table for one

26.09.2017 kl. 19:25

Hola hola carambola! 

Dag fem på vår charterresa börjar ta slut och bara en hel dag till före vi kommer hem. Skönt så, har en hel hög med deadlines som väntar. 

Anywayz,  jag har nog inte saknat mycket här på resan förutom han där hemma och lite egentid. Är nog inte van med att resa med ett större gäng. Det första jag sa till min pappa på flygplatsen när vi checkat in var att det är nog skönare att resa själv. Han höll med. Vi båda är lika på det sättet.

Jag tror alla har sitt eget sätt när vi reser och jag har nog fått mitt från honom. Förutom att vi är alltid i tid på flygplatsen med rum för error & en öl, vi har alltid passet nära till hands, har koll på vart allting är och stressar mycket lite in eller ut från planet. Däremot så är han lugn som en koala när vi flyger och jag får panikångest vid lyft och landning.

Såklart är det kul att resa med andra. Men under själva reseprocessen är det ibland skönast att bara behöva ha koll på sig själv. Ibland är det skönt i vardagen också. 

Jag har inget problem överlag att göra saker på egen hand. Är så van med det nu att ibland är det konstigt att göra vardagliga grejer med någon annan. Många av mina vänner skulle aldrig tänka sig att luncha ensamma, gå på café själv, resa helt solo eller att ta ett table for one. Men det är ju hur skönt som helst! 

Jag tycker det är viktigt att lära sig kunna göra saker ensam och framför allt är det hälsosamt att inte behöva någon annan för att göra det man vill. Självvald ensamtid är ju den bästa. 

Jag är en some what självständig kvinna och behöver ingen annan för att dricka en kopp kaffe på stan liksom. Jag är ju nog en people person och trivs mest bland folk, men trivs ibland bara med mig själv också.

T.ex. var jag i Glasgow ensam på en long weekend där jag åt på restaurang, drack ett glas vin och gick ensam på musikal. Visst var det lite tyst vid bordet men inte led jag någon större nöd. Skulle dock inte rekommendera att vara själv i Glasgow efter kl 20 då det lurade creeps bakom mörka hörn, men det är små detaljer. 

Jag rekommenderar till alla att våga dejta dig nu som då! Du väljer precis själv vart du far, vad du äter och behöver inte ens prata med någon. Är du sugen på att kolla en teater men ingen annan vill se den? Gå själv! Vill du på resa till Rhodos men ingen annan har ledigt eller möjlighet att åka? Just go! Man träffar så många människor på vägen som man antingen kan prata med eller ignorera. De väljer du. Vill du inte prata med folk så låtsas du inte förstå språket. Enkelt

Det är mer än hälsosamt att trivas i sitt eget sällskap. Det tog länge innan jag gjorde det men vet ni, det är najs. Ibland. Nån timme att andas och reboota liksom - så är man en gemytligare person att umgås med. 

Med det sagt, så har vi alla tio det nog trevligt här på Menorca. Behövs ju lite familj time också. Med nån timmes siesta emellanåt. 

Adìos amigos! Ikväll blir det karaoke.

 

Sofia
Kommentarer (1)
Eller så väljer man att, utan att fråga nån annan om sällskap, bara åka iväg till Rhodos. All by yourself. Fungerar också, och är även skönare än många andra sätt att resa på
Langhoffskan26.09.17 kl. 20:43

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com