Är det acceptabelt att vara nöjd?


Att ha ett vanligt jobb idag känns lite utmanande. Det känns lite som att det inte räcker att arbeta måndag till fredag längre. Ett "vanligt" jobb är kanske tråkigt, omotiverande och ouppskattat. Som om ens karriärval inte räknas som karriär om man håller sig till ett vanligt jobb - som till exempel på dagis eller inom vården överlag. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta för jag älskar mitt jobb - men ibland när jag får dessa känslor så känns det som jag har siktat för lågt. Jag valde inte mitt jobb pga. hög lön utan valde mitt jobb pga. intresse. Men borde jag har tänkt annorlunda? Skulle jag har valt jobb efter lön? 

Det är inte lätt att bli påverkad av allting omkring sig. Att jämföra sig med människor omkring sig som aldrig verkar stanna och vara nöjda utan är på jakt efter bättre, större & finare. 

Men om man verkligen älskar vad man gör - får man vara nöjd då? 

 

ÄR DET ACCEPTABELT ATT VARA NÖJD MED ATT VARA NÖJD?

Duger jag även om jag "bara" är en barnträdgårdslärare som verkligen gillar mitt jobb?

Att skriva blogg på fritiden som inte drar in pengar?

Att instagramma för skojs skull?

Såklart jag gör. Men ibland blir man och fundera.

 

För tro mig, jag har prövat, funderat och arbetat mig fram till vad jag vill och vad jag är bra på - det finns inget som ger mig mer glädje. Jag är precis var jag ska vara just nu. Om jag om 5-10 år får nya intressen och vill pröva nåt nytt - såklart man ska vidga sina vyer och leva sitt bästa liv. Men man ska också få vara nöjd där man är. Visst?

Men varför känns det ibland att det inte duger i dagens samhälle? Borde jag inte vara nöjd? Borde jag KRÄVA mer av mig själv? 

Visst skulle det vara nice att få högre lön - YES PLZ, lite mera uppskattning och förmåner - JA..Men det hindrar inte mig från att fortsätta göra mitt jobb bra. Det är inte barnens fel liksom. Om jag verkligen ville ha mera pengar så kunde jag bara byta. Jag vet mina möjligheter. Men jag är nöjd.

Säger inte att det är fel att vilja ha mycket - men det är inte heller fel att inte vilja det. Att vara nöjd just nu.

 

Bara några flummiga tankar jag fick när jag vattnade mina växter en lördag morgon. 

 

 

CHEERZ!

sofia
17.11.2018 kl. 11:54

Några av fiausters överlevnads tips för det dystra novembermörkret


Tänk att man VARJE år i november glömmer bort hur mörkt det verkligen blir och hur det påverkar ens psyke. Varje år blir jag lika förvånad. Varje år. VARJE. ÅR.

Det bästa med detta är ändå hur allihopa påverkas av detta. Det blir ett gemensamt hat för mörkret. Alla är vi trötta, alla klagar vi på att det är jobbigt att stiga upp då det är mörkt och komma hem när det är mörkt och alla är vi lite bittra. Så på ett vis är det mer accebtabelt att bli lite mörk i själen. 


Men även om man blir mörk i själen, så finns det sätt att försöka hålla hoppet kvar, om man vill. Här kommer några tips av mig, på hur man kan försöka lysa upp sina mörka november dagar:

 

 • Jobba med barn under dagen, så är du för trött för att orka bry dig om att det är mörkt på kvällen. Då man kommer hem så räknar man bara ner timmarna till läggdags för man är så trött! PLUS att det känns mer okej att sova kl. 19 då det redan är svart ute. YES!

 

 

 • Ljus, ljus & ljus! Tänd en massa ljus och ät smörgås. Det är någonting med kvällsmål bland tända ljus. Kom bara ihåg att släcka dem innan du somnar, för annars blir det kanske för ljust. För att vara på den säkra sidan kan du leta fram fireplace på youtube och ha den sprakade i tvn. Mysfaktor!

 

 • Ladda ner RISK och ta över världen från din soffa. Bra tips för den som inte kan eller vill spela Monopol eller Risk i det verkliga livet bland verkligt folk,  utan vill göra det i tystnad med folk man inte känner eller ser - så man kan vara anonymt bitter.

 

 • Om du inte har en egen doggo eller catto eller vandrande pinno att mysa med hemma - Följ en massa hundar & andra djur på sociala medier. Det finns inget som värmer mitt kalla november hjärta mer än hundar på instagram och youtube. HERREGUD vad varm och hundsjuk man blir. På youtube finns massor med gulliga djurvideon som muntrar upp vem som helst! #dogsofinstagram #sgtpeppersfriends #puppylove #adoptdontshop @dogies

 

 

 • Fönstershoppa. Gå till stan och kolla in en massa julfönster! Det börjar småningom bli juligt överallt och vad annat än det kan göra en på muntert humör? Man får en massa inspiration och julklappstipz.

 

 • Hemmaspa. SELF LOVE Y'ALL! Ansiktsmask, nagelvård, hårvård osv. Jag gör ansiktsspa minst en gång i veckan och känner mig som en ny kvinna efteråt. Rekommenderat är typ på torsdagskvällar så man känner sig helgfräsch eller söndagkvällar så måndagen känns kivogare. (Jag använder produkter från Origins (finns i ex. Stockmann) och CocoKind (beställt från iHerb.com eller LuckyVitamin.com)).  

 

 

 • KOLLA FILM & SERIER! Det finns inte bättre tid än nu att kolla alla serier du ville se i somras men inte kunde för du måste vara ute i det fina vädret. Nu uppstår det inga skuldkänslor när det är natt kl. 16. SCORE! Drömmen för en ammattilainen netflixare. 

 

 • Träffa folk! Gå på en kopp kaffe på stan eller kolla en bra film på bio. Just nu har jag hört men inte sett att A Star is Born är bra - och det kommer nya bra hela tiden! 'Tis the season for the movies! 

 

 • Dröm er bort till ljusa tider. Planera sommaren. Planera en resa. Se tillbaka på en solig semester! Skriv upp olika höjdpunkter för nästa år, även om det känns länge dit. Alla behöver man nåt att gå emot.

 

 


..sen kan man förstås motionera, städa eller gå i idé. 

Men frukta icke! SNART är det ändå december och juletider - och då kommer humöret att stiga. Iaf för min del. CUZ I LOVE XMAS! Kanske känns bättre redan i morgon då vi har jobbets pikkujoulu fest! 

 

Vad har du för november tips?

 

CHEERZ!

 

 

sofia
15.11.2018 kl. 16:32

what do you meme?


Tjolahopp!

 

Hur har er helg varit? Det är nog så jäkla skönt med lediga helger alltså. Man får så mycket gjort men ingen press på att göra någonting. 

Fredagen var en dag som bara gav. Först fick jag höra att Backstreet Boys kommer på europaturné och gör en konsert i Helsingfors nästa sommar - YES! Sedan kom Erik hem från Norge och hade med sig ett paket norsk brunost. - YEES! Sen beställde vi pizza och kollade The Office hela kvällen, typ. - YEEES! Det var en riktigt bra fredag alltså. Enda som fattades var eurojackpotvinsten.

 

 

På lördagen, trots regnet och lite mjeh av mig, så gick vi på en skogslänk. Tur så slutade regna när vi gick så det var helt skönt ändå. Alltså jag älskar att röra på mig - men ibland är det bara så tusans svårt att lyfta rumpan från soffan när vädret är lite sämre ute! Mycket skönare att kolla på tv och äta min vikt av brunost liksom.

Men fint var det och så värt det! 

Man behöver tydligen inte åka så långt utanför Åbo för att se fina vyer. Nästan som Skottska highlands - väder o allt!

 

På kvällen kom Erik, min kusin och min kusins sambo hem till mig för en spel, vin och ostkväll! Det är ganska najs att ha en släkting i samma stad då resten bor långt ifrån. Vi började med What Do You Meme? som är ungefär som Cards Against Humanity men man ska lägga ett passande citat till en meme-bild. Det är skitroligt när man är fler, och speciellt när man älskar memes. Rekommenderar! Det som stör mig är att alla citat är typ amerikansk slang. Så om man inte vet vad "lit", "cuz", "fam", "when ur", "yo girl" osv, så kan man va ganska lost. Tur så är man så hip and happening att man vet.

 

 

 

Det blev som tur ingen utgång, fast det kom som förslag (av mig..hehe). Måste spara mig till denna fredag då vi har julfest med jobbgänget! Awesome, som jag har väntat på den festen. Har snart jobbat ett år där och ha lärt känna mina kollegor - så det ska bli kul att fara ut och äta me shacki!

Söndagen gick till att ligga i sängen och kolla tv hela dagen. Det var SKÖNT. Inte så produktiv, om man inte räknar att kolla på kultfilmer som Jurassic Park! Har aldrig sett igenom dom filmerna så bestämde oss att börja med första igår. Knyckte mig så helsike men hade inga mardrömmar, så there's that!

 

 

Det var min helg! En rätt så trevlig en. 

Idag hade vi fotografering på jobbet. Tur så är det bara en dag i året. LOL. 

 

Må er vecka bli bra och fullt av tsärlek!

 

CHEERZ!

sofia
12.11.2018 kl. 17:10

MY FAVORITE THINGS


Vilken dag. Vilken vecka! Vädret har varit uselt med duggregn varje dag, och det fastnar mat i min ena tand hela tiden. MEN - min vecka började så tusans bra med Ted&Kajs livepodd på skärgårdsbaren - så det känns ju bra ändå. Var nog ett privilegie att få sitta och lyssna när de läste ur orginalmanuset för Mumin Visar Allt. Helt sjukt roligt! AAH THE MEMORIES!

Så tack X3M morgon för att jag fick vinna biljetter och tack Ted & Kaj!

 


Årstiderna förändras och så gör jag med. Jag är som sagt en periodare när det gäller mina intressen för allting. Mat, musik, film och hobbyer. Så tänkte ta upp vilka nya intressen och likes jag nu har!

 

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things...

 

Ariana Grande. Har inte tidigare fäst så mycket uppmärksamhet på henne, för hon har mest varit störande, men eftersom hon förlovade sig med Pete från Saturday Night Live (som är ett av mina favvo program), så började jag lyssna mer på hennes musik. Hon är nog ganska cool måste jag säga, med tanke på allt skit hon nyligen varit med om! Ariana har en jädrans bra röst och bra låtar, iaf på hennes nya album. Fortfarande stör jag mig lite på hennes käk-darrningar när hon vailar på, men det hör väl en diva ttill I guess. Vibbrrrato.

Låttips: thank you, next., sweetner & breathin'

 

FRIENDS. Inget nytt intresse, men ett återkommande intresse. Finns inget annat tv-program som Friends. Man får en feel good känsla. Man relaterar och kan slappna av med Friends. Det är att komma hem. Det är den BÄSTA TV-SERIEN som finns! Såg slut alla säsonger på våren, och nu är jag tillbax igen. Alla väger leder till Friends. They'll be there for me, så att säga. 

 

Chai Latte. Värmande, hjärtegott och ack så juligt. Det är steget bättre än pumpkin spice latte. Perfekt i höstrusket när man vill ha nåt extra. Liksom. 

 

Mark & Jonas podcast. Gillar man Mark Levengood så gillar man podden med Mark och hans partner Jonas Gardell. Marks muminstämma gör en lugn och tillfreds med livet. Jonas öppenhet och lite rastlöshet tar en tillbaka till verkligheten. Om man ska jämföra så är jag Jonas i mitt förhållande och Erik är Mark. HAHA. 

 

Hundvalpar. Jag är så jävla vaplsjuk nu att det är ingen ordning. Min kompis Ia stack iväg som volontär till Aruba och arbetar med hemlösa hundar & katter på ett djurskyddshem och jag vill adoptera alla hundar. Men ärligt så har jag inte samvete att ha en hund när jag aldrig är hemma. MEN kanske jag skulle vara hemma mera då?

 

Mina arbetskompisar. Att få dessa tre kollegor som första riktiga kollegor var nog att dra lottovinsten. Så glad att mitt kontrakt bli förlängt i morgon och jag får fortsätta <3

 

Polkadot jumpsuit. Drömmer om en polkadot svart vit jumpsuit från MANGO som är SLUTSÅLD. Tur så är den slutsåld då har jag shopstop. Men jag drömmer om den på natten. På dagen. I duschen. Påväg till jobbet. Hem från jobbet. Just nu.. Allt är @Yayanaomis fel. (länk)

 

...When the dog bites
When the bee stings
When I'm feeling sad
I simply remember my favorite things
And then I don't feel so bad


 

En till av mina favoritgrejjer är nog mitt nyklippta korta hår! HAHA, fick in det hit också! Känns så lätt och fräääscht.

 

Ha en awesome bra kväll allihopa! Det ska jag ha - med FRIENDS och snacks! I morgon är det fredag och Erik kommer hem från Norge, då ska vi korka skumppan och fira mitt förlängda arbetskontrakt!

Vilka är dina favorit saker?

 

CHEEEEERZ!

 

Sofia
08.11.2018 kl. 18:34

are you swedish? - A short guide about swedish speaking finns for foreigners


SVENSKA dagen i ära, så tänkte jag skriva en kort guide om finlandssvenskan på engelska till fina utländska vänner! Det händer allt för ofta att man behöver förklara sig om varför man har svenska som modersmål - så gör ett litet ytskrap. 


A comment a get everytime I meet foreign people, after I tell them where I'm from and that my mothertounge is swedish, is "So you're swedish?". No. I am not. I am a swedish speaking finn, and yes, that is a thing! 

So please, here's my short guide for my foreign friends! I have saved up on the history - just named some of the important facts. HAHA. 

 

They maintain a strong identity and are seen either as a separate ethnic group, while still being Finns, or as a distinct nationality. They speak Finland Swedish, which encompasses both a standard language and distinct dialects that are mutually intelligible with the dialects spoken in Sweden and, to a lesser extent, other Scandinavian languages. - Wikipedia

 

Fun facts:

 • 5,8 % of the finnish population are swedish speaking finns. We like to live next to the sea, by the coast, so we can park our sailboats. But we are as much finns like everyone else. 

 

 • We have swedish kindergartens, swedish schools, swedish entertainment and so on. I, for example, have grown up in a swedish speaking family, went to swedish schools, and I am now working in swedish as a kindergarten teacher. BUT we are not from Sweden. 

 

 • In school - we take finnish as a second language next to english. I never had any interest in learning finnsh because my grandmother said she never needed it. which is true where I grew up, so my english is my second language and finnish is my third-ish.. I wish I knew it fluently now - but what can you do.              The finnish schools teaches swedish as a second language - or in some schools. It's very floopy now-a-days because people are stupid.

 

 • For some reason, most of the finnish speaking finns think that the swedish speaking finns are wealthy and rich AF. We have sailboats, big houses and daddy pays for everything. This is funny to me because I don't know anybody with a sailboat, not everyone has a big house and daddy only pays sometimes.                                                                                  
 • We have our own flag & song! We are proud of our language, and to be bilingual. 

 


I think it's funny how Canada, Belgium and even USA are multilingual countries with french, german and spanish minorities - and yet swedish speaking finns are the weirdest thing. 

I am a swedish speaking finn. No I am not swedish nor is my family swedish. I don't speak swedish with a finnish accent, I speak finnish-swedish. My boyfriend is also finnish-swedish speaking and so are my colleagues. Most of us speak finnish fluently, and some of us don't. Just the way the cookie crumbles! 

 

 

Any questions? ASK EM!

 

 

CHEERZ.

sofia
06.11.2018 kl. 18:49

..om jag kunde åka tillbaka i tiden


Ibland undrar jag hur det skulle har varit om jag var född tidigare. Det finns så mycket jag skulle ha vilja vara med och uppleva före min tid. Människor jag skulle ha vilja träffa och se. Saker jag skulle vilja pröva på. Allt kanske inte var bättre förr, men det finns nog mycket MYCKET jag skulle vilja ha med mig idag. 

 

1. MTV. Detta har jag upplevt själv och växt upp med - och det var det bästa med lördag mornar. MTV top 20. Då MTV var musik och bara musik, och musikvideor var det bästa som fanns. Nu finns allting på youtube och man får all information när som helst. Men den känslan att sitta och vänta tålmodigt på vilken video som var nr 1 varje vecka. INSANE. 

Jag saknar det och det är synd att dagens ungdom inte får uppleva samma sak. Undra på att ungar inte har tålamod idag. THEY DON'T have to WAIT!

2. Kunna åka tillbaka och ge en bitch-slap till alla historiska idioter som påverkat världen till det sämre. 

3. COKIS. Det skulle varit så coolt att uppleva den hypade Coca Cola kulturen då ingen visste hur ohälsosamt socker var och man kunde äta + dricka vad som helst. Ignorence is bliss. 

Idag är vi hälsosammare, och det är bra, men lite tråkigt ibland.

4. Att vara en skrikande svimfärdig flicka i publiken. Jag skulle göra vad som helst för att få se orginala live-shower av Queen, Michael Jackson och The Beatles. Jag tycker att musiken var bättre förr. Det var ordenliga uppträdanden och band var verkligen band med instrument. Det finns idag, men inte på samma vis.

5. GREASE is the word. Hur coolt skulle det inte vara att fått uppleva 50-talets USA? Kläderna, musiken, bilarna & danserna? Bortsett från kvinnors brist på några som helst rättigheter - men KULTUREN THO! 

Kan någon ordna 50-tals nyårsfest? 

6. Investera i Apple. Tänk om jag hade investerat en femma då det var ingenting - och nu ha miljoner. That would be cool. 

7. PARDANS. Jag ser på min mamma, mina mostrar och deras män - och de kan dansa. Min generation har inte växt upp med pardans på samma vis och är så avis. Min moster och hennes man kan dansa i timmar och de är så synkade. Varje steg och varje dansstil. They got it. Att gå ut på dans. Bjuda upp. Dansa med varandra och inte bara i en ring. Det skulle ha varit awesome. 

8. Rest omkring då allt var orört och vackert. Kunnat se alla våra turistiska platser som de var från början och inte hur vi har förstört dem. 

 

 


Allt var ju inte bättre förr - det finns nog mycket idag som är till det bättre..mediciner och rättigheter och sånt. Men ibland skulle det vara kul att för en dag kunna resa tillbaka till en historisk stund och vara med om det. För mig är det nog musiken jag drömmer mest om.

 

Vad skulle du vilja uppleva eller förändra?

CHEERZ!

 

 

sofia
03.11.2018 kl. 12:47

SHOPSTOP NOVEMBER


Hej allihopa!

Trevlig onsdag och trevlig LÖNEDAG för oss som får lön idag! Är det bara jag eller har oktober varit extra lång? Tycker jag har räknat mina slantar i tre veckor nu. Har undrat och reflekterat över det ganska mycket, och har kommit fram till att jag behöver en shopping paus. Så nu är det shopstop. Ska börja med 30 dagar, och sedan fortsätta i december (förutom julklappar). 

Det betyder att jag ska lära mig att inte köpa nya kläder till mig själv bara för köpandets skull. Jag har kläder. Allt för mycket kläder, snygga kläder, bra kläder. Så ska se hur mycket jag sparar på att låta bli! 

Jag shoppar inte STORT och jag köper inte dyrt, men jag köper ofta små saker som till slut blir stora summor. Så nu är det avgiftning. Rehab. 

Målet är att minska behovet och att spara mer pengar. För jag är världens sämsta på att spara. Har ett "I might die tomorrow, let's buy some new stuff" tankesätt. 

Nu ska jag leva efter "I still might die tomorrow, but I can't wear this in hell anyway, so I wont buy it because I want to travel". Det gäller alltså kläder, onödiga prylar & skor. 

Ska bli ett intressant experimient och en stor utmaning för mig. Så därför måste jag skriva ut det här så jag har sagt det högt. Hehe. DOCK så räknas inte mitt frissabesök nästa vecka för det har jag redan sparat ihop till och haft bokat länge ok. 

 

Hur svårt kan det egentligen bli? Har massor av vänner som köper kläder typ en gång i året, och dom har bra stil. MÅSTE ÄNDRA TANKESÄTT. 

Det är dock inget fel på att vilja ha snygga kläder, men det är fel på att jag vill unna mig något varje vecka och märka hur det blir knapert i slutet av månaden på kontot, och fullt i garderoben.

Dags att bli smartare. 

 

Vad borde du sluta slösa pengar på?

 

CHEERZ!

 

sofia
31.10.2018 kl. 17:10

verklighet vs sociala medier

 


Vet ni vad jag irriterar mig på mest samtidigt som jag gör det själv lika mycket som alla andra? 

Enbart visar sin bästa sida på sociala medier.  

Nu pratar jag inte om personlighet, godhet och positivitet - mera sånt till ut till folket. Utan jag menar de bilder, videon och citat vi lägger ut för andra att se på sociala medier. 

Jag stod framför spegeln och poserade i träingskläderna. Såg otroligt fit ut i en sidopose. Men så ser jag ju inte ut påriktigt? Jag är verkligen inte tränad. Men jag kan ge illusionen av det. Intressant. La genast ut det på instagram stories och därefter la jag ut en dubbelhake bild för att jämna ut det. För jag kände mig fake.

Jag uppskattar ärlighet. Jag gillar att se folks ups and downs i vardagen för det gör det verkligt och realistiskt då sociala medier är redan väldigt utanför verkligheten.

Men alla vill inte det, vilket är fine. Många vill drömma sig bort i andras perfekta livstil och drömma sig bort från sin egen vardag. Tro mig, jag följer några såna konton. Men jag mår inte bra av det i slutändan för jag vet att mitt liv inte kommer vara så, för jag bor inte i LA och kan äta samma sak, jag har inte storlek xs och kan pull off samma look och jag är inte rich and famous. Jag blir så påverkad av andra. Jag vill köpa den möbeln för jag tror det gör mitt liv lyckligare för det gör den personen lycklig! Right? Wrong. 

Inget fel på att bli inspirerad, men att bli påverkad av det på ett negativt sätt är inte najs. 

Därförär jag tudelad. För samtidigt som jag vill känna mig bra och snygg när jag delar med mig och visa det godaste i livet - så vill jag inte att folk ska få fel bild och tro mitt liv är felfritt eller att jag är någon. (dummaste uttrycket ever, för jag är ju någon? Jag är ju jag.)

För en bild på instagram är 2 minuter och trettio bildförsök av ens 24 timmars dag. Det glöms ofta bort. 

Alla har vi dåliga dagar, alla har vi dubbelhakor och alla har vi dammtussar - och jag tycker det är hälsosamt att även de största influencers visar det ibland så vi vanliga meikäläinens kan andas ut och vara nöjda med våra vanliga liv. 

Säger inte nu att jag är någon som folk ser upp till, haha, men jag vill behandla andra så som jag själv vill bli behandlad. Så om jag önskar folk skuller visa mer realistiska sidor av sina liv ibland - så gör jag det också. Practice what you preach. You feel me?

Det är så uppfriskande att se på exempelvis instagram storis där det syns av hela livet. Alla olika skeden. Jeanett Odgen (@shutthekaleup) visar upp allt. Från perfekta maträtter till när hennes unge spolat ner hennes dyra schampoo. Hennes skitsnygga inredning till oredigaste hem. Det verkliga livet. Det om något är insprirerade och relatable från någon som ändå har lyckats via sociala medier. Samma gäller @PtFia. Hon visar livets alla sidor och det så KIVA. För livet är inte perfekt. Inte hur mycket man än försöker. 

Detta är vad JAG behöver. Säger inte att det är fel att bli inspirerad av fina bilder och perfekta liv. Det är bara inte vad jag mår bra av i stora mängder. 


Tänker avsluta med avsnitt ett av Fiausters Biktstol. Ett nytt koncept där jag erkänner något från veckan, som jag gjort för att hacka ner på mig själv eller mitt liv eller något liknande.

 

 • Jag har haft ångest för att jag inte har fortsatt träna regelbundet för min röv har tappat sin tränade form. För om jag hade fortsatt träna hårt efter jag skada min fot som ledde till mitt sneda knä, så skulle min röv var som en juicy peach för att det sir bättre ut i andras ögon och mitt liv vore bättre. Men kom fram till att jag aldrig mått bättre i min platta kropp nu än då. Men ändå vill jag få tillbaka min runda rumpa men jag föredrar att sitta på soffan. IM SO CONFUSED!

 

Vill ni bikta med mig? Vad vill du erkänna?

Kommentera nedan - här dömer vi inte!

 

 

CHEERZ!

Sofia
27.10.2018 kl. 11:23

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer