VI! Tänk om... 

Som alla säger - den kommer när den kommer och då vet ni. Kan det hända idag?

 

Det sku vara kiva, okej thanks.

Ha de gött!

 

CHEEERZ

Sofia
27.01.2019 kl. 15:36

Sex saker du inte visste att du ville veta om mig!


Halloj!

Have you heard the news? Jag blev jätte glad igår när jag läste Danielas blogginlägg där hon hissade två finlandssvenska bloggar, och min blogg var en av de två bloggarna! Tänk! Jag har en fyndig, finlandssvensk blogg och det känns så kiva att bli uppmärksammad av andra fyndiga finlandssvenska bloggare! TACK igen för de fina orden <3


Med den fina länken kom det en massa nya klick på min lilla blogg - så tänkte att jag skulle avslöja lite fakta om mig för mina gamla och nya läsare! Senast jag hade ett sånt inlägg var typ i januari förra året! OMG. LONG OVERDUE. Läs det här.

 

Så här kommer..

SEX SAKER DU INTE VISSTE ATT DU VILLE VETA OM MIG!

 

 • Jag är sjukligt beroende av min telefon, och har alltid varit - ever since the time of matopeli. Kanske inte är ny fakta för de som känner mig, för det märks tydligt. Jag har ett behov att kolla min telefon flera gånger i timmen. Brukar scrolla sociala medier, kolla (nufurtiden) Oikotie ungefär 20 ggr per dag, läser nyheter ibland, svarar på whatsapp, spelar spel och annars bara håller i den. Jag försöker, och beroende på situationen och sällskapet, att hålla den borta vid sociala situationer. DOCK har jag alltid telefonen på ljudlös även om den är framme. Jag VET att jag borde minska skärmtid, och har iaf en regel att inte scrolla före jag har frukost framför mig på morgonen, men grejen är att jag inte egentligen vill. Jag tycker om det. Hehe - STÄM MIG. 

 

 • Jag har varit och gästsnacka på X3M ungefär 3 gånger under 2017. Då när Prillan hade förmiddagsprogrammet brukade hon ha fredagssnackare på fredagar, och då jag studerade hade jag inget annat vettigt för mig. Det var jätte roligt och träffade massor med roliga typer som t.ex. Märta! En liten hemlig dröm jag haft var att nån dag få jobba på radio - men är väl för gammal och gäggig för det nu. Kanske Vega? Egen podcast? Who knows.

 

 • Jag är född i Norge! Min avlidna pappa var norsk, och jag hann bo där typ ett år innan mamma, brorsan och jag flyttade hem till Ekenäs. Så är halvnorsk & har två medborgarskap. Har inget minne av den tiden eftersom jag inte hade ett hum om lifvet som ett ätande, sovande och drägglande spädbarn - men alla gånger jag någontång efter det satt min fot på norsk mark - känner jag mig hemma. Alla gånger.

 

 • Jag älskar BRUNOST. Norsk brunost är det bästa jag vet. När jag var liten och när vi körde upp till Norge för att hälsa på farmor, så längtade jag efter brunost. Men det räckte inte bara med det, utan den skulle skäras med en räfflad osthyvel för att räknas som norsk brunost. Osten är inte i allas smak, men de som gillar - dom förstår. Mmmm-mm! Fick 1 kg brunost skickat per post från min faster på julen. FY FAN VA GOTT. 

 

 • Jag hatar vaga detaljer. Alltså joo, visst ska man ha en lockande bloggrubrik, instagram caption så man lockar mer ögon, men jag tål inte när det står typ NI KAN ALDRIG GISSA VAD SOM HÄNDE MIG, och så är det bara vad den åt den dagen eller MITT LIV ÄR FÖRSTÖRT och så är det vagt om hur något sorgligt kanske har hänt men vill inte gå in på det men läs mer om min resa. Jaha? Men varför skriva ut det över huvudtaget om man inte vill dela med sig ens lite? Kanska jag bara är nyfiken efter skvaller och känner en stor besvikelse, eller kanske jag bara är av den åsikten att om man lovar juicy info - så ska man deliver it. Sen förstår jag inte heller varför man lägger på sin ig-story att man lagt upp en ny bild på instagram. Ser man inte det när man scrollat eller är jag helt ute och cyklar?

 

 • Jag kan vara världens sämsta och mest irriterande förlorare - i spel. I skolan, jobbet och annars i livet så är jag kanska graciös och inte så tävlingsinriktad. Jag vet vad jag kan och är inte den som måste bevisa det och vinna varje gång. MEN spela inte ett spel med mig om jag förlorar. HAHA. Speciellt när jag spelar med typ familjen eller Erik. FUN FACT: Erik slutade fråga mig om vi sku spela biljard en tid för att jag blev så sur när jag förlorade. Jag sa att han måste säga att jag ska skärpa mig - och fortsätta spela! Nu går det bättre. Jag försöker vara en graciös förlorare. ÄR också en ännu sämre vinnare när det gäller. Föreställ er Chandlers vinnardans. 

 

 

 

 

Det var sex saker du inte visste att du ville veta om MIG!

Något du kan relatera till?

 

Ha de gött häääij. 

CHEERZ!


 

Sofia
23.01.2019 kl. 17:48

I MITT BADRUMSSKÅP

 


HELLO!

Jag gjorde en omröstning på Instagram för någon vecka sedan om vad jag skulle blogga om. Ett av alternativen var 30 före 30, och det andra var om mitt badrumsskåp. Har publicerat ett inlägg om det första (som tråkigt nog vann omröstningen..vem vill inte veta om folks baddrumsskåp?), så nu är det dags för just det!

Kom ihåg att detta inte är ett professionellt samarbete på något vis - så it is what it is - by me!

 

Välkommen till Filosofias baddrumsskåp!

 

 

Jag är ingen hoarder av grejer, men ändå ser mitt skåp väldigt hoarder-igt ut. Om vi börjar uppe till vänster och går neråt step by step? Okej.

På översta hyllan har jag min el-tandborste en Sensodyne tandkräm. Elborstar är jätte bra och tycker alla borde använda en, men att köpa nya borsthuvuden är DYRT, enligt mig, men det är väl värt det. Tandkrämsmärket byts typ varje gång jag behöver ny. Oral-B tandkrämen var för kletig, Colgate krämen för stark..så Sensodyne var juuust right. 

Jag änvänder sällan parfym till vardags, men när det är helg och kanske lite läge för fancyness, så använder jag Dolce & Gabbana The One eller Chanel. Eftersom jag är en åldrande tant så behövs tidlösa klassiker. Brevid parfymerna förvarar jag oanvända krämer man fått någongång och his and hers deodoranter. 

FACT: Jag köpte en miljövänlig och kroppsvänlig kristalldeodorant och använde den på våren. Men det var inte för mig, då jag anser att det inte alls hjälpte mot odör eller svett. Så back to basics med Rexona. Sad but, not sorry - because now I don't smell. 

Vi går vidare till våning två, från vänster, och som ni ser har jag några nagellack. Hade en period då jag la ny färg typ varannan dag - och därför denna kollektion. Inte några specifika märken - men några favvisar är Essie, Devote och Isadora. Det jag använder mest idag är nagelbandsolja och någon beige färg nu som då. (Ingen vits med nagellack på dagis, because kids and handwashing.)

Sedan kommer FACIAL CARE hyllan som kommer grundligare info om en stund - så scrolla ner om du vill dit direkt! Jag använder mest CocoKind & Lumene.

Nedersta hyllan från vänster är lite krimskrams så som ansiktsmist från någongång i panik på Viking Line, ansiksmasker, tandvitnings-kolpulver, smink, sminkväska, menskopp och typ en nagelsax. 

 

 

NOW to the essential stuff - FACIAL CARE!

 

alla cocokind produkter är beställda online - länkar längre ner.

 

OK här har ni vad jag använder:

CocoKind Macabeet tinted moisture stick att lägga som läppbalsam eller lite neutral rouge. Gjord på rödbetor, maca och kokosolja.

CocoKind MyMatcha moisturestick för under ögonen och läppar gjord av matcha och kokosolja osv.

CocoKind raspberry vinegar facial toner för lite svårare hudveckor.

CocoKind cleansing oil används till att ta bort orenheter, smink och sånt.

Aqua Oleum rosvatten för att återfukta och jämna ut huden (från Ruohonjuuri)

CocoKind repair serum för att tighta upp huden.

CocoKind chia facial oil som är en lätt omega 3 olja gjord på chiafrön för att återfukta huden.

BodyShop Tea-tree oil för blemished proned skin (BodyShop)

Lumene dag & nattkräm. (typ från Sokos)

 

Jag är sämst på att ha försökt ha en ordenlig hudvårdsrutin. Att orka tvätta ansiktet och dessutom använda olika produkter dag & natt var inte något för mig och jag har prövat mig fram ända sen mina milda acnetider i tonåren med allt från clerasil, clinique, proactive, tvål & vatten osv osv. Jag har idag kanska bra hy, men ibland får jag ett fåtal finnar och alla på samma gång. Pormaskar jag har oändligt - HUR blir man av me dom?

Anyway, såg ganska nyligen att jag inte tål produkter med en massa ämnen i, så jag bestämde mig för att pröva på ekologiska produkter - men det är oftast jätte dyrt med inhemska produkter. Så jag hittade COCOKIND på instagram och är så jävla glad att jag gjorde det. Deras produkter har minimalt med ingredienser och de är då såklart organic (sägs med irriternde Kim Kardashian dialekt. Oooorrrganiccc). 

Dock så skickar som inte internationellt via deras egna hemsida - men jag hittade deras produkter via iHerb och LuckyVitamin som skickar till Finland! Jee!


Här kommer ungefär vad jag gör dagligen..

 

På kvällen:

Först tar jag bort min mascara med Lumene gentle make-up remover. Jag har känsliga ögon, så den här har varit perffff.

Jag försöker ungefär varannan kväll tvätta riktigt ordenligt med Cleansing oil. Brukar trycka några droppar av oljan på en bomullspad och torka runt hela ansiktet eller masserar in det med fingrarna och tvättar med varmt vatten. Gör det inte varje kväll då jag tvättar ansiktet i duschen varannan kväll med bara vatten. Tycker huden kanske mår bättre av det? Idk. 

Efter det föjer antingen Raspberry vinegar toner (om jag har dålig hudvecka) eller rosvatten. Brukar spraya rosvattnet direkt på ansiktet och låta torka av sig själv, men Raspberry tonern ska användas på bomullspad, då den inte ska i ögonen alls för vem vill ha vinäger i ögonen, och lätt duttas på i hela ansiktet. 

Lägger lite MyMatcha stick under ögonen för att minska påsarna och lite på läpparna för MOISTure (och jag tycker att den verkligen är den bästa under-öga/läppomada produkten jag använt! Har alltid en i väskan o en hemma)

Strax efter det brukar jag smörrrrja in tre droppar av Chia oljan och VOILA. Ready for the BED.

OM jag har fått en eller många sprickfärdiga finnar, så brukar jag lägga på av Tea Tree oil (den lilla gröna flaskan). Jag tycker det hjälper och kortar av tiden innan finnen försvinner. Den ska användas för blemished prone skin som betyder typ för hy med tendens för att få enstaka finnar ibland . 

 

 

 

På morgonen:

Jag är världens sämsta morgon människa så att stå och tvätta ansiktet i etapper är inte min greg. Så på morgonen brukar jag bara spraya lite rosvatten och smörja in med antingen Chia oljan eller med någon normi Lumene dagkräm. Sedan lite maskara, lite MyMatcha under ögonen och BOOM. Ready. 

 

Ansiktsmasking!

 

Använder mest av (surprise) CocoKinds chlorophyll mask som har fyra ingredienser och det är: vetegräs, spirulina, ylang ylang och chlorella. Man kan använda den så ofta man vill och hur länge man vill då det inte innehåller något ämne som på något vis torkar ut eller förgiftar huden (hehe). Man kan välja hur mycket vatten man blandar i, beroende på hur stram man vill ha den. Den doftar som gräs och känns som en grön smoothie i ansiktet. Den bästa masken jag haft. Läs mer om den här!

Använder en gång i månaden av Origins olika masker, mest av rose clay för den ger en peelande känsla och det känns som all död hy bara försvinner. 

 

He var he! Jag har fått många frågor om vad jag använder, så hoppas detta gav lite mer information! Jag är SUPER-nöjd med mina produkter och tycker inte det blir dyrare än någon annan inhemsk hudvårdsprodukt fast jag beställer från USA. De håller länge och är dryga - om man själv kan vara sparsam, eller inte tappa t.ex en chia oil bruk som är av glas på golvet som dessutom är skitsvårt att tvätta bort då det är olja - så är det relativt billigt. 

 

 

Favoritbild i repris!


Så detta var ett inlägg om mitt baddrumsskåp & framför allt ansiksvård! Om inte annat så fick jag det lite städat och organiserat, för en gångs skull!

Men jag support this message och tror på vad jag använder. Förutom överdrivet dyra tandborshuvud. 

(hehe, vadå snål)

 

Frågor? Förslag? Konstruktiv kritik?

Kommentera!

 

CHEEERZ!

Sofia
22.01.2019 kl. 15:30

ready, steady - ANALYSERA!


 

Haha, är inte livet roligt när man först blir magsjuk, blir frisk och sedan får man flunssa from hell? Hahahahha..I hate this. 

Jag är den sämsta människan i världen på att vara sjuk. Att inte kunna göra någoting vettigt för att man inte orkar - och det enda man gör är ligger på sofflocket och TÄNKER. Det är inte bra för mig att tänka allt för mycket för det leder alltid till djupa överanalyseringar. 

Vilket hände denna vecka. Vi har haft det lite för odramatiskt i vårt förhållande på senaste och såklart blev jag att fundera på VARFÖR? Har vi blivit för bekväma runt varandra? Vart har all magi försvunnit? Varför njuter vi av att sitta o kolla på tv och spela wordfeud i varsin ända av soffan istället för att umgås med varandra och göra något KUL på en tisdag kväll?  

När jag går in på den stigen, och verkligen analyserar sönder det så leder det till onödig oro över någonting som inte behöver ens oroas för. 

I mean, vi har snart träffas i två år - och lyxen av att kunna umgås utan att behöva planera en massa varje gång vi ses, utan kan vara runt varandra, vara bekväma och bara njuta av varandras närvaro på en vardag efter en lång arbetsdag. Luta huvudet på hans axel och bara slappna av. Varför oroar jag mig över att det är något fel?

Fortfarande, ibland så känner jag en liten rädsla över att bli vanlig. Vilket jag egenligen väldigt gärna längtar efter.

Blir att tänka på Sex and the city 2, då Carrie flippar över att mr. Big köper en tv till deras sovrum, och hon får panik över att de blivit för bekväma och inte är "fun" längre. Medan han äntligen blivit så lugn och bekväm att vilja stanna hemma i deras nya gemensamma hem med henne istället för att fara ut. Att behovet att behöva visa upp sig för andra har försvunnit då han hittat hem hos henne, typ. Carrie fattar ju under en onödigt dramatisk resa till Abu Dhabi att det enda hon nånsin ville var att han skulle vara hemma med henne, och nu är han ju det. 

Okej nu är ju inte vårt förhållande alls liknande som deras - men kan känna igen mig i situationen.

Det är så svårt att bara släppa den där "muren" man byggt upp för att skydda sig själv, för att påriktigt vara mottaglig för det man alltid velat ha. För när den väl är nere - är man ganska sårbar. 

BTW, SATC passar nog till alla skeden i livet. Så tusans bra serie. Aj että.

Anyway, igår öppnade jag mig om mina funderingar och efter några timmar kunde jag konstatera att: jag måste sluta överanalysera, att det inte är så farligt att vi har en chilligare period just nu och att om man inte säger vad man vill ha - så kan inte någon annan veta om det heller. 

Frustrationen av att bo separat, leta efter en perfekt lägenhet, vara magsjuk, vara förkyld, alltid förlora i wordfeud, fundera på jobb och ha en massa annat man borde göra hela tiden - tar på oss båda. Skulle vara konstigt att inte bli på sämre humör. Tur så kan vi det här med att prata om saker och lyssna på varandra, Erik är nog en riktig pärla. Han är min Marshall of Marshall & Lily. 

Nu är det nya tag, positiva tankar och friskare tider! Ska snart gå ut i det friska vädret, frysa ut bobborna och ta in ny energi. För tammifan nu är det SOL!

 

p.s I love you.

 

CHEERZ!

 

 

sofia
19.01.2019 kl. 12:15

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer