resultatet av mänsklig handling, inte av mänsklig design

22.11.2016 kl. 15:50
- så beskrivs spontanitet enligt wikipedia.

 

 

Hur gör ni beslut? Tar ni tid på er och verkligen funderar igenom det noggrant eller gör ni spontana beslut - direkt, pang på röbetan..?


Jag är en underlig individ, inte av mänsklig design. Jag gör de flesta av mina beslut på en sekund och det ska hända direkt och så blir det oftast ett bra beslut. Oftast..men inte alltid.

MEN, får jag lång tid på mig att fundera så vrider jag och vänder på det tills jag har övertänkt varje liten detalj, tills det int' är samma beslut att ta mera. Blivit någonting större än va det egentligen var.

Som att flytta, gå på date, köpa skor, välja möbler, tatuera mig eller klippa mitt hår. 

Tre av mina fem tatueringar har uppkommit från en idé i huvudet, till permanent på kroppen inom 3 h. Jag bokade Green Day biljetter utan tvekan på tre minuter uan att veta mitt eget schema den dagen, eller de andras som skall med.

Spontana val kan vara bra ibland. När det gäller mig själv. Sådana val som involverar andra människor, försöker jag oftast ta lite längre tid och vara tålmodig. (läs: FÖRSÖKER).

Allt som oftast fungerar jag bäst med spontana val. Mindre tid för övertänkande och jag får saker gjort.


 

Jag har ett sånt typ av hårsvall, som inte finns. Tunt, nordiskt fjun till hår som just och just täcker mitt huvud. Därför bestämde jag mig i slutet av 2012 att klippa det kort, till axlarna. Det beslutet hände också på en timme. Bästa beslutet ever (den dagen).

Sen dess har jag haft kort-ish hår, inte längre än axellångt. Vilket är fint! Men jag ser likadan ut. Jag vill ha en frilla som matchar mig. Så..

Igår kväll så klipptes mitt hår. Ett resultat av rastlöshet och netflixas hela dagen. (flunssa). Ungefär klockan 17 så kom vi på idén, kl 20ish kom min pop-up frisör med saxarna i högsta hugg och plötsligt låg halva mitt hår på golvet. Hon har en tendens att uppmuntra mina spontana idéer. 

Inte direkt genomtänkt. Lite panik fick jag då jag kände och hörde saxen klippa av håret i nacken & när jag vakade i morse var det första jag sa "I HAVE NO HAIR". Gregge sa att det har ingen skillnad vad jag har för frilla, för mitt "cute face" passar i allt. Bullshit säger jag, för han har inte sett mig med mittbena eller pannlugg. Sånt cheesas. 

 

Men, tammsjutton vad skönt det är. Plus att hår har en tendens att växa ut igen. Det som nu måste hända är att jag (JAG) måste lära mig hur man stylear frillan. 

 

same same, but different.


 

På torsdag skall jag göra någonting åt mitt gula moppvatten till hårfärg. Verkar som att ju äldre jag blir, destu gulare blir det. Som en rökares tänder. Detta händer oftast till vintern, då solen inte naturligt bleker mitt hår. 

Jag har nog aldrig varit den som lägger massor med tid och pengar på mitt utseende. Det enda jag måste få gjort en gång i månaden är mina ögonbryn. Det är en sorglig syn när jag inte hunnit få dem färgade..

Shine bright like a forehead.

Men jag kan inte fixa dem själv. Har haft den lyxen i mitt liv av en kosmetolog till vän som vet precis hur de ska se ut och de blir perfekta VARJE gång. Bryn-queen är hon bland annat. 

Men när jag t.ex. åkte till Mallorca och jobbade var det panik. Vem fan ska göra dom nu? Efter ett stort misslyckande då min bryn såg ut som två raka tusefotningar, så hittade jag en som kunde tillräckligt bra. Vi blev gal-pals i två säsonger. Chicas locas if you may.

Nu i Åbo har jag testat många olika, men efter två år har jag hittat stället som är upp till min standard - GLOW salongen på Universitetsgatan. FINALLY. 

*men hon som fixat dem från allra första början. Du är guld!

 

Men hår, smink och kläder överlag? Mediokert intresse.

Jag har verkligen den turen att ha nästan av alla branscher i mina kretsar. Tillsammans kunde vi styra stan. Bland annat; In need of fysiotherapy? Behöver ni kanske en frissa? Jag känner två av varje! Behöver ni catering? Vinrådgivning? Varför inte en guidnig runt Ekenäs? Hungrig? I behov av VVS-service? Vårdbehov? 

I can hook you up. 

Vet inte riktigt själv vad jag bidrar med. Men om ett år kan jag bidra med socionomiska talanger! Med otroligt fina ögonbryn.

 

 

To be continued..until next time

 

 

 

 

 


 

fiauster
Kommentarer (1)
Jee alltid lika underbart att läsa
Elliii22.11.16 kl. 18:26
du e underbar Elli!
22.11.16 21:53

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com