Sol, vind och vatten - och den arma åskan.


Sunday mode is ON. Är utvilad och trött. Har fått gå skolös, sminklös och ansvarslös hela helgen ute i skären. Så som det ska va. 


Har fått andas in, för min del, sommarens sista varma skärgårdsluft. Nästa gång jag är vid vatten och berg är i Kroatien och det är ju inte riktigt samma sak. Det kommer vara saltigare, varmare och annorlunda..re. kanske till och med vackrare, på ett annat vis. 

Såklart kom åskvädret till Hitis igår och jag, i vanlig ordning, hade hög puls och låste in mig i närmaste sovrum, medan de andra stod ute på trappan och kolla in vädret. I don't get it!

Min pappa gör samma sak. Sitter ute på trappan och observerar blixtar, medans jag hackar tänder under sängen. Visst är luften efter ett åskväder mycket friskare och så, men ändå obehagligt. 


Jag. Tycker. Inte. Om. Åska. 

Det är asigt väder. Högt, ljudligt och oberäknerligt. Så jag har inget behov av att titta på det när man hör det. 
Har lite fobi för högljudda smällar. Samma med fyrverkerier på nära håll. Onödigt hög volym. Reagerar också på om folk ropar, skriker eller grälar högt. Not a fan!

Nån annan som känner igen sig? Eller är det bara jag som är mesigär? 

 

 

Himlen är skyldigt RÖDER. 


Snart är de dags att åka hemåt.

Back to basics i morgon!

Gött.

 

Sofia
05.08.2018 kl. 15:51

Fem fröjder denna fabulösa fredag


Nummer ett: Att det alltid finns ett alternativ. Fördelen att veta detta är att allting alltid oftast går att lösa, om man tänker efter lite extra när det känns svårt. 

Numero dos: Vinden i mitt ansikte. Tammisjutton så trevligt med lite vind ute hörni! Det FLÄKTAR! Nu känns lifvet lite lättare att leva igen liksom. 

Nummer tre: Att fira fredag! Vi pratade om det på jobbet idag. Att på semestern firar man aldrig fredag och ser framemot helgen på samma vis som när man jobbar. På semestern är man ledig varje dag och fredag är som alla dagar, men nu när det är arbetstider igen så är fredag den bästa dagen! FREDAGSFEELIS!

Number four: Positiv feedback. Att få höra att man gör ett bra jobb och att det uppskattas - det är nog en så trevlig känsla och kan pigga upp dagen rejält. Mera feedback till folket! Även negativ feedback kan påverka en positivt, om man är sån som kan ta det och använder det till att förbättra sig. 

Nummer FEM: Min kropp. En riktig fröjd att inse hur mycket den kan göra och hur mycket den orkar efter en lång paus utan regelbunden träning och motion. Har inte tagit hand om den så bra i sommar, så är tacksam att den ändå orkar och vill! THANKS DUDE! Ska ta hand om dig bättre nu, jag lovar <3 


 

Det var mina fem fröjder denna fabulösa fredag! 

Nu ska jag packa väskan, tanka bilen, plocka upp kärleken och köra ut till skärgården för helgen!

Ha en trevlig helg, vi hörs!

 

CHEERZ!

 

 

sofia
03.08.2018 kl. 17:18

För varmt för att fungera!


Hello gang!

Är det okej att få klaga på värmen nu? Lite? Jag börjar bli trött på klibbiga och sömnlösa nätter, över-svettighet och stark sol i ögonen som framhäver alla rynkor. Jag valde att bli kvar i detta land pga. fyra säsonger och varierande normaltempererade somrar med regn, men nu känns det som man bor på Mallorca igen. VAR det faktiskt är svalare just nu. Oh the irony and the global warming..

Visst, jag har aldrig simmat så här mycket i Finland som i år, och det har varit delvis nice att upptäcka nya stränder i Åbo osv. Men nu börjar som sagt de sömnlösa och obekväma nätterna ta på energin. Jag är nog mera en vår/höst människa då vädret är behagligt och man får ha tröjor på och åka på utlandsresa där en vecka med värme är nog. Who's with me?


Medan jag sitter här i soffan med svett rinnande från mag-valken, är jag mer än redo att börja jobba igen. Ser framemot två dagar ledigt i veckan, att ha en vardag och att småningom få lön. Hehe. Hjälper också att jag åker på resa om tre veckor till Kroatien. Hehe. 

Den här sista semsterveckan har jag simmat, städat rea-shoppat, motionerat och firat ordentlig pizza-fredag. Visst tycker jag om varmare kvällar när man kan sitta ute utan att frysa, men sån temperatur kunde det va hela dagen liksom. Medel. 

 

 

 

 

Fyndade denna jumpsuit för 9 euro från Bikbok, vinet är från alko och pizzorna är från Skärgårdsbaren. Hehe.

 

Fick även spontan besök från huvudstadregionen! Vi tre och våra män gick till Nerå och äta. Mera såna ställen till folket! Bra och enkel mat, bra priser och chill atmosfär. 10/10 fiausters.

 


Eftersom lifvet börjar bli lite normalare kommer även bloggen få mer energi. Mera liv i luckan! Vad sägs som det friends? Tänker mig 2-3 inlägg i veckan och lite nya teman ibland. Men inte dagens outfits osv, för det lämnar jag till dom som faktist kan. Om någon har önskemål på vad ni vill att jag ska skriva om ibland - så kommentera!

 

Adiós muchahos.

 

until next time.

Cheerz!

 

 

sofia
29.07.2018 kl. 17:23

ATT VARA TOASTMASTER

 


Ska du vara toastmaster på ett bröllop eller någon annan fest? Tänk några gånger innan du svarar. För det är en stor och hedrande uppgift - och inte för den publikskygga. 

När jag tackade JA till förfrågan av bruden att agera som en av två toastmasters på deras bröllop, hade jag nog ingen aning vad jag tackade ja till. Kände mig bara speciell och ärad av att få vara del av deras stora dag - och lite stolt över att de tänkte på mig. 

Ju närmare dagen kom, ju mer insåg jag hur clueless jag var om själva uppdraget jag fått. Jag googlade och frågade runt om vad en toastmaster egentligen ska göra. Jag hade för mig att det bara var att presentera diverse talare och vara lite rolig..det var minnet jag hade av hon som var toastmaster på brorsans bröllop. FÖR 12 ÅR SEN. 

Efter mycket googlas insåg jag att en toastmaster håller ganska långt i trådarna på bröllopsfesten. Från att ens telefonnummer finns på inbjudan för att gästerna ska anmäla sina tal, till att tajma talen med programmet och måltiderna. 

Sen slog det mig. SKA JAG HA SÅ MYCKET ANSVAR? Jo visst, jag är en van lekledare och undehållare, och verkligen inte publikskygg - när publiken är under 15 år. Klarar jag av att vara värdinna inför 70+ vuxna människor? 

Men de valde att fråga mig av en orsak och valde att lita på mig av någon orsak, så jag valde att lita på det och gjorde vad jag kan! 

Jag insåg att ingen kommer att fokusera på va jag säger mer än vad de som håller tal säger. Efter det skönk nervositeten ganska bra. 

Den feedback som kom efteråt var bara positiv så antar att det gick bra. Jag minns inte så mycket för var så jävla spänd. Men jag hade så roligt hela kvällen och visst, jag tyckte nog om det. 

Tror det enda som gjorde mig nervös sist och slutligen var att allting skulle uppfylla brudparets förväntningar. Man vill ju att de ska minnas tillbaka och le - och inte tänka att "fan, toastmastern var nog en riktig partypooper". 

 

Jag och den otroligt snygga bruden. I mean. Look at her!

 


De uppgifter vi hade som toastmasters hade var:

 • Planera och vara medveten om brudparets önskemål på festen. (Gjordes via messenger, haha)
 • Ta emot anmälningar till tal och eventuella program.

 

 • Planera med den andra toastmastern om hur ordningen ska vara och hur kvällen skulle se ut. (Vi träffades kvällen innan för första gången. hehe.)
 • Skyffla alla gäster vidare från kyrkan till bussen som sedan förde alla till festen.
 • Hålla välkomsttal och informera alla gäster om allt viktigt på festen! 
 • Samarbeta med köket och se till att att allting synkar med tidsschemat och lugna brudparets nerver.
 • Tillsammans presentera alla talare på svenska och finska.
 • Meddela om allting som ska hända, händer eller har hänt.
 • Få alla gäster ut och in och på plats i rätta tider. 
 • Tacktal och presentera brudparets första dans..
 • Osvosvosv.

 

 

Jag måste säga att den här erfarenheten var jäkligt rolig och kvällen var otroligt lyckad. Festen hade ett bra flow på och allting gick som planerat. Det beror nog mest på ett chill brudpar och härliga gäster. Inget gick fel och om det var nåt som kunde gå fel så fixade det sig ganska fort. Min bjällerklang klocka jag klingade i inför varje tal lär klinga i alla gästers öron i all framtid. You're welcome. 

Hade nog tur att få vara del av herr och fru Lindholms bröllop. Det var en sån fantastisk kväll på alla sätt och vis med alla härliga människor! TACK, tack, tack!

PS. Ed Sheeran var en no-show och nu dissar vi honom. Lite. 

 

 

 

Detta par är vad kärlek handlar om. De är som gjorda för varandra. Helt sjukt sant.

GRATTIS!

Men, den dagen jag gifter mig, om den dagen kommer, så ska ni nog få någon speciell uppgift. He he he he. 

revenge is sweet. 

 

CHEERZ.


 

sofia
24.07.2018 kl. 17:48

sommardieten måste ta slut nån dag


Sommaren hör till den årstiden som de flesta släpper sig och brara njuter av lifvet och allt vad det innebär. För det mesta, och för de flesta, innebär det väl att inte räkna kalorier eller hålla koll på vad man stoppar i sig. För vem orkar nu det när det är kesäloma? Och de som gör det - puss, kram och grattis!

Det är svårt att äta som jag behöver när man aldrig är hemma. Och det är svårt att VILJA äta som jag behöver när man är ledig och vill njuta. True story. 

Jag har njutit av all mat, all dryck och allt som enligt mig, hör ledighet och sommar till. Men känner såklart nu i slutet av sommarlovet att måttet börjar vara rågat. Jag märker hur jag är trött, känner mig matt, näringslös och svullen.

NOTERA: jag känner inte mig fet, tjock eller har ångest över allt jag ätit. Jag har investera många eurosar på maten och drycken i sommar och ångrar inte en munsbit. Money well spent! Men man kan inte leva så året om och jag är glad att min kropp säger till när det blir nog. För lite dåligt samvete har jag - jag har ju lite glömt bort att vårda kroppen också. 

Jag märker att min kropp SKRIKER efter hälsosamma och regelbundna vanor. För alla sommarfester, alla lata dagar och alla kalla terassöl ska väl sätta sina spår nån dag.

Jag säger dock inte att jag ska börja ett nytt liv eller "diet starts on monday" - utan jag säger att jag ska fortsätta var jag blev förut. Hitta tillbaka till balansen mellan vardag och helg. Men en kan ju inte fortsätta precis var man blev. Jag tänker ta baby steps och sakta trappa upp tillbaka till gröna smoothies och hiit pass på gymmet med sköna promenader och en broccoli kvist då och då. INT KAN MAN JU CHOCKA KROPPEN! 

 

Det är ju ändå fortfarande sommar. Hehe. 

Hoppas ni också kommer ihåg att njuta lite!

CHEERZ!

 

 

..

 

sofia
23.07.2018 kl. 19:36

SWEET SUMMER CHILD


Well hello everybody, long time no see! Nu sitter jag i mina underkläder på min soffa i min varma lägenhet i Åbo. Måste säga att min kämppä känns lite trång och lite dyster nu när en varit ute i friska luften i tre dagar. Tror jag har varit lite för länge i solen dock eller för mycket i algigt vatten - för jag är så otroligt trött just nu! Somnade i bilen påväg hem och mina ögon känns otroligt tunga. Semestertrötthet? Värmeslag? Vätskebrist? Who knows. 

 

 

Men vad i hela världen är bättre än finsk skärgård på sommaren? Alltså jag har njutit så den här sommaren när jag nästan varje veckoslut sluppit ut till en ö. Åland, Hitis eller Strömsö. Fan vilken tur jag har. Such a beautiful life. 

Jag har fått checka av nästan allting på min sommar-to-do lista! 

Jag har metat och fått napp. 

Jag har druckit morgonkaffe ute.

Jag har simmat och bonus: åkt ring efter båt!

Jag har ätit supergod mat utan att fundera så mycket på vad. Var dock lite orolig när jag provade klänningen till helgens bröllop, för har nog svulligt lite - men we're good. 

Framför allt: Jag har njutit av min semester!

 

 

Vill tacka alla inblandade för den häftigaste sommaren hittills! Speciellt Erik som hänger med på allt. Ser framemot de resterande 2 veckorna av mitt sommarlov. Tänk att jag trodde jag skulle få tråkigt, ha ha ha. Väntar lite i smyg på rutiner och lite tråkig vardag.

Dock blir den här veckan bara hemma, ladda om och smälta i eget svett vecka. Lite utforska Åbos stränder, sova i egen säng och förbereda för mitt toastmasterskap på Åland i helgen. 

 

TACK OCH HEJ, SEE YOU ANOTHER DAY

Sofia
16.07.2018 kl. 17:41

LIVSUPDATE

 


Med brist på datorer och tid att sätta sig ner och skriva ett vettigt inlägg, är det bäst för er som vill följa med mig att börja följa mig på instagram! Jag avskyr att blogga via telefonen för att:

1. Min koncentration klarar inte av sånt småpåtas.

2. Ratata är inte jätte bra anpassat för att blogga via telefonen, iaf inte via min telefon.

3. Det går mycket snabbare och jag är mycket mer inspirerad om jag får använda ett gammalt och hederligt tangentbord. Int' för att skryta men - vem har 10 långa fingrar och hade 10 i textbehandlig i högstadiet? THIS GURL!


Så fort jag hittar en dator de närmaste dagarna kommer jag att skriva ordentliga och semi-ordentliga inlägg - men fram tills dess och även för all framtid rekommenderar jag att klicka FÖLJ på @fiauster. Ibland kan man se en eller flera roliga och semi-roliga instastories och allmänt trevliga bilder.

 

Kan ändå meddela så här snabbt i svängen att jag mår bra, har haft en jävligt awesome semester hittills. Nu jobbar jag par dagar innan de resterande veckorna fyllda med skärgård, mera road-trips och bröllop!

 

CHEEERZ!

 

 

 

sofia
11.07.2018 kl. 18:46

Att hitta hem

 


Home is where your heart is, sägs det. Tycker det låter jätte klyschigt och lite smålöjligt. Samma som carpe diem och what doesn't kill you make you stronger. Det stämmer in på livet, ibland. Men så klyschigt och smörigt.  

Men tyvärr, i all tidigare förnekelse, visar det sig att home is where your heart is. Jag är på solo visit till hemstaden och åker vidare mot Helsingfors senare idag och vidare ut till skären i morgon. Jag har träffat massor med familj och vänner - vilket har varit roligt! Men jag känner mig halv. Hemmakänslan är borta i min hemstad.  Någonting saknas. Någon. Jag hatar den känslan, för jag har ingen aning hur jag ska betee mig. Jag saknar hem. Inte hem till Åbo,  inte hem till min egen säng - utan till min person. Att han skulle vara med.

Vad händer med mig? 

Ibland blir jag förvånad över hur mycket kärlek jag har för den här människan, samtidigt som det skrämmer skiten ur mig. 
Men att hitta hem hos en person, känns så otroligt skönt.

Jag som alltid haft en liten oro i kroppen, är totalt lugn i hans närvaro. Han tar fram det bästa i mig, fast jag ibland känner mig som värst. 
Är jag på sämre humör efter en jobbig dag - kan han vända det på nån minut, även om jag spelar svår. 
Han får mig att skratta varje dag. 
Han gör mig lycklig och glad. 
Han ger mig utrymme att göra mitt, för han behöver det själv. 

Jag blir förvånad varje gång jag känner lite saknad efter en kort tid. Vilken mes jag har blivit? En kärlekskrank smörig typ. Kan jag inte vara borta ens fyra dagar utan att bli lite ängslig? Men har bestämt mig för att acceptera det. Embrace the love. 

I morgon får jag se honom igen och det känns spännande. För även om vi snart nått ett år, känns det som det just har börjat. Lika nervöst och jännä. 

Jag har äntligen hittat hem, och jag hoppas jag får bli där ett tag, för jag trivs. Och det är så hälsosamt med distans, fast det ibland känns tråkigt och irriterande.

Nu ska jag stänga smörlocket och umgås med kiva folk! 

 

Tack, smör och kärlek.

Mes-fia.

Sofia
06.07.2018 kl. 15:27

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com