the (e)x factor

23.05.2017 kl. 00:13

 


Vem vinner och vem försvinner? Den eviga kampen efter att ett förhållande tagit slut. Vem går först vidare. Vem vann "the break up". Vem blir lycklig först...and the list goes on.

Jag har lagt märke till en grej i min omgivning. De flesta män har en inbyggd radar. En radar som vet när den föredetta kanske har gått vidare och är super lycklig. Det är då som han måste se till att exet inte har ens i misstag glömt att han existerar, och göra sig känd. Oftast inte för att återförenas, utan bara för att. Kanske skickar ett "oj, nu kanske hon är lite lycklig. bäst att skicka ett meddelande och stir it up a little" mess. 

Jag stryker absolut inte alla män över samma kam OCH kvinnor kan vara precis likadana. Men jag har stött på detta fenomen många gånger. 


I can't help but wonder....

Att ha kontakt med en föredetta kan vara farligt. Även om det är ett oskyldigt catch up och avsikten är att försöka vara vänner. Men det är ytterst sällan det funkar. Jag känner en person som är påriktigt vän med sitt ex, men det är svårt för många att förstå det. Men det funkar. 

Av egen erfarenhet kan jag säga att det beror på hur avslutet var. Rann kärleken bara ut i sanden så kan man eventuellt hålla vänskapen kvar. Men var det ett ensidigt avslut  eller jätte dramatiskt så går det bara inte. Det är alltid känslor som ligger i luften. Såklart har jag också tidigare haft svaga stunder då jag hört av mig. Oftast en dålig idé. 

Det handlar oftast om att man är uttråkad, rastlös, känner sig ensam, trött och saknar kontakten. Sällan handlar det om att påriktigt starta upp förhållandet på nytt. Am I right?

Det är oftast tomma ord, som kan misstolkas av den andra parten. Om någon saknar dig, men inte backar upp det med en säker och konsekvent handling som tar det från ett "saknar dig" till att de faktist är med dig, så är det dags att gå vidare. De kan stå där och sakna dig medans du går vidare med ditt liv, som en stolt independent individ. 


Aijo, jag vann!


- briefly in english - 

To win or loose. The constant battle between the exes. Who is happy first, who move on first, who wins the break up. 

I've noticed that some men have some kind of radar. They can feel it in their soul when their ex has possibly moved on and is happy. Then the urge to send the "oh, she is happy, I have to make myself known and send her a text!" message. 

I'm not saying that ALL men or women are like this. But I've noticed this phenomenon before. The radar. It excists. I've done it.

To resume contact with an ex is always risky. Even if it's just a innocent catch-up or an attempt to stay friends. But it's very rare that it actually works. There's always the feelings.

The reason behind contacting an ex suddenly, is more often about boredom, lonelyness & restlessness. It's rarely about actually wanting to get back together. 

Empty words and no action. That's when you see trought the "missing you" and just continue living your life as a strong independent human. 

Btw, I won. 

sofia
Kommentarer (1)
Bam! "stir it up a little" , Känner mig träffad .. Jag står på din sida trots att jag läser och känner mig träffad av att vara på den 'onda' sidan. Lever och lär, gör jag.

Du skriver på ett beundransvärt sätt. O- konsekvent och självsäkert.
Grön23.05.17 kl. 23:34
Man lever och lär genom hela livet ;) JAg har också varit på den onda sidan. We're only humans after all. Tack så hjärtligt! Jätte snällt sagt :D
24.05.17 07:54

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com