there and back again

19.06.2017 kl. 23:22

När jag startade denna blogg i oktober förra hösten, så var mitt andra inlägg om hur jag överanalyserar det mesta. I ett skede för par månader sen trodde jag att jag hade mistat den talangen. Men frukta icke! 

Jag har funnit den igen. Kändes faktist lite tråkigt utan den ibland. Allt flöt på som en dans och kändes så lätt och friskt. Nu sticker det som myror i kroppen när hjärnan går på övervarv. 

Vet ni vad som har dykt upp igen? 

F E E L I N G S.

Den gemensamma nämnaren för all överanalysering i mitt liv. Det behöver inte vara romantiska känslor. Det kan vara stress, sorg & ångest. Men känslor överlag leder ofta till övertänkande. Int för att jag går känslolös annars, men ganska så care-free.

För några veckor sedan fick jag ett långt "brev" av en gammal bekant. Den texten var full av ånger och förlåt. Men även samma radiramsor som för ett år sedan. Vilket ledde till att en massa känslor som jag har accepterat och behandlat - dök upp till ytan igen. Men inte på samma sätt. Mera som "jag är så fed up". Det var skönt att känna så. 

Anyway, efter det brevet var det som min överanalyserings knapp slog på och har inte slagits av sen dess. What is up med det? 

Det kan ha att göra med lite nya relationer i mitt liv, nytt arbete och sommarlov. Tror jag lider av fear of the unknown och måste vet alla detaljer direkt, även om jag inte egentligen vet själv. Jag är inte en "where is this going" typ av människa. Vet inte själv vart jag är påväg. Vill inte veta. Det jag vet är att det känns allt för bekant, och inte på ett behagligt sätt. 

Dock står jag ännu bakom min filosofi(a), det ska vara enkelt. Man vet. Man behöver inte fundera och analysera hela tiden. Eller kommer det alltid att vara lite anaysering bakom alla förhållanden man har? Romantiska eller inte?

Är jag sönder? Det jag vet är att jag definitivt inte är ensam. Tror de flesta i min ålder har ett spöke från det förflutna bakom örat hela tiden som sätter käppar i hjulet. Vad kan vi göra? Ringa...ghostbusters? 

Tacksam är jag för min skara av med-överanalyserare. Alla i samma båt, som ibland läcker in vatten - men vi håller den ändå flytande på ett vis. (metafor on FLEEK..eller fleet?!)


Tror det är dags för en liten - känna efter, andas ut, dricka en kopp kaffe och bara lita på livet. 

Så till alla som är in between a rock and a hard place:

Trust that life will take you where you need to be. 

Trust that life will take you where you need to be.

Trust that life will take you where you need to be.

 

 

 

sofia
Kommentarer (1)
Oj så jag känner igen mig i det du skriver. Som om jag skrivit texten själv!
Marika20.06.17 kl. 10:05
Vi är i samma båt <3 KRAM
20.06.17 10:26

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com