stuff som får mig att kallsvettas

05.09.2017 kl. 12:03

Jag är som sagt en överanalyserare, vilket ofta leder till att jag på förhand stressar upp mig över saker som inte än har hänt. Hand i hand med att överanalysera så finns det en massa andra saker som gör mig nervös och kallsvettig. Små saker i vardagen som en annan kanske inte ägnar ens en liten tanke på. 

Förutom att jag blir sömnlös och spyfärdig inför intervjuer i alla former (dejter räknas) så finns det en hel del andra småsaker jag bli nervös över. För att nämna några!

 

  • Att svara på okända samtal

Okända samtal är oftast telefonförsäljare. Är det viktigt ringer de väl på nytt tänker jag. Man är ju mera tillgänglig via mail eller sms nuförtiden eller hur? Jag känner många liksinnade personer som jag aldrig pratar i telefon med. Varför samtal när det finns whatsapp? 

När det gäller bekanta personer så har jag nog inget emot att prata i telefon. Just sayin'. 

  • Att ringa ett samtal till okända personer

Skickar hellre mail eller viesti. Väljer alltid ställen med onlinebokning - mera sånt til folket! 

Gäller det arbete och sånt så såklart måste jag ringa. Men då går jag in i ett privat rum där ingen annan hör mig. 

  • Att knacka på en låst dörr

Tänk om jag stör? Alla ser på en när man sedan går in? Hemska saker.

  • Att svara fel på en fråga

Den pinsamma känslan då man är bombsäker på sitt svar och så visar det sig vara totalt fel. Det är inte hela världen, men lite nolo.

  • Att få ett nej/ att säga nej

Ingen gillar att höra nej. Gäller båda vägarna. Men det finns ingen bättre känsla att få ut det till slut och att få höra det. Det är spänningen innan som är värst.

  • Att inte veta vad som händer

Samtidigt som jag tycker om att go with the flow så är jag innerst inne en kontrollfreak som gärna vill veta allt som händer. Jag behöver svar på tal. Jo eller nej. Var och när. Ska vi åka på en resa? Då bokar vi direkt, för annars blir det aldrig av. Såna grejer.

  • Att inte vara omtyckt

Det har jag växt ganska bra ifrån, men det ligger nog lite kvar i mig. En gång people pleaser, alltid people pleaser! Men med åldern har jag lärt mig att alla kan inte gilla alla. Sorgligt men sant! 

  • Läkarbesök

Skulle klassa mig själv som en semi-hypokondriker. Tror alla små krämpor är något mycket värre och tror oftast ett läkarbesök är en dödsdom. Vilket aldrig är fallet. Än så länge. Tandläkare är ännu värre för bedövningen gör så helsikes ont och brukar oftast inte ha effekt före efter 3-4 sprutor. Säger jag. Better safe than sorry y'all! Gynekologbesök är bara obekvämt. 

  • Att upprepa sig när man beställer någonting (oftast på finska)

Imagine this: Man har satt ner sig, läst menyn, hittat det man vill ha, dubbelkollat vad allt heter, samlat mod, serivtören kommer - man rabblar upp vad man vill ha med en skakig röst - slappnar av för att man klarade det - OCH SERVITÖREN TÄCKS FRÅGA..VA SA DU? 

Då lyfter man upp menyn och pekar. Visst? 

 


 

Am I totally craycray?

 

 

 

 

 

 

sofia
Kommentarer (3)
Flyttade till Nederländerna och blev så glad när t.om. myndigheterna hade ett eget Whatsapp nummer! Jag tycker inte ens om att tala i telefon med bekanta så...
Anna05.09.17 kl. 14:55
Alltså det bästa som kan finnas!
06.09.17 09:04
Kunde lika bra ha skrivit detta inlägg själv! Helt jag.. till punkt och pricka!
Marika05.09.17 kl. 19:40
Haha, vi är säkert många likadana :)
06.09.17 09:04
haha! Älska peka i menyn grejjen :D :D
Silje05.09.17 kl. 20:13
:D
06.09.17 09:05

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com