come together

20.03.2017 kl. 10:20

 


Jag skrev för en tid sen om vikten att vara glad för en annans skull och stötta varandra no matter what. Jag vill ta upp detta igen, men mera från ett "vara nöjd med sig själv och vara loud and proud" perspektiv, eftersom det är så otroligt viktigt och aktuellt just nu. Och verkar ännu vara så otroligt svårt...? 

Vi lever i en man eat man värld och speciellt i vårt land som det verkar vara fyfy att ens lite få vara stolt över att man är bra på någonting. Det är någonting jag inte kan greppa, varför man skall vara så diskret som möjligt över sina  fina prestationer. 

Jag känner att jag är i en ganska framgångsrik period just nu. I skolan, på jobbet och ja, med denna blogg. Jag är nöjd med vad jag gör och tycker faktist jag är riktigt bra på det. Men jag skall inte få säga det högt för det betyder att jag skryter. Så det resulterar i att jag hellre håller det för mig själv, även om jag skulle vilja skrika högt och lyckligt att "JAG ÄR ÄNTLIGEN BRA PÅ NÅT"! 

Det har sen resulterat i att jag blivit värdelös på att ta komplimanger när de väl kommer på en. Som ninjastjärnor flyger de mot en och jag duckar, för jag vill ju inte verka som om jag tror att jag är hela reven. Förstår ni?

Men vi är inte alls blyga med att säga när någonting inte är bra. Det är enklare att vara nedvärderande än upplyftande. Att hellre vila pointera ut vad folk är dåliga på än att uppmuntra och säga "fan vad du är BOSS på att sjunga, skriva, gå, springa, lyfta, le, städa, organisera, uppfostra, kramas.. osv". 

I detta kaotiska och förvirrande samhälle måste vi slås samman och bara stötta varandra. Det behövs nu, mer än nånsin. Nu ska vi försöka vända detta inåtvända rykte vi har i detta land. 

Måndagen till ära så tänker jag skriva ner tre saker jag är sjukt bra på. Det är inte det lättaste ibland, men gör det ni också. För att röra runt lite. 

 

  • jag är bra på att få folk att skratta. 
  • jag är bra på att laga frukost, och att äta frukost.
  • jag är bra på att höra av mig till dem som inte alltid hinner. Jag håller kontakten.

Se nu - inga konstigheter.

 

Jag vill passa på att tacka en liksasinnad syster som skrev så otroligt fint om min blogg. Du gjorde mitt veckoslut och jag uppskattar det så otroligt mycket. Du är FIN! 

 

No muss, no fuss - just love. 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com