vad är det som händer?

25.07.2017 kl. 17:21


Nu är jag på slutrakan av min arbetsvecka ombord. Så i morgon får jag gå av och röja på Rockoff! YES!

Hade inte märkt av någon större trötthet eller psykisk utmattning som på tidigare arbetsveckor..förutom för en dag sen. Då slog det till. Vet inte om det var pga syrebrist eller pga människor som inte kan betee sig. 

När jag säger människor som inte kan betee sig, menar jag föräldrar som låter sitt barn göra precis hur som helst, utan någon respekt för andra barn, familjer och ja, personer omkring sig.

Föräldrar som gladeligen låter sitt barn smita förbi alla barn som väntar snällt i kön och skrika efter ett pris, utan att varit med i tävlingen. Personer som inte säger ifrån när barnet förstör, skriker eller härjar omkring. Får göra precis som den behagar. Utan konsekvenser. Skriker, knuffas och är allmänt ohövliga. 

Vad händer där? 

Orkar man inte säga till? Tror dom att någon annan skall säga? 

Bara en allmän fundering jag har.

Ja - jag vet att jag inte har barn själv. Jag vet att jag inte egentligen får ha en åsikt gällande uppfostring av barn. Men....

Visst är det så, för att skapa en vettig liten människa som ska leva bland andra vettiga människor så måste man lära ut lite vett och etikett. Do's and don'ts. Vara en förebild. 

Livets regler som gäller alla. För vuxna och små människor. Det gör ju livet så mycket behagligare för alla. Eller hur?


Sanningen är ju att jag tycker om alla barn. Härliga små människor. Men gillar inte alla typer av föräldrar.

Alla får ha sin åsikt och detta är min. Inget destu värre. 


Ha en bra vecka alla! Ta hand om varandra. 

 

 

 

sofia
Kommentarer (3)
Amen! Jag som mamma kan bli TOKIG på föräldrar som inte säger åt sina barn. Försöker mina ungar kila i någon kö.. ja då får de ställa sig på nytt SIST i kön för man kilar inte! Alla i tur och ordning! Avskyr när man tex i butiken ser barn som får allt de pekar på bara för att barnet inte skall ställa till med drama, gråt och skrik.. jag har lämnat butiken x antal ggr med kassar i ena handen och skrikande unge under andra armen.. säg nej för tusan!! Visst, mina barn är allt annat än perfekta! Och jag är verkligen INTE en perfekt mamma. Kommer aldrig bli det heller.. Men man ska inte låta barn bete sig hur som helst.. o barn ska inte styra och ställa! Senast på söndagen fick jag en mysko blick av en annan mamma i parken då jag röt till åt L som lämnat F utanför och testades, tvingade honom själv lämna leken och sätta sig på bänken och fundera.. den mamman såg nästan chockad ut över att jag vågade höja rösten offentligt..
Marika25.07.17 kl. 19:14
Retades inte testades*
Marika25.07.17 kl. 19:16
Rätt så! Ingen är perfekt!
26.07.17 10:23
BOOOOM! Word Fia! Tusen tummar upp härifrån!
Janet26.07.17 kl. 06:12
BOOOM! Tack Janet ;)
26.07.17 10:24

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com