humo(u)r is the spice of life

04.04.2017 kl. 15:59

04042017

vita dagar: 94/100

status: står redo med korköppnarN i handen


Gung i kajutan! Seriöst, det gungar när jag står, går & sitter. Måste klargöra att jag är på fastlandet nu, efter en helg på jobb till sjöss. Trodde först det var sömnbristen som spelade ett spratt, men nej! Kallas tydligen för "Mal de Debarquement" på fin franska som betyder dålig landstigning. MDDS. Kan förvirras med MDD (major depressive disorder). Potato, potato..?

Skämt åsido, det var en kul upplevelse och är mer än taggad för sommaren. Även om det fortfarande gungar. #billigfylla


Eftersom jag är i mitten av vår examensarbetesprocess och läser, skriver & suckar över forskningsmetodik och etik, så blev jag och fundera över copyright och etik inom social media.

Jag har en handfull med inspirationskällor på instagram och snapchat som jag följer religöst när det gäller humor. Från de personer brukar jag få inspiration till mina egna juttun, som t.ex mina snapchatstoryn och dess karaktärer. Ibland får jag ont i både kinder och mage av en riktigt bra sc-story eller en ig-video för att jag gapflabbar så hårt. No fake news!  

humor-konton jag rekommenderar på instagram:

Det finns säkert många andra otroligt underhållande konton där ute och jag är på ständig jakt efter fler att följa och inspireras av. Men dessa fem ovanför är mina favoriter och största inspirationskällor när det gäller social media humor. Jag är så otroligt tacksam över folk som vågar bjuda på sig själva och det är den största orsaken varför jag älskar social media så mycket, för det ger mer chanser till att visa sina dolda humoristiska talanger till fler liksinnade människor! Som inte riktigt är som alla andra. Sådana som jag.

(*Jag har en hel uppsättning av påhittade karaktärer till olika snapchatfilter och brukar spela in lite sketcher då och då. Följ mig på fiauster. Om ni har lust, annars kan ni skita i det liksom.)

Däremot så skulle jag aldrig använda andras juttun eller deras påhittade karaktärer som mina, utan jag får mest idéer och blir inspirerad till att skapa egna. Men ibland så tar folk en bra idé av någon annan och vill använda den själv. Är det plagiat? Kan man straffas för "filter" stöld? I-landsproblem på hög nivå.

Finns det en "social media" regelbok? Kan man patentera sina karaktärer?


Det finns er som säkert tänker att jag är some kind of crazy som har detta som en sorts hobby. Kanske jag är, men en sak är säker - det krävs en viss sort av talang till att kunna skratta åt sig själv och därefter kunna dela med sig av det till folk. Man kan se min humor som en blandning av Pheobe och Chandler från FRIENDS. Lite små svävande med en nypa sarkasm.

Det är dock ingen försvarsmekanism jag gömmer mig bakom pga. någon dålig upplevelse från mitt enkla liv , utan jag gillar bara att lätta på stämningen med dåliga skämt eller med lite sång. Sen om folk skrattar för att jag är skitbra på det eller för att det verkligen är dåligt är sak samma. Skratt förlänger livet från vilken källa det än må komma från! Visst?

Stand-up är exempelvis någonting jag älskar, och skulle kunna försöka mig på någon dag. Men just nu är jag väldigt nöjd med att använda snapchat för övning. För på riktig scen finns det inga roliga filter att använda sig av..plus att man ser publiken face-to-face. På snapchat ser man bara vem som har sett ens sc-story, men har ingen aning över deras reaktioner. Vissa skriver och ger feedback, kommentarer och funderar om man riktigt är frisk, men förutom det så är man ganska untouchable bakom sin telefon. Kanske jag vågar ställa mig på en riktig scen med riktig, livslevande publik någon dag och köra lite komedi. Senast nästa sommar då jag skall vara toastmaster på en väns bröllop. Cheerz to that!

Om jag skulle få välja ett yrke, vilket som helst förutom det jag nu utbildar mig till, så skulle jag vilja jobba med att underhålla människor. I form av teater, tv, radio & musik. You name it. Problemet är att jag börjar bli gammal, eller inte gammal gammal, men för gammal för att komma in i det och verkligen göra det till en karriär. Tror jag nöjer mig med att ha det som en sorts sidohobby..Tills jag blir upptäckt i alla fall. *emoji med fuffens på hjärnan*

Anyway, från plagiat till framtidsdrömmar så är jag otroligt glad och nöjd över att få spendera sommaren med att underhålla och spexa bland folk. Ett sista sommarlovs "hurra" innan jag blir utbildad socionom och påriktigt måste hitta ett fastjobb och leka vuxen. 

Eller måste jag...?

 

 

 

 

sofia
Kommentarer (2)
Super inlägg fia!! :)
Ellii04.04.17 kl. 17:57
Tack ellinora grande <3
04.04.17 18:03
Du rockar fett på snapchat! Ingen annan får mig att skratta så mycket där som du! Keep up the good work!
Marika04.04.17 kl. 21:27
Oj, tack Marika :D Vad glad jag blir!!!
05.04.17 07:50

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com