inked

24.01.2017 kl. 15:48

 

"Men nog vet du ju att den sitter där permanent?" 

well, I'll be DAMNED!

Många människor har ännu en viss uppfattning om personer med tatueringar. Antingen är man påväg ut eller in i fängelse, eller så är man annars bara en badass. Det beror väl på att det mestadels var sjömän som härjade eller gängmedlemmar som hade tatueringar förr, som en sorts statusymbol. Man visste att de typerna skall man inte umgås med, för han har en pinuppa på armen. Men nu är det 2017. 

Varannan person har en tatuering. Det är mera unikt att inte pryda sin kropp med konst och text. Men det definierar inte vem man är som person och vad man har för värderingar, oftast. Det finns undantag. 

Faktum är att folk dömer en efter hur man ser ut. Och står det fuck the system, no ragrets, ett fåtal tårar under ögat eller så har man ett hakkors i pannan så lär man inte få jobbet. En kanske var ung och levde i den stunden i ett gäng, var en stökig tonåring eller full i Magaluf. Man är ofta efterklok och spontan och ja, korkad.

Jag har sex tatueringar. Alla från olika skeden i mitt liv och de olika ställen jag bott på. Ingen av motiven betyder något mer än vad dom är, men det som har mening är var jag har tatuerat mig i världen. Island, Mallorca, Skottland, Åbo och såklart Svartå. (HOODS)

Det är det jag kommer att minnas när jag är geggig, hängig och dement vid 85 års ålder. Att titta ner på armen och tänka hur fina de skottska högländerna var eller se på stjärnan i nacken och minnas hur min kompis prutade ner priset på min första tatuering för att ha råd med spritflaskan. Prioriteringar.

Jag hittar alltid på en massa bullshit när folk kläcker ur sig frågor som "men vad har den för betydelse?". För det känns som om "jaa, den är snygg tycker jag" inte riktigt duger som svar. Det ska vara en 30 minuters berättelse med dia-bilder om varför man tatuerat just DET. 


Men jag har varit ganska strategisk när det gäller var på kroppen jag lagt dem. För jag vill ändå kunna täcka dem om jag känner för det. Jag vill att folk ska få smak på min härliga personlighet före de lägger in mig i ett badass fack pga. min kroppskonst. 

På riktigt så är välgjorda och snygga taueringar otroligt fint och attraktivt tycker jag, och alla tatuerar vad dom vill på sin kropp. Det är minnen för livet. Men jag tycker även att tatueringar kräver eftertanke, för de går inte bort i tvätten. Välj en design som DU vill se på resten av ditt liv. Gå till en bra och skicklig tauterare. Gör om en gammal till en ny. Alternativen är många!

NO RAGRETS!

Jag rekommenderar Paint&Ink här i Åbo. Ponni är en konstnär, tatuerare och perfektionist, otroligt bra och hon pratar svenska. En lättnad för mig, för jag suger på smalltalk på finska. Jätte nöjd! 


 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com