svärmeri, tandkräm och andra romantiska ting

29.03.2017 kl. 14:29

29032017

vita dagar 88/100


Det är både intressant och skrämmande att dejta i 2017. Jag har träffat en massa intressanta människor, haft bra dejter och upptäckt en hel del om dagens dejtingdjungel som har väckt en massa oroliga tankenötter.

Vad har hänt med gammal och hederlig romantik? Har verkligen blommor, choklad och romantiska mixed tapes bytts ut mot emojis, dickpics och social media stalking?

Nuförtiden behöver man inte vänta tre dagar med att höra av sig, vill man veta något om en person behöver man bara googla och allt myserie är borta. Med instagram, snapchat, linkedin, google och facebook så finns allting just där. Allting är tillgängligt. Alla är anträffbara. Alla vet vad man gör, gjort eller skall göra. Om inte, så finns det rum för extrem internetstalking tills man får reda på. Alla vet vi hur frustrerande det är att se hur någon har läst ens meddelande men inte svarat. Right?

 

“Instead of dinner-and-a-movie, which seems as obsolete as a rotary phone, they rendezvous over phone texts, Facebook posts, instant messages and other ‘non-dates’ that are leaving a generation confused about how to land a boyfriend or girlfriend. - New York Times"

 

Alltså har dagens melodi resulterat i att vi blir mer och mer förvirrade över hur vi kan hitta en potentiell partner då det finns oändligt med alternativ att dejta UTAN att behöva anstränga sig mer än att ta en bra selfie. Man behöver inte ens klä på sig och gå ut, utan man kan sitta naken hemma i soffan och äta ost medan man swipear på.

Själv tycker jag att det är otroligt bekvämt, för jag är inte den som frivilligt går fram till främlingar och lägger in en stöt. Men när man väl matchat online, så kan inte det då fortskrida med lite old school romantik? Bara lite? Det kanske bara är i en annan form. Jag måste väl bara anpassa mig..Eller?

Jag är ändå en riktig gammaldags romantiker inombords. Jag gillar att gå den extra milen och anstränga mig lite extra, och förväntar mig samma tillbaka, vilket sällan händer. Lite romantik i form av små söta lappar, oväntad blombukett, middagar,osv. Att helt enkelt bara imponera, charma och vinna poäng tills man faller hårt..?


Alla ens single soul behaviours som vi vill dölja så långt som fram till giftemål, avslöjas allt för fort. Vi väljer förstås själva hur mycket vi lägger ut på social media om våra liv. Vissa mindre och vissa, som jag, mycket mer. Man bäddar som man ligger. Ordagrant..

Igår kväll var jag påväg och sova i mitt fina nattlinne, ansikte tvättat rent och la en tandkrämsklick på min gigantiska finne vid näsan med hopp om att den skulle torka ut under natten. Plötsligt ringer min telefon med en underlig signal. Jag tog upp telefonen och till min förskräckning var det ett inkommande videosamtal - från min finska beundrare. Shit.

Jag svarade och det första jag ser i min ruta var min gigantiska blåa fläck brevid näsan. Det blev en riktig isbrytare - och vi inledde vårt samtal med stor spekulering om huskuren funkar eller inte. Kan nu säga att nej, finnen är kvar i fejset.

Anyway, så var det riktigt kiva att snacka indirekt face to face. Men lite förvarning skulle varit najs, tandkräm and all.


Det var här jag insåg en grej. Romantiken är inte död, utan moderniserad. Kanske det är dags att begrava den synen av romantik som gällde innan smarttelefoner - ingen lär stå med en boombox på axeln  med romantiska ballader skrällande utanför ens fönster i tvåtusenochsjutton. Sorgligt men sant.

Men trots det så kommer jag alltid att vara en hopplös romantiker som gör lite smålöjliga gester, och har inte tappat hoppet på att det finns likasinnade själar där ute. Jag vet att det finns folk som skickar en fin flaska skumvin som kärleksbrev till sin crush. Extremt kanske, men otroligt romantiskt!

Redan att bli bjuden på pizza efter en lång arbetsdag en mysig lördag kväll var ganska jävla fint enligt mig. Det behöver inte alltid vara, (men får vara) en varmluftsballongs tur över staden med champagne. Just sayin'.

HOPE IS NOT LOST PEOPLE!

Så bland alla snapchatsfilter, emojis  och whatsappmeddelanden kan man mixa in lite gammaldags romantik - så blir det riktigt bra. #truestory 

 


*min dejt på finska gíck btw jätte bra och det var riktigt mysigt..fem av fem löjligt romantiska hjärtan.


sofia
Kommentarer (3)
Jag är precis likadan. Bor en liten romantiker inom mig. Gillar att både få o ge blommor/ andra små överraskningar. Jag är oxå den själv som lämnar små lappar och brev i lätta "gömmor". Senast i helgen lämnade jag "ett litet spår av kärlek" efter mig i form av ett litet brev på kudden, under täcket. Uppskattat var det, vilket oxå fick mig att känna mig bra. Hopplös romantiker kanske stämmer bättre.. :')
Marika29.03.17 kl. 18:08
Mera romans till folket!! Jätte fint :)
29.03.17 20:45
Inget säger kärlek som en dickpic. Vart är världen påväg?
Maria29.03.17 kl. 20:43
Inget skriker mer kärlek än en like på instagram. :D
29.03.17 20:45
Tandkräm på finnar täpper till och gör att huden inte kan andas och därför gör det oftast finnen mer inflammerad och röd. Så att tandkräm ska hjälpa mot finnar är en myt :) testa vanlig kortisonsalva som du smörjer in ordentligt på finnen 3 gånger om dagen i 1-3 dagar tills den försvinner :)
:)29.03.17 kl. 21:21
Oooooh! Tusen tack för tipset! Här har man kört med tandkräm utan resultat :D Tack!
29.03.17 21:46

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com