size doesn't matter - does it?

30.10.2016 kl. 15:39

 

Vilken vecka! Nu har jag flyttat bort från ungdomsgården på Allegatan och bor bland pensionärerna på andra sidan ån. 

S K Ö N T! 

 

Var på gulej igår så man har full söndags mode på. Tröga funderingar och netflix. BAAM.

Morgonmålsdiskussioner med lindrig krapula är ibland de bästa, och de inspirerade mig till dagens inlägg! 

Jag är en ganska lång kvinna, 178,5 cm för att va exakt. Vilket inte är hurja långt, men längre än de flesta kvinnor jag umgås med!

Jag har också ett fåtal liklångade vänner! Och jag tror vi alla håller med om att det är inte så lätt och gemytligt hela tiden. Visst är det stiligt att vara lång och resig men, ibland sku det va skönt att vara 1,50cm och ha små söta fötter. 

Det finns en massa för- och nackdelar med att vara den med längre ben i gänget. Fördelar är att man ser ju mera, alla ser upp till en och kan alltid nå det där vinglaset på högsta hyllan. Nackdelen är att jag ser ner på alla, kan aldrig låna kläder sinsemellan och måste oftast sakta ner tempot så mina kortbenade hinner med. Jag tar två steg och de tar åtta. 

Det som går hand i hand med att vara lång är att fötterna måste ju kunna balansera längden. Jag har ändå en ganska okej skostorlek som 41-42, men det är ändå mer än den vanliga 39an. Alla skor ser så annorlunda ut på mina fötter. De söta ballerinorna på en annans fötter blir mini-skidor på mina. Otroligt charmigt. För att inte nämna byxlängder. Stiligt när det ser ut som man väntar högvatten ibland.

Men jag har acceptera mina långa ben och de tar mig fort framåt i världen. Däremot tar det längre för min hjärna att signalera graciösa rörelser till mina ben för smidig kan man inte kalla mig.

 


 

När man försöker ta sig fram i dejting djungeln lär man sig ett och annat på vägen. I början var jag ganska breezy och hade inga stora kriterier. Men efter en tid märker man att man mer och mer lär sig vad man är ute efter. Och ärlighet från början gör det mindre awkward.

På min tinder profil skriver jag att:

"I like kind, genuine people and I prefer you to be taller than me. I am not shallow - I just don't want to be bigger than you. "

Jag skrev så för att det är så pinsamt att ställa frågan om hur lång han är. Så nu var det klart från början! Funkar 70% av tiden, för jag har märkt att killar inte läser profiler så noga. 

Visst tror jag på att kärlek väger över allt annat. Om det är på riktigt så har det väl ingen skillnad på längden, men jag pratar av erfarenhet då jag säger att den känslan när man är hon som håller armen runt killens axlar och har två storlekar större fötter - känns för mig inte så hurja feminint och sött. 

Alla har vi våra kriterier när det gäller utseende i konsten att leta efter en partner. Blond, brunett, skägg, kroppsbyggnad osv. Men när man träffar någon som det bara klickar med - så glöms alla krav bort. Så är det bara. Personlighet väger över det andra. 

Men - faktum är att visst reagerar man mer på ett par där kvinnan är längre än killen? För det är ju mer sött och gulligt när kvinnan är betydligt kortare. 

Det gäller väl bara att skaka bort känslan hur andra ser på en och bara go with the flow! Enkelt va? 

Inte är jag heller allas cup of tea. 

Jag är lång, har en kurvig kropp och stora breda fötter & inga boobs. Men tur så har jag en otroligt bra personlighet som strålar ut. Jag gillar mig. 

säger att han är 1,79 cm och kan eventuellt sträcka sig till 1,80. Så han är en halv cm längre än mig, och det stör inte mig det minsta för han charmiga personlighet ger honom mer centimeter. Men jag är vädligt tveksam om det skulle funka på samma sätt om han var 1,69?


Summan av kardemumman är att vi är ytliga på olika nivåer. 

Jag tror på attraktion vid första ögonkastet. Men kärlek bildas av det som kommer innifrån. Klyshit, men sant som alla säger - det är insidan som räknas! 

Så länge man är genuin och snäll kommer man långt. Faktum är tyvärr, att det finns de som tänker att det här är bara vad fula människor säger. Men HAH på er!

För se hur långt jag har kommit på det. 

 

 

To be continued...until next time

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiauster

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com