FRÅGESTUND med FILOSOFIA


Nu var det dags för en frågestund här på bloggen. Har haft fem gästbloggare här, så tyckte det var dags för en intervju med mig själv! Det är ju trots allt mig bloggen ska handla om..right? Visst är det supernajs att intervjua intressant folk, men fick höra att jag inte skall glömma bort mig själv här. Så jag bad folket att ställa en massa frågor till mig om grejer de vill ha reda på. Inte så många, men ändå tillräckligt! Så here we go:

 

 

 

Skevar du med ögonen eller varför sir du alltid uppåt?

 

Den här frågan får jag ofta och tycker det är på tiden att jag lägger korten på bordet nu så inte några fler får hårkomplex. Jag var ganska blyg när jag var liten, och tyckte det var obehagligt att se folk rakt i ögonen. Så mina ögon vandrade ofta uppåt! Det är en grej jag ibland fortfarande gör, inte för att det är obehagligt men för att jag bara är van att göra så. 

Märker ofta att folk blir jätte medvetna om deras frisyrer och frågar om de har nåt i håret - vilket oftast inte är caset. Men så ni vet! Ser jag er i pannan har ni antingen inget där eller så har ni. Vanligtvis är det bara mina ögon som skevar. SÅ DÄR VA DET!

 

Drömmer du om att studera vidare någon gång i framtiden?

 

Jo det gör jag. Jag är ju socionom med barnträdgårdslärarbehörighet men skulle gärna bli ped. kandidat för att sen bli speciallärare. Men det får nog bli om många år för vill ju tjäna dom där eurosarna! 

 

Äter du kött nuförtiden eller vad håller du på med? 

 

Jag var peskatarian i ungefär tre år. Sedan blev jag trött och led av järnbrist och annan vitaminbrist. Testade att äta kött en gång i veckan, mest kyckling, och det löste mitt problem! Jag tycker inte om att äta tillskott och vill ha det mesta från min mat - så det funkade bra. Jag lämnade inte bort  kött pga. etiska orsaker eller för att det är synd om kor. Tyckte bara inte om smaken på rött kött och tänkte kanske mer på miljön. Men jag försöker handla mera ekologiskt och närproducerat för att lite stöda och hjälpa jordN. 

Kan erkänna att jag blivit mer lat och äter det som är tillgängligt. Sen tycker jag det är onödigt att laga två olika matsorter till mig och Erik när vi kockar, så det blir ju mindre matsvinn om vi äter samma sak. Men ska skärpa mig! För mår inte bättre av att äta bacon och malet kött. Det har jag märkt. Mer fisk och vegetariskt till folket! 

 

Vilket är ditt favorit träd?

 

Måste nog säga silverpilen. Dels pga. Pochahontas och gammelmor pilrot - men också för att i Ekenäs vid skitviken, finns det massor med silverpilar eller vanliga pilar, brevid bryggan som är så otroligt fina. Iallafall tror jag de är såna träd? I ain't no tree-expert så kan hända att jag har fel.

 

Äter du rom & russin glass?

 

Tror det är den enda glass sorten jag verkligen helst inte äter. Men som Johan Glans säger: det heter ju glass, så finns det inget annat påtar man ut de slemmiga russinbitarna och äter ändå. Vem beställer sån glass frivilligt? Who are you people?

 

Hur kommer det sig att du är så himla rolig?

 

Det kallas försvarsmekanism. Nä, men inte vet jag varför och om jag nu alltid är så rolig - men jag tycker om att lätta på stämningen. Det är kiva när folk skrattar och om jag har orsakat det är det bara lyckat! Jag tycker om att bjuda på mig själv - därför trivdes jag så bra på scen i Mallorca och på båten. Jag brukar oftas skämta när jag inte har någon aning om vad jag ska göra eller säga. Lite som Chandler. 

 

 

Vad har du för klädstil?

 

Det undrar nog jag också. Skulle vilja säga rock/hipster men det varierar. Jag gillar bekvämt och coolt. Just nu älskar jag svarta jeans och helst randiga skjortor. Jag går helst med sneakers, just nu VANS. Den dagen jag gifter mig tänker jag ha vita converse. För det finns inget mer obekvämt än att ha högklackat när man verkligen inte kan gå med dom. Så varför göra det? Why hurt the feet? 

 


Hoppar du bättre på höger eller vänster ben?

 

Höger. Garanterat höger. 

 

Är du naturligt vithårig?

 

Nuförtiden är min utväxt gul, från graciöst åldrande och Åbos härliga vatten. När jag var liten fram till ja, 25 års ålder hade jag vitt hår. Nu behöver jag bleka det mellan varven för att det ska hållas ljusblont. Sad but true! Men jag är naturligt blond och vill helst förbli det! 

 

En bra vän eller många bra vänner?

 

Många bra. Jag är en sån översocial människa och älskar att umgås med folk. The more the merrier! Jag har många bättre vänner och flera bästa. Men alla är lika viktiga i mina ögon, sku jag säga. 


Staket runt ett hus eller häck? Vilket skulle du välja runt ditt hus? Runt eller fyrkantigt/rektangulärt soffbord?

 

Jag sku välja staket för jag vill ha en hund i mitt hus. Men kommer nog inte att bo i ett hus på länge, föredrar lägenhet eller om jag får vara ambitiös - takvåning. Jag har ett runt soffbord just nu så håller fast vid det! Mindre fara för att jag slår knäna eller huvudet. Ja, jag - för jag brukar kräla på golvet när jag yogar eller annars bara sitter där. 


Favvo tuggis? 

 

Extra! Köpte alltid big size paket från båten men ha måsta sluta tugga tuggis nu pga. att jag får huvudvärk. It is a sad life I live. 

 

Har du ändrat din åsikt om att skaffa barn nu när du har ett förhållande?

 

Jag har aldrig sagt att aldrig barn. Jag älskar barn och att jobba med barn. Andras barn... Men jag håller fast vid min åsikt om att barn är inte behöver vara det enda målet i livet. Men visst är det ett alternativ och speciellt nu när jag har någon jag vill leva med. Men det är så såååå långt i framtiden före det blir aktuellt. Preventivmedel for the win! Men nog sku vi få otroligt söta ljusa barn med smilgropar och blåa ögon. No doubt about that! Är just nu för egoistisk med mina pengar och min tid just nu för att dela med en liten människa. 

 

Vad har du för sommarplaner?

 

Före sommaren vill jag ha ordentlig vår, för det här är ju bara löjligt. Men på sommaren ska jag iaf på två bröllop, på någon festival, fira midsommar nånstans i skärgården. Hoppas det är fin sommar så man kan vara ute! Vill få fräknar på näsan och färg på huden. Vill gå på picnic i parken och lyssna på trubadurer. Vill dricka öl, vill åka båt på havet och meta abborre. Jag vill njuta av sommaren med den här typen! 

 

 

He va he!

Tack till DIG som frågade en massa frågor! Det var riktigt kul att fundera ut vettiga svar. Hoppas ni haft en fin tisdag och fortsätter ha en kiva vecka!

 

Nu ska jag försöka att hålla mig vaken resten av dagen. Inte lätt att vara slut två dagar efter en brakmiddag. 

 

CHEEEEERZ!

sofia
Publicerad 03.04.2018 kl. 14:35

GLAD PÅSK!


Minns ni när påsken handlade om jesus? Nä inte jag heller. Men vi får fortfarande fyra dagar ledigt, fjädrar och chokladägg - så jag klagar inte. 

När en får två extra lediga dagar så vill en kanske planera in en massa man normalt inte hinner med. Bra så, ungefär så ja mår bäst! Så på fredag åkte jag till 10300 Karis. För vanligtvis är det påskmiddag i Ekenäs hos mamma som gäller, men när dom flög på kvasten till Kanarieöarna så fick nästa i rangen - brorsan - stå för påskmiddagen och joinades av vår kära mommo. Det var gott och sällskapet var hyvvens! Fick dessutom låna en bil på obestämd tid - så körde tibaka till Åbo. 

 

 

Igår var det påskfrulle hos mig, Ikea, Biltema & Jysk och sen blev jag bjuden på hemlagad mat hos Erik. Förutom att maten var utsökt - Killen hade dessutom bakat foccacia bröd och citronmoussekaka-efterrätt! So many hidden talents, I can't even. Det var såå gott och jag somnade så sött i hans famn ungefär fem minuter in i ett The Office avsnitt. Vild lördag kväll!

 

 

Om nån timme skall vi hoppa på bussen och åka till hufvudstaden för lite middag och vin med härliga Anna och Matti (gästbloggare nummer fem). Vi skulle ta med vin och öl - visst ska man inte stressa, men köp nu sen när en, kanske två sommelierer och årets kock -17 skall smaka? Vi gillar vin, men inte är vi finsmakare inte. Men det skall väl gå bra och bli en jäkla najs kväll - vart det än bär oss! 

 

Så hoppas ni har en super skönt påsksöndag eller palmsöndag kanske det heter. 

 


 

BTW! Tänkte köra ett "frågor till Filosofia" inlägg till näst. Så har ni något ni undrar över och vill få reda på eller annars bara har en bra fråga jag kan svara på - skicka på instagram (@fiauster) eller skriv i kommentarsfältet! Har redan fått en hel del så tror det kan bli kul. HÖR AV ER!

 

 

CHEEEEEERZ!

 

sofia
Publicerad 01.04.2018 kl. 13:09

Drowning in my sleep


I had a nightmare. I never have nightmares. I dreamed that I was drowning. I fell into the water and as I was trying to get up - I was held back by mud, seaweed and old treebranches. 

I tried to get to the surface. I couldn't. I didn't understand, because I'm a fucking great swimmer. But I couldn't. 

Then I woke up. The sun shining at my face through my non-excisting curtains. It is 07.00 am and I am at home, in my own bed. I'm okay. But I still feel so weird. 

 


This happened last night. I drowned. I have never drowned or died in my sleep before. I needed to analyze this, because it felt so uncomfortable and so real! So I typed in drowning to a dream dictionary app. Because that's what one does, right?

 

Overwhelming circumstances in real life, feelings of helplessness or hopelessness, or something feeling out of control—or a fear of such things.

 

Well I'll be damned. 

I'ts so interesting how out minds work. Because, believe it or not - this reflects kind of prefectly to my life right now. Not so extreme, but kind of on point. 

I am having a bit of uncertainty in my life, unsure of what the summer and fall holds. It's getting clearer, but it has clearly overwhelmed my unconcious brain. But it's fine now. I'm happy despite of not knowing what happens next. SO WHY DO I FFING DROWN in my sleep?

 

Go home brain, you wasted.

 

Going to finish this post with a under water picture - because symbolism - and I love the water and no dream iz gonna ruin that!

 

 

 

sofia
Publicerad 30.03.2018 kl. 10:52

blod, svett och tårar - för en klänning

 


ÄNTLIGEN fick jag hem mitt paket. Vet ni, dehär att beställa från Kina är inte lätt alltså..iallafall inte för över 30 euro. 

Jag beställde en måttsydd klänning från JJsHouse (länk). Skitsnygga klänningar för fancyga fester och bröllop. Det var på två sätt risky business. Ett: den storlek jag beställde är min vanliga klädstorlek och kanske inte en finklänning-från-Kina storlek. Två: Kommer paketet att fastna i tullen och kosta många mera eurosar?

Kan berätta att efter många om och men har jag idag fått hem min klänning - EN DAG före deadline från tullen. DHL är inte att leka med alltså. De kan jämföras med dejten från tinder som bjöd ut dig på dejt men ghostade varje fredag. För så kan jag tänka mig att det känns! Där satt jag hemma i soffan, två fredagar i rad, för att få hem mitt paket som de lovade. Mellan kl. 17-21 satt jag och vänta. Hoppades. Längtade. Men dök det upp? NEJ. 

Visade sig att paketet var fast i tullen för att jag har spenderat för mycket för en vara från Kina. Did not know there was a limit. Så behövde tulla ut den och betala ytterligare tjugo eurosar för det. HOW DOES THAT MAKE SENSE? Säkert en hel del, men ändå inte.

Så idag ringde DHL killen och frågade min dörrkod och tre minuter senare var han här. Så snabba är dom ju när det väl gäller. 

MEN - klänningen passade perfekt med några små undantag vid mitt sk. inte existerande bröstparti. Men det kan lätt fixas. Av en sömmerska - inte av mig .

Så vad är den röda tråden genom min story?

Håll er till WISH och billiga varor om ni skall beställa från Asien - för annars är det bara allt för jobbigt. True story!

 

MOOD.

 

 

PS. har ingen bild på klänningen för vill ju spara den till bröllopet den ska på! Så SORRY, NOT SORRY!

CheerZ!

sofia
Publicerad 27.03.2018 kl. 20:22

Ha du magrat? - och annat måndagsflum.


Nämen sidu hejsan!

Här är jag igen. Kvinnan vars hjärna är mos på vardagskvällar och inte har kapacitet till att formulera vettiga blogginlägg! Det händer inte så mycket i mitt liv annars heller på vardagarna. Lame as I am! Men på helgerna händer det minsann. På fredagen satt jag och binge kolla Grey's Anatomy och putsade mina skor. WILD NIGHT! 

På lördagen var vi ut på öl och då fick jag höra någonting jag hört massor nuförtiden. Att jag har magrat och ser smalare ut. 

Jo, det är alltid kiva att höra. Men det skulle vara kivogare om man skulle ha gjort nånting? Nu tänker säkert alla som är aktiva och jobbar för det - HÅLL KÄFT KÄRRING! I know, så tänker jag också. Men det är så WEIRD! 

Visst är det ironiskt - att man går ner i vikt av att säga upp gym-medlemskapet, av stress och av sömnbrist. Men när man tränar, fokuserar bara på kroppen och äter överdrivet strikt så händer ingenting? Aldrig att en kan hitta en hälsosam balans. 

Interesting this thing called life.

Men ändå för första gången på evigheter så bryr jag mig inte om vad jag ser i spegeln. Jag ser inte alla fel och brister - utan är nöjd med vad jag ser. En helt vanlig kropp. Lite gropar här och där. Min vanliga kropp! 

Tror ändå det krävdes lite paus från träning, kroppshets och speglar från varje vinkel. Har utveckla en helt annan syn på kroppen. Men min knopp behöver lite träning igen känner jag. Stress relief och mental vård liksom. Plus att jag har på känn att denna tillfälliga smalhet kommer ta slut snart och jag kommer att svälla snart. Because such is life!

Så om någon vänlig själ vill laga ett motionsprogram för hemmabruk och utomhusbruk - utan redskap som passar en svag vrist - HÖR NO AV ER! 

 


Så nu skall jag snart iväg till butiken och handla lite ingredienser till födelsedagsmiddag! Inte min födelsedag, men nästan lika bra - det är ju min snygga manfriend Erik som fyller hela tjugosex år! Sidu, nyckeln till att hållas ung är att skaffa en ung karl. Sidu sidu! Han fick stiga upp tidit för att jag ska hinna ge min present före jag for på jobb. En stekpanna och en glasburk full med lappar på potentiella datenights vi ska ha. Vet inte om jag gynnar mer från den än han, men helt kul ändå. Hehe. 

 

Så ha en superb måndag alla filosofiander - så hörs vi någon annan dag. 

 

CHEERZ! 

 

 

sofia
Publicerad 26.03.2018 kl. 15:45

Så tusans vårigt!

 


Solen är framme, fåglarna kvittrar, hundskiten kommer fram under snön och människorna är gladare. Det betyder bara en sak: VÅREN IS COMING!!

Så tyckte det var passande med en vårlista (från seven days KLICK). NJUT!

 

Min vår år 2018 kommer bli:

Busy busy busy! Veckorna bara flyger förbi med jobb, kärlek & social life. Ska också hinna se Björn Gustafsson, Johan Glans & 30 seconds to Mars. Stortrivs så bra i mitt liv! Alla up's och alla downs. AHMAZING!

En sak jag ser fram emot:

Dagen då man kan skippa vinterkängorna och tjocka vinterkappan. JAG ÄR FED UP PÅ KALLT NU.

Tre säkra vårtecken:

Då sanden knastrar under skorna, solen skiner in genom mina skitiga fönster & humöret blir bättre!

Det här gör jag på vårdagsjämningen:

Instagrammar för Ratata denna vecka så har lagt upp en bild där. Kom precis hem från en superbra arbetsdag och äter just nu en rotsaks-bön purésoppa som liknar diarré, men det gör min mage mätt och looks aren't everything! Snart kommer två kaverin hit för lite tisdagsmys! So that's that. 

En låt jag kommer lyssna på i vår:

EN? EN? Om jag måste välja så är det nog Finesse med Bruno Mars. Får höfterna att gunga liksom. En annan ny guilty pleasure är Shuffla med Samir&Victor... I know - shame on me.

Det bästa med våren är:

Solen. Inte för varm men inte för kall. Juuust right. 

Så här klär jag mig i vår:

Sneakers, jeans och randiga tröjor. Tror jag har fem randiga övredelar. MORE IS MORE PEOPLE!

Det här hoppas jag händer i världen:

Att Finland vinner ishockey VM & folk bara sku vara snälla med varandra!

Så skiljer sig våren 2018 från våren 2017:

: Examensarbetes-stress

Nu: Real life arbetes-stress (not complaining)!

: Independent single lady who didn't need no man but still kind of wanted one but never actually cared to find one. 

Nu: Lyckligt och äckligt kär i Erik. Tingles and everything.. 

Då: Überhälsosam livsstil, träningsfreak och hundra dagar alkoholfri. 

Nu: Promenerar varje dag, äter semi-hälsosamt och dricker vin ganska regelbundet. 

Mår precis lika bra nu som då, och har gått ner 5-6 kg. Troligen bara muskler som förtvinat - men ändå! Weird. 

 

sofia
Publicerad 20.03.2018 kl. 19:43

VÄRLDENS LYCKLIGASTE LAND..?

 

Finland är världens lyckligaste land. Nummer ett. Det första som ploppa upp i mitt huvud var nog - WHAT? Finland? HAPPY? Landet där ingen tittar upp och hälsar på främligar, där det helst ska vara en meter mellan människor på busshållplatsen, because personal space, och landet där våra fyra säsonger har omvandlats till typ två (vinter och typ vår-höst). Nog har vi alltid varit i toppen på listan - men numero uno?

FN mäter lyckan i den så kallade World Happiness Report. I årets rapport rankas 156 länder utifrån parametrar som livslängd, socialt skyddsnät, hälsa, frihet och frånvaro av korruption.

Men rubriken Världens lyckligaste land - får ju en att tänka på glada människor som hoppar omkring och sjunger "we're all in this together" eller "daadirlandirlandaa".

Förra året var det Norge som toppade listan. Vilket jag förstod mer bara för norrmän ÄR ju utåt gladare människor! De ler mot varandra och låter så otroligt positiva hela tiden. Men har någon nångång träffat en finne och påstått att vi är ett skinande folk? 

Men det handlar ju helt klart inte om ytlig happiness.

Efter några dagars fundering på saken så kanske jag nog förstår det ändå. Vi strävar inte efter konstant lycka. Vi är medvetna om att lifvet har ups and downs. Så vi har inte ribban allt för högt. Am I right? We are content. Vi är nöjda. 

Visst finns det massor av problematik i vårt land som behöver justeras. Inte är vi felfria, inte ens lite. Men vi är medvetna om det. 

Tänk vad skönt ändå att inte behöva gå omkring och låtsas att allt är top notch hela tiden om det inte är det. Vi låter varandra vara precis som vi är - no filter. 

Våren is coming och solen skiner - so actually, what's not to be happy about?

 

 

Sofia
Publicerad 18.03.2018 kl. 11:02

VECKANS GÄST - MATTIAS ÅHMAN!

I dessa kockiga tider bland michelinstjärnor, kocklandslag och Vuoden Kokki 2018 tävlingen inkommande helg - så tyckte jag det var mer än passligt att intervjua Mattias Åhman – Vuoden Kokki 2017! För den här veckan är det dags för honom att ge titeln vidare till nästa vinnare! Hur cool är inte veckans gäst? I would say MYCKET!

 

VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG MATTI! 

 

 

 

Först och främst – Hallå Matti! Kul att ha dig här som gäst och intervjuobjekt! För dem som inte vet - Berätta om dig själv!

Namn, ålder, hemkommun, skostorlek och favoritmat?

 

Mattias Åhman, 25 år och kommer från den lilla pärlan Pensala i Nykarleby, Österbotten. Skostorlek 43. Hemlagade köttbullar med potatispuré, rårörda lingon och pressgurka, de e grejjer de!

 

Du blev Vuoden Kokki/Årets kock 2017! Vilken jävla grej! Hur har året varit? Vad har du gjort sen du vann – förutom att få gå på självständighetsbalen (goals!)?

 

Det har varit ett helt fantastiskt år. Jag har bl.a. startat mitt egna företag, Mattis Mat Ab. Gjort en väldigt omtyckt Pop-Up restaurang på café Raawka i Vasa. Fått ta del av en massa roliga matevenemang och gått med i finska kocklandslaget.

 

Jag blev själv kock för pinsamt många år sedan, men hade inte den där brinnande lågan i köket. Det är inte ett jobb för alla! Du är ju sjukt ung med tanke på vad du har åstadkommit redan. När visste du vad du ville blir när du blir stor och vad motiverade dig att köra på?

 

Det var ganska tidigt klart för mig att jag skulle bli kock. I högstadiet under husliga ekonomin märkte jag att matlagningen var min framtid. Och under hela min uppväxt har det varit viktigt med mat, det var nog där det började!

När jag kom ut i restaurangköken så gillade jag tempot, det hände saker hela tiden. Alla dagar såg olika ut. Den familjära stämningen med arbetskollegorna. Skapandet av maträtterna, det nöjda gästerna, det gav mig motivation att fortsätta.                                                                                 

 

Det sägs att restaurangpersonal är de värsta restauranggästerna, mest på grund av inside-information om hur allt borde fungera. Är du sådan? För jag skulle inte våga laga mat till en mästerkock!

 

Det kan kanske uppfattas så om restaurangpersonal. När jag går ut och äter så gör jag det för att njuta och ha en trevlig kväll. Plus i kanten är om jag får lite ny inspiration på samma gång. Jag är nog en av dom lättaste gästerna du kan laga mat åt. När blir jag bjuden?

Sofia: HEHE. Kan assistera i potatisskalning och vinsmakning på påsken.

 

 

På tal om smör - Du är ju inte singel (sorry but not sorry ladies). Du har världens bästa Anna som sambo. Ni är först och främst par-goals men också en dunder-gastronomduo då Anna är sommelier. Hur ser de ut i ert kylskåp? 

 

Jaa vi är ett riktigt dunderteam! Vi tycker om att laga mat tillsammans och hitta drycker som passar maträtterna. I kylen hittar du oftast frukost, några burkar snus och inlagda godsaker från sommaren. Sen köpte vi en vinkyl där vi lagrar en och annan dryck! 

 

Vem är din största inspiration? Vem får ditt smör att smälta?

 

Kockar som gör något utöver det vanliga såsom Gustav Knutsson som jag jobbade för i Göteborg.

 

Vad skulle du ge för råd till de där hemma som känner sig som misslyckade hemmakockar? Vad är dina tre gyllene regler i köket?

 

  • Bra redskap såsom en bra kniv, mandolin, några shyssta kastruller och stekpannor
  • Glatt humör, då gör du den godaste maten
  • Våga testa nya smakkombinationer och våga använda salt!

 

Du är ju en Pensalabo..säger du jåo nåo e ja jåo yolo ja nåo och far du nånsin till byin?

 

He e klart he. ”du kan ta pojchin ur byin men itt byin ur pojchin”

 

En ingrediens som du anser är underskattad av det finska folket och varför?

 

Kål, det är en av mina favorit grönsaker. Finns oändliga tillagningssätt och lämpar sig till både fisk, kött eller som en hel rätt i sig. Den användas till viss del men tycker kålen borde användas mera med tanke på den långa säsongen den har här i Finland.

 

 

Avslutningsvis – Vad är ditt nästa steg? Vart kan man äta din mat i framtiden?

Några smaskiga avslöjanden?

 

Som nästa steg kommer jag representera Finland i Nordiska mästerskapen för kockar som går av stapeln nästa veckas Tisdag 20.3 i Herning, Danmark.

För alla som vill följa med mig på mina äventyr så finns min hemsida www.mattiasahman.com eller på facebook - Mattis Mat Ab, där jag kommer lägga upp alla kommande events.

Ni kommer kunna smaka min mat inom kort framtid ;)

 

 


TUSEN TACK MATTI för att du la ner din dyrbara tid på att vara min femte gäst på bloggen! Ett stort STORT lycka till med allting du har på gång och så ses vi på påsken!

 

CHEERZ!

sofia
Publicerad 15.03.2018 kl. 07:01

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugoåtta jordsnurr

Ort: Åbo/Turkuland

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com