the good, the bad and the healthy


 

Det är lite svårt att balansera hälsa och det goda livet. Med det goda livet menar jag min kärlek till att socialisera och ja, umgås med kärt folk. Har oftast med sena kvällar, god mat och god dryck att göra. Även om man inte festat jätte hårt, blir dagen efter oftast en ohälsosam dag, då man i princip bara degar, kanske rör sig från sängen till soffan och eventuellt till kylskåpet. Men ack vad skönt det kan vara. 

Jag följer en massa ”influencers” på Instagram som promotar hälsosam livsstil och ger tips på hälsosam, ren mat. De konton jag följer drivs av glada, positiva och lysande kvinnor som gör mig glad, men också lite ledsen då jag inte kan leva precis som de gör. Dels för att de bor på varmare breddgrader och har större utbud på coola produkter och dels för att de får hälften gratis. 

Men det som gör att jag fortsätter följa dessa konton är deras passion och kunskap om hälsosam mat. Inte dieter; utan kost som stärker, lyfter och tar hand om kroppen.  Det är min typ av mat, iaf vad jag vill äta.

Men för att vara riktigt ärlig så har jag lite tappat balansen och motivationen den senaste månaden. Mest för att jag inte haft tid, jag är aldrig hemma längre än 4 dagar i sträck och för att mitt knä varit inflammerat. Jag saknar rutiner och att röra på mig. Har ätit för mycket skräpmat och för lite hemlagat. Men det har bara inte varit möjligt just nu – eller så intalar jag mig själv.. because stress.

Stress + Fia = dåliga matvanor.

Men nu börjar stressen avta och det känns som jag hittat motivationen igen. Det är roligt att göra egen mat från grunden och det smakar mycket bättre. Jag vet precis vad jag använder för ingredienser och vilken nytta den har för kroppen.

Det jag är kluven över är..kan man ha en hälsosam livsstil och dricka vin? För de flesta av ”the influencers” håller en alkoholfri livsstil och dricker en massa kombucha och gröna juicer istället för alkohol. Inte vet jag egentligen alla ingredienser i en vinflaska förutom druvor och ja, alkohol. Men vill jag ens veta? För som tidigare konstaterat så är mitt intresse för öl och vin för stort för att helt uteslutas. #factsoflife


Jag märker att jag blivit mer medveten om att läsa på innehållsförteckningar i butiken. Jag har lagt märke till att de produkter som jag trott varit super ”hälsosamma”, egentligen har en massa e-ämnen och annat jag inte kan uttala eller förstår vad är.

Som t.e.x. Alpros osötade mandelmjölk. (Vatten, rostad mandel (2%), trikalciumfosfat, havssalt, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, gellangummi), emulgeringsmedel (solroslecitin), vitaminer (riboflavin (B2), B12, E, D2))

Jiiiisus. Hur har jag inte fattat det förr? Jag bestämde mig för att prova laga min egen nötmjölk av ren nyfikenhet. Jag gillar inte vanlig mjök, har aldrig riktigt gjort det. Äter nog ost och smööör så är inte vegan, men använder nötmjölk i smoothies & gröt. 

Det blev jätte gott och det består av 2 ingredienser – cashew nötter och vatten. Sen kan man smaksätta med vad man behagar - kanel och honung t.ex. Det man behöver till är en blender och en silpåse (finns på Claes Ohlson för ca. 3–4 € och är återanvändbar). Nötresterna som blir kvar efter "silning" kan man rosta i ugnen och använda på gröten! Win Win!

Vilka konton följer jag då? JO nedan listar jag mina favorit konton/bloggar som är värt att följa och läsa, enligt mig.

 

  • Twist of Lemons – hennes instastories och blogg är super intressanta för att hon gör sin research.
  • ShutTheKaleUp – Hon gör att jag vill bli en positivare människa, bli latino + hon har en allt för söt familj.
  • Realfoodology – Hennes motto är ”for the heatlh of it”. Need I say more? Hon jobbar bl.a som Tove Lo's travelling nutritionist & har svarar på mina DM om tips på hälsoställen här i Åbo inför RuisRock. #coolpoints
  • Grön i Åbo – Julia ger en massa bra tips på hur man kan leva mer miljövänligt och hennes blogg är så inspirerande att jag köpte en trädiskborste. Ett steg i rätt riktning!
  • Anniskk – Färgglada matbilder är ju bara så kiva
  • Hurbrasomhelst.se – Smoothie bowls är hur bra som helst och kiva att se på. Älskar färgglada bilder! Men orkar aldrig lägga upp så fint själv så glad att någon annan gör det.
  • Cookie & Kate - Lättläst och rolig matblogg. Ps. Cookie är en hund. 

Jag blir fort inspirerad till att pröva men alla tips som jag prövar på är inte alltid en hit. Allt kan ju inte passa alla. Smaken är som baken liksom. De flesta jag följer är på engelska, mest för att jag gillar språket. Nackdelen är som sagt att man inte får tag på samma ingredienser. Men inte kan man alltid vinna! 

Jag har dock inte alltid fantasi att skapa recept, så brukar prova andras med lite modifiering. Men bra så, det är därför dom finns! Men frukta inte. Jag utesluter inte all skräpmat - för som Puljujärvi så älskar jag pizza way to much. 

Försöker skapa lite mer balans i lifvet

 

Cashew mylk orginal recept från Cookie & Kate.

 

 

feederfiauster
Publicerad 09.05.2017 kl. 12:39

blame it on the boogie


Jag tror alla människor, speciellt kvinnor, har ett eller flera plagg i garderoben som man känner sig lite extra snygg i. Vet ni de där speciella plagget som bara magiskt gör dagen lite bäter och att ölen smakar lite bättre?

En klänning eller en skjorta som alltid pushar självförtroende till max och när man bär det plagget så är det garanti för awesomeness. Allt är bara så fantastiskt..eller så spårar det ut. Either way!

Man vill alltid ha någonting att skylla sin bakis på, så jag brukar skylla på kjolen, skjortan eller som igår - byxdräkten. Jag hade en helt otroligt yr kväll igår med åbåtshäng, karaoke & massvis med öl. Så jag har valt att blame the dagen efter on the jumpsuit.  

Jag hade så bra feelis hela kvällen och det hade delvis med mina kläder att göra. Man mår efter hur man klätt sig. Känner man sig bekväm och snygg - så syns det på humöret. Är man inte riktigt 100 på sitt klädval så går man och tänker på det hela tiden - som sedan lite förstör ens feelis.

På min födelsedag förra året hade jag klänning och klackar. Det kändes så onaturligt och fel så mitt humör var på botten. Valde att byta till converse efter 10 minuter och sen hade jag en otroligt rolig kväll.  

#nofakenews

Idag vaknade jag med mördar krapula och ett mystiskt sår på knät. Men kan bara le när jag tänker på gårdagen, för det var så kul, och kan ge all credit till min jumpsuit och mitt roliga sällskap. Skål föt framtida äventyr!

 

Detta inlägg är precis hur otroligt trög jag är idag. 

 

 

 

 

sofia
Publicerad 07.05.2017 kl. 16:19

är det bara jag?


Jag har oftast musik i öronen. När jag går, när jag åker tåg, när jag städar, när jag borstar tänderna, när jag äter..alltså nästan hela tiden. Vad jag lyssnar på beror oftast på humöret. 

Nu är jag i en "musikal" period. Det blev liksom på efter att jag såg på Grease förra veckan. Det finns inte mycket som toppar en bra musikal. Musik för alla situationer. Det är absolut min favorit typ av film och en av mina favvo serier är Glee. Detta har ju lärt mig att det finns en sång för alla tänkbara situationer, och jag brukar ofta brista ut i sång om det passar in. Om det sen är vackert eller ens i rätt ton är saksamma.

Igår lyssnade jag på "Ballads of the Musicals" påväg till en taco-kväll medans jag mimade till "Part of your world" och låtsades vara Ariel. Så här brukar det oftast vara då jag lyssnar på musik. Jag är i min egen musikvideo och alla omkring mig är statister. 

Ni vet då man sitter i en buss med musik i öronen (troligen Adele), tittar ut från fönstret och i huvudet spelar du in din egen video..eller är det bara jag? 

Månne det skulle finnas ett jobb där man bara behöver kunna en massa musik & lyrics och där det inte egentligen är krav på att ha en större musikalisk talang. If so, sign me up!


I can't help but wonder..

Varför kunde inte jag vara mer modig och mera utåt som barn, och joina en kör eller vara med i Raseborgs sommarteater. Undrar på vilken scen jag skulle vara nu? Troligen Westend eller ha en egen show på en kryssning i Karibien..eller Östersjön. 

Om någon vill köra igång en amatör musikal eller en glee klubb i Åboland så är det bara att meddela mig! Jag är fullt med. *sjunger upp och håller för ena örat*

 

Men lite modigare har jag blivit då jag ska åka till Böle i morgon och vara med i X3M Förmiddag som en av Prillans fredagssnackare! Jag tänker inte missa tåget denna gång, så missa inte det kl. 10.30-11! 

 

 

sofia
Publicerad 04.05.2017 kl. 17:04

listigt!

 

Tänkte lite hänga på #ratatasbloggutmaning, som innebär att försöka skriva ett blogg inlägg varannan dag. Får se hur det lyckas men tänker iaf nu köra igång veckan en liten lustig lista! Mest för att min hjärna är mos efter en helg som Ville Viking och av examensarbetet, så kan inte producera vettigt material just nu. Men tur så är listor så otroligt kiva. 


Om jag inte hette Sofia skulle jag heta: 

Mamma ville först döpa mig till Elin, men när jag föddes såg jag ut som en Sophia. Tyvärr höll inte norska prästen med då de ändrade det till Sofia med F. 

Så in conclusion - Elin. 

Tycker by the way att alla bebisar ser likadana ut som nyfödda, så fattar inte hur man ser ut som ett visst namn. Just saying!

Om jag fick byta ansikte med en kändis skulle jag:

Byta med Freddy Mercury. För man blir just så glad!

 

 

Om jag kunde spela ett instrument jättebra skulle jag:

Jag skulle sååå vilja kunna spela gitarr. Men har tålamod som en kratta för att ens kunna lära mig. Men gitarr är übersexigt.

Om jag bara fick lyssna på ett band resten av livet skulle jag:

Lyssna på The Beatles. Det är passigt gemytlig musik med låtar för alla lägen. Sku vara glad eight days a week.

Om jag kunde skapa mitt eget drömplagg skulle jag:

Jag skulle sy ihop en skitsnygg jumpsuit som är proportionell till min långa kropp, utan risk för att få en camel toe. #longlegproblems 

Om jag kunde få uppleva en dag en gång till skulle jag:

Gå tillbaka till dagen då jag såg BSB live år -99 och bara fälla lyckotårar för de flög in på skateboards och det var bara så awesome. 

Om jag fick ändra tre saker med mitt utseende skulle jag: 

1. Fixa mina fötter så de passar i vanliga smala skor. Min indentiska fot-tvilling är Kalle Anka. 

2. Göra min hy mera soltålig så jag kanske nångång blir brun. 

3. Fixa mina tänder så de är raka, vita och fina. Ungefär som Katherine Heigl eller Siljes

Om jag skulle byta jobb imorgon skulle jag:

Bli en professionell ost-smakare. Det sku vara så otroligt najs. 

Om jag hade en superkraft skulle det vara: 

Min superkraft skulle vara: överanalysering. Jag kan göra en liten situation till fem stora!

Om jag var tvungen att bo i en annan stad för resten av mitt liv skulle jag: 

Vara lite ledsen för jag älskar ju Åbo. Men troligen någon stad nära havet där det simmar späckhuggare, som typ Tromsø. 

Om jag bara fick äta en rätt varje dag resten av veckan skulle jag: 

Jag skulle äta bufféfrukost hela veckan. Ägg, frukt, croissanter, smoothies, avokadotoast, kaffe. Mmm-mm. 

Om livet tog slut på söndag skulle jag: 

Vet jag om på förhand att jag dör på söndag? För annars gör jag inte så mycket annat än ligger ganska död och hoppas jag stängde av spisen.

*Detta var IMAGINE... listan från nouw.com


Ha en bra internationell Harry Potter dag! 

 

sofia
Publicerad 02.05.2017 kl. 19:02

den finlandssvenska drömmen

 

Jag har en dröm. En dröm om att spendera varje sommar vid sjön. Att ha ett ställe att åka till på semester. Ett ställe som skriker sommar och skärgård. En liten röd stuga med stor brygga som doftar fisk och fågelskit på ett kiva vis. 

Då man handlar all mat från ett sommartorg och äter en lösglass.  Man tvättar nypotatisen i havsvattnet, lägger ut nät, får fina små abborrar och kokar fisksoppa som toppas med egen odlad dill. Att klä sig i fiskartröja och svarta crocs. Dricka en kall lonkero och prata om gamla minnen. Bada bastu och ta ett nattdopp, känna sjögräset slingra sig mellan tårna och med paniken i hjärtat hoppa upp på land. 

Där det inte stör om det regnar ibland för då sitter vi inne vid vedspisen och lyssnar på radio. Känslan av daggigt gräs mellan tårna då man springer på utedass i gryningen. Ljudet av måsar och vågorna som kluckar mot båten. Att vara i naturen och bli jagad av småkräk. 

Jag drömmer om ett ställe där man skapar sommartraditioner. Varje första maj,  midsommar, varje kräftskiva, varje forneldarsnatt och allt där emellan.

Det är vad jag drömmer om. Att bli en skärgådskvinna med jord under naglarna och fräknar på näsan. Det låter så otroligt kiva. 

 

 

 

 

 

 

sofia
Publicerad 28.04.2017 kl. 18:26

små och stora kontraster


Alla som är ens lite bekant med mig vet att jag bara älskar att äta. Frukost, lunch och middag. Hemma, cafér, picknic & på restaurang. Fancy, husmanskost och snabbmat. Jag är en gastronomisk kameleont. En gastreleont if you will.    

Jag är ingen expert trots att jag är utbildad kock. Visst vet jag en hel del, men det finns en orsak varför jag skolar om mig. Jag gillar att laga mat – men har inte den passion och kreativitet som krävs för att på riktigt lyckas i branschen. Så är nöjd med att ha det som ett fritidsintresse. För visst är mat gott när det bra lagat?  

Jag har haft den turen att bli bjuden på tre michelin upplevelser - varav jag betalat ½ gång (dryckespaket). Detta via att min bästa kompis är i branschen och har lite bättre kontakter samt att jag har en härlig pappa som ger den perfekta juklappen. Vilket gör att jag är en liten gastreleontisk blodigel som råkar vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. #sorrynotsorry


Ju mer medveten jag blir, destu roligare blir det att pröva nya ställen. Men jag är verkligen ingen matkritiker eller matsnobb - tvärtom. Jag har egentligen ingen aning om vilket vin som går med vilken mat och vilken gaffel som äts med vad. Det jag fokuserar på är helheten. Är det god mat? Är det kiva stämning? Skulle jag besöka på nytt?  Är kocken snygg? Ni vet, detaljer.

 

 


 

Vi var nyligen på restuaruant Kontrast i Oslo på en 10 rätters middag med tillhörande dryckespaket - gratis. Eftersom min resekomanjon har arbetat där så hade hon ett presentkort till förfogande och såklart nappade jag på möjligheten att får vara med och äta upp det. #feederfiauster

Jag älskar att äta på ett ställe som har synligt & öppet kök. Det gör maten ännu mer uppskattad då man ser hur kocken noggrannt arbetar. Skadar ju inte heller att kökschefen är snygg. Faschinerande.

Kan berätta att alla rätter och alla viner vi fick var otroligt gott och vackert. Så imponerad av alla i personalen, även om det ibland gick på danska. Jag ger middagen 9/10 gafflar. En gaffel bort för mögelostpulvret på ena desserten. Not a fan.

Nu tänker ni säkert:

Vad är det för konstig mat? Det tänker jag också ibland, även om jag ser cool och vetande ut. Men det är inte konstigt egentligen - utan hur enkelt som helst. Det är bra "från jord till bord" koncept. Dessa typer av restauranger har nära samarbete med allt från bönder till fiskare och använder alla råvaror till max. Inga konstigheter - bara hållbart!

En rätt vi åt bestod enbart  av hälleflundra, svamp och vårlök plus kökets egna odlade örter och mikrogrönsaker. Enkla, simpla och goda grejer  som deras hemlagade surdegsbröd och eget gjorda smör. Absolut inga konstiga ingredienser!

Men måste erkänna att det bästa brödet i hela världen hittar ni på ASK i Helsingfors. Seriöst det bästa brödet jag ätit. #nofakenews

 

Blir man mätt?  Kan ärligt säga att vi rullade ut från stället och halvsov resten av kvällen. Meningen är ju helhetsupplevelsen. Tar man en rätt så blir man ju inte mätt. Men varje rätt är ett penseldrag av hela konstverket (I know, så djupt). Men om man är riktigt vrålhungrig och bara vill ha nåt, så kanske man går någon annanstans och tar ett mål.

Men det är ju dyrt?  Såklart det kostar - men det är prisvärt (om man betalar, ehhe). Man måste tänka på allt som ligger bakom en måltid. Alla förberedelser, arbetstimmar och alla människor som arbetar för det. Blod svett och tårar. Men det är inte maten som är så dyr, egentligen. Det är kombinationen av mat och dryck - för vin är dyrt och oftast smakar de samma sak i min mun.. (sorry Anni).

Vad innebär en michelin stjärna? En stjärna betyder "en mycket bra restuaruang i sin kategori". Stjärnmarkering i Michelinguiden är en av de internationellt mest eftertraktade utmärkelserna i restaurangbranschen. Om restaurangen inte håller nivån uppe kan den förlora en eller flera stjärnor, eller helt bli av med stjärnmarkeringen, och detta brukar innebära ett stort förlust. (källa). De flesta krögare bränner ofta ut sig pga. den inre pressen som konstant brinner. He e int' lätt att va' passionerad! Jag har stor respekt för människor i restaurangbranschen, för det är inte lättförtjänta pengar. *höjer hatten*

Måste man kunna en massa för att äta lite finare? NEJ. Herrejestas se på mig. Amatören själv. Go for it! Mat är till för att ätas av vem som helst. Ingen förkunskap krävs - förutom att man bör gilla mat liksom.


Anyway, det är otroligt kiva och framförallt gott att äta som en kung ibland. Men såna här upplevelser räcker gott att prövas på en gång i livet. Även om man inte förstår hälften av vad servitörerna förklarar eller vad man egentligen äter -  så är det totalt värt det och super coolt. Men nu klarar jag mig med husmanskost och en rätters middagar en tid framöver. Gastreleonten - over and out!

 

från en helt vanlig Johansson som tar helt vanliga & oredigerade bilder.


 

 

 

snapster
Publicerad 27.04.2017 kl. 13:40

airplane mode


Jag tycker om att resa. Eller kanske mera korrekt – jag tycker om att vara i ett annat land. Själva processen att ta sig dit och tillbaka är jag inget stort fan av. Speciellt då man bor långt ifrån flygfältet och måste starta onödigt tidigt hemifrån för att egentligen bara sitta och vänta. Det tog längre att åka till och från Åbo med buss än till och från Oslo med flyg från Helsingfors. Det är nog den största nackdelen med att resa tycker jag. Tur så gillar jag att hänga på flygfält.

Beroende på var man befinner sig så finns det oftast intressanta små butiker att slösa sin tid i.  Det är ett bra trick, för största delen av min resebudget går ju till överdyra kaffen, nyckelringar och onödiga men ändå nödvändiga köp i tax-freen. You’re welcome.

En annan liten nackdel med att resa för mig är att jag är otroligt flygrädd i smyg. Jag är mest nervös när flyget just har kommit upp i luften och det är do or die. Slipper vi ända upp eller blir det plattfall tillbaka?  

Turbulens är också så otroligt äckligt och jag brukar oftast fundera ifall det är värt att resa eller ej. Reser jag ensam så säger jag inte så mycket, men har jag en resekompanjon så brukar jag oftast säga mina sista ord – just in case.

Jag är den på flyget som alltid följer med till 100 % vad som pågår. Har oftast ögonkontakt med flygvärdinnan under säkerhetsdemostrationen så hon vet att en själ lyssnar. Även om jag förmodligen är den sista människan jag skulle lita på under en flygkris. Because panic.


Det finns många faktorer under en flygresa jag bara inte förstår mig på. För att nämna några: 

 

Bältet. Har det faktiskt så stor betydelse om bältet är på eller inte? Jo, förstås om det är hård turbulens och man vill sitta stadigt i stolen. Men om flyget då mot förmodan skulle störta – chansen att man överlever har knappast med bältet att göra. Rätta mig om jag har fel!

 

Varför måste man ha fönsterluckan uppdragen? Är det för att vi inte skall missa den fina utsikten av stigning, landning och eventuell störtning? Har det med lufttrycket att göra? Eller är det för att räddningspersonalen skall kunna se passagerarna när det har störtat?

 

Det är 2017 – ändå måste det påpekas att det är en non-smoking flight. ÄR det inte ganska givet? Finns det faktist folk som tänker att nu skall vi tända en cigg – för om man inte får röka på restauranger, de flesta uteserveringar och på flygfält – så måste man få röka i en metalllåda 1000 km upp i luften..?

 

Stressen vid avstigning. Så fort vi landat börjar folk vrida sig i sina säten och så fort lampan för bältet släckts så stiger alla upp, oftast obekvämt böjda. Jag är den som väntar till sist i mitt säte – för det går inte fortare fast man stiger upp och SUCKAR. Vart har folk bråttom? Vi slipper inte snabbare ut. CHILL.

 

En sista grej som jag har funderat på är: varför får man ta med mat på flyg men inte vatten? Jag hade med ett paket brunost och fyra burkar med makrill i tomatsås i mitt handbaggage, men en vattenflaska är totalt förbjudet. Just a general wondering. 


 

Nu är jag måttligt sliten efter en fantastisk helg i Oslo som var fylld av skratt, gratis michelin middag och vin. Skall komponera ihop ett inägg om maten vi åt från en helt vanlig Johanssons synpunkt. Stay tuned!

 

sofia
Publicerad 25.04.2017 kl. 12:59

all is well


Hello gang!

Tänkte passa på att önska er en trevlig lill-lördag och en trevlig fortsättning på veckan, då jag i morgon sticker iväg till Håå-to-the-ki. Helsinki. Där kommer jag käka en hoppeligen fancy middag på Jord (vink vink) med morsan och sedan övernatta hos min rese-, livs- och själskompanjon på blåsiga Drumsö.

Why you ask? Well let me tell you. 

På fredag morgon skall vi, jag och min resekompanjon, flyga till Norge för en longweekend i min favoritstad i hela vida världen - OSLO.

För tre år sedan åkte vi dit för första gången, och vi blev båda helt förälskade i byen. Så förälskade att en av oss flyttade dit en stund, varav jag besökte henne en helg. Vilket leder oss till denna resa. Vi ska återuppleva Oslo (för tredje gången tillsammans) med mer erfarna ögon och ett presentkort för två till en Michelin krog. Vad är bättre än det? Helt klart värt hela hoiton tycker jag. 

Alla kommande dagar är fullbokade med mat, vin, kaffe, sightseeing, GT & härliga människor. Ska också träffa min halv syster ett varv, en bekant från hemstaden Ekenäs och alla andra möjliga glada själar man känner. 

Fun fact - Alla är trevliga på norska. Även om personen som pratar är störande så låter den iaf trevlig. 


Vi bokade resa för att ha en varsin morot att jobba för hela hösten och våren. Hon med sitt projekt och jobb i Helsingfors & jag med mina studier och sidojobb (tre stycken) i Åbo. Det är lifvet det, att verkligen få njuta av nåt man jobbat för. Ett solklart, gemensamt val för resan var ju Oslo. Mest för presentkortet skull (mat liksom) men också för att staden är så helsikes härlig. 

Fun fact: Jag får alltid en hemtrevlig känsla när jag landar i Norge. Även om jag aldrig riktigt bodde där, som min bror gjorde, så känns det alltid som hemma. Jag var bara ett år när vi flytta tillbaka hit. Men min farbror sa att en gång norsk - BARA norsk. Så enligt honom är jag inte finsk. Äkta viking blod flyter på i mina ådror liksom. 


Dessutom fick jag bekräftat jobb på båten i sommar, slutarbetet är på det klara & allting känns så otroligt bra. Så vi har en hel del att fira. Försökte föreslå en SKAM safari men fick nedslag på det. Men ska nog göra lite sneaky location sightseeing. Skam den som ger sig. 

Plötsligt händer det! 


 

*jo jag skall på belöningsresa nummer två i slutet av maj också, men jag anser att jag förtjänar det. för helt ärligt sagt, vem trodde jag skulle komma så långt som jag gjort? like really? OCH en ska väl resa sålänge man är studerande och har tid. Piste.

sofia
Publicerad 19.04.2017 kl. 17:27

 

hej hopp!

 

Namn: Sofia "fiauster" Johansson

Ålder:  Tjugoåtta jordsnurr

Ort: Åbo/Turkuland

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting! 

Gör: Studerar till socionom och lever lifvet

Är: Glad, mästare på överanalysering, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

Follow me!

Instagram: Fiauster

Snapchat: Fiauster

 


 

 

 

 


 
bloggar jag gärna läser

 

Silje Werner

Blejk, Fejt & Fab

Janets Hälsopepp

Rachel Brathen

Hemulen

Andas

Anne Hietanen

Grön i Åbo


 

 

För fanmail eller övrig kontakt:

johanssonsofia0@gmail.com