all is well

19.04.2017 kl. 17:27

Hello gang!

Tänkte passa på att önska er en trevlig lill-lördag och en trevlig fortsättning på veckan, då jag i morgon sticker iväg till Håå-to-the-ki. Helsinki. Där kommer jag käka en hoppeligen fancy middag på Jord (vink vink) med morsan och sedan övernatta hos min rese-, livs- och själskompanjon på blåsiga Drumsö.

Why you ask? Well let me tell you. 

På fredag morgon skall vi, jag och min resekompanjon, flyga till Norge för en longweekend i min favoritstad i hela vida världen - OSLO.

För tre år sedan åkte vi dit för första gången, och vi blev båda helt förälskade i byen. Så förälskade att en av oss flyttade dit en stund, varav jag besökte henne en helg. Vilket leder oss till denna resa. Vi ska återuppleva Oslo (för tredje gången tillsammans) med mer erfarna ögon och ett presentkort för två till en Michelin krog. Vad är bättre än det? Helt klart värt hela hoiton tycker jag. 

Alla kommande dagar är fullbokade med mat, vin, kaffe, sightseeing, GT & härliga människor. Ska också träffa min halv syster ett varv, en bekant från hemstaden Ekenäs och alla andra möjliga glada själar man känner. 

Fun fact - Alla är trevliga på norska. Även om personen som pratar är störande så låter den iaf trevlig. 


Vi bokade resa för att ha en varsin morot att jobba för hela hösten och våren. Hon med sitt projekt och jobb i Helsingfors & jag med mina studier och sidojobb (tre stycken) i Åbo. Det är lifvet det, att verkligen få njuta av nåt man jobbat för. Ett solklart, gemensamt val för resan var ju Oslo. Mest för presentkortet skull (mat liksom) men också för att staden är så helsikes härlig. 

Fun fact: Jag får alltid en hemtrevlig känsla när jag landar i Norge. Även om jag aldrig riktigt bodde där, som min bror gjorde, så känns det alltid som hemma. Jag var bara ett år när vi flytta tillbaka hit. Men min farbror sa att en gång norsk - BARA norsk. Så enligt honom är jag inte finsk. Äkta viking blod flyter på i mina ådror liksom. 


Dessutom fick jag bekräftat jobb på båten i sommar, slutarbetet är på det klara & allting känns så otroligt bra. Så vi har en hel del att fira. Försökte föreslå en SKAM safari men fick nedslag på det. Men ska nog göra lite sneaky location sightseeing. Skam den som ger sig. 

Plötsligt händer det! 


 

*jo jag skall på belöningsresa nummer två i slutet av maj också, men jag anser att jag förtjänar det. för helt ärligt sagt, vem trodde jag skulle komma så långt som jag gjort? like really? OCH en ska väl resa sålänge man är studerande och har tid. Piste.

sofia
Kommentarer (1)
Världens bästa Ville Viking kommer du va! PUSS
Sara19.04.17 kl. 19:33

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com