life is like a box of chocolate - then I ate it

17.11.2016 kl. 20:01

del ett.

 

Jag började fundera över hur jag lever, äter, rör på mig och hur jag ändå hålls i samma storlek-ish (plus minus celluliter). För träningshetsen är så otroligt stor och överallt. Som Trump. Jag vet ju att det inte är verklighet på social media. Jag vet ju vad man skall äta och hur man ska röra på sig, och att alla kroppar är olika. Men det är lätt att dra sig med i alla trender och påverkas av vad andra predikar. 

 


 

För jag gillar att leva ett aktivt liv. Går överallt, har ett jobb där man rör på sig hela dagen och jag gymmar. 

När jag skriver det, får ni som inte känner mig eller vet hur jag ser ut - säkert en bild av att jag sku vara superfit. Fel. Jag har lår, rumpa, gäddhäng och fina kärlekshandtag.

Nothing wrong with that!

Jag gillar att träna. För mig själv i gymmet med egen musik i öronen. Ingen frågan om saken, och gillar att riktigt svettas. Men jag blir lätt uttråkad, så behöver ibland HÅRT, effektivt och snabbt. Vilket gör att jag oftast skadar mig för jag är inte den smidigaste katten in the jungle(gym). Så ibland är det bra att joina ett gruppträning för mer övervakning och egen safety. (fummel-fia kallar de mig).

 

*jag stukade foten när jag steg ner från en låda. på en medicinboll.smooth

 

Men vet ni, det finns inte en bättre känsla än den efter ett hårt träningspass. När man vet att man är klar och åker hem till belöningen - MAT.

Men, jag kan ärligt erkänna att under ett sådant pass, den känslan - e int' så tillfredsställande. FACT. Man börjar fundera om det skulle vara mera enkelt att bara släppa sig.

Då det känns som man måste spy, att pulsådern snart flyger ur halsen och att benen bränner som min vita hy i solsken, det kan inte klassas som den bästa känslan jag vet. Folk som säger att de njuter av den känslan - ni ljuger. Eller så är ni machokister. 

 

Jag har varit med om såna situationer den här veckan. På Elixia Centrum har de en ledd cirkel HIIT (high intensity interval training), Transformer,  på 45 minuter som är ren tortyr - men otroligt effektivt, Det är varierande mellan cardio och styrke intervaller, och det är skitkul (rättelse: skit-tufft).

En PT som står och skriker på en (på finska), alla deltagare peppar varandra och eftersom vi alla går igenom samma helvete tillsammans så känns det lite bättre och roligare. Som en liten community. Föredrar sån här typ av cardio över löpning och crosstraining anyday

Men alltid i något skede under passet när benen bränner och pulsen är på max (gånger 2) - det känns som att nu, NU har kroppen fått nog och det är så här jag dör. Är det faktist värt det? 

Just då - svar NEJ.

Efteråt? VINNARKÄNSLA.

Sen går jag med gott samvete hem och ÄTER. 

För jag tränar för att:

  1. Må bra
  2. Stärka kroppen
  3. För att ÄTA mer. 
  4. Se nr 3.

 


 

Jag fick en fråga igår, vad jag skulle välja endera mat eller amazing sex för resten av mitt liv.

det tog en nanosekund för mig att välja.

mat. alltid mat.

Hmm.

 

Mitt liv styrs av mat. Mat är gott. Mat är LIVET.

Eller mer ärligt sagt är att mitt intre samvete styrs av vad jag stoppar i mig och hur jag rör på mig. Såklart!

Vem mår inte bättre av motion och bra kost? Men vem mår även lite bättre av att få unna sig ibland?

För livet utan ost, vin, öl, glass, choklad och bröd - är inget fiauster liv alls. 

Det är det som jag inte riktigt kan balansera ibland. Och jag vet att jag inte är den enda. Ett ostpaket kan ta slut på max 2 dagar, en B&J glass slinker lätt ner på en gång and not to mention snacks. Därför får jag inte ha sånt hemma. Helt sjukt, visst? Men fungerar. Så länge jag hålls hemma.

Men så fort jag åker hem till familjen, kompisar eller Mommo så åker allt sunt förnuft bort och min kropp känner inget stopp. 

Min framtidsplan är att någongång bli en sån person som har en otroligt stark ryggrad, som går ut på morgonpromenad mer än en gång mer månad, som springer fem km av ren njutning och som kan hålla sig till två chokladbitar istället för hela plattan..Working progress my friends! (help?)

 


Just nu är jag i ett sunt-ish ställe. Jag äter mat som får mig att må bra. En balans av grönt, frukt, protein, kolhydrater och pepparkakor. Life.

Jag tränar 3-4 gånger i veckan. Degar resten av dagarna. Balans. Life. 

Jag vill bli starkare, mjukare, jag vill såklart tighta till min kropp - JA. Vem drömmer inte om en fettfri kropp utan celluliter? Men jag har insett att det är inte det enda målet jag vill ha i livet. BOOM. 

För så länge jag håller en hälsosam livsstil, rör på mig och tar hand om mig - så syns det efter hand.

Enkelt? Nej.

Doable? Yes..?

 

tänker troligen på mat.

 

until next time..to be continued

 

 

fiauster

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com