it's all good

17.05.2017 kl. 13:00

Jag hade en mild kris på måndag. Jag var trött, sliten och vrålhungrig. En massa känslor bubblade och jag ville bara spricka. Känslor som saknad, lycka, tristess och jag kände mig bara matt. Jag bara satt där vid matbordet och stirrade ut. Funderade över vad som tog mig hit. Var det en slitsam helg? Är jag stressad? Något annat som bekymrar mig? Är jag hangry?

Vanligtvis, för mindre än ett år sedan, skulle jag ha låtit detta totalt ta över mig. Det skulle ha förstört min dag, vecka, månad. Jag skulle ha planerat in varje minut så jag inte behöver ta tag i vad som pågår. Skulle ha gått till stan och spenderat onödiga pengar. Skulle ha varit så rastlös. Sku ha boka in en massa aktiviteter - trots att jag inte egentligen sku orka.

Vet ni vad jag nu gjorde?

Jag kände efter ordentligt, tog tag i det en stund, vilade lite, åt en massa pepparkakor & sedan gick jag ut på en lång promenad medans jag skiftade fokus till en mycket saknad vän. Jag har lärt mig att fokusera på vad jag kan göra för andra istället för att fundera på mig själv. Vi pratade en stund och efteråt kändes allt bara bättre, för oss båda.

Jag är så stolt över hur jag har förändrat mitt tankesätt på bara ett år. Jag har lärt mig hur jag bearbetar mina känslor på ett bra sätt - genom att känna efter istället för att skuffa dem åt sidan. I am fine.

Kom ihåg att det är mer än okej att vara ledsen ibland, men låt det inte ta över. Känn efter, andas in och släpp ut.  Lite som bubbel i magen..man mår så mycket bättre efter man fjärtat lite. #truestory


Peace out.

 

sofia
Kommentarer (3)
Du har så rätt, fis-fia!
Anonymous17.05.17 kl. 14:32
*high five*
17.05.17 22:59
#snallavpapparkakor
Grön17.05.17 kl. 23:01
precis! #goals
21.05.17 19:16
Oj så svårt det kan vara att inte låta det ta över! Jag har jätte svårt att inte låta det ta över... fastnar lätt fast i mitt ledsna-mode och det kan "förstöra" mitt liv många dagar/veckor framöver. Störande.
Marika18.05.17 kl. 10:22
Visst är det störande. Men det tynger bara mer när man funderar och funderar. Lätt till säga, men det är skönast att bara let it go.. Om det går.. :)
21.05.17 19:15

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com