the older, the wiser.

25.02.2017 kl. 14:38

Har tydligen nått höjden av ungmöskap då barn vill  börja rekrytera potentiella kandidater åt en. Min brorsdotter ville gå ut på stan i Karis och hitta mig en pojkvän. Jag fick henne distraherad med en kokosboll & sedan diskuterade vi hur man kan vara en självständig kvinna utan att behöva en man.

Mission completed.

 


On another note..

Att bli lite äldre medför bara  mer positivt än negativt tycker jag. När man var yngre och oerfaren hade man inget gemensamt med sina föräldrar och konversationen var ganska klen. Fanns inget att prata om förutom vädret och vad vi skall äta, typ.

Nuförtiden kan vi sitta i timtal i varsin fåtölj, vi diskuterar och reflekterar över våra liv och jämför mina erfarenheter med deras, och  kan komma fram till en massa intressant som man inte visste om - eller ens brydde sig om när man var yngre. Jorden snurra ju bara runt en då och föräldrarna var mest bara pinsamma och fungerade bara som bank eller chaffis.

Jorden snurrar fortfarande runt mig men har egen inkomst och åker mest kollektivt.


"en dag kommer du att tacka mig." ..sure.

Jag lovar att alla föräldrar yttrar detta otroligt ofta. Som barn tror man aldrig på det. Hur fan skulle jag tacka dom för att dom tvingar mig att städa rummet eller dammsuga för en slant? BARNARBETE. Men nu förstår jag ju hur jag lärt mig att arbeta för någonting och har utvecklat en otroligt bra arbetsmoral. Jag är tacksam för hemkomsttider, regler och veckopeng. Nu.

Då jag var tonåring var det inte lika uppskattat. ALLA andra fick vara ute längre och INGEN annans mamma ringde och schasade hem en kl 21.

*Detta hände även på glöggrundan 2014 då klockan var 20.00. Ingen annans mamma ringde. Jag var 25 år.

 

Men DÅ man upptäcker att; vad de gör och säger faktist är klokt och är vettigt ibland. Sen att våga erkänna det till dem är en annan sak.

Vet ju att mamma vet allt och att mamma kan allt. Så behöver jag svar på mina överanalyseringar eller grubblingar så ringer jag mamma. Har inte mamma svar, pratar jag med pappa eller brorsan. Nån av dem brukar oftast ha bra lösningar.

Vissa säger att jag fortfarande har navelsträngen fastväxt - damn right! Familjen är det viktigaste man kan ha, och har man sådan tur att man har en varm, rolig och älskande familj, så håll fast livet ut. 

Med det sagt - så räcker det med en helg hemma nu och då. Efter tre dagar brukar måttet vara rågat och magen vara full.


Men, jag har otroligt kloka föräldrar och det är riktigt roliga konversationer vi brukar ha. Det är även nu man märker hur äpplet inte faller långt ifrån trä't. Tänker lika, ser lika på saker och är alla lika dåliga förlorare i YATZY. (vann 2 ggr i rad, just putting that out there)

Trevlig helg allihopa, det tänker jag iallafall ha.

Mat, mys och mello. 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com