twentyfirst century meltdown

01.09.2017 kl. 16:15

Kändes som om en del av mig var borta. Kontakten med omvärlden försvann. Mitt liv stod stilla i 7,5 h. Tjugohundratalets lyxproblem. Allt man har finns där. Sedan är det bara otillgängligt. 

Min telefon totalförstördes igår. Den föll face forward i asfalten och jag försvann in i en mild depression. Sorgligt? Absolut! Men fakta!

Som känt är min telefon fastväxt i min hand. Tanken att inte kunna svara i telefon eller kolla sociala medier. Horribelt. Men mest tänkte jag hur oroliga folk blir när jag inte kan svara direkt då jag alltid är tillgänglig. De tror säkert någonting har hänt. 

Jag var på jobb och hade hela arbetsdagen kvar innan jag kunde åtgärda mitt problem. Alla satt med sina telefoner på kaffepausen och det enda jag kunde göra var att stirra på min spruckna skärm och se på det inkommande samtalet jag inte kan svara på, meddelanden jag inte kunde öppna och instagram notifications jag inte kunde kolla.

Direkt efter jobbet åkte jag till närmaste Telia butik och skaffade en ny, för den var o-återupplivbar. Kom hem. La ut på Facebook att jag lever.

Visade sig att ingen hade saknat mig eller ens märkt min absence. Hur kunde ingen märka att jag inte varit aktiv på 7,5h - blev lite förolämpad. Sedan insåg jag att folk kanske har shit to do och inte ser sin manick som en kroppsdel.


Det som jag mest tänkte på var att nuförtiden har man allt där. Telefonnumror, kalender, livsviktiga appar och bilder. Förut hade man alla numror memorerade och kunde ringa med vilken telefon som helst. Skulle jag har behövat, skulle jag inte kunnat ringa mamma från en annans telefon. För jag kan inte numret utantill. 

Förut hade man skilda manicker till allt. Tappade man telefonen hade man iaf bilderna kvar på digikameran. Musiken fanns kvar på mp3an och telefonnumrorna i huvudet. Ingen panik. 

Nu gråter man blod och går in i en mild tvåtusentals depression. 

Kanske bara jag...

Men allt är åter ingen i sin ordning, är uppkopplad igen och jag har överlevt! 

Ha en fin fredag och ta hand om er och era manicker.

KRAM!

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com