veckans; vem sku ha trott de'?

08.11.2016 kl. 20:19

 

Dagen som kommer förändra allt. D-DAY.

Dagen jag bestämt mig för att inskaffa busskort. Väldigt tidkrävande det här med att gå överallt. Älskar vardagsmotionen och den friska luften jag får, ja. Men jisses dagen är ju slut när jag kommer hem. Kanske jag har glömt bort hur en riktig vardag ser ut med normala arbetstider på praktiken jämfört med skiftesjobb och studier. Det där allmänna livet som folk pratar om. Men visst ä det skönt med rutiner folks! Man sku kunna ha de värre. Som t.ex. USA.

 

Det är inte bara en stor dag för mig, utan för ja, hela världen. I morgon bitti får vi veta vem som är USA's nästa president. Jag kan inte minnas att ett president val någonsin varit så stort, intensivt och överallt. Man kan inte undgå dramat mellan de två kandidaterna. Hur i helsike blev det mellan de två? 

Jag är inte så intresserad av politik. Men eftersom jag är en aktiv social media användare går det inte att se förbi den amerikanska politiken. Vare sig det handlar om presidentkandidater eller andra val. Men nu har jag följt med av stort intresse av hur det egentligen ska sluta. Skrattretande.

Det har blivit mera en reality show än ett presidentval. Fokusen är inte på vad de KAN göra för landet som presidenter utan på vad de har gjort för fuffens innan valet, trashtalk sinsemellan och DRAMA. Ett nutidens PRESIDENT VAL. Mediacirkus! Tänk att folk hellre röstar fram kandidater för underhållningens skull.Tror int' hälften fatta att det var ett president val före det var för sent.

 

Donald Trump vs Hilary Clinton. 

 

Om jag skulle bo i USA skulle jag inte känna mig bekväm eller trygg med nåndera. Men bästa av de två är ju Clinton, hands down. Jag har inte satt mig in i hennes FBI utredning om hennes e-mails och whatever, men. Trump. Hah. Morjens. Clinton trumps TRUMP.

Jag hoppas för allas skull att många är vettiga nog att faktist rösta och röstar fram en vettig president. Inte en pussy grabbin' diktator. 


 

*Allt jag lärt mig om politik är egentligen från SNL. 

 

Saturday Night Live - Trump vs Clinton debate

on point, så jävla underhållande att man gråter. Tro mig! 

(tänker stiga upp 2 h tidigare i morgon för att kolla in valet. skulle gärna följa med hela valvakan men, prioriteringar. #sömn)

 

 

 

avslutningsvis vill jag säga att jag är väldigt tacksam över vårt land. vårt lilla fina fosterland. vi har våra brister men jag känner mig trygg. sku kunna ha det mycket värre.

 

to be continued...until next time

 

 

 

 

fiauster

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com