spring, sprang, sprung

07.04.2017 kl. 13:50

Det är något i luften. Det känns annorlunda än förra våren. Kan bero på att jag får uppleva den härliga humörsvängingsvåren här hemma i Finland istället för ett regnigt Skottland. Kan också bero på att vi är i slutskedet av vårt examensarbete. Men mest tror jag att det beror på att det är ljusare ute och människor runt omkring verkar gladare.

Vem blir inte gladare av lite sol? Läs: lite sol. Är fortfarande norsk-finne och därefter likblek med ytterst känslig hy, så en solstråle i taget funkar bra för mig. Ease into it.

 

Andra vårtecken för mig är:

  • Veckoslutsmarknader vid ån.

Idag inleds skärgådsmarknaden vid aura Å. Jag bara älskar matmarknader. Ost, ost och doften av olika maträtter. Tänker bara gå omkring och norpa åt mig alla gratis prover som finns. Plus att man ser FOLK. Jag älskar folk.

  • Skitiga fönster

Nämnt i ett tidigare inlägg så är det alltid lika kiva hur solen snällt påpekar hur smutsiga ens fönster är. Jag kunde inte bry mig mindre, men med åldern så börjar det lite smaka att vårtvätta dem.  Jag vet dock att mammas fönstertvättshänder kliar hemma i Ekenäs, så tänker snällt spara dom till henne. Visst är jag en bra dotter?

  • Tulpaner och andra dyra blomster

En annan grej som mamma smittat mig med. "Det skall alltid stå en färsk bukett med tulpaner på bordet varje vecka". Men istället för att spendera 5-10€ på en fräsch bukett, så väntar jag tills de blir -30% i närbutiken. Då kammar jag hem en bukett. Snål.. eller barmhärtig? Stackars leftovers som ingen annan köpt. Men en färggrann bukett blommor är nog otroligt fint och vårigt.

  • Känslor och andra bortglömda ting

Känslor som uppstår på våren. Bortglömda glada känslor som luggit begravna under mörka, dystra vintern. Tänk vad lite sol och ljud av sand under skorna kan göra?

Det gäller även människor som plötsligt vaknar upp. Det är alltid kul hur våren är en sorts väckelse för björnar i hålor eller ormar under stenar. De kyttar fram och gör sig sedda och försöker skapa lite kaos en stund. Tur så kan man stampa hårt i marken så försvinner de igen. (Detta var en metafor. En bra en dessutom)

  • Uteserveringar

Need I say more? Vintanden min värker och snart får jag sitta ute och VÄLJA ett glas vin över ett glas soda med citron. Sköna tider.

  • Dofter av våren

Jag är inte en pollenallergiker så jag kan andas bra under våren. Jag känna och njuta av alla goda våriga dofter som träd som knoppar, grillar som ställs igång, blommor som växer, gräs och lite gödsel. Tobaksrök är också ett vårtecken för alla sommarrökare har kommit igång.

  • Förkylningar

I samband med uteserveringar så kommer förkylningarna hand i hand. Folk är för ivriga med att sitta ute utan varmare kläder och fryser reven av sig. Men det är värt det, för det är ju VÅR!


Visst är det skönt att man bor i ett land med 4-6 säsonger. Vinter, vårvinter, vår, midsommar, sommar & höst. Det gör att man uppskattar sin favoritsäsong då den väl kommer och varar den ena dagen. #gratitude

 


 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com