F O M O

10.06.2017 kl. 08:59

"Fear of missing out". The fear that if you miss a party or event you will miss out on something great.

Rädslan att missa någonting. Det händer ju alltid någonting fantastiskt just den gången man råkar vara antingen sjuk, på jobb eller på resa. FOMO är ett nytt-ish ord som man hör överallt. Första avsnittet av Orange Is The New Black i säsong fem heter ju "riot-FOMO".

Jag känner av FOMO ibland. Speciellt nu när jag är fast på jobb i sju dagar då jag får en massa snaps och ser bilder på sköna terasskvällar, stugmys och åstrands häng. Det är svårt att inte låta det ens lite störa att jag är här och inte där. Men sen igen så har jag ju världens bästa sommarjobb med vad som verkar vara schyssta kollegor, och jag är ledig en vecka efter denna vecka. 


Jag har länge lidit av kronisk FOMO. Jag vill vara med om allt och göra allt. Jag minns då jag var 18 och inledde min krogkarriär på Affes, då var det fest varjenda helg. Det var inte många lördagar som spenderades någon annanstans än där. Men dom få gånger man kanske for hem tidigare än valot, var bortrest eller annars bara, av någon underlig orsak inte var ut – så missade man alltid någonting coolt! Jag fick en gång fem fylle röstmeddelanden från Affes medans jag var på semester på Kreta. Det kändes hemskt att vara i Grekland och missa en massa kul på krogen i Karis! Big time fear of missing out when A8 was lyfe!

Men snart 10 år senare har den minskat drastiskt. Jag behöver inte vara överallt, med alla, hela tiden. Om jag själv kan välja så att säga. Men nu när jag verkligen inte kan ta mig från punkt A till punkt B, bara för en liiiten stund, så kryper känslan av FOMO fram. Allt som oftast så missar jag ju ingenting speciellt. Men ifall om att man träffar någo viktig person, hör något skvaller eller ser något fantastiskt!

Min ena kompis far oftast alltid hem runt kl. 01.00. Vi säger alltid att hon missar en massa kul. Men ärligt sagt så händer det nog inget värt att minnas efter den tiden. Bäst att gå hem när man är på topp! Eller?

FOMO gäller ju inte bara fester, utan för mig även konserter, events, marknader, dates med nära och som i morgon - min kusins 40 års kalas och hans dotters konfirmation. Suck.. Men det är väl bäst att jag vänjer mig fort att missa stuff varannan vecka nu – för midsommaren och ruisrock is coming – och jag jobbar. 

Dock är jag ju ändå bara en människa och kan ju inte uppleva precis allting, hela tiden.

Eller...kan jag? 

 

 

sofia
Kommentarer (2)
FOMO är ganska vanligt! Vet inte varför det måste ske något spännande just när man är borta :D
La Dolce Musica11.06.17 kl. 22:23
Jaaa jag menar de! :D
13.06.17 19:28
Fomo is the wooooorst.
Jag hade fomo för att jag inte var i ekenäs här nyligen (på Alban en lördag kväll...) Då kände jag att min fomo hade gått lite för långt :D jag menar serrrrrr!
Andas12.06.17 kl. 19:12
Alltså dedär kände jag också förra helgen! helt sjukt! :D Alla var ju typ på alban :D
13.06.17 19:28

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com