rough like a badgers butt

02.01.2017 kl. 16:45

 


 

Jag är en av dom som drömmer om resor tjugofyrasju. Vill alltid vara påväg någonstans. Wanderlust. Men ändå är jag inte en person som skulle åka på interrail eller lägga rinkan på ryggen och backpacka. Är ganska bekväm av mig (yes.) och skulle inte klara av att campa, bo på sunkiga hostel eller tåg. Det kan också bero på att jag är übermesig och är rädd för allt. Men sen tänker jag att hur vet jag om jag inte prövat? Ett av mina mål i år är att en gång i månaden, pröva på något nytt. Camping anyone?

Under tiden då jag bodde i Elgin, Skottland, så reste jag runt en hel del och vid ett skede så besökte jag Edinburgh, Glasgow och Newcastle under en ledig vecka. Mitt livs första semi-interrail. I två av tre städer bodde jag lyxigt på billigt hotell i Edinburgh och hemma hos en kompis i Newcastle. #fitforaqueen

I Glasgow var jag ensam i fyra dagar, och bodde på hostel. Det enda som var budgetvänligt för en person. Hostellet fanns i ett av de skummaste områden jag rört mig i. Yikes.

Den staden är "rough as a badgers butt" som en bekant fyndigt sa, vilket bevisade sig att vara sant. Det gick bra att utforska staden på dagen, men jag höll mig gärna inne på kvällen efter typ 7pm. Mesfaktor 10. 

Det var där jag upptäckte att jag är för gammal för hostel. Kanske inte alla hostel, men detta som jag bodde på var sunkigt, illaluktande och fullproppad av högljudda kids. Betalar hellre mer för en god natts sömn liksom, am I right or am I just old and comfortable? 

Glasgow är en stad jag inte behöver besöka igen, men glad att jag gjorde det. Den är känd för att vara tuff och skrämmande. Ingen stad för mig. Men är ganska stolt över att jag vågade åka dit själv. Även om jag inte kunde sova och duschen luktade gammalt piss. 

Men trots det upptäckte jag en massa coola ställen i staden och gjorde en massa kul. Inklusive se Duncan från boybandet Blue, utklädd till kvinna i musikalen Pricilla - Queen of the desert. Something I can't UN-SEE. 

Tänk att studera på University of Glasgow? Wingardium Leviosa indeed.

 

Varför är våra skolor så fantasilösa och fula? I mean, jag lovar att motivationsnivån skulle höja hos studeranden om Novia skulle se ut såhär. Just sayn'!

Åkte gladeligen från Glasgow med nya minnen, mer jävlar anamma och pisslukt i näsan. 


Inom fem månader har jag redan tre inplanerade resor.. Gäller att jobba hårt och studera flitigt - men totally worh it. 

 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com