what is up with the spinners?

30.06.2017 kl. 16:16

Nu har jag stigit i land efter åtta dagar på sjön. Helt klart i rätt tid eftersom det blivit värsta stormen nu! Kändes som jag nästan sku ha blåst bort i Helsingfors idag. Bara nästa, för står nog ganska stadigt på marken liksom. 

Inga destu mer sliskiga kommentarer har jag fått under veckan, men vissa saker har jag blivit och fundera på. 

 Vad händer med alla fotografier som ingen köper?

Det står ju alltid en typ som knäpper bilder vid landgången. För en stor summa får man köpa sitt minne. Men, vad händer med de som ingen vill ha? Tar fotografen hem de resterande och kanske använder dem som tapeter? Slängs dem? 

Varför försvinner allt folks vett och etikett på kryssningar?

Det är som om all artighet, respekt, hämningar och ja, folkvett bara försvinner. Man kan säga vad som helst till vem som helst, vara otrevlig mot hårtarbetande personal, kasta ut opassande kommentarer, dricka öl till frukost (no judgement, been there!). Vad händer med människorna? Finns det inga regler till sjöss? Det är en helt annan art ombord kan jag säga. Väldigt intressant! Slår ju själv klackarna i taket när jag är på kryssning.

Vart har alla bråttom?

Tycker alla alltid har bråttom överallt. Allt ska gå FORT till och helst ska allt ske genast. Vart har folk brått på en båt? Det är ju inte som om man slipper någon annanstans. Så lika bra kan man ju köa i lugn och ro. Det som är intressant är att ingen verkar sen igen ha brådis med att gå av båten när man väl är i hamn. Då ska alla gå snigeltakt ut. 

Fylla

Det är en helt annan nivå på fylla. Folk hinkar i sig mängder med alkohol på en kort tid. Det är en talang som ingen annan. Alltså är det gungningarna? Billiga drinkar? Vem vet. 

Fidget Spinners.

Har inte mycket med båten att göra, men ALLA barn, alltså ALLA barn har en fidget spinner. Jag har frågat många barn om varför det är så kul att ha en. Alla säger att det är kul att snurra på den...okej. That's it? 

Min brorson sa att det är "bra mot stress". Tycker det ser mer stressigt ut än stressreducerande. På Åland ska dom till och med ha en Spinner-tävling? Söta öde. What a time to be alive!


Det var lite grejer jag blivit och fundera på. Kanske frågor som blir obesvarade. Lifvets kryssnings-mysterie! 

Ha en bra helg allihopa, blås inte bort!

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com