flunssan väljer alltid rätt tillfälle


Hej måndag!

Ute är det midsommarväder. Aldrig slår det fel! Men idag klagar jag inte på lite blåst och kyla. Lider av post-möhippetrötthet och sitter gärna inomhus invirad i en filt framför tv'n. Gött.

Förra veckan var jag riktigt flunssig och sjuk. Snorig, hostig och febrig. Var till och med hemma från jobbet en dag, vilket var första gången för mig! Men kände att jag aldrig blir frisk om jag aldrig vilar. 

Det är intressant detta fenomen att bli sjuk. Det händer oftast när man verkligen inte vill eller kan bli sjuk. Tycker det skulle vara mer behändigt att bli sjuk när man har möjlighet till det. Som när veckan är totalt oplanerad eller när man är ledig. Men nej, man ska bli sjuk när man har en sommarfest och en möhippa i Stockholm. Men jag är ingen quitter så deltog på båda på sparlåga och 90 % medicinerad. 

En annan sak som är intressant är hur mycket som krävs innan man bestämmer sig för att bli hemma från jobbet. I min bransch hänger det mycket på att mn inte vill lämna andra i skiten. Det är samvetet som spelar mest roll. Inte hur sjuk man är, utan hur det påverkar sina kollegor. Så man kommer hellre på halv-maskin med täppt näsa och sprängfärdigt huvud på jobb än att bli hemma för att bli 100% frisk. 

Ändå säger man till barnen och föräldrarna att alltid ha en feberfri dag och att alltid vila hemma tills man är helt frisk före man kommer till dagis. Men själv snurrar man på där halvdöende tills någon skickar hem en. Sen ligger man hemma i sängen och funderar över hur jobbigt ens kollegor kan ha när man är en för lite i gruppen. 

Intressant visst?

Idag är jag trött, näsan är täppt igen och huvudet känns tungt. Men det beror mest på sömnbrist, post-möhippa & måndag. Bara 3 dagar kvar tills sommarlov så ALLA ORKAR! 


Hade i planerna att göra ett möhippeinlägg - men jag har inte lyckats ta en enda vettig bild mellan alla aktiviteter. Men kan berätta att det var en lång, rolig och aktiv dag i Stockholm med härliga människor. Fick testa på lasertag, fångarna på fortet och POLE-DANCING! HAHA. Rekommenderar alla aktiviteter. Skitkul och det känns i kroppen idag. Bruden var nöjd och glad - så det var ju lyckat. 

 

Så helt värt att vara lite sliten, tänker jag.

 

 

Nu ska jag laga lite middag och smälla ner mig framför tv'n tills Erik kommer hit. Har inte sett honom på tre dygn! Herrajestas.

Detta var ett flummigt måndagsinlägg. Perus Fia.

 

CHEERZ!

 

sofia
18.06.2018 kl. 16:59

INKED - Part TWO


...Snubblade nyss in på din blogg och kunde inte vara nöjdare, dina texter är både roliga, peppande och intressanta. Skulle du vilja göra ett blogginlägg om dina tatueringar och hur dom ser ut?...

Jag skrev ett tatueringsinlägg för över ett år sen om min syn på att ha tatueringar och lite kort om mina egna (länk!), så tycker det var passande med Inked - part two!

Jag har som jag skrivit förut så har jag prytt kroppen med sex tatueringar. Alla har en viss betydelse men inget jätte spännande. Jag gillade motiven och har gjort de flesta på de olika ställen jag bott på. Reason enough!

Min första tatuering gjorde jag för 11 år sen. Fick till födelsedagspresent av mina vänner som smidigt fick priset nerprutat så de hade råd med alkohol till helgens fest. Det blev en enkel stjärna i nacken från Timppas tattoo i Svartå. 

Året efter det gjorde jag en tre månaders praktik i Reykjavik, och var i min dö-skalle-emo fas - så min andra tatuering blev just det. En döskalle med lite spindelnät och rosor. Mamma blev inte glad, men det blir hon inte av någon tatuering, hehe. Det som jag gillar med den är att den är gjord freehand och på Island. Så varje gång jag ser den, vilket är sällan då den är på skulderbladet - så påminns jag om tiden där och hur livet var najs då. Minns inte alls vad studion hette, men kommer ihåg att tatueraren var amerikansk och kallade mig för skull-girl. 

 

 

Tredje tatueringen blev en fortsättning på den första. En stjärna blev flera blandat med musiknoter. Jag älskar musik och jag är ju en riktig stjärna så det är väl vad det betyder, om det ska behöva betyda nåt. Den blev gjord på Mallorca när jag jobbade där 2013. Shabbigt kanske för många, att göra tatuering i Magaluf - men gick till en välkänd studio, i dagsljus, långt bort från trashyga bargator och efter många rekommendationer - Magalluf Ink Custom Tattoos.

Fjärde tatueringen gjorde jag i samma studio två år senare då jag var på solo semester till Mallis. Det var lika impulsivt som alla andra och BOOM så satt en drömfångare på vaden. Den var väl lite mer planerad och den ska föreställa att drömmar tar en framåt - typ. Det och att den är gjord på min paradisö Mallorca. Den blev lite större än vad jag tänkte, men vad gör det när den är så fin som den är? 

 

 

Jag planerar sällan mina tatueringar länge. Får en impuls och där sitter den oftast en- tre timmar senare. Låter kanske dumt i mångas öron men det är enda sättet för mig att ta en. Planerar jag för länge, hinner jag överanalysera sönder idéen tills den inte är en bra idé längre. Get it?

Min femte tatuering är de skottska högländerna på höger arm. Ville ha någonting som minne från min tremånaders praktik. Jag bokade tid en dag till Elgin Highstreet Tattoo shop, gick dit en annan och 10 minuter senare var det klart. Det som är roligt med den här tatueringen att den kan också representera vart jag är född. För min födelseort, Mo i Rana i Norge, är omringad av fjäll. So there's that!

 

Min sjätte och senaste tatuering är gjord här hemma i Åbo. Jag ville ha en från Finland såsom bergen från Skottland. Den här är den första jag planerat nogrannt med tatueraren. Jag kontaktade Johanna på Paint&Ink i Åbo och gav henne mina idéer om finsk skog, djur. vatten, måne osv osv. Hon pratar svenska så det kändes ju kanske lättare att sätta ner sig och faktist säga vad man vill. Hon ritade, sketchade och TADAA - masterpiece. Tanken är att förena bergen och månen till en half-sleeve nån dag eftersom dom är på motsatt sida på höger arm. Some day!

Roligaste med den här är man kan se många saker i den! Från en vinkel ser den ut som WWF pandan och från en annan ett ägg med skog i. Vad ser du?

 

 

 

Så där var det! Ett grundligare inlägg om min kära kroppskonst. Hoppas det hjälpte någon eller var ens lite intressant att läsa!

Jag har mina på ställen jag inte ser hela tiden, har jag märkt. Men jag tror det är bra så jag inte tröttnar på dem. Jag älskar tatueringar och skulle gärna ha fler! Men just nu är jag nöjd så som jag är. Några fina minnen från mitt liv som jag alltid bär med mig - och andra klyschiga quotez.

Tips från coachen: Hösten och vintern är bra tider att tatuera då man inte är utsatt för direkt sol och värme. Det ger tatueringen tid att läka bra så den mår bra livet ut och behåller sin fina färg! Rekommenderar också solkräm på sommaren och massor med kärlek under läkningstiden. 

 

Ha de gött och wear your tattoos loud and proud!

..och om du inte har nån - fin är du ändå!

 

CHEERZ!

 

Sofia
11.06.2018 kl. 20:13

weekend highlights


HAPPY SUNDAY!

Har haft världens chilligaste helg. Dels för att mitt huvud har varit sprickfärdigt sen fredag eftermiddag, och dels för att jag bara varit så chill i själen. Tänka sig!

 

Tänkte lista tre highlights från detta veckoslut:

 

  • Jag fyndande ett par jeans på loppis! Ett par svarta snygga Karve jeans för fem fucking euro! Jag hittar aldrig något på loppisar så jag är super stolt o nöjd!

 

  • Var på personalfest på fredagen. Vi grillade och drack vin, pratade om allt möjligt och lärde känna varandra bättre. Jobbar nog med ett kul gäng! Sen blev det karaoke på Pocket och dans till TrrTrrTrr på Apollo. Fick snällt gå tillbaka nästa dag för att hämta min telefon som blev efter. Heh. Men jag ser det som en bra sak - för det betyder att jag inte haft tid att peta på telefonen utan bara dansat och haft kul! Right?

 

  • Smörvaring: Min älskade pojkvän. Som tar hand om mig när mitt huvud är sprickfärdigt av spännigar i nacken och krapula, får mig att skratta och bara är så najs som han är. Fast vi bara chillade hela lördagen och inte gjorde något vettigt, så led vi inte av det alls. Han e nog en fin en, min Erik. En riktig keeper!

Även om mitt huvud ännu dunkar och ögonen svider, har det varit en bra helg. Vet inte om det är spänning i nacken eller något värre som växer i hjärnan - men hoppas det går över snart. Nu ska jag skriva ett inlägg om mina tauteringar som blev önskat av en läsare. Har någon annan frågor om dem så är det bara att lägga en kommentar!

 

Men, nu är det bara 9 arbetsdagar kvar före midsommar, Åland och ledigt! DE NI, de e grejjer de.

 

CHEERZ!

 

Sofia
10.06.2018 kl. 18:09

give less f*cks - och andra avsikter för juni


Hejsan alla vänner och alla som jag känner!

 

Vi är snart en vecka in i juni. Det betyder en vecka mindre av sommaren, men en vecka närmare ledighet. En vecka mindre av sommaren minsann, men - what is up with this weather - and why am I surprised? Ju närmare midsommar det kommer, ju skitigare väder brukar det bli. 

Jag har sedan december hållit på med att vid varje månadsskifte skriva ner vad jag har för avsikter med den månaden som kommer. Lite riktlinjer att komma tillbaka till. Mål att leva efter. Men inte svåra mål som att gå ner x antal kilo eller lära mig att spela banjo - utan enkla saker att gå efter som att dricka mera vatten eller försöka sluta hacka ner på sig själv. 

Jag skriver ner 4-5 stycken påminnelser till mig själv som jag tycker jag måste jobba mera med, hänger den på min anslagstavla och där hänger den färgglada lappen med mina krokiga handstil hela månaden. Läser den när det behövs liksom. Ibland följer en riktlinje med varje månad - för det kanske behövs påminnas hela tiden - som att dricka det där jäkla vattnet. Skriver också oftast en påminnelse om något som jag stressat över månaden innan som jag vill sluta stressa över. 

Så nu tänkte jag skriva ner mina avsikter för juni månad! Read 'em and weep: 

 

  • Kom ihåg att det alltid löser sig.  

Istället för att stressa över saker som kanske kommer att hända i framtiden som jag egentligen inte kan påverka - så behöver jag tänka att det oftast löser sig på ett eller annat sätt. Trust that life will take you where you need to be. 

 

  • Läs mera böcker!

Jag har säkert 7 halvlästa böcker i min bokhylla som jag behöver läsa slut - och det finns många böcker jag vill köpa. Men jag får inte köpa nya böcker före jag läst de gamla. RÄTT SKA VA RÄTT.

 

  • Give less fucks. 

Jag lägger allt för mycket energi på saker som är helt obetydliga, egentligen. Ibland måste man bara tänka "om jorden går under i morgon, skulle det här ha någon betydelse?". Om svaret är nej, give zero fucks. 

 

  • Ring en när&kär minst en gång i veckan.

Som jag skrivit tidigare i maj, så lider jag lite av hemlängtan. Så efter min helg hemma bestämde jag mig för att ringas mera. Jag har varit aktiv med det tidigare, men har sakta runnit ut i sanden. Så nu shakki ska ni håll i telefonerna! Kan hända att jag ringer ibland - och man får ringa mig också! Svarar varje dag i telefonen nuförtiden.

 

  • Enjoy the summer. 

Det här är en påminnelse som verkligen behövs då jag planerar sönder en ledig sommardag. Chill. Gå och meta. Andas in och njut av sommaren så länge den varar. Planer finns så det räcker och blir över. B cool. 

 

  • Drick vatn. 

Lifvet blir bättre när man är återfuktad innifrån och ut. Släng med några glas skumpa då och då. 


 

Rekommenderar att skriva ner lite intentions eller mål med jämna mellanrum. Det sätter ens tankar i styr och till pappers. Själva grejen att sätta ner sig, ta fram papper och färgglada pennor och skriva en stund i tystnad gör redan gott. 

 

CHEEEEERZ.


Photo: Sanna Dannström. "Fia si på Petra o skratta på riktigt iställe" 

sofia
06.06.2018 kl. 17:38

BUDAPESCHT del två - thermalbad, svensexor och fifty shades of paprika


 

Budapest är lite som Åbo, fast ändå lite charmigare. Det finns massor med gamla fina hus som inte alls är i sync med de andra husen. Med olika fasader, färger och balkonger. Många otroligt fina balkonger med massor av växter! Goals! Jag behöver nog en balkong så småningom. Börjar bli lite instängt.

Jag brände mina axlar redigt under lördagen så var glad att det var lite svalare under söndag. Höll mig i skuggan så mycket jag kunde och bestämde att vi skulle gå till ett museum. Jag är ganska intresserad av historia, speciellt andra världskriget, så tycket att HOUSE OF TERRORS var ett bra val. Eller? Ett museum om hur illa behandlade människor blev och hur tragiskt det var under andra världskriget. Det var ju intressant att lära sig mer om Ungerns historia och hur de var påverkade av allting - men inte blev man glad inte. Alla som gick omkring där såg deprimerade ut och jag såg några som grät. Jag är en bra reseplanerare, jag lovar. Men en är ju inte perfekt. Hehe.

Efter det besöket behövde vi glass, och tvärs över gatan fanns Street Cakes - och dit for vi så dammet yrde!

 

Denna stad är ett myket populärt ställe för svensexor. Det kryllade av britter som trampade på i beer-wagons och var allmänt högljudda, ungefär som de brukar. När vi gick förbi en öl-vagn påväg till parken, så sprang en kille fram till oss och vände sig till Erik och berättade att han är med i ett drickaspel, och behövde dansa med mig. Han frågade om han får lov till det av Erik (inte av MIG). Han gav sin approval och där stod jag o dansade mitt på torget med en svettig britt. Tack för den.

Vi hade några saker på vår Budapest must-do list. Lyckades checka av allt på den listan, och två av dom var äta chimney cake och besöka ett badhus. Vi tänkte att det skulle vara mer gemytligt att bada på eftermiddagen då det ändå var ganska varmt och då kanske det inte kryllade av så mycket människor, så vi gick till en park brevid Heroe's square och chillade med nån öl under tiden. 

 

 

Széchenyi thermalbad öppnade sina dörrar första gången 1913. Så såg det ut med! Det var gammalt, charmigt och gult. Det hade sin charm, samtidigt som det kändes lite ohygieniskt på vissa ställen. Men det var mestadels inomhus det verkade så. Utomhus var det så otroligt nice, men halt. Vi lyckades bonga solnedgången och satt på en bänk och drack varsin öl. Så här kunde man nog leva varje dag utan problem. 

 

 

Saluhallen var ett måste för mig, because food. Men måste nog erkänna att jag blev lite besviken för hade förvänta mig lite mer än vad det var. Vartannat stånd sålde samma saker men i olika priser. Vi (han) jagade efter den billigaste rökta paprikapulver påsarna att köpa hem och that's it, typ. Men den är ju maffig och det fanns fina saker att se på - så helt okej ändå! 

 

 

 

Soo, what can I buy for this amount of coins? Köpte 5 påsar paprika.

 

Efter det här gick vi sakta genom staden tillbaka mot hotellet. Vi letade souvenirer att köpa hem, jag browsade lite kläder från Bershka och Pull&Bear och så åt vi lite traditionell ungersk gulasch! 

Vi tog en öl på hotellet före vi tog bussen till flyget, hade roliga diskussioner och glömde lite bort tiden, så blev lite sena enligt min tidtabell. Jag har blivit lärd att man skall vara minst två timmar innan take off på plats. Vi anlände typ 45 min innan boarding och jag hade semi-panik, men det gick nog ändå helt bra. Tur så hade vi bara handbaggage och var färdigt incheckade. Spelade Uno nästan hela flygresan och ingen klappade. 

Som Erik sa i Budapest: Vi är nog bra på att resa. 

Tills vi kom hem. Väl i Helsingfors fumlade vi rejält med bussen och åkte onödigt in till stan med flygtåget, hoppade på en buss som sedan for via flyplatsen igen..sura var vi, men inte kan man vinna på allting! Hem till Åbo kom vi ändå till slut och vi tycker ännu om varandra - så.. en LYCKAD RESA! Nästa blir Åland på midsommaren. 

 

HA EN SKÖN MÅNDAG ALLA TREVLIGA! 

CHEERZ!

 

sofia
03.06.2018 kl. 21:41

BUDAPESCHT del ett - duudsonit, mat och tjugofemtusen steg


Hello eller SZIA som man säger i Ungern!

Nyss hemkommen från Budapest och är otroligt jetlagged. Inte för en enorma tidsskillnaden på en timme - utan för att resa från Åbo utomlands kräver massor med energi. 

Anyway, det var en lyckad resa för oss båda. Det var första gången jag reste med en pojke på tumis. Jag har ju mestadels rest själv tidigare, så det var lite spännande! Kommer vi att märka sidor hos varandra vi verkligen inte ville veta om? Kommer han att klappa när vi landar? Kommer vi att ha helt olika viljor och ideér om vad vi skall göra? Kommer han kasta in veven efter att han ser hur jag breder ut mig med min packning i hotellrummet? 

Kan säga med säkerhet och lycka att NONE OF THE ABOVE!

In fact: vi insåg att vi är superbra på att resa tillsammans. Vi kompletterar varandra på ett vis. Jag hade koll på vilka ställen vi skulle besöka och han kunde läsa kartor så vi hittade dit. Ledde jag oss fel, blev han inte irriterad (inte utåt iaf) utan tog snabbt reda på hur vi kunde hitta rätt. Vi hade samma reseplan - att äta gott, dricka gott, ta en nap mitt på dagen och kolla på sevärdheter. Ingen stress någonstans. Gött! Visst fanns det stunder av irritation, men det berodde mest på att någon var hungrig (jag) eller trött (han).

Så all is well och vi tänker resa många gånger i framtiden. YES. 

 


Flygresan dit var en intressant resa. Duudsonit & deras entourage var på samma flyg och vi satt mitt i festen. Kändes som vi satt i en bar. En höljudd bar med massor av folk. Människor stod i gången och minglade medans jag och Erik spelade luffarshack och hangman. Tror deras fest fortsatte vidare när vi landade. 

Vi bokade vår resa via e-bookers och landade ett bra erbjudande med både flyg och hotell för under 350€. När vi kom fram såg vi att vi har fått jackpot för hotellet var skitlyxigt! Ett mycket centralt konsthotell med massor med fina tavlor och skulpturer. Trapporna hade röda mattor och det var stora  fancyga speglar överallt. HELT OK. 

 

Hotell Nemzeti Budapest

Frukosten var en av de bästa hotellfrullen jag ätit i mitt liv. Fräscha juicer (anti aging och perus apelsinjuice t.ex.), prosecco, massor med bröd, pålägg, sött och grönt. De enda jag saknade var stekt ägg, typ. La säkert fyra bilder på min insta story om frullen så ingen lär ha missa. 

Budapest är nog en otroligt fin stad. För att vara en storstad är den överraskande lugn! Det kändes aldrig stressigt eller hektiskt. Människorna verka vara chill in i själen och tog ingen större stress över någonting. Allting flöt på så bra! 

Trafiken var smidig och det fanns så mycket att välja mellan. Metro, spårvagn, båt och buss. Vi valde att gå eftersom det inte var så långa avstånd. Det blev ändå närmare 15 km på lördag, men det gjorde att vi kunde äta destu mer. Easy living!

 

 

På tal om mat. Ungersk mat är inte det bästa om man är på diet eller vegetarian. Tur så är jag flexatarian och äter det som hör till. landet! Onödigt att vara nishogär när man är på semester. 

Vi hade en lista på mat vi ville pröva och det hann vi med! Vi åt gulash, chimneycake och langós. Vi drack ungersk öl och ungerskt vin. Måste säga att det var den goaste perus ölen jag smakat på! Ingen specialgjord hantverksöl - utan vanlig burk öl! Det var så gott och utan eftersmak. Mer sånt till folket och Finland.

Tips: Om du besöker Budapest skulle jag rekommendera varmt att åka till Karaván Street food. Ett litet kvarter med massor av matvagnar. Skön atmosfär och super god mat! Vi gick hit två gånger. Lite hipster feelis.

 

Langós (friterad deg med sour cream, ost, syltad rödlök och förstås en ÖL.

 

 

Chimney cake med jordgubbs glass och oreos (dreggelemoji).

 

Vår första dag var lång och efter tjuofemtusen steg var vi ganska trötta. Men sånt är lifvet på storstadsresor. Vi gjorde det mest turistiska och åkte med linbanan, eller funicular, upp till slottet och kan säga att jo, den är fin och man ser säkert massor påväg upp om man slipper längst ner och längst fram och stå. Men vi hamna längst upp och såg inte så mycket.. Men when in Budapest är det väl värt!

 

 

 

Vi gick ett varv tillbaka till hotellet under dagen för att ta en powernap, och sedan gick vi på ett eller flera glas vin & öl före vi åt middag. Efter middagen gick vi i Budapark och där var det massor med folk som satt i gräset om umgicks. En sån mysig feelis med livemusik i bakgrunden och såpbubblor som flög omkring! Helt amazing! Erik bjöd mig på en tur upp i Budapest eye. Var riktigt fin utsikt där uppifrån men fick inga bra bilder då jag höll i mig för brinn kära livet. Fint var det och vi kunde kryssa av en massa sevärdheter som vi såg uppifrån! Win-win!

All in all hade vi en effektiv första heldag i staden och landade ganska trötta i säng. Vi såg båda framemot frullen nästa dag. 

 

Det var del ett. Jag återkommer med del två inom en snar framtid. Stay tuned!

 

CHEEERZ!

 

sofia
29.05.2018 kl. 16:04

I SURVIVED!

 


Jag trodde inte detta skulle hända. Jag var bombsäker på att jag skulle ge upp och bara skita i det. Jag tänkte att det var inte för mig och jag inte kan. 

Jag har överlevt min första vår som barnträdgårdslärare! 

Oh, wow tänker säkert de flesta med sarkastisk ton, säkert svårt att leka med barn. 

1. Ni som tänker så - feel free to join us for a week. Jag är så tacksam att jag har en tom lägenhet att gå hem till varje dag så det är T Y S T. Ni som har barn och jobbar med barn - I DON'T KNOW HOW U DO IT! Men jag gillar mitt jobb och alla härliga barn så går gärna på jobb varje dag. Och hem. 

2. Den mängd pappersarbete och planering som krävs av en barnträdgårdslärare idag är trippelt mer än vad jag förväntat mig. Borde ha en sån kurs i skolan istället för att lära sig leka. Just sayin, jag har lärt mig mera viktiga och nödvändiga saker på detta halvår på jobb - än 3,5 år i skolan. 

Anyway - jag har gjort det, och fick höra idag att jag har gjort det bra och att jag är uppskattad var jag är. Det värmer mitt hjärta! Ska bli skönt att vara med från början i augusti och verkligen få planera hela året. 

Många säger att det är kiva att se oss nya som är ivriga och glada. Jag hoppas verkligen att jag hålls så, för den dagen jag inte är glad eller ivrig att jobba - time to change. Mamma säger att byte sjunde år är bra för hälsan. Det håller jag med om. Varför fortsätta jobba med nångonting som inte ger längre? Byte av arbetsuppgifter, kollegor och omplacering kan vara bra om man sitter fast. Right?

Men jag är nöjd var jag är och hoppas få fortsätta en bra tid till. Wohoo!


En annan orsak varför lifvet ler så otroligt mycket är att idag var min sista arbetsdag denna vecka, för i morgon drar vi till Budapest! ÄNTLIGEN! Ett ganska gemytligt avslut på maj. Har bara tre dagar ledigt från jobbet, men det är mina första lediga vardagar på länge! NICE.

Sitter just nu och funderar vad jag skall packa. So many outfits, such a small bag. Men inte behövs det så mycket för en long-weekend. Åtminståne två byten per dag och några extra + 3 par skor? 

Question - är jag den enda som panik shoppar dagen före en resa? Jag behöver inga nya kläder, egentligen. Men bara för att jag ska till någor nytt ställe behövs det en ny outfit, smycke eller skor. For the pics? No? Just me? 

Hittade inget på stan, så det betyder mer pengar till öl, mat och ungersk shopping! 

Nu ska jag fortsätta packa, vattna mina kära plantor och diska bort veckans diskberg. 

 

Smell ya later.

CheerZ!

 

ps. this is a very tired,, sweaty, slightly sick but also a very happy face!

 

sofia
24.05.2018 kl. 19:29

homesick sunday


Fick en släng av hemlängtan idag. Brukar inte få det så ofta, men det händer ibland. Kan hända att det var från gårdagens fest där det var många ekenäsbor! Att höra den kära dialekten triggar en. 

Slöa söndagar som denna skulle det vara så skönt att bara kunna gå hem till mamma, mommo eller moster på kaffe. Gå en promenad runt Ramsholmen med Sanna och hundarna eller bara chilla med Marre på terassen. Två - tre timmar och sen bara gå hem ti Åbo igen. Få en välbehövd dos liksom! 

Det är vad jag saknar här. Alla mina människor hemifrån - på gångdistans! Mina nära som känner mig riktigt på djupet och som jag känner lika bra och har känt hela mitt liv.

Don't get me wrong, jag har många fina människor här i Åbo också! Men det är nya relationer som ännu är i bekantningsskede. Det är stor skillnad på barndomsrelationer och relationer man skapat i vuxen ålder. Skönt tillika att börja från 0 och att man kan vara sellektiv i vad man vill att folk ska veta om en, men också frustrerande för man måste förklara varför man är som man är ibland.

Hemlängtan kommer också oftast till sommaren då Ekenäs är som bäst. Åbo är förstås fint och kiva på sommaren och är gärna här, men det är inte samma sak. Man måste ta sig så långt för att kunna chilla vid stranden med buss eller cykel. Men i Ekenäs behövde jag bara gå ner för backen och smäll ut handduken. 

Men jag försökte göra det bästa av situationen idag - jag köpte en kaffe och satt ner mig vid ån och ringde hem. Det var så skönt att prata en stund med moster och catcha upp lite. Konstaterade att Aura å är otroligt ofräsch när jag satt där och dinglade med benen. Undrar om man sku få bölder av att falla i där? Skitviken blir nog goär tvåa där. 

Kommer nog spendera många lediga julidagar hemma med min family, för annars blir ja GÄLIN! Men inte allt för ofta. Då blir jag också gälin. BalansN!

Det är helt okej att sakna folk - destu roligare att ses igen. Men just idag skulle jag ha vila hänga en stund hemma hos mamma på terassen. That's all!


KÄRLEK TILL FOLKET!

 

 

sofia
20.05.2018 kl. 16:05

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugoåtta jordsnurr

Ort: Åbo/Turkuland

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com