give less f*cks - och andra avsikter för juni


Hejsan alla vänner och alla som jag känner!

 

Vi är snart en vecka in i juni. Det betyder en vecka mindre av sommaren, men en vecka närmare ledighet. En vecka mindre av sommaren minsann, men - what is up with this weather - and why am I surprised? Ju närmare midsommar det kommer, ju skitigare väder brukar det bli. 

Jag har sedan december hållit på med att vid varje månadsskifte skriva ner vad jag har för avsikter med den månaden som kommer. Lite riktlinjer att komma tillbaka till. Mål att leva efter. Men inte svåra mål som att gå ner x antal kilo eller lära mig att spela banjo - utan enkla saker att gå efter som att dricka mera vatten eller försöka sluta hacka ner på sig själv. 

Jag skriver ner 4-5 stycken påminnelser till mig själv som jag tycker jag måste jobba mera med, hänger den på min anslagstavla och där hänger den färgglada lappen med mina krokiga handstil hela månaden. Läser den när det behövs liksom. Ibland följer en riktlinje med varje månad - för det kanske behövs påminnas hela tiden - som att dricka det där jäkla vattnet. Skriver också oftast en påminnelse om något som jag stressat över månaden innan som jag vill sluta stressa över. 

Så nu tänkte jag skriva ner mina avsikter för juni månad! Read 'em and weep: 

 

 • Kom ihåg att det alltid löser sig.  

Istället för att stressa över saker som kanske kommer att hända i framtiden som jag egentligen inte kan påverka - så behöver jag tänka att det oftast löser sig på ett eller annat sätt. Trust that life will take you where you need to be. 

 

 • Läs mera böcker!

Jag har säkert 7 halvlästa böcker i min bokhylla som jag behöver läsa slut - och det finns många böcker jag vill köpa. Men jag får inte köpa nya böcker före jag läst de gamla. RÄTT SKA VA RÄTT.

 

 • Give less fucks. 

Jag lägger allt för mycket energi på saker som är helt obetydliga, egentligen. Ibland måste man bara tänka "om jorden går under i morgon, skulle det här ha någon betydelse?". Om svaret är nej, give zero fucks. 

 

 • Ring en när&kär minst en gång i veckan.

Som jag skrivit tidigare i maj, så lider jag lite av hemlängtan. Så efter min helg hemma bestämde jag mig för att ringas mera. Jag har varit aktiv med det tidigare, men har sakta runnit ut i sanden. Så nu shakki ska ni håll i telefonerna! Kan hända att jag ringer ibland - och man får ringa mig också! Svarar varje dag i telefonen nuförtiden.

 

 • Enjoy the summer. 

Det här är en påminnelse som verkligen behövs då jag planerar sönder en ledig sommardag. Chill. Gå och meta. Andas in och njut av sommaren så länge den varar. Planer finns så det räcker och blir över. B cool. 

 

 • Drick vatn. 

Lifvet blir bättre när man är återfuktad innifrån och ut. Släng med några glas skumpa då och då. 


 

Rekommenderar att skriva ner lite intentions eller mål med jämna mellanrum. Det sätter ens tankar i styr och till pappers. Själva grejen att sätta ner sig, ta fram papper och färgglada pennor och skriva en stund i tystnad gör redan gott. 

 

CHEEEEERZ.


Photo: Sanna Dannström. "Fia si på Petra o skratta på riktigt iställe" 

sofia
06.06.2018 kl. 17:38

BUDAPESCHT del två - thermalbad, svensexor och fifty shades of paprika


 

Budapest är lite som Åbo, fast ändå lite charmigare. Det finns massor med gamla fina hus som inte alls är i sync med de andra husen. Med olika fasader, färger och balkonger. Många otroligt fina balkonger med massor av växter! Goals! Jag behöver nog en balkong så småningom. Börjar bli lite instängt.

Jag brände mina axlar redigt under lördagen så var glad att det var lite svalare under söndag. Höll mig i skuggan så mycket jag kunde och bestämde att vi skulle gå till ett museum. Jag är ganska intresserad av historia, speciellt andra världskriget, så tycket att HOUSE OF TERRORS var ett bra val. Eller? Ett museum om hur illa behandlade människor blev och hur tragiskt det var under andra världskriget. Det var ju intressant att lära sig mer om Ungerns historia och hur de var påverkade av allting - men inte blev man glad inte. Alla som gick omkring där såg deprimerade ut och jag såg några som grät. Jag är en bra reseplanerare, jag lovar. Men en är ju inte perfekt. Hehe.

Efter det besöket behövde vi glass, och tvärs över gatan fanns Street Cakes - och dit for vi så dammet yrde!

 

Denna stad är ett myket populärt ställe för svensexor. Det kryllade av britter som trampade på i beer-wagons och var allmänt högljudda, ungefär som de brukar. När vi gick förbi en öl-vagn påväg till parken, så sprang en kille fram till oss och vände sig till Erik och berättade att han är med i ett drickaspel, och behövde dansa med mig. Han frågade om han får lov till det av Erik (inte av MIG). Han gav sin approval och där stod jag o dansade mitt på torget med en svettig britt. Tack för den.

Vi hade några saker på vår Budapest must-do list. Lyckades checka av allt på den listan, och två av dom var äta chimney cake och besöka ett badhus. Vi tänkte att det skulle vara mer gemytligt att bada på eftermiddagen då det ändå var ganska varmt och då kanske det inte kryllade av så mycket människor, så vi gick till en park brevid Heroe's square och chillade med nån öl under tiden. 

 

 

Széchenyi thermalbad öppnade sina dörrar första gången 1913. Så såg det ut med! Det var gammalt, charmigt och gult. Det hade sin charm, samtidigt som det kändes lite ohygieniskt på vissa ställen. Men det var mestadels inomhus det verkade så. Utomhus var det så otroligt nice, men halt. Vi lyckades bonga solnedgången och satt på en bänk och drack varsin öl. Så här kunde man nog leva varje dag utan problem. 

 

 

Saluhallen var ett måste för mig, because food. Men måste nog erkänna att jag blev lite besviken för hade förvänta mig lite mer än vad det var. Vartannat stånd sålde samma saker men i olika priser. Vi (han) jagade efter den billigaste rökta paprikapulver påsarna att köpa hem och that's it, typ. Men den är ju maffig och det fanns fina saker att se på - så helt okej ändå! 

 

 

 

Soo, what can I buy for this amount of coins? Köpte 5 påsar paprika.

 

Efter det här gick vi sakta genom staden tillbaka mot hotellet. Vi letade souvenirer att köpa hem, jag browsade lite kläder från Bershka och Pull&Bear och så åt vi lite traditionell ungersk gulasch! 

Vi tog en öl på hotellet före vi tog bussen till flyget, hade roliga diskussioner och glömde lite bort tiden, så blev lite sena enligt min tidtabell. Jag har blivit lärd att man skall vara minst två timmar innan take off på plats. Vi anlände typ 45 min innan boarding och jag hade semi-panik, men det gick nog ändå helt bra. Tur så hade vi bara handbaggage och var färdigt incheckade. Spelade Uno nästan hela flygresan och ingen klappade. 

Som Erik sa i Budapest: Vi är nog bra på att resa. 

Tills vi kom hem. Väl i Helsingfors fumlade vi rejält med bussen och åkte onödigt in till stan med flygtåget, hoppade på en buss som sedan for via flyplatsen igen..sura var vi, men inte kan man vinna på allting! Hem till Åbo kom vi ändå till slut och vi tycker ännu om varandra - så.. en LYCKAD RESA! Nästa blir Åland på midsommaren. 

 

HA EN SKÖN MÅNDAG ALLA TREVLIGA! 

CHEERZ!

 

sofia
03.06.2018 kl. 21:41

BUDAPESCHT del ett - duudsonit, mat och tjugofemtusen steg


Hello eller SZIA som man säger i Ungern!

Nyss hemkommen från Budapest och är otroligt jetlagged. Inte för en enorma tidsskillnaden på en timme - utan för att resa från Åbo utomlands kräver massor med energi. 

Anyway, det var en lyckad resa för oss båda. Det var första gången jag reste med en pojke på tumis. Jag har ju mestadels rest själv tidigare, så det var lite spännande! Kommer vi att märka sidor hos varandra vi verkligen inte ville veta om? Kommer han att klappa när vi landar? Kommer vi att ha helt olika viljor och ideér om vad vi skall göra? Kommer han kasta in veven efter att han ser hur jag breder ut mig med min packning i hotellrummet? 

Kan säga med säkerhet och lycka att NONE OF THE ABOVE!

In fact: vi insåg att vi är superbra på att resa tillsammans. Vi kompletterar varandra på ett vis. Jag hade koll på vilka ställen vi skulle besöka och han kunde läsa kartor så vi hittade dit. Ledde jag oss fel, blev han inte irriterad (inte utåt iaf) utan tog snabbt reda på hur vi kunde hitta rätt. Vi hade samma reseplan - att äta gott, dricka gott, ta en nap mitt på dagen och kolla på sevärdheter. Ingen stress någonstans. Gött! Visst fanns det stunder av irritation, men det berodde mest på att någon var hungrig (jag) eller trött (han).

Så all is well och vi tänker resa många gånger i framtiden. YES. 

 


Flygresan dit var en intressant resa. Duudsonit & deras entourage var på samma flyg och vi satt mitt i festen. Kändes som vi satt i en bar. En höljudd bar med massor av folk. Människor stod i gången och minglade medans jag och Erik spelade luffarshack och hangman. Tror deras fest fortsatte vidare när vi landade. 

Vi bokade vår resa via e-bookers och landade ett bra erbjudande med både flyg och hotell för under 350€. När vi kom fram såg vi att vi har fått jackpot för hotellet var skitlyxigt! Ett mycket centralt konsthotell med massor med fina tavlor och skulpturer. Trapporna hade röda mattor och det var stora  fancyga speglar överallt. HELT OK. 

 

Hotell Nemzeti Budapest

Frukosten var en av de bästa hotellfrullen jag ätit i mitt liv. Fräscha juicer (anti aging och perus apelsinjuice t.ex.), prosecco, massor med bröd, pålägg, sött och grönt. De enda jag saknade var stekt ägg, typ. La säkert fyra bilder på min insta story om frullen så ingen lär ha missa. 

Budapest är nog en otroligt fin stad. För att vara en storstad är den överraskande lugn! Det kändes aldrig stressigt eller hektiskt. Människorna verka vara chill in i själen och tog ingen större stress över någonting. Allting flöt på så bra! 

Trafiken var smidig och det fanns så mycket att välja mellan. Metro, spårvagn, båt och buss. Vi valde att gå eftersom det inte var så långa avstånd. Det blev ändå närmare 15 km på lördag, men det gjorde att vi kunde äta destu mer. Easy living!

 

 

På tal om mat. Ungersk mat är inte det bästa om man är på diet eller vegetarian. Tur så är jag flexatarian och äter det som hör till. landet! Onödigt att vara nishogär när man är på semester. 

Vi hade en lista på mat vi ville pröva och det hann vi med! Vi åt gulash, chimneycake och langós. Vi drack ungersk öl och ungerskt vin. Måste säga att det var den goaste perus ölen jag smakat på! Ingen specialgjord hantverksöl - utan vanlig burk öl! Det var så gott och utan eftersmak. Mer sånt till folket och Finland.

Tips: Om du besöker Budapest skulle jag rekommendera varmt att åka till Karaván Street food. Ett litet kvarter med massor av matvagnar. Skön atmosfär och super god mat! Vi gick hit två gånger. Lite hipster feelis.

 

Langós (friterad deg med sour cream, ost, syltad rödlök och förstås en ÖL.

 

 

Chimney cake med jordgubbs glass och oreos (dreggelemoji).

 

Vår första dag var lång och efter tjuofemtusen steg var vi ganska trötta. Men sånt är lifvet på storstadsresor. Vi gjorde det mest turistiska och åkte med linbanan, eller funicular, upp till slottet och kan säga att jo, den är fin och man ser säkert massor påväg upp om man slipper längst ner och längst fram och stå. Men vi hamna längst upp och såg inte så mycket.. Men when in Budapest är det väl värt!

 

 

 

Vi gick ett varv tillbaka till hotellet under dagen för att ta en powernap, och sedan gick vi på ett eller flera glas vin & öl före vi åt middag. Efter middagen gick vi i Budapark och där var det massor med folk som satt i gräset om umgicks. En sån mysig feelis med livemusik i bakgrunden och såpbubblor som flög omkring! Helt amazing! Erik bjöd mig på en tur upp i Budapest eye. Var riktigt fin utsikt där uppifrån men fick inga bra bilder då jag höll i mig för brinn kära livet. Fint var det och vi kunde kryssa av en massa sevärdheter som vi såg uppifrån! Win-win!

All in all hade vi en effektiv första heldag i staden och landade ganska trötta i säng. Vi såg båda framemot frullen nästa dag. 

 

Det var del ett. Jag återkommer med del två inom en snar framtid. Stay tuned!

 

CHEEERZ!

 

sofia
29.05.2018 kl. 16:04

I SURVIVED!

 


Jag trodde inte detta skulle hända. Jag var bombsäker på att jag skulle ge upp och bara skita i det. Jag tänkte att det var inte för mig och jag inte kan. 

Jag har överlevt min första vår som barnträdgårdslärare! 

Oh, wow tänker säkert de flesta med sarkastisk ton, säkert svårt att leka med barn. 

1. Ni som tänker så - feel free to join us for a week. Jag är så tacksam att jag har en tom lägenhet att gå hem till varje dag så det är T Y S T. Ni som har barn och jobbar med barn - I DON'T KNOW HOW U DO IT! Men jag gillar mitt jobb och alla härliga barn så går gärna på jobb varje dag. Och hem. 

2. Den mängd pappersarbete och planering som krävs av en barnträdgårdslärare idag är trippelt mer än vad jag förväntat mig. Borde ha en sån kurs i skolan istället för att lära sig leka. Just sayin, jag har lärt mig mera viktiga och nödvändiga saker på detta halvår på jobb - än 3,5 år i skolan. 

Anyway - jag har gjort det, och fick höra idag att jag har gjort det bra och att jag är uppskattad var jag är. Det värmer mitt hjärta! Ska bli skönt att vara med från början i augusti och verkligen få planera hela året. 

Många säger att det är kiva att se oss nya som är ivriga och glada. Jag hoppas verkligen att jag hålls så, för den dagen jag inte är glad eller ivrig att jobba - time to change. Mamma säger att byte sjunde år är bra för hälsan. Det håller jag med om. Varför fortsätta jobba med nångonting som inte ger längre? Byte av arbetsuppgifter, kollegor och omplacering kan vara bra om man sitter fast. Right?

Men jag är nöjd var jag är och hoppas få fortsätta en bra tid till. Wohoo!


En annan orsak varför lifvet ler så otroligt mycket är att idag var min sista arbetsdag denna vecka, för i morgon drar vi till Budapest! ÄNTLIGEN! Ett ganska gemytligt avslut på maj. Har bara tre dagar ledigt från jobbet, men det är mina första lediga vardagar på länge! NICE.

Sitter just nu och funderar vad jag skall packa. So many outfits, such a small bag. Men inte behövs det så mycket för en long-weekend. Åtminståne två byten per dag och några extra + 3 par skor? 

Question - är jag den enda som panik shoppar dagen före en resa? Jag behöver inga nya kläder, egentligen. Men bara för att jag ska till någor nytt ställe behövs det en ny outfit, smycke eller skor. For the pics? No? Just me? 

Hittade inget på stan, så det betyder mer pengar till öl, mat och ungersk shopping! 

Nu ska jag fortsätta packa, vattna mina kära plantor och diska bort veckans diskberg. 

 

Smell ya later.

CheerZ!

 

ps. this is a very tired,, sweaty, slightly sick but also a very happy face!

 

sofia
24.05.2018 kl. 19:29

homesick sunday


Fick en släng av hemlängtan idag. Brukar inte få det så ofta, men det händer ibland. Kan hända att det var från gårdagens fest där det var många ekenäsbor! Att höra den kära dialekten triggar en. 

Slöa söndagar som denna skulle det vara så skönt att bara kunna gå hem till mamma, mommo eller moster på kaffe. Gå en promenad runt Ramsholmen med Sanna och hundarna eller bara chilla med Marre på terassen. Två - tre timmar och sen bara gå hem ti Åbo igen. Få en välbehövd dos liksom! 

Det är vad jag saknar här. Alla mina människor hemifrån - på gångdistans! Mina nära som känner mig riktigt på djupet och som jag känner lika bra och har känt hela mitt liv.

Don't get me wrong, jag har många fina människor här i Åbo också! Men det är nya relationer som ännu är i bekantningsskede. Det är stor skillnad på barndomsrelationer och relationer man skapat i vuxen ålder. Skönt tillika att börja från 0 och att man kan vara sellektiv i vad man vill att folk ska veta om en, men också frustrerande för man måste förklara varför man är som man är ibland.

Hemlängtan kommer också oftast till sommaren då Ekenäs är som bäst. Åbo är förstås fint och kiva på sommaren och är gärna här, men det är inte samma sak. Man måste ta sig så långt för att kunna chilla vid stranden med buss eller cykel. Men i Ekenäs behövde jag bara gå ner för backen och smäll ut handduken. 

Men jag försökte göra det bästa av situationen idag - jag köpte en kaffe och satt ner mig vid ån och ringde hem. Det var så skönt att prata en stund med moster och catcha upp lite. Konstaterade att Aura å är otroligt ofräsch när jag satt där och dinglade med benen. Undrar om man sku få bölder av att falla i där? Skitviken blir nog goär tvåa där. 

Kommer nog spendera många lediga julidagar hemma med min family, för annars blir ja GÄLIN! Men inte allt för ofta. Då blir jag också gälin. BalansN!

Det är helt okej att sakna folk - destu roligare att ses igen. Men just idag skulle jag ha vila hänga en stund hemma hos mamma på terassen. That's all!


KÄRLEK TILL FOLKET!

 

 

sofia
20.05.2018 kl. 16:05

Ut i värmen nu, man vet aldrig när den tar slut!

 


Att bo i Finland och uppleva sommarvärme redan i maj är en härlighet blandat med stress..ighet. Man får ett starkt behov av att måsta vara utomhus i solen, för man vet aldrig hur länge det varar. Den finska sommaren brukar vara kortvarig så man tvångssitter utomhus och bränner sig för att ta in alla solstrålar som finns. Men nu när det har varit mer än en dag varmt, känns det lite jobbigt för en som inte tål solen så värst bra.

Men sitter jag inte ute när det är fint väder, får jag dåligt samvete. För jag borde ju. Man får även en stor törst efter en kall i solen eller fem lösglassar per dag. För det är bara sommar en dag om året tänker man. Men vad gör man när det förblir varmt? Man blir så förvirrad! Därför började jag träna igen efter min långa paus från gymmet. Måst ju svetta ut glassen, så man kan äta mer!

En sak jag är irriterad på är att det aldrig kan gradvis bli varmt i detta land. Det går från 4 grader till 24 på en dag och sjunker lika fort. Aldrig kan det bli stegvis varmare längs med våren så ens finska och bleka kropp får vänja sig vid lite sol. 

Men man får väl inte klaga. FÖR MAN VET INTE HUR RESTEN AV SOMMAREN BLIR! 

På tal om det - jag kommer ha en sommarmånad totalt ledig! En nackdel med att arbeta som vikarie är att det sällan behövs på dagis över sommaren. MEN, jag kommer fortsätta jobba var jag är igen i augusti. Så det betyder att jag kommer få vara ledig i juli! Ärligt så stör det mig inte det minsta. Hoppas på varierande men varma soliga dagar och massor med budgetvänliga somrigheter att syssla med! Härligt härligt.


Nu ska jag ut och njuta av sommaren en stund, för ni vet. You never know when it's gonna end!

 

CHEERZ!

 

sofia
14.05.2018 kl. 18:46

VAR DET RÄTT LÅT SOM VANN?

 

Israel vann eurovision och nu är det liv i luckan igen! Detta händer i princip varje år. Mottot är "celebrate diversity", men ändå är det inte bra. Israel hade en kul låt & hon kunde faktiskt sjunga! Hörde ni inte tonera där i slutet? Vilken pipa! 

Vi behöver lite humor, lite badassy n' sassy attityd och självförtroende - oavsett om det är förmedlat från kvinnor eller män. Minns ni alls Conchita Wurst eller förra årets he/she tenor? NEJ. Det gör ni inte.

Att hon sjunger om att hon inte är någon leksak för alla dumma pojkar är ju bara ett bra message till alla småflickor/pojkar att inte låta någon leka med ens liv&känslor. Det är något alla borde höra - am I right? 

Men ändå blir det liv i luckan och fel låt vann - igen. Det stod mellan Cypern och Israel i slutet. Om man blundar och lyssnar utan bild så tycker jag "Toy" var svängigare, ny och trendig och "Fuego" påminner om åtminståne två vinnarlåtar för 10 år sen. Tänk Wild dancing och My number one. Har vi inte sett synkad "skaka höfter och sexyness" redan? Tyckte inte Cypern hade en svängig musiktext och man såg inget annat än hennes hår och snygga kropp. What else is new liksom.

Däremot var Toy bra gjord. Hon använde samma teknik som Ed Sheeran gör då han uppträder. Han använder en loop station som bygger upp lager på lager av hans röst som han spelar in i början av låten. Stämmor, ljudeffekter etc. Det är ganska skickligt och coolt! Så att det introducerar ny sorts musikteknik till Eurovision är bara plus. 

Jag tycker det var rätt låt som vann - skulle också har varit lika nöjd med Österrikes bidrag. Hoppades såklart på Finland men tyvärr, som varje år sen Lordi, skiter det sig liksom. Men är nöjd med att Ingrosso inte tog hem det. Det såg illa ut i ett skede men tammifan, sen vände det! Huoh. 

 


Eurovision song contest har slutat handla om bara musik för länge sedan. Det har blivit en plattform för att föra fram viktiga meddelanden till världen och har slutat handla om endast bra låtar och fina shower. Därför var det så uppfriskande när Portugal drog hem det förra året med världens finaste låt. Men i år tycker jag det var passande med en sån här låt. Jag blev glad av den. Hon är ju bara cool! 

Det är många som är sura & besvikna över årets vinnarlåt. I don't get it. I really don't! Varför är den här värre än tidigare år?

First of all - did you vote? I didn't. Så inte kan man vara tvär om man inte bidragit liksom. 

Second:

Ja - hon är lite större. Men det har absolut ingen skillnad. Det är uppfriskande med kroppspositivitet. Men om det är en orsak varför folk är sura & tvära så har ni andra problem att fundera över. 

Ja - det kanske inte var en fin, romantisk och melodisk låt som förra årets vinnar låt var. Men inte kan vi varje år ha samma sak, det blir ju tråkigt! Kommer ni ihåg aluminuim hattarna som pomppa på scenen för 10+ år sedan? Den va hurja men inte precis vacker. 

Ja - hon sjunger om att pojkar är dumma. Men det är dom ibland! Det är vi också! Har ni sett Mean Girls? Har ni hört Pinks låt Stupid Girls? Man ska inte ta allt så personligt. 

Ja - dom gjorde chicken dance. Men vem gillar inte lite tipu-tanssi? 


Such is life och alla har vi olika åsikter - men det betyder inte att en annans är fel eller sämre. Detta inlägg är min åsikt! Oftast har jag rätt - men det är ju enligt min åsikt. See what I did there? 

Så lägg  eurovisions-stridyxan på hyllan och fira alla fina mammor idag istället! Det tänker jag göra. Chilla i Karis och grilla med familjen. GÖTT!

 

CHEERZ!

 

 

Sofia
13.05.2018 kl. 08:31

THREE LITTLE THINGS


 

 

Tre saker jag ser framemot

 

 1. Budapest resan om två-ish veckor. Det verkar som om Ungern är vårens trendigaste resmål - och såklart ska vi också dit. Det blir öl, badhus, mat & massor med kärlek! Ja nå, det är första gången vi ska umgås fyra dagar i rad utan paus. Bara jag är well-fed & får fina bilder och han får öl - så blir det succé!

 2. Bröllopssommaren! 10 år sedan jag fick vara gäst på bröllop utan att behöva servera (don't get any ideas now ladies). På ena får jag vara avec och på andra är jag toastmaster! De' ni!

 3. Kristihimmelsfärdsdagen. Så i morgon är det typ som fredag och på fredag är det ju fredag igen. Så det blir fredagsfeelis två gånger denna vecka! Hoppas alla runt mig can handle it. 

 

 

Tre saker jag borde

 

 1. Storstäda och byta lakan. Men det är schemalagt till lördag! Så I feel it coming..I feel it coming baby!
 2. Äta mer vitaminer. Skulle jag bara veta vilken vitamin jag har brist på? Känner att det är något. Men är det järn? D-vitamin? B12 vitamin? Vatten? WHAT IZ IT? 
 3. Gå rimliga tider och sova på kvällarna. Jag blir sömnig varje dag runt 18-19 tiden, men då är det för tidigt att sova. Men runt 22.00 då jag borde gå och lägga mig så då blir jag som mest produktiv och alert. Y tho.

 

Tre saker jag kan

 

 1. Musiktexter. kändisnamn och tv-serie frågor i Vem Vet Mest. 
 2. Göra det absolut bästa jag kan. På jobbet, i vardagen och med mig själv. 
 3. Få människor att skratta! 

 

Tre saker jag blir lugn av

 

 1. Promenader
 2. Podcasts
 3. Powernaps

      The three p's. 

 

Tre saker jag blir stressad av

 

 1. Plötsliga förändringar
 2. När folk ska stressa på en.
 3. Att försöka vara alla till lags - fast jag vet att man inte kan vara alla till lags. Går ju liksom inte!

 

Tre saker jag ska göra på helgen

 

 1. Måla om en möbel och göra en krukhängare av en trädgren jag hittade i skogen. DIY fiauster här hej!
 2. Kolla på hockey och Eurovisions finalen with a side of wine.
 3. Fira världens bästa mamma på morsdagen <3

 

Tre poddar att lyssna på

 

 1. Potterless - En kille som läser Harry Potter serien för första gången som 24+ åring. Har rekommenderat den förut, gör det igen! WIZARD ON!
 2. Two Less Lonely Girls - Det är två amerikanska komiker, Corinne Fisher (the guys we fucked podcast) och Rosebud Baker, som älskar Justin Beiber, och har startat en komisk och semi-allvarlig podcast som tangerar just Justin. Just(in) simply entertaining även om du inte är en stor Belieber!
 3. Mark och Jonas - Podden jag inte visste jag väntat på hela mitt liv. Mark Levengood och Jonas Gardell har startat en podcast!! Visdomsord och roliga historier serverat i dina öron. 

 

Tre saker jag uppskattar i mitt liv

 

 1. Mina fanstastiska vänner och min familj. Varenda en. Kort och lång. Här och längre bort. You smart. You loyal. I appreciate ya!
 2. Min kropp. Den är fin, den fungerar och den orkar - trots att jag inte alltid behandlat den väl. I appreciate ya too!
 3. Kärleken. 

 

Tre mål i livet

 

 1. Att bli med hund! Snart så. Så fort jag har en stabil-ish vardag. Då! 
 2. Att kunna stå på händer utan stöd. Borde kanske öva regelbundet. 
 3. Att få leva så som jag vill, göra det gillar med folk jag älskar och känna mig lycklig!

 

 

Det var en tre-saker lista som jag snodde och modifierat lite av: FLORA

 

CHEERZ!


 

Sofia
08.05.2018 kl. 18:47

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com