meningen med hela skiten

01.02.2017 kl. 13:41

Lever du för att arbeta - eller arbetar du för att leva?

 

Jag är just nu upp över öronen stressad med skola, två extra jobb, socialt liv, träning (eller brist på), mina tre finnar i pannan som är redo för explosion och ja, mig själv. Lätt att glömma varför man studerar alls. Men jag kan inte vänta på att bli färdig utbildad, börja jobba och bara casha in för att kunna leva. LIFVET.


Det jag blev att tänka på var hur olika vi är. För många är karriären det viktigaste i världen och titlar är det enda som finns, för livet är en tävling, beroende på bransch. Det är helt utanför mig. Jag tycker det mest att det ska vara kul, lärorikt och utmanande att jobba med vad jag älskar och helst i team, på samma nivå, peace and love. All in this together. Do what you love, love what you do, så blir man inte utmattad. Det behövs ledare och det behövs såna som jag. AYO.

För det är det min bransch går ut på. Hjälpa, stöda & kramas. Eller? Det är definitivt inte för lönen vi väljer detta yrke om man säger så. 

Det är så lätt att man blir sitt jobb, känner många personer som blir sina yrkestitlar. Beundrar deras drivkraft, för vissa branscher är otroligt krävande och man måste vara en viss typ - men det är också lätt att glömma bort och köra slut på sig själv. Det är jag som brukar påminna dem och dra ut dem för lite frisk luft.


Jag var på en date förra sommaren, och bad killen berätta vem han är. Killen svarade vad han jobbade med. Okej, men vem är du? Är du äventyrlig, är du snäll, kulturell, musikalisk, familjeman, världsvan, djävulsdyrkare..? Han förstod inte alls vad jag var ute efter. Kanske jag var för DEEP.

Skillnad på "vem är du" och "vad gör du". Eller?

Men ärligt sagt så - skulle jag ha en jobbtitel som ger lite mer pazazz skulle jag också presentera mig efter det. För visst sku det klinga bättre med; Sofia, knäckebrödsmaskinsoperatör eller Sofia, professionell clown.

how 'bout dat.

no energy for english today
Kommentarer (2)
Kanske du har läst boken meningen med hela skiten och inlägget är inspirerat av den eller så råkar det bara klicka. Om inte så gört! Den boken drog mig upp ur skiten (?) haha!
Andas02.02.17 kl. 00:31
Jag är på kapitel två ;) Så jo, blev inspirerad! Får man reda på meningen?
02.02.17 08:16
Det finns ett kapitel som heter så men minns inte riktigt, tror jag får ta fram den och läsa lite själv igen ;) Har för mig jag fatta pointen då åtminstone, även om det var många saker hon skrev om jag ifrågasatte.
andas02.02.17 kl. 23:50

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com