sex saker jag inte förstår mig på, del två

19.05.2017 kl. 17:29

Hej hopp maratonlopp! Denna helg har det lovats sommar och sol. Det stöder jag hundra procent! För att hänga med i #ratatasbloggutmaning med ett inlägg varannan dag, tänkte jag göra en "sex saker jag inte förstår mig på" del två. Del ett kan ni läsa här.

 

  1. Hur man uttalar engelska & andra utländska ord på finska. Jag känner hur nerverna kryper under min hy när jag ser en reklam på tv där de uttalar namn på tv-serier eller på en produkt. För att ge några exempel.. House [håuse], Bones [bånes], Grilla [krilla], Bachelor [batselör] & Vanish [vanissss]..för att nämna några. Sen att vi översätter namn på filmer och tv-serier till finska, som helt betyder något annat, är en helt annan kategori. 
  2. Äkta finsk hockey-anda. Detta är inte negativt, för jag känner av samma anda, och det är så fint. Men förstår inte hur vi år efter år orkar vara så otroligt positiva och hoppfulla efter guldet. Vi lever ännu på -95 och -11. Torilla tavataan! #ihanaaleijonatihanaa
  3. Törsten som kommer när det blir varmt. Men bara till öl. Glömmer att dricka vatten. Tror jag ha druckit en öl per solig dag. Inte alltid dåligt, men min ekonomi lider. Däremot njuter min ölmage.
  4. Elovena glass. Vem vill ha grötglass? Det kanske inte ser ut som gröt, men det smakar garanterat som gröt.
  5. Novias skrivanvisningar
  6. Folk som går långsamt. Alltså jag försöker zick-zacka förbi alla söndagsvandrare som oftast tar upp hela gatan. Och på något vis zick-zackar dom precis i samma takt så det är omöjligt att passera. Why tho'?

 

Detta var sex saker jag inte förstår mig på, just denna fredag i maj. Ha en gemytlig helg allihopa och TÄNK blå-vitt! (fast träden nedan missvisar då de är rosa)

 

Cheerio!

 

sofia
Kommentarer (2)
Ahahaha jaaa Novias skrivanvisningar :D
Vilket flummeri det var med dem!
Andas20.05.17 kl. 14:36
Alltså det är horror. :D
21.05.17 19:14
Haha ja, Novias skrivanvisningar, alltså jag blir så frustrerad varje gång vi måste använda oss av dem.. :D
Nicolina22.05.17 kl. 11:19
Hahah, alltså tre år av studier och det enda jag kommer att minnas är skrivanvisningarna. Hire me plz! :D
22.05.17 12:31

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com