Lite konstigt, men ACK så trevligt!


Vilken vecka. Det har varit sommar igen och kan inte annat än vara pigg och glad över det! Jag ser blommor, jag ser grönt och aura ås bruna vatten osar gyttja - våren som bäst i Åbo. 

Men överallt är det inte en dans på rosor, och det har märkts i nyheterna och på sociala medier. Ingen kan ha undgått samtalsämnet gällande Alabama & abort. Jag tänker inte yttra mig mer än att jag är PRO-CHOICE, alltså för att jag som kvinna ska få välja vad jag vill göra med min egen kropp och ha tillgång till en säker och laglig abort om jag behöver en - NO matter the reason, och det ska inte och får inte finnas en lag som säger annat. Det känns som om världen rör sig bakåt i tiden, och är lite rädd över vad framtiden bär med sig om det fortsätter på det här viset. Ryker rösträtten också?

Många har redan skrivit bra inlägg om just detta, och Karolina har skrivit ett superbra inlägg - läs det HÄR. 


Anyway, på tal om KVINNOR och min bloggrubrik - så hade jag mina kära bästa bruttor på besök denna helg och det var välbehövt! Har som tidigare sagt att jag känt mig lite lost och ensam här i Åbo efter studetiden och efter att nästan alla flyttat härifrån. Men tur så har vi våra reunions nu som då med mitt gäng från klassen. 

Det är nog lyxigt att hitta så här bra vänner i vuxen ålder. Ett stort pluspoäng med att börja studera som tjugofemåring (för er som funderar att studera och tror ni är för gamla? NEJ - do it.).

 

 

Människor behöver människor. Simple as that. Att få ventilera, diskutera och snacka om allt och inget med vänner är det bästa som finns. Bara dricka vin, äta gott och bara BABBLA. Så hälsosamt för själen. DEt gjorde vi igår. Vi satt hemma hos Sofie & drack några glas vin, gick till en restaurang och åt middag i tre timmar - och sedan ut och dansa. GÖTT.

Tror jag verkligen börjar bli äldre nu. Jag har alltid tyckt om att festa och att, ja, dricka. Det går lite hand i hand, och det är inget fel på det! Men jag har inget större behov att festa på samma sätt mera utan njuter mer av att ta några glas vin eller öl på någon terass eller så, än att fara ut på krog o dansa. Men om jag far ut på krog så brukar jag ha druckit en del för att få den sortens feelis. 

Så igår efter middagen när vi skulle gå vidare, så märkte jag att jag inte alls var lika törstig längre. Jag köpte en gt på krogen men lämnade den odrucken för det helt enkelt inte var gott (och den var lite blashåger) och höll vattenlinjen resten av kvällen. MEN fortsatte ändå dansa tills stängning. Tror att det mest berodde på sällskapet, stämningen och live bandet. För ingen DJ kan slå ett riktigt bra live band och jag dansar nästan ALDRIG nykter. Idag vaknade jag trött, glad och hangover free. 

TACK FLICKOR!

 

 

Så jag har haft en bra vecka och helg. 

Nästa vecka kommer blir bra den också!

..men blir den lika bra?

Bara om Finland vinner hockey VM.

 

Knapperlunda.

 

Cheerz!

 

 

 

Sofia
19.05.2019 kl. 19:44

MY FAVORITE THINGS - PART 2


Våren är här och jag hoppas den är här för att stanna. För jag är trött på att vara trött för att klockan ändrades för längesen, trött på takatalvin och trött på att det är damm överallt! Men när jag gick hem idag så hade jag en annan sorts känsla. Solen sken, jag kände värmen på mina kinder och Åbo såg extra grönt och fint ut! Blev och tänka på mina favorite things just nu. Skrev del ett i november när jag var trött på hösten - länk HÄR. Så nu är det väl mer än passande för del två! Här kommer MY FAVORITE THINGS part 2! 

 

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things...

 

Vår lägenhet. Jag vet inte exakt vad det är med den, men jag går hellre hem än någon annanstans nuförtiden. Förr strosa jag på stan efter jobbet om jag inte hade andra planer, istället för att hänga hemma. Nu skyndar jag hem och swishar förbi stan och t.om. GYMMET. (haha skoja. det skyndar jag alltid förbi). 

Men jag trivs i vår stora ljusa lägenhet ÄVEN om den är långt ifrån färdig inredd osv. Det är nog ett bra tecken det. Att det blev rätt. Ett råd till dig som letar lägenhet: på visning även om det inte är bilder på kämppän! Det kan vara en vinnare! Om inte - thank u, next.

 

 

Overnight oats. Alltså jag är beroende av övernattningshavre (direktöversatt). Det är så enkelt att slänga ihop kvällen innan i en burk och bara slänga i väskan på morgonen före jag går till jobbet - och äta den där. Jag älskar frukost, och att njuta av att sitta 45 minuter på morgonen och äta alla sorters variationer av ägg - men nu har jag längre väg till jobbet och jag orkar inte stiga upp tidigare för att hinna äta frukost hemma när jag börjar kl 8. Så jag gör såhär istället. Easy peasy lemonsqueezy. 

1 dl havregryn

1 msk chiafrön

Måttligt mängd kanel

Fryst mango/blåbär

1,5-2 dl osötad mandelmjölk/havremjölk

Lägg allt i en burk, skaka om - kyl övernattN.

 

Conan O'brien needs a friend - podcast. Jag älskar Conan. Han är min favorit late night show host av alla som finns - och han har det fräsigaste håret ever. Det är så roligt att lyssna på hans podcast där han intervjuar bla. Will Ferrell, Bill Hader, Michelle Obama & ja, många andra stjärnskott. Undrar hur det ser ut när jag går på stan och skrattar för mig själv. Men SÅ rolig är den, samtidigt som han kan ha öppna och ärliga konversationer med folk. Så den rekommenderar jag till ALLA. Snart har den sommarpaus och jag hoppas att den fortsätter efter det för I needz it. 

 

Sveriges eurovisionsbidrag. Jag dansar inte ofta nykter, men nuförtiden när jag gör det så lyssnar jag på John Lundvik. Den har allt jag gillar. Bra lyrics, otroligt skön stämma och kraftig KÖRSÅNG. Jag har säkert sagt det förr, men jag sku vilja gå på en riktig ordentlig gospelkonsert. The real sh*t. Så som på tv. Tänk er Sister Act. Så min 12a går till Sverige (säger jag utan att jag hört en enda annan eurovisionssång hehe).

 

Ishockey VM. Det är inte vår före det är ishockey VM. Aaah. Man känner hur hela Finland bara samlar ihop allt hopp som försvann efter fjolårets förlust. Det finns inget annat lands invånare med samma kämparglöd som det finska folket under hockey VM. Vi ser tillbaka på -95 & -11 som om det var igår och drar kraft genom att kolla på gamla tv-klipp samtidigt som vi suger på sisu. Jag älskar hockey VM. Inte för att jag tycker om hockey så värst mycket, men för att vi har alltid kollat på det hemma med Marre och för att det är det enda som gör mig piku-lite patriotisk. Jag missar helst inte en match, och jag tror alltid på vårt lag - även om det ser dåligt ut. Ihanaa LEIJONAT!

 

Babysar. Okej, jag är inte babysjuk, men är så glad över att det kommer nya babysar titt som tätt! Min barndomskompis fick sin pojke nu på morsdagen, och hon var den första i vårt gäng som blivit mamma. Shit just got real. Men ack så mysigt! Det kittlade nog till lite i livmodern när jag såg bild på hennes son, men det var nog bara för att han är så söt och jag har den tiden på månaden och är extra känslig ok.  

 

 

...When the dog bites
When the bee stings
When I'm feeling sad
I simply remember my favorite things
And then I don't feel so bad

 

Detta var några av mina favvo-grejer för denna gång!

 

Vad är dina favoritgrejer just NU?

 


PS. Här kommer en sak som VAR ett av mina favorite things men inte är det just nu..(varning för några GOT spoilers så scrolla förbi eller stäng fliken)

Sista Game of Thrones säsongen. I have nothing more to say than what the actual fudge. Det enda avsnittet som jag tyckte varit bra var avsnitt 3 när Arya saved the day. Sen har det bara varit lame. Vad hände liksom? Vem kom på detta avslut? Det är ett avsnitt kvar och jag är redan besviken. Inte kan man ha hatat en karaktär så mycket och när hon finally ska få sitt så faller ett hus på henne. NO. NJET. WHY. Hoppas att det sista avsnittet är kraftigt och mäktigt för det är ändå finalen på GAME of THRONES. Men tror Drogon brände upp hela tronen så what's the point nu.. Hehe. 

 

 

CHEERZ!

Sofia
15.05.2019 kl. 19:32

Vad man kan få höra som ogift och barnfri


Aah, livet som ogift och barnfri är så glamouröst. Vi behöver inte ha ansvar över något eller någon annan än oss själva (gött). Vi vet ofta ingenting om det riktiga lifvet ännu, och får inte ha så mycket åsikter och klagomål -  för vänta bara på det som kommer! Eller va? Har någon hört det förut? 

Det hör ju nog till att de mer erfarna vet mer än en själv. Ingen tvekan om det. Men det är en tunn skillnad på att ge vettiga livsråd och att kommentera för kommenterandes skull. 

Här kommer några klassiker en har fått höra då och då. Notera att det är skrivet med humor, stor överdrivenhet och ofta en baserat på olika situationer. So here we go! :D


 

Situation 1. 

Grattis till det nya hemmet! Har allt gått bra hittills? Oj vänta bara tills det gått några år, sen är det inte så mysigt mera, då vill man nog bo skilt igen. 

Okej, thanks. Klassisk kommentar då man just flyttat ihop och säger att allt är kiva och trevligt, och att allt har gått smidigt och bra. Men då får man höra att livet inte alltid kommer va så trevligt, för det är ännu så nytt och att alla rosa moln snart försvinner. Men hur är detta en trevlig sak att säga till någon annan? :D Visst lättar nykärheten säkert efter en tid, för allt spännande och nytt med bo ihop blir till en helt vanlig vardag. Men det betyder inte att allt rosa försvinner automatiskt. Om det gör det, ligger det annat bakom. YOU GOTTA DO THE WORK. (Här är ett livsråd från mig. Hehe)

 

Situation 2. 

Jag: *andas*

Random person: ..jaa nå inte kan du förstå före du har egna barn. 

Detta är den vanligaste kommentaren jag får. Och I get it!

Jag förstår till 100 % att det finns mååånga saker jag inte kan förstå före jag är i samma situation, men många saker angående barn är ganska common knowledge för alla personer med någon sorts folkvett. Jag jobbar med barn varje dag och har nog en bred kunskap, om jag vågar säga det själv. 

Om jag t.ex. ser att ett barn gör något oförskämt eller är i fara, så är min instinkt att reagera. Vilket inte alltid är uppskattat. Men om ingen annan tänker säga nåt..? Då kommer dagisrynkan fram i pannan. 

Det är enklast att vara neutral när det gäller andras barn och såna saker. För vem är jag att blanda mig i andras liv. DOCK är det ofta en one-way street. För ibland känner folk att de har rätt att kommentera hur jag lever men jag får inte säga till deras kära barn då den river någon annans unge i håret eller liknande. How is that fair?

Men såhär är det, kommer alltid att vara så och jag kommer garanterat vara lite liknande när jag eventuellt kanske har egna barn. FÖR DET ÄR VÄL DÅ FÖRST MAN FÖRSTÅR. (vad de nu sen är man ska förstå för det berättar ingen).

 

Situation 3.

Jag: *gäääsp*.

Någon random människa: Haha, DU vet nog inte vad trött är för JAG har inte sovit på 40 nätter och  3 fullmånar och jag har ungar hemma, och jag har nog ingen tid för mig själv. Så du ska nog njuta nu. 

 

Man behöver alltid vara försiktig med vad man säger. Helst av allt ska man aldrig "pirra" på någonting i min situation, för det finns alltid någon som har det lite värre. Och visst, jag har inte mycket att klaga på. Men nog är jag ändå berättigad till att få vara..trött, flunssig, hungrig & stressad? Det är min trötthet och kan inte jämföras med någon annans trötthet.Kanske det är bäst att smile and wave här också. 

MEN: Lika väl som jag behöver akta mig för hur andra ofta har det jobbigare och stressigare, behöver de personer kanske sluta jämföra sitt liv med andras. Visst har de som är barnfria lugnare hemma - men till skillnad från mitt val att va utan barn just nu, så är det inte andras egna val att vara utan barn. Många längtar efter en liten, men kan kanske inte få det pga. varierande orsaker. Det gäller att visa hänsyn till andra - oavsätt ålder och livssituation. Visst?

 

Situation 4.

Jaa nu när ni har flyttat ihop så kommer det säkert en liten snart. Vad ska ni ANNARS ha så stor lägenhet och ett gästrum till?

Gäster? Personal space? Gröna växter?

Alltså nog vet både jag och Erik vad vi har för planer inför framtiden (långt långt LÅNGT in i framtiden) men poängen med ett tredje rum var att kunna ha gäster, hobbyrum och kunna förvara saker vi inte vill ha framme. (gästerna HEHE och 3D printern). Om det nu sen råkar komma en bebis i framtiden så får den väl bo där - brevid 3D printern. Men det var inte meningen med att ha en stor trea. 

 

Situation 5 & 6

Ja men du är så ung ännu..

Ett svar man får på allting. Hör lite ihop med att man inte får vara trött, slut, känna stress & liknande. 

 

...men du fyller snart 30 - tick tack klockan går!

Just var jag ung? I am getting mixed signals here. Min biologiska klocka har inte börjat ticka än, och om den börjar så tar jag ut batteriet. Skämt åsido. Nog är jag lika medveten som min granne att jag börjar bli till åldern och att det är bättre att skaffa barn tidigare för både kroppen och psyket. Men jag känner att det inte är läge för det just nu. Så tänker ignorera min klocka och ta det sen när och OM det känns så. Och när den dagen kommer så skrattar jag lika högt som du!

(har skrivit ett populärt inlägg om detta tidigare läs det här)


 

Aah, det hör som sagt livet till. The circle of life. Jag hoppas folk vet att jag överdriver lite, hehe. Det hör till människans natur att blanda i sig i andras liv, till en viss mån. Sen är det skillnad på att vilja väl och att döma. 

Tror det viktigaste verktyget man kan ha är att ta allting med HUMOR. För annars blir det nog tufft - oavsett livssituation.

 

Tack och förlåt.

 

Egna erfarenheter?

 

 

CHEEERZ!

 

Detta inlägg är skrivet av Sofia, editerat av Sofia och baserat på Sofias egna erfarenheter från Sofias liv. 

 

 

 

 

Sofia
05.05.2019 kl. 18:13

blå blå känslor


Denna vecka har varit en jobbig vecka, och det är bara onsdag. 

Jag vet inte om det är vårtrötthet, stress eller hormonrubbningar - men känner mig otroligt ängslig. Jag saknar mina vänner otroligt mycket, min självkänsla har varit på botten och jag är konstant trött. WTF is going on?

Känner mig lite ensam på ett vis. Tror det är det fina vädret som gör att man saknar hem till sommarstaden där familjen och många andra viktiga personer finns. Men nästa helg åker jag hem till morsdagen så då lär jag få en redig dos. 

Men vad är det egentligen som händer? Kanske det har kännas så bra i en lång tid - att när det i en stund känns lite jobbigt, blir man direkt alarmerad om att något är på tok. Jag menar, det har hänt så mycket på så kort tid att när man väl slappnar av så kommer känslorna på samma gång. 

Jag är ju fortfarande jag, och har mina dåliga stunder, mer sällan än ofta nuförtiden. Så det blir väl svårt att acceptera dem när de dyker upp, I guess. För det är ju kivogare att vara glad och nöjd!

Tror det är extra svårt att visa det nu när jag inte bor själv. Då kunde jag ha en sämre stund för mig själv utan att påverka någon annans humör. Men nu blir ju Erik påverkad när jag är lite nere. Men som det finns tatuerat på många kroppar - if you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best. Hehe. SKÄMT ÅSIDO.

Det känns redan lite bättre och det hjälper alltid att skriva ner sina känslor på ett eller annat vis. Ett sätt att bearbeta det och sedan gå vidare. Få utlopp. Ventilera. Känna sina känslor. Sen hjälper det ju lite att Erik vet hur man muntrar upp en på sitt roliga vis. Med musik, youtubeklipp och kärlek. 

Så hoppas andra halvan av veckan blir bättre. Ska motionera lite, laga god mat och få finbesök från Helsingfors. Det blir nog bra. ELLER VA?

 

Hur gör ni då ni har en sämre stund?


Foto: Jarina Leskinen - @jjarina

Sofia
01.05.2019 kl. 19:34

RANDOM FACTS ABOUT..US


Eftersom jag sakta har förvandlas till ett vi, och inte är en självständig ensamboende kvinna mer - så tänkte jag skriva ett random fakta om oss inlägg idag. Skämt åsido - nog är jag ju en egen person, och Erik är en egen självständig man. men nu när vi bor ihop så är vi nog mera ett VI. Vi har planer idag, Vi mår lite illa, VI ÄR HUNGRIGA..osv. Sad, but so true. So here we go! 

 

  • Vi pratar 50/50 svenska och engelska med varandra. Vi är båda finlandssvenskar och har bara svenska som modersmål, men ändå växlar vi mellan svenska och english hela tiden. 

 

  • En av våra favoritsysslor är att sitta på soffan, äta någå gott och kolla på Vem Vet Mest. Vi tippar vem som åker ut först, och vem som vinner. Men det är inte lika bra mer när de har bytt värd för programmet. BRING BACK RICKARD OLSSON. 

 

  • Vi bråkar väldigt sällan. Eller har aldrig bråkat ordentligt sådär, grälat. Vi är båda ganska lugna personer så när vi är irriterade på varann så blir det the silent treatment istället för att skrika på varann. Vilket jag tror är lite värre.. Passiv agressive silent fighting. Hehe. Men vi är ganska bra på att diskutera saken efteråt och reda ut det.. Tar dock ofta en god stund innan vi når dit - för ingen vill ju ge sig först..

 

  • Erik är supersmart, Alltså otroligt intelligent, och det han inte vet - tar han reda på och lär han sig fort. Han är en vandrande google så att säga. Han vinner alla spel vi spelar. Suck.. Jag är mera street smart.. inte så jätte boksmart och allmänbildad. MEN jag kan nånting som Erik inte kan. Nämligen..VISSLA. Hehe. Och de mesta inom tv, media och musik. Viktiga saker. 

 

  • Vi sover med ett täcke. Vi har alltid gjort det, och kommer troligen alltid att göra det! Vi prövade med varsitt täcke när vi flytta ihop och det gjorde att vi sov sämre och längre ifrån varandra. Man sku tycka att det sku vara skönare med egna, men icke. Vi är så tusans smöriga och äckliga på det viset. Det som är dåligt med ett stort täcke är att det är skitdyrt att köpa nya påslakan. Vad gör vi nu med alla små lakan vi haft till egna täcken? Kan man byta ut det till större? 

 

 

Ibland blir jag riktigt äcklad av hur smöriga och gulliga vi är med varandra. För jag sku aldrig trott att jag sku betee mig såhär i ett förhållande. Believe me. Men såhär är vi och så förblir det! SMÖR AND EVERYTHING! Det kommer säkert dyka upp en massa andra fact i vårt samboskap.. Så återkommer med mera om några månader. Hehe. 

 

HA EN BRA SÖNDAG!

CHEERS!

Sofia
28.04.2019 kl. 12:01

YOU ARE NOT ALONE


Läste just ett LÄSVÄRT inlägg på Danielas blogg. Om hur våren inte alltid kommer med glädje för alla, utan kan istället bidra med ångest och depp. Jag har full förståelse för det och lider lite själv av samma sak - även om jag uppskattar terassväder.

Det kan faktist vara riktigt jobbigt med vår och sommar samtidigt som det är härligt, även för mig som annars mår bättre av när det är lite ljusare ute. För ju närmare sommaren vi kommer, ju mer ångest känner jag över allting man måste och ska HINNA göra på de ynka tre månaderna vi har sommar. Känner lite press på att hela tiden MÅSTA vara ute för att det är varmt, vara smal och snygg i shorts och vara glad och vara energisk. TA IN det lilla av sommaren vi får liksom, för den är ju kort. Men ibland vill man faktist bara stänga in sig hemma i sin egen puppa och kolla Netflix fast det är +30 och sol utomhus. Ligga inne fast alla andra är ute och solar. Utan dåligt samvete. 

Jag är lite av en blandis. Jag älskar när det är dags att ta fram sneakers och känna sanden under skorna. Få gå med t-shirt. Se löven knoppa. Äta lösglass. Sitta på en Åbåt. Jag vill helst spendera många av mina semesterdagar ute i skären och vid hafvet - och gör det helst när det är varmt och kiva att vara ute. Jag vill meta, grilla och dricka öl. Men jag gillar inte att sola längre än 5 minuter för jag bränner mig, jag dör av uttråkan av att ligga i en park hela dagarna utan att göra något och det far allt för mycket pengar.

Jag känner också lite kroppsångest på våren, som säkert många gör i detta land. Huden känns blek, torr och äcklig efter vintern och ofta lite degig. Jag har inte gymmat regelbundet pga. ork och sjukt knä, så det gör en lite mer medveten om att snart är det shorts och bikiniväder och ALLA kommer se ens celluliter. Men när sommaren väl är kommen, och man är van att gå lite mer lättklätt så är det för varmt för att bry sig. Mina kroppskomplex har dock blivit bättre med åren och jag har lärt mig att bry mig mindre och bara rocka på. För livet är för kort för sånt! 

På våren kommer även trötthet. Trötthet av att klockan ändrar, kroppen vänjer sig med ljuset och dagisgården dammar av sand. Ögonen kliar, troligen av dammet, och barnen är hyper för att det är vår. Så jag är trött dygnet runt. Men det lär höra våren till så måste väl bita ihop. Men det går också över ju närmare juni vi kommer. 

SUCH IS LIFE.


  NO SHAME om du inte blir hypead över terassväder eller gröna blad. Det finns tillräckligt av folk som gör det åt dig. 

INGEN STRESS över att du inte har en biljett till RuisRock - för det har inte jag heller. 

DET ÄR OKEJ att bara kolla Netflix och chilla på semestern. Semestern är till för att ladda batterierna och vara utvilad när jobbet kallar igen. Inte komma från semestern och vila på jobbet. Liksom. 

YOU DO YOU.

 

Ni får trösta de som blir deppiga till vintern och mörkret sen. 

Paja håret och säga "schhhh, we got you". 

 

 

Sofia
25.04.2019 kl. 19:16

Lyxmiddag, cykelbyxor och kryssning - PÅSKEN 2019


Hej hopp blodomlopp!

Påsken kom, sågs och försvann. Nu är det måndag kväll och jobbet kallar i morgon. POOOF sa det så var det över. Bli lika förvånad varje gång när ledigheten är slut. Lite sådär wtf, is it over already? Är inte redo än. Fem minuter till! Thanks.

Men tiden går fort när man har roligt, sägs det! Vi hade en ganska tight planerad påsk med både lyxmiddag och övernattning i Helsingfors och sedan en dygnskryssning till STHLM - som de coola kidsen säger. 

Vi har nog en sån tur att bli bjudna på lyxmiddag till påsk två år i rad nu. Nästa gång är det säkert vår tur och jag har ingen aning hur vi ska toppa de middgar vi ätit. Tur så finns wolt och foodora. Hehe. 

 

 

 

 

Did I mention att mina kära vänner i Helsingfors är kock och sommelier? Så nivån på maten och vinet är oftast hög. Jag är en "riesling från lägsta hyllan i alko" typ av vindrickare, så när Anni severar vin är det oftast näst högsta eller högsta hyllan i Alko kvalitet - som jag inte ofta kan smaka skillnad på. Så hon blev förvånad att jag faksti gillade naturvinet som severades! Haha. I AM EVOLVING!

Anni är ju kunnig och intresserad av vin, och uppskattar smaken, doften och druvan på ett helt annart sätt än mig. Jag svarar ofta VIN om någon frågar vad ett vin smakar liksom. Kan också säga om det är vitt eller rött. 

Men GOTT var det och fortsätter gärna med denna tradition.

TACK ANNI 


På lördagen promenerade jag och Erik till Brooklyn Café på bagel frukost och sen vidare till centrum för att döda tid tills båten seglar iväg. Att strosa på stan en solig lördag förmiddag är inte det bästa för plånboken men lyckades bara shoppa ett nagellack, en födelsedagspresent och ett par cykelbyxor! Random, men nödvändigt.  

 

 

Kan varmt rekommendera Brooklyn Café! Har helt glömt bort hur gott bagels och färskost är. MMM-MM. 

 

 

Orsaken varför jag behövde cykelbyxor; min omlottsklänning har en tendens att flasha lite för mycket enligt mig, så om det råkade flasha - var härligheten skyddad av übersnygga korta byxor. 

Anyway - vanligtvis brukar mamsen ordna påskmiddag hemma, men i år drog hela familjen med brorsbarn och Erik,  på kryssning istället! Orsaken till varför vi åkte på kryssning var för att fira Marres 70-års födelsedag och mamma & Marres bröllopsdag! Med tanke på hur året började för Marre, så var det nog mycket att fira. Huhhu. Tog inte så många bilder från båten - men kan garantera att det var ytterst trevligt. TACK till alla <3

Vi kryssade med Silja Serenade, och den är nog fin och så med den stora shopping promenaden och glashissar, men föredrar nog Viking båtarna..speciellt Grace. Vet inte om det är för att jag känner mig sådär bunden till de röda båtarna när jag har jobbat där eller för att jag bor i Åbo eller för att jag vill försvara Ville Viking.. VEM VET. 

Men ganska tjusigt ändå!

 

 

Dagen i Stockholm gick mest ut på att hyra el-skooters och cruisa runt på djurholmen. Kolla min instagram @fiauster för bilder! Det var skitroligt och fick en feelis att vilja skaffa en egen skooter. TILLS jag blev påmind om varför jag inte vill ha en. Ni vet när man lite lyfter en kickbike eller en sparkcykel, och bakdelen bara svingar åt sidan och träffar knölen vid vristen? MM. FAN vad det gör ont. Men tycker ändå att en el-skooter är ett bra alternativ som färdmedel i städer, istället för bil och så. Nackdelen är väl att folk lämnar dom lite överallt.. Borde kanske skaffa stationer för såna också, som med hyrcyklar. 

Vi stanna ju också såklart till på en obligatorisk fika med kanelbulla och chokoboll, och senare en mjukglass - eller mer korrekt en pehmis. Det var vår lunch. Sen fick vi blodsockerfall och stack tillbax till båten för en powenap.

 

 

 

Det var en lugn och skön påsk, men ändå en händeserik en. Jag lider av någon sorts vårtrötthet och är trött dygnet runt, men det gjorde inget för det var ju ingen fest fest kryssning så man fick sova redan 23. GÖTT så! 

Idag har vi bara åkt onnibuss och chillat hemma med mat och bastu, Det är nog ändå ganska lyxigt med egen bastu. Får se hur vi lyxar till det mer efter första el-räkningen. Hehe. 

 

Vad har ni gjort på påsken?

 

KRAM KALAS

Sofia
22.04.2019 kl. 21:24

DAGENS DISH


Hello y'all!

Idag ville jag ha någonting frässsscht till middag, så jag skippade köttet och lagade en enkel, vegetarisk pasta. Tog ungefär 15 minuter att laga. Så här kommer ett recept!

 

För två hungriga personer:

 

Föredragen sort av PASTA - jag använde det vi hade hemma: fusilli. Hällde på högt.

 En mogen avokado (för omogen brukar vara för sarkastisk och vara en moodkiller)

Frysta ärter - typ en halv påse

En mumsig halloumi

En lime (uttalas LAJM)

2 stora nävar spenat

Basilika blad enligt smak. Vi har en kruka på fönsterbrädet med färsk basilika, så tog några blad. 

Riven parmesan enligt smak (fia smak: halva påsen)

Salt

Peppar

KÄRLEK!

 

HUR?

Koka vatten i en kastrull. Häll i lite olivolja, salt och önskad mängd pasta. Koka i ca. 10 min.

 

Mosa avokado, limejuice från en halv lajm och basilika i en skål. Tillsätt de frysta ärterna och blanda. 

 

Tärna halloumin och stek tills de börjar få lite färg, lägg sedan med spenaten och stek tills halloumin fått en gyllenGULD färg och spenaten blivit typ 10 ggr mindre mängd. 

 

Pastan borde vara klar nu - häll av vattnet och blanda i avokadosmeten och tillsätt halloumi-spenat blandningen, och till sist parmesan enligt smak. Smaka av! Krydda mer! Går inte att krydda mindre, men peppar peppar. 

 

Toppa med lite olivolja, eventuella kryddor och lite färsk basilika - because instagram. 

Kläm juicen av den andra lime halvan i ett glas med vatten och drick till. MÖMS. 

EAT! ENJOY!

 

 

You're welcome. 

 

Jag är en väldigt försiktig kryddare, så krydda enligt din smak! Men tycker att rätten redan är så FRÄSCH så den behöv inte så mycket extra. 

 

HA DE GÖTT, HEJ!

 

 

 

 

 

 

Sofia
16.04.2019 kl. 18:46

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com