friday facts about filosofia

17.02.2017 kl. 09:34

Fredagen till ära tyckte jag att det va värt en "fakta om mig" lista. Inspiration från coola Grön i Åbo och listan från tjusiga Sandra Beijer


Hur gammal är du?
27 år! Helt sjukt alltså, när blev jag det?

Hur gammal känner du dig?
Mentala åldern sträcker sig från 17 - 37. Drar mina klasskompisar med mig till Monkey (småbarnskrog i Åbo) känner jag mig som 45. Men oftast känner jag mig som 27. Ganska skönt och ganska en mitt i ålder. 

Vart bor du?
På den lugnare sidan av aura Å. Gjorde ett bra beslut förra hösten då jag flyttade från vad som kändes som ett frathouse med högljudda, unga, passionerade grannar.

Nu njuter jag i min pensionärslya med betydligt högre hyra. Worth it!

Vad har du gjort idag?
Eftersom klockan är snart 11.00 så har jag hunnit kollat ett avsnitt av Downton Abbey medans jag åt lyxfrulle (avokadotoast, ägg, päron och KAFFE). Ska snart till gymmet på död HIIT cirkelträning. Varför jag utsätter mig för sådan form av tortyr är frågan. Vill säga att det är skönt - men då ljuger jag. 

*uppdate: hann inte på transformer för jag slapp inte upp från stolen, because lat. Så far på egen hand småningom. 

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Vinter på en solig dag med massor av snö. Sommar i skären under ett parasoll i skuggan för jag bränner mig. Vår när man hör sanden knastra under tossorna. Höst när löven är färgglada. Så typ 4 dagar i året.

Är du beroende av något?
Where to begin. 1. Tuggis, kan tygga 5 på en gång (min käke blir snart lika stark som Brad Pitts). 2. Mat. ÄR seriöst beroende av mat. Hela min dag planeras runt vad jag skall äta. 3. Min telefon aka. social media i alla former. Tycker det är så kul att dela bilder på IG och att skapa stories med alla sc filter t.ex. Det finns folk som uppskattar det, och de som inte. Jag däremot tycker jag är otroligt rolig ibland. (@fiauster om ni vill checka it out). Jag är väldigt medveten om mitt beroende. Nej jag har inte tråkigt eller ett dåligt liv, varje dag. Vissa stickar - jag skapar karaktärer på snapchat. 

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Överallt! Kanske Skottland, Aruba eller varför inte Tenala. 

Vad är du på för humör just nu?
Lite på finurligt humör. Vet inte alls vad helgen bär med sig. Är på dag 48/100 nyktra dagar och det känns rikigt bra! Skall på två get togethers under helgen med härliga människor så ska se hur det går! Troligen riktigt fint. Äter popcorn och chips istället för att dricka vin. Reven växer men humöret är på topp!

Vilket är ditt favoritgodis?
Chokladtäckt anything. 

Vilken är din favoritaffär?
Vegekauppa och ruohonjuuri

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Tror alla mina bekanta kan skriva under att jag är en kvällsmänniska. De flesta har lärt sig att inte prata med mig före jag yttrat det första ordet. Förutom mamma, hon lär nog aldrig förstå det. 

Har du blivit sydd någon gång?
Inte vad jag minns. Borde kanske har sytt hakan i oktober 2014 då jag asfalten slog upp den. Men what can you do. 

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Oj, har så många fina människor i mitt liv som hela tiden ställer upp för mig så svårt att nämna en specifik grej. Men det som är värt att nämna är kortet jag fick oväntat av en klient på vändagen. Så otroligt FINT! 

Är du blyg?
Beror på situation. Nya människor gör mig alltid lite blygare, men börjar bli mer och mer framåt på den fronten! Däremot har jag blivit lite för modig med att kläcka ur mig vad jag tycker och tänker. Känns lite ovant för alla så att säga.

Vad heter du i andranamn?
Börjar på K, slutar på ristine. Fun fact: Skulle egentligen vara Kristina - men i Norge får tydligen inga namn sluta på A så det blev Kristine. Samma med Sofia, det var inte coolt att ha det med ph - Sophia. Så blev med f. 

Sofia with a ph. PHOFIA

Vill du gifta dig?
Eventuellt. Kanske. Just nu ser det långsökt ut.

Har du något smeknamn?
Giraffen, långben, Soffan, Fiauster, Fiau. Men mest Fia. 

 

Have great weekend y'all! 


sofia with an F
Kommentarer (1)
Tack för benämningen Cool ;) gjorde mig glad!
Grön i Åbo17.02.17 kl. 19:50
Finns nog inget annat ord än cool som kan beskriva dig och din zero waste livsstil! :D KRAM!
18.02.17 09:05

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com