heavy

19.08.2017 kl. 17:11

Jag blir så ledsen. Gång på gång händer det något. Människors liv som blir tagna. Personer som råkar vara på fel ställe vid fel tillfälle. Bara sådär. Offer. För att - hat

Det spekuleras och diskuteras om händelsen i Åbo. Det sägs vara överhypeat och förstorat. Överdrivet. Men varför? Även om det kanske inte var lika stort som i Nice, Paris eller London, så togs det liv. Oskyldiga liv. Även om det var mer offer i Stockholm, Barcelona och Bryssel, så togs det liv. Överallt händer det i världen, varje dag. Men det har inte hänt så här nära. Det känns mera för att det hände här. Det som inte skulle hända. I Åbo. I Finland.

Åbo är här. Åbo är tryggt. Åbo är hemma. Mitt Åbo.

Men det hände. På torget.  Två människor dog. Flera skadades. Terror eller ej. Oavsett om det var med en lastbil eller ett annat vapen. Det har ingen skillnad. Det är fortfarande lika hemskt. 

Det vi måste göra nu är att komma samman som människor. Inte låta det ta över. Mata inte in mer hat. Låt inte en nationalitet dömas av en människas handling. Inte fokusera på detaljer. Vi är människor. Allihopa. Kom ihåg det. 

Alla bilder jag sett på personer som samlas med ljus och blommor för att visa sin sorg och sitt stöd. Det är kärlek. 


Välj alltid kärlek. Vi bara måste.

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com