breathe

16.08.2017 kl. 10:27

Ibland blir mitt huvud för mycket. Har en massa som pågår och det är svårt att släppa tag för att t.ex somna. Inget speciellt eller stort som pågår utan mera små vardagliga grejer som hur jag skall pussla ihop skolan, arbete och fritid. Hur jag skall hinna motionera, äta rätt, leva livet och umgås med familj och vänner. Samtidigt har jag en inre stress över vad livet efter skolan skall bära med sig.

Får jag arbete direkt? Får jag stanna i Åbo? Kommer jag att bli arbetslös? Har jag en plan? Varför behöver jag en plan? 

Jag har tidigare försökt leva efter "det löser sig" med tiden. Men ju fortare det närmar sig, ju mer stressad blir jag. Dessa tre år i Åbo har gått så fort. Så min hjärna går på övervarv. Min livsfilosofi(a) har gått ut på att lita på livet. Vilket jag nog gör, men ibland blir det för mycket att att lämna till slumpen. 

Jag borde njuta av min ledighet och resten av sommarlovet. Men har en klump i bröstet som inte riktigt vill lossna. Trots att allt är bra nu. 

Det är här jag alltid återvänder till yoga. Men inte rörelseyoga, utan yoga för sinnet. Jag vet, ytterst flummigt av mig. Men. 

Andningen! Jag glömmer bort att andas ordentligt. 

Det som fungerar för att släppa detta för en stund, för mig, är att alternativt andas genom varsin näsborre. På yoga lingo är det Nadi shodhan pranayama - alternate nostril breathing. 

Jag håller tummen för vänster näsborre, andas djupt in genom högra, släpper tummen för vänster, lägger ringfingret för högra och andas ut genom vänster. Långsamt alternerar jag höger, vänster, höger, vänster. Tills jag blir helt avslappnad och andningen blir lugn. Inget bullshit, det funkar!

Sen följer jag detta med en promenad. Frisk luft. Sedan brukar det släppa. Men ärligt sagt så finns det absolut inget jag kan göra för att påverka vad som händer om fyra månader då jag är klar. Jag måste fokusera på NU. Hur svårt det än må vara. Underligt hur jag glömmer bort det hela tiden. 

Så NU skall jag snart luncha med en ny kompis, senare på inflyttningsfest och i morgon till Ekenäs. Sen ser vi. Right?

Trust that life will take you where you need to be. Right?

 

Vad fungerar för dig?

sofia
Kommentarer (2)
I feel u.
Tina 16.08.17 kl. 15:09
Ja, klumpen i bröstet. Har gjort mitt bästa för att njuta av sommaren. Vem vet om jag nånsin får vara hemma en hel sommar igen?!? Men ändå har jag haft en klump i bröstet hela sommaren. Hur ska det bli i höst. Kommer jag vara arbetslös? Ansökte till utbildning. Slipper jag in?? Om jag slipper in hur går det då? Jag slapp in.. Men vad ska jag göra/jobba med på sidan om...? Har fått eventuella inhopparplatser. Några mer säkra än andra. Men det känns så flummigt och osäkert ändå.. jag har mina skoldagar. Men jobbdagarna vet jag inte mycket mer än sen just då de dyker upp och det behövs inhoppare.. Men jag är en som vill veta, MÅSTE veta.. mitt psyke blir en aning crazy av detta ovetande.. pust! Osv...
Marika16.08.17 kl. 20:16

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com