man tror att man dör, men man gör int'

01.03.2017 kl. 21:00
nervositet - bland det värsta jag vet

01032017

vita dagar - 60/100 (!!!!)


 

Om det är något jag är bra på, så är det att vara nervös. Speciellt inför första möten som intervjuer, dejter och att ringa ett samtal till någon man inte känner. 

Det är något med att inte veta vad som komma skall. Man vet inte vad de kan fråga på intervjun, dejten eller telefonsamtalet. Jag har blivit mer van och självsäker, men det är fortfarande nervöst. 

Men det känns alltid så bra 5 minuter in i konversationen. Nervositeten har lättat och allt går som på räls när charm-fia kommit fram. Eller, så brukar det gå.


Jag hade en nära döden upplevelse igår, mitt under en arbetsintervju. Vi satt snällt och lyssnade på viktig information, då plötsligt hjärtat började slå hårt, fort och det värmde till i hela kroppen.

Jasså tänkte jag, vad händer här? Fortsatt att lyssna aktivt medans jag vred och vände mig i stolen. Efter trettio sekunder hände det igen. Kände hur det hettade till i ansiktet. Vad händer? Jag kan ju inte få någon sjukdomsattack nu, under en intervju. Eller ja, skulle ju vara ganska typiskt mig.

Jag koncentrerade på min (yogi)andning och det kändes lite bättre. Så här höll det på var trettionde sekund i ungefär 10 minuter. 

WTF.

Jag överlevde obviously, och intervjun slutade fint. Men jag har nog aldrig varit med om något liknande. Jag kontaktade såklart mamma direkt och fråga vad i helsike som hände. Fick diagnosen; möjligtvis en ångestattack. Man tror att man dör, men man gör int'. Ja men vilken tur då. 

Det var nervositet blandat med för mycket kaffe, för lite vatten & sömnbrist. 

Det jag borde ha gjort just då var att stiga upp, öppna ett fönster och dra in frisk luft och dricka vatten. Men som den finländaren jag är så kunde jag inte visa svaghet i just det tillfället. Det enda jag kunde tänka på var att jag inte får svimma. För det sku vara så hurja nolot. 

Den här typen av nervositet är på en helt ny nivå för mig. Illamående, check. Pirr i magen, yes. Hjärtklappningar? Det hade jag inte räknat med. Lifvet medför en massa överraskningar.

Tips från coachen;

  1. Drick vatten. Men inte för mycket att man behöver kissa mitt i
  2. Minska kaffemängden till 2 koppar per dag
  3. Ät en frukt
  4. Sluta stressa
  5. SOV ORDENTLIGT

easy peazy right?

 


Dagen fick iaf ett positivt avslut med lite socialt häng med nya människor på en bar, där portsaren frågade ID på mig och inte mina barn till vänner & då en i gänget trodde jag var född -93.

silver lining.

 


En bild från en roadtrip i de norska fjällen. Hade precis börjat med yoga, vig som en vinranka. Men KOLLA bergen. Magiskt, stressfritt och utan någon sort av hjärtklappning.

 

*önskemål och tips på framtida inlägg mottages så hjärtligt. 
sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com