about mens, framtidsvisioner och mitt första manus


Hej på dig leverpastej!

Trevligt att vara kvinna hörni. Visade sig att min nedstämdhet och trötthet berodde på att min mens var på kommande. Ni vet den där AHA-stunden samma dag?

  • AAAAAH det var därför jag kände mig extra fet
  • AAAAAH det förklarar min huvudvärk!
  • AAAAAH sidu, därför köpte jag 1 kg choko igår
  • AAAAAH därför var jag irriterad på allt och alla i min omgivning!
  • AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH - undra på att jag tvivlar på allt jag gör i mitt liv, mer än vanligt!

Redan under första röda dagen märker jag iaf hur alla pre-mens symptom bara försvinner. Poof - I'M so amazing. POOF - städmani och energi för 100. Poof - haha, jag har inte hjärntumör, det var bara PMS-huvudvärk!

Andra kvinnor som kan skriva under detta?

Det jag också har märkt är att min pms har blivit värre med åldern. När jag var yngre hade jag mest lite värk i magen typ, men det var inget värre än det. Tyckte inte heller att mitt humör svängde mer än vanligt. Kunde inte förstå de tjejer som blev hemma på grund av mensvärk. Men alla är vi olika! Jag hade tur, I guess.

Men nu har jag ibland tre dagars huvudvärk från helvete, sån tusans magvärk och illamående. Ibland har jag inga syptom alls. Man kan ju iaf inte säga att ens liv är tråkigt och händelselöst.

Intressant denna kvinnokropp. 


ANYWHOOO,

Idag har jag suttit hela dagen i DataCity på workshop. Jag är som sagt ansvarig över den engelska verksamheten på mitt jobb, och håller engelska med femåringarna en gång i veckan (SÅ ROLIGT), och idag var det skolning där vi fick material och diskuterade olika teman osv. ALLT gick på finska. HAHA. 

Vi är den enda svenskspråkiga enheten som är med i projektet, så det är ju lite lustigt. Men, helt ok gick det! Dock har jag redan gjort allt material på egen hand som vi skulle göra där, men fick dela med mig av mina idéer och fick bekräftelse på att jag gjort helt rätt hela hösten. Det var ju iaf nåt!

Jag skulle kunna hålla engelska klubbar för barn på fritiden också. Lite som en miniclub en gång i veckan. Någon som vill investera i min klubb? Har också börjat min sidokarriär som barnboksförfattare. Har redan ett manus färdigt, som gick bra hem i min barngrupp.  Behöver dock bilder - för om det är en sak jag verkligen suger på, så är det att rita. Så om någon har tips på hur man skickar in manus utan bilder - och hur ett manus ska se ut för att vara proffsigt - hör av er! 

 

Det var min torsdagsuppdatering!

Hur har ni det?

 

CHEERZ!

 

sofia
25.10.2018 kl. 15:54

en dag av tolv känslor


Irritation, meningslös, orelevant, omtyckt, respekterad, lycklig, glad, inspirerande, trygg, förvirrande, otillräcklig & matt. De är känslor jag har känt idag - och klockan är inte ens 18 än.

Jag har mild bihåleinflammation och konstant huvudvärk. Vädret är skräp och mörkret smyger sig på - humöret vänder sig med vädret. 

Jag är trött, jag är apatisk och jag är rastlös. Jag sku vilja göra en massa - men jag orkar inte. För jag borde vila, men det känns som slöseri av ledig tid. Men det är kroppen som behöver det, väl. 

Ibland har man såna dagar. Så är det bara. Istället för att fly dem, måse jag acceptera dem. 

Ibland måste man ha tråkigt för att veta när man har roligt - som mamma brukar säga. 

 

Tur så har jag iaf väldigt vackra strumpor. 

 

 

I morgon kan bli en bättre dag! 

Eller inte.

Vi tar det som den kommer. 

 

CHEERZ!

 

sofia
23.10.2018 kl. 17:31

Friday, I'm in love.

veckans soundtrack: there are worst things I could do - grease soundtrack


FRIDAY!

Idag är ingen vanlig dag, för det är Fias höstlovs dag! Tammitusan, en ledig fredag. Det var längesen. Traditionsenligt för en semesterdag har jag varit sjuk hela veckan och har bihålorna fulla med crap, men ledig ändå. 

Solen skiner ute, löven skiner som guld på marken och livet känns trevligt. Erik råkar också ha ledigt idag så vi får äntligen spendera lite tumis tid tillsammans före han åker iväg på arbetsresa på söndag morgon. 

Jag har ju varit lite överallt. Arbetat utomlands tre omgångar, jobbat på båt vecka vecka och har rest ganska regelbundet. Så jag har alltid varit den som är borta. För en gångs skull känner jag mig grounded och har inget behov att åka någonstans nu. Är ganska nöjd med att vara still. Vill nog åka på en resa på våren, men nu på hösten är jag ganska fine. 

Ska bli intressant att känna hur det är att vara den som blir kvar när den andra åker iväg en vecka. Det är ju inte länge och det kommer knappast kännas alls, men är ändå nyfiken! Kommer jag att stirra på telefonen hela veckan och vänta på uppdateringar? Kommer jag ha ett out of sight, out of mind tankesätt? Spännande tider. Tror det kommer va riktigt roligt att få höra hur han har det och vad han ska göra. Riktigt stolt över min karl som har så coolt jobb. 

Visst är jag lite avis på själva resan och skulle själv vilja ha ett jobb där man får resa nu som då, men tyvärr är mitt yrkesval inte ett jätte rörligt jobb och det har jag ju medvetet valt själv. Tror ändå det är riktigt hälsosamt för mig att hållas lite still när jag jobbar. Hehe. 

 


Jag är så glad. Så glad så GLAD för äntligen är det slutet på oktober, och äntligen kommer Anni till Åbo! Jag och Ia ska bjuda på hennes trettioårs middag, ungefär 4 månader efter hennes födelsedag. Så blir det i vuxenlivet i olika städer med olika arbetsturer och olika liv. Det tar en stund innan det passar alla. Men är så stolt över oss att vi fick det ordnat!

Ia och Anni är barndomskompisar, och jag och Anni lärde känna varanda över en kopp kakao i yrkkis. Via Anni lärde jag känna Ia - och när jag flyttade till Åbo, studerade hon samtidigt som jag i Novia, och vi blev småningom riktigt bra kompisar när hon fick jobb på mitt jobb. Det var via Ia jag träffade Erik, och hur de känner varandra är en annan historia. Haha. 

 

 

Kommer bli en riktigt bra helg alltså! 

Men före det - en riktigt skön ledig höstlovsfredag.

 

Ha en jävligt bra helg allihop!

 

CHEEERZ!

sofia
19.10.2018 kl. 10:23

varför jag inte kan kalla mig själv bloggare


Hallå och trevlig lördag!

Vaknade redan 6 i morse av att alarmet ringde. PÅ EN LÖRDAG! Behövde fundera en lång stund om jag faktist ska på jobb eller om jag bara varit dum. Svar: dum!  Men känslan av att få radera alarmet och fortsätta sova - GULD. 

Jag läser inte så många bloggar, men har några favoriter, och alla är vädligt aktiva bloggare. Många av dom har bloggen som deltidsjobb så att säga. Arbetar kanske som författare, frilansare eller så studerar de, och har mer möjlighet till att publicera regelbundna och satsade inlägg. Så som jag gjorde när jag började. Studerande med dator access 24/7. Plus att alla bloggar har ett visst tema. Mode, lifestyle, mat & musik. Min? Themeless. 

Sen kom livet fast och heltidsjobbet. JAG HAR INGET VETTIGT ATT SKRIVA OM. Seriöst. Min hjärna är fylld av jobb, jobb och ja, kanske jobb. Så har insett nu det senaste året att jag inte är en bloggare, utan en halvdöv barnträdgårdslärare som skriver när jag är ledig. Vilket är aldrig. Typ helgen. Typ nu. 

Så jag tycker inte jag kan kalla mig själv en bloggare. För om man vill upprätthålla en blogg eller en hemsida så måste man lägga ganska mycket energi på det! Jag orkar just och just lägga energi på mig själv. HAH. 

Dessutom har jag märkt att jag hellre kollar på instagram än läser bloggar. Det är enklare, men på nåt sätt får man inte ut allting man tänker på under en bild. 

Just nu när jag skriver på datorn, märker jag hur mycket jag gillar att ventilera om mina tankar. Ljudet av tangenterna motiverar mig mer. Så kanske jag ska kalla min blogg en ventilationsplattform än en blogg. En fläkt. Ett filter. Kanske jag inte behöver definiera det. Instabloggare. Äh, screw labels. 

 

Vad tycker du? 

Läser du hellre en blogg eller föredrar du instagram?

VAD VILL DU LÄSA OM?

 

sofia
13.10.2018 kl. 09:49

vaxpropp och OKTOBERFEST!


Go' kväll!

Här sitter jag i soffan och lyssnar på regnet smattrande mot fönstret. Men hör bara med höger öra för mitt vänstra öra är semi-låst. Har varit så hela dagen efter att jag inte kunde mostå att topsa det igår. Nu är det propp och växlar mellan öppet och låst, som när man letar efter radiostation. Så kan det gå när man faller för temptation och världens bästa sensation!

Så om ni träffar mig i morgon och jag är extra högljudd, så hör jag bara ingenting. Borde kanske gå till läkare om det inte släpper, men hur nolot är inte det? 

"Eeh, jag kunde inte motstå att använda tops så nu är det stockat." - Fia 29 år. 


På tal om att vara högljudd - vilken helg det var! Så rolig!

 

 

Vi ordnande överraskningsfest för min kusin Robin som fyller 30 nu i oktober. Planerna gick från att åka på riktiga oktoberfesten i Tyskland, till att ordna en hemma hos brorsan i Karis istället. Bättre för allas plånböcker och på något vis tror jag det var roligre så här! Vi har som tradition att alla kusiner firar tillsammans när en fyller 30, och nu var det Robins tur. (nästa år är det min tur och jag är sist ut att fylla 30. Hehe.) Det har varit kryssningar, hemmafester och nu - Oktoberfest.

Vi åkte först till Påminne och åkte mäkiauto. Alltså bilar ner för skidbacken. Det var roligare än jag trodde, och jag blev inte sist! Nummer 11/12 och jag är stolt. Haha. Fart och höjder är inte min grej. Det var alla andras grej, typ. Märks vem som kollar på formula.. 

 

 

Efter det åkte vi hem till brorsans där vi redan färdigt hade dekorerat och handlat oktoberfest mat & dryck. Vi hade alla tema hattar som vi la på huvudet när Robin kom in och vi sa surpriiiiiise! Som tur blev han ordentligt överraskad och anade ingenting. 

 

Robin fick klä sig i ÄKTA tyska läderhosen. Det roliga var att han passa så bra i den utstyrlsen. Som om han var en äkta tysk joddlare. Sen fick han ett stort ölstop i handen och sen började festen! Erik hade sin egen speciella hatt på, som inte riktigt var oktoberfestlig - men den blinkade och var pink, så why not!

Vi åt bratwurst, potatissallad, sourkraut & kringlor. Efter några timmar togs karaoken fram och efter nån timmes sjungande gick hälften av gänget vidare ut och resten sa gonatt. Vi sa gonatt några timmar senare efter lite dans på Clubben. Vet inte när jag senast skulle ha varit där, men det var helt kul, såg några bekanta och många obekanta. Perus.

 

 

Alla tyckte det var en lyckad kväll, och Robin var jätte nöjd och glad. Så mission accomplished! Är fortfarande trött, men jätte tacksam över vilken bra familj jag har. Vi lyckades planera en fest över whatsapp! AHMAZING!

TACK <3


Nu ska jag fortsätta kolla på Kroppshets (svtplay) och sakta sjunka in i sov-mode. Som alla andra så rekommenderar jag att kolla på den. Mia Skäringer är nog fantastisk hon. Mer såna i världen! 

 

Ha det så bra

CHEERZ!

sofia
08.10.2018 kl. 19:43

TGIF + LITE KÄRLEK


Idag var det exemplariskt väder påväg hem från jobbet. Solen sken och värmde mot ansiktet, himlen var blå och löven var som guld. Tammistusan man kunde ju inte annat än bli på gott humör! 

Har haft en bra vecka. Hektisk, men en bra en. Massor att göra och mycket människor omkring en. As I like it. 

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. Jobbet kan jag inte riktigt berätta om, har inte hänt något extra i världen jag reagerat på och mitt liv är ganska mellow. Har en sak som bubblar men det får jag inte berätta om före söndag. 

EN sak jag vill berätta om är extremt smörigt och extremt fint. Så på med halkskydden!

Som det flesta vet, är jag och har inte varit helt hundra med att ever skaffa barn. Inte varit ett stort behov för mig, och inte på min bucket list. 

Men som förväntat så ändras ju dessa känslor kanske lite när man träffar någon man verkligen älskar. Man fantiserar om framtiden och hur den skulle se ut - tillsammans. Vår framtid. 

Men på onsdag sa Erik en sak som jag aldrig trodde jag skulle få höra. 

Vi kommer nog att bli världens bästa familj. Flera eller bara vi två. 

Bara vi två. Alltså för er kanske det där bara låter som smör. Men för mig betyder det allting! Att det också kan vara ett alternativ. Det är en av det finaste sakerna han har sagt till mig. Like ever. Det kom så spontant och riktigt från hjärtat.

Jag vet ju att vi kommer bli de bästa föräldrarna om den dagen kommer, no doubt. Men det är inte ett måste. (förutom hundföräldrar. hehe)

Tänk. Trodde jag sku spricka av lycka pga. denna människa!

Denna genuina fina älskade människa.  

 

Det var det. Tack för mig, ha en bra helg!

 

sofia
05.10.2018 kl. 17:19

vad september har lärt mig

dagens soundtrack: sweetner - ariana grande


 

September kändes som en vecka. Som en fis. Som en rolig kväll. Tjoff! Som en kall öl på en somrig dag. Slurp så var den slut! 

September har dock varit en lärorik månad för min del. Jag har gjort massor, jobbat mera och jag har på något sätt utvecklats lite igen. Kan vara för att jag är på mitt tjugonionde år och vuxenskapet knackar på axeln, eller så gör hösten att jag blir zen och kan fokusera mera. 

 

 

Jag får på något sätt mera gjort på kortare tid på jobbet. Jag har lärt mig att planera smartare och ta vara på den korta tid man har och vara effektiv (ibland, inte alltid). Gäller att planera sin planering. När jag började jobba planerade jag vad jag skulle planera under min planering och tjoff var planeringstiden slut. Rookie mistakes, I guess. MEN - man lever och lär. 

Jag lyssnar mer på min kropp. Orkar jag gymma idag? Vill jag påriktigt ha en till kopp kaffe? Tål min mage ett glas vin till? Svar: Oftast nej. Om jag ens frågar mig själv dessa frågor så är svaren automatiskt nej. Men om jag säger att idag ska vi gymma, nu vill vi ha en redigär kopp kaffe eller kanske vi tar en öl istället - då lyssnar min kropp på mig och allting löser sig. Hehe. 

Att spara pengar. Jag har alltid ALLTID betalat bort hyran & alla räkningar direkt när lönen kommer och sedan är resten att spendera hela månaden med gott samvete. Men lever också med den mentaliteten att resten är till mig och bara mig och mina nöjen - because I'm worth it, så det blir inte så mycket över till sämre tider. Visst har jag alltid sparat en pikuliten summa till mitt BSP konto, men nu har jag höjt den pikulilla summan så det kanske ska börja synas nånstans! #vuxenpoäng. 

September har även lärt mig att andras stress och oro behöver inte vara min stress och oro. Det är inte lätt hörni, men jag försöker mitt bästa att skaka bort det! Hjälper såklart till så gott jag kan, men vill inte bli smittad liksom. So far so good!

 

 

Andra små överraskningar:

  • Jag är kvar i min arbis kör. Brukar va en väldigt periodisk typ, så att jag ännu är kvar är ett mirakel! Roligt är det. Behöver inte tänka på nåt annat än låttexter i 90 minuter. T e r a p i!

 

  • Jag har lyckats hålla mig borta från örontopsar! Fact: Jag är beroende av att putsa mina öron och har haft det som en avstressningsterapi om kvällarna. Men det resulterade i torra och sjuka öron, så jag hade en intervention med mig själv och slutade. Visst har jag haft svaga stunder när jag hittat en tops men dumt huvud får kroppen lida, och öronen svider. Erik har förbjudit mig att använda hans, den jäkeln. Men har nu använt ett öronspray som lite lättar. Lite. Not the same.

 

  • Hösten gör mig kreativ och aktiv i köket. Who knew? Bara igår lagade jag en ny kanna cashew mjölk, mat för hela veckan och en sats energibollar. Är det för att vädret ute gör att man hålls inne? Är det för att man vill äta mer jordnära hemlagade grejer på hösten? Idk.

 

  • JAG GRÅTER MER. Herrejestas. Alla filmer, alla tv-serier. Musik. Barn på dagis som säger nåt fint eller sött. Stolta stunder. Sorgliga stunder. Grät till två avsnitt av Nashville igår så att min huppare var våt. Håhhå.

Det var den månadsresumén! Tack september, och hejsan på dejsan oktober!

Det ska bli massor med kul som exempelvis min favvo holiday -  HALLOWEEN! Vem bjuder på fest?

 

CHEERZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sofia
01.10.2018 kl. 15:58

Varför jag inte köpte en biljett till Ed Sheeran


Först och främst vill jag klargöra att jag ÄLSKAR Ed Sheerans musik och lyssnar gärna till hans ljuva stämma. Han skriver så vackra och fina låtar att man har 3-4 på kö till ens eget bröllop nångång. Så naturligt blev jag excited när man fick höra att han äntligen är påväg hitåt nästa sommar! 

Jag kollade fort upp när biljetterna släpps och vad de kan kosta. Sen blev jag mindre excited och fortsatte min dag. 

93.50€. För en konsert. What?

Jag har aldrig betalat så mycket för en konsert förut, och jag har varit på över 25 konserter (iaf har jag sparat 25 stycken biljetter). De dyraste jag själv betalat för är Lady Gaga och Bon Jovi som var 69 euro. De billigaste var Backstreet Boys för 200 mark. Hehe. Och den bjöd mamsen på.

 

min första keikka år 1999. 

Jo, Ed är en stor artist och man ska räkna med att behöva betala en stor summa. Men att betala närmare 100 euro for a one man show? Not for me. En liten snubbe som man knappt ser fast man har någolunda bra platser? Tveksam att det skulle vara värt det för min del. Jag vill SE lika mycket som jag vill HÖRA. Annars kunde jag lika bra kolla på youtube. 

Menar inte att ni som har köpt en biljett nu är korkade - NEJ - klart jag är AVIS! Jag tänker bara på mig själv nu och mina egna principer. Jag gjorde en liten omröstning på Instagram och ungefär 78% håller med mig om att det inte är värt det. Häften kanske är sura för att de inte fick en biljett, och hälften kanske på riktigt tycker det är för dyrt. Några vet jag är lika sur på honom som jag när han inte reagerade på mitt inlägg i somras. 

Anyway - det kommer säkert vara en jätte bra konsert överlag då han är så bra som han är och garanterat fina ljuseffekter och looopingar! Men tror själv han passar bättre med sin gitarr i en liten pub än i en stor arena. 

Men sen igen - vad vet jag! Nog förstår jag att man vill betala om man är ett stort fan. Kanske jag bara inte är ett tillräckligt stort fan? Kanske jag har blivit mer selektiv i vem jag vill se? Who knows. 

Men jag kan garantera att om Backstreet Boys skulle göra en comeback tour - jag skulle betala. Cuz the limit does not excist.

 

 

I morgon är det fredag och äntligen LÖNEDAG! 

Gött.

CHEERZ!

 

Sofia
27.09.2018 kl. 19:39

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer