viva españa!

20.09.2017 kl. 16:47

Buenas tardes señoras y señores!

Här sitter jag med halva käften bedövad från dagens tandläkarbesök. Det lossnade en bit tand i helgen så nu är den komplett igen en tid, hoppas jag! Verkar inte vara den bästa lappningen jag varit med om. Men jag tager vad jag får - unviker gärna tandläkarstolen om jag får välja själv.

Tandhygien var ju aldrig varit min favoritgrej som liten och det får jag lida av nu. Att har haft tandställning + håliga tänder har resulterat i för många besök till tandläkaren och ett ihållande obehag. Kräver minst 2 bedövningssprutor innan jag kan vara med. Men nu har jag nog haft hygienen på koll så lovar att jag är fräsch!

Anywayz, förutom att jag har hängläpp så har jag även packat klart min resväska inför morgondagens charterresa till Menorca! När jag bodde på Mallorca så reste jag en dag över till grannön på kytt och det var en riktigt mysigt där. Ganska lugnt och chill. Tråkigt lär de inte bli, reser ju med halva släkten så vi lär få fart på den lokala befolkningen.

En fundering - Mallis är ju kort för Mallorca - vad är kort för Menorca? Mennis är ju lite lame. Just a general wondering.

För att förbereda mig för att åka till Spanien, har jag binge-kollat Netflix serien ”Las chicas del cable” alltså "flickorna i växeln". Språket är spanska och året är 1928. Kvinnor som jobbar på ett stort telefonbolag som telefonister och kämpar för kvinnlig självständighet. Herrestas va bra den är - har ett avsitt kvar och det har inte ens gått 24 h. Den är lite som en telenovela. Drama, tjugotalsstil, kärlek, sex & vackra människor. Jag har nog min basic spanska kvar i huvudet så jag lär klara mig en vecka med lite spanglish. 

Hola! Quieres una cerveza por favor.

Gracias!

Que?

No pasa nada.

De nada.

Coño.

Jajajjaja.

..månne int' jag klarar mig

Så ni alla får ha en exemplarisk vecka och ha det så kul på Ekenäs Höstmarknad om ni ska dit - så hörs vi nästa vecka. Under tiden kan ni följa mig på min instagram eller snapchat (@fiauster) om ni vill få uppdateringar på min reissu!

Om inte, då är det bara att låta bli. Ha det så bra - KRAM!

 

Un saludo, Sofia

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com