smile like you mean it

12.01.2017 kl. 09:17
12012017
vita dagar: 12/100
läget: lite muskelvärk men annars DRITBRA
 

Thesis, Examnsarbete, Kandi.. Det projektet började igår. Känns lite konstigt och spännande på samma gång. För vem skulle ha trott att jag nån dag skulle vara här? Inte jag. 

Gårdagen började med is i magen, men under dagen smalt den del för del, tills det kändes ganska bra. Känns inte helt omöjligt. 

Vilket ledde till följande känsla. Nu känns det FÖR bra. Vad har vi missat? Ska inte det lite kännas hemskt och omöjligt? När jag säger VI så mernar jag min grupp. Varför skulle vi får skriva ett examensarbete ensamma? För socionomer skriver sina kandin tillsammans, för vi gör allt i grupp. För vi ska inte kunna arbeta ensamma i framtiden, inte ens i misstag. Vi blir inte strong independent people. Vi blir fantastiska teamworkers som är totalt beroende av andra människor. 

Passar mig ypperligt då jag annars gillar att vara runt folk. Kanske därför jag drar mig till ett sådant yrke. Things are starting to make sense!

Men hade turen att få en super bra grupp som tänker i samma banor, liknande humor och har samma arbetsetik. WIN-WIN! 

we are all in this together 


Jag har som mål i år att göra någonting nytt så ofta jag kan, och det har flytit på ganska bra. Kandin är tillexempel en sprillans ny grej för i år!

Jag har gjort upp en budget, helt obekant för mig - men väl behövt. Om jag kan hålla den är en annan femma, för jag har ett farligt "YOLO" tänkande och bara bokar resor och går på teater när jag får möjlighet och lön. Men nu skall jag försöka göra så som andra vuxna gör. Geom att spontant boka en long-weekend till Oslo med Anni. Clever

Lämnat in sommarjobbs ansökan till ställen jag alltid har velat prövat på, men har aldrig vågat. Vet inte riktigt vad jag har gett mig in på ifall det nappar, men KUL! 

Jag är annars en semi-bra människa, men i år skall jag leva efter det med allt jag gör. Ska vara frivillig stödperson två timmar i veckan. För jag har allt för mycket tid till mig själv, och kan lika bra dela med två av dom till en som uppskattar mitt sällskap. Tror jag kommer ha minst lika kul som hon.

LE. Smile like you mean it, för till slut så smittar det av sig. Be a good HUMAN. 


En annan ny sak jag gjort i januari är en PODCAST! Jag nämnde i ett tidigare inlägg om att jag skulle joina den Dynamiska Duon och prata om resan att hitta sig själv. 

Vi hade våffelkalas och catcha upp på vad vi har missat sedan senast vi sågs. En jävla massa. Det är så skönt att hänga med Janet och Silje. Härliga brudar. Checka in deras bloggar i min "jag stalkar" lista under min profil. DO IT. 

Jag berättar öppet om hur känslan av osäkerhet inför någonting kan resultera i kroppsfixering, ätstörning & vrickad självbild. Hur man överkommer det, faller ner igen och hur utlandsresor ENSAM kan gynna ens självförtroende och personlighet - på både ett positivt och ett negativt sätt. 

Pratar öppet och ganska utan filter. Like usual.

Märk väl att det är min första podd-inspelning - so döm inte mitt mumlande. Practice makes perfect! 

Den finns ute nu - lyssna HÄR


 

 

 


 

Har förresten binge-kollat alla säsonger av SKAM. Det fick mig och tänka på en sak. Jag är 10 år äldre än dem. Men är troligen deras största fan. Gör det mig patetisk?

Svar - I DON'T CARE. 

Skall till Oslo i april och fan-stalka alla. På ett graciöst och moget sätt utklädd som Noora med Chris' personlighet, som är MINA IKONER för 2017.

ASS HELT SERR.

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com