live long and prosper - and don't be bitches

20.12.2016 kl. 18:53

 

Att vara glad för någon annans skull borde vara en självklarhet. Som medmänniska tycker jag att det är en plikt att lyfta upp och stöda andra medmänniskor, trots att det känns surt för en själv ibland. Fake it til' you make it! Eller? 


Jag har lärt mig att läsa av folk ganska bra. Jag ser då folk är genuint glada för ens skull eller om det bara är fake. Men jag vet också att det är inte det lättaste att vara glad för någon annans skull, speciellt då man önskade det åt sig själv. Avundsjuka. Girighet. 

Jag minns då min kompis berättade att hon skulle flytta till Oslo för par år sedan. Den rektionen jag hade till det skäms jag så otroligt mycket över ännu idag. Jag visste att hon letade efter nytt jobb, jag visste att vi två precis hade varit i Oslo och att hon fick en smak för det. Jag visste att hon behövde slippa bort. Men ändå kände jag mig grön. Jag ville också. Ska jag bli här i tråkiga Finland medans hon skall åka till MITT hemland och leva loppan? (underligt hur norsk jag blev mittiallt)

Hon märkte förstås att jag inte visade direkt glädje över hennes nyhet. För man ser ganska bra hur jag känner i mitt ansiktsuttryck. I can't fake anything.

Jag minns inte riktigt vad jag sa till mitt försvar, men minns att jag kände mig otroligt löjlig och dum. Varför kände jag avundsjuka över min kompis glädje? Jag var either way inte påväg till Oslo. Har inte funderat på att flytta dit förrän hon var det. Avundsjuka.

Plus att det inte riktigt var läge för he då jag fortfarande var studerande, bosatt i ÅBO och jobbade. DUST!


En ekte dritsekk vaer jeg da! 

Men det tog inte länge före jag såg hur lycklig hon var över att åka iväg. Det gjorde att jag fort vände min avundsjuka till glädje. För vad är inte bättre än då en medmänniska är lycklig?

Delad glädje är den bästa glädje.

We're all in this together. Free to be you and me. I'll be there for you. Insert cheesy friendship song here. 


Så från den dagen har jag försökt se situationer från deras synvinkel och inte min egen. Sett deras lycka och känna mig glad för deras skull. (deras: alla i min omgivning). Ibland har jag svårt att veta precis vad jag skall säga. Men det är pga. brist på klass & ett magert ordförråd.

Sedan beror det på hur folk förmedlar sin nyhet. Är det rent skryt - blir jag ganska irriterad och har svårt att visa äkta glädje. För det finns en skillnad på att berätta en super bra nyhet man är nöjd över eller att rent av skryta och fiska efter beröm. Jag kan vara en blandning av båda ibland. Guilty. Oftast märker inte jag hur jag pratar om mig själv och mina accomplishments. För jag är samtidigt väldigt anspråkslös. Men hey vem annan skall jag prata om?  #independantwoman

För visst vill jag att folk skall vara glada för min skull också, på riktigt, då det händer nåt fint för mig!  

Mitt största accomplishment i år var att köpa en helt egen soffa, medans tre av mina vänner har inhandlat antingen hus, lägenhet eller hustomt. Jag vill ju inte själv ha sånt nu, men även om det sku vara fallet så är jag GLAD för deras skull. Helt seriöst. (skrivande från min fina blåa soffa.)

För om man inte har något snällt att säga, säg inget alls. Eller säg någonting man själv sku vilja höra. Eller sjung någonting passande och GET OVER YOURSELF. 


Så nu tänker jag dedikera min glädje till alla mina nära. 

Till husremppan, skolframgångar, husbygge, kämppäinköp, förlovning, årsdagar, jobberbjudanden, ny arbetsplats, pension, en bra vardag, träningsgoals, kärlek. singelliv. HÄLSAN. Allting!

Jag är genuint glad för er allas skull. Verkligen. 

Ska försöka säga det oftare.


 

take it away KIDS. 

 

fiauster
Kommentarer (2)
Du är bara så
En utav T'n.20.12.16 kl. 20:59
..så otroligt lyckad att ha så fin släkt? :D
20.12.16 21:16
Fasiken vad gillar din blogg. Ny upptäckt! Delar hemstad (och även Åbo som studiestad) Keep up the good work eller feeling :)
Andas22.12.16 kl. 23:47
Nej men tack! Vad fint att du gillar min blogg :D Så nyfiken på vem som ens läser den! GOD JUL!!!
23.12.16 13:04

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com