fisförnämt

05.04.2017 kl. 19:16

Jag har skapat en ganska mysig kvällsrutin på vardagarna med kvällsmål, en varm kopp kamomillté och ett avsnitt av Sex and The City som kommer varje vardag kl 22.00 på AVA. Ganska lämplig tid för att varva ner och chilla liksom. 

Här om kvällen kom det avsnittet "the drought", där Carrie sover över hos Mr. Big och i all förskräckelse släpper en liten smygpysare i sängen och stack därifrån som ett moln (hehe). Därefter gick avsnittet ut på hur hon tror att fisen dödat romansen för att det gick ett par dagar mellan de haft sex. Det var ju inte så. 

Det fick mig att tänka på att fisa, bajsa, män och kvinnor - som sedan ledde min tankegång till vissa mäns olika uppfattningar om kvinnans biologi. 

En gammal bekant sa alltid att "flickor fiser inte". Flickor släpper inte ut luft. Flickor kakkar dessutom inte heller. Jag kunde inte förstå hur en människa hade en sån vrickad människoförståelse..? 

Fastän vi kanske inte går omkring på stan och fiser högt bland folk eller marknadsför när vi ska do number two, men de gör ju inte alla män heller. Men trots det så är vi kvinnor väl medvetna om att män fiser, kakkar och har snorkråkor. För alla människor är byggda på samma vis, bortsett från skillnad på pippeli, pimppin, bröst och förmågan att göra två saker samtidigt. 

Men ändå finns det män som vägrar tro på att våra fisar inte luktar rosor, att vi inte skiter ut regnbågar och när vi har mens så läcker vi hallonsaft. 

Jag måste såklart googla lite om vad folk anser om detta fenomen, ramlade in på familjeliv.se (tack Thomas Järvheden för tipset) där jag hittade en ytterst intressant tråd om en kille som undrar vad han skall ta sig till då hans flickvän tydligen har gaser i magen ibland. (källa) 

Alltså jag tycker riktigt synd om den här killen. Tror han faktist att kvinnor aldrig behöver gå på toaletten och bajsa? Vart tror han vår mat försvinner? Upp i rök? 

Han har helt tydligt inte haft många kvinnor i sitt liv om hans syn på att flickor är att vi inte behöver på toaletten, ever.

Finns det faktist många andra män som tänker så här? Om så, vem ha spridit detta rykte? 


Jag, som många andra kvinnor och män, tycker kanske att det är lite oromatiskt att släppa en brakare med sin partner högt och ljudligt eller meddela att har fått lite ripuli. Men det är väl, eller borde vara förstått att vi alla har behov. Nöden har ju ingen lag. Ibland skrattar man bara lite för hårt så de kommer en liten skratt-prutt. Det är ju bara kul  och lite nolot när det händer. Men vi dör ju inte.

Alla är vi olika och alla har sina egna bekvämlighetszoner. Men vi alla fiser ibland, får snorkråkor, kakkar, kisar och petar ut lite navelludd. Även om det är bakom stängda dörrar. 

DEAL WITH IT. *fis*


- briefly in english - 

I saw an episode of Sex and The City where Carrie accidently farts when she's in bed with mr. Big. It was a total disaster and ruined her life, and she thought that was it. Because of a fart. Air. Gas. 

That made me think about one friend of mine who once believed that we, girls, don't fart. Ever. And we don't need to take a shit either. Ever. I tried to explain to him in the most deliacate way that we indeed function the same way as men. But no. Unacceptable. 

We don't go and fart loudly and proudly among people on the street or make a big announcement when we need to go and do number two. But neither does (all) men! So why does some men think we fart roses, poo rainbows and never have boogers?

Is there still some people who thinks so? If so, who told you this nonsense? 

We all do it. Some more, some less and mostly in private. It all depends on the person. But the point is that we all have the same natural needs. Right?

 

fisfia
Kommentarer (1)
Mjau
Msc06.12.18 kl. 15:54

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com