den finlandssvenska drömmen

Publicerad 28.04.2017 kl. 18:26

 

Jag har en dröm. En dröm om att spendera varje sommar vid sjön. Att ha ett ställe att åka till på semester. Ett ställe som skriker sommar och skärgård. En liten röd stuga med stor brygga som doftar fisk och fågelskit på ett kiva vis. 

Då man handlar all mat från ett sommartorg och äter en lösglass.  Man tvättar nypotatisen i havsvattnet, lägger ut nät, får fina små abborrar och kokar fisksoppa som toppas med egen odlad dill. Att klä sig i fiskartröja och svarta crocs. Dricka en kall lonkero och prata om gamla minnen. Bada bastu och ta ett nattdopp, känna sjögräset slingra sig mellan tårna och med paniken i hjärtat hoppa upp på land. 

Där det inte stör om det regnar ibland för då sitter vi inne vid vedspisen och lyssnar på radio. Känslan av daggigt gräs mellan tårna då man springer på utedass i gryningen. Ljudet av måsar och vågorna som kluckar mot båten. Att vara i naturen och bli jagad av småkräk. 

Jag drömmer om ett ställe där man skapar sommartraditioner. Varje första maj,  midsommar, varje kräftskiva, varje forneldarsnatt och allt där emellan.

Det är vad jag drömmer om. Att bli en skärgådskvinna med jord under naglarna och fräknar på näsan. Det låter så otroligt kiva. 

 

 

 

 

 

 

sofia
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

bio

 

 

Namn: Sofia "fiauster" Johansson

Ålder:  Tjugoåtta jordsnurr

Ort: Åbo/Turkuland

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 


BLOGGTIPS

 

Silje Werner

Blejk, Fejt & Fab

Janets Hälsopepp

Rachel Brathen

Andas

Anne Hietanen

Grön i Åbo


 

 

För fanmail eller övrig kontakt:

johanssonsofia0@gmail.com