stress 101 - confessions från en kaotisk kvinna

02.10.2017 kl. 18:09

 

Jag har aldrig varit en balanserad eller en organiserad person. Jag har aldrig varit bra på att studera. Jag har aldrig kunna skriva "to do" lists och verkligen följa dem till punkt och pricka. Jag har ingen ordning på papper eller ordning i mitt klädskåp. Så ni kan väl gissa hurudant kaos det är i min hjärna just nu. Vi är på sista refrängen i våra studier och har aldrig haft så mycket att göra på så kort tid, förrän nu.

Jag föreställer mig att en organiserad människa är den som skriver ner alla uppgifter på en tavla, har alla böcker lånade som behövs, följer listan med god tidsmarginal och checkar av vartefter då uppgifterna är gjorda. Harmonisk, lugn, zen och helt utan stress. 

Varför kan inte jag vara en sån person? Istället för att stressa över alla arbeten på en gång - så tar jag en i taget? Jag satt bokstavligen och skakade i morse pga. all stress som snurrar i min kropp. Lyckades nog stänga av den över helgen, men här är den igen. Självförvållande stress. Kärt återseende. 

Men det är inte bara skolan som stressar mig. Det är min egen stress som jag skapar som jag stressar över. Stressar över att jag inte bara skall fokusera på skolan just nu, utan kunna leva ut sista studietiden, försöka få foten in på en bra arbetsplats, hinna resa före jag måste jobba tills pensionering, hinna motionera, socialisera och göra grejer jag gillar. Stress över att jag borde hinna till tandhygienisten men vill inte fara i Åbo för dom pratar finska. Stress över mitt tomma kylskåp. Stress över att jag istället för att skriva på min portfolio, så skriver jag här, fast det lite lättar på min stress.

Stress över att jag inte hinner träffa mina brorsbarn för jag måste jobba på veckosluten. Stressar över att jag har prioriterat annat över de helgerna jag haft ledigt. Känner mig som en sämre människa. Samtidigt som jag har haft jätte roligt. Stress över att jag slösade bort en vecka i mina studier för att dega på Menorca. Samtidigt som den semestern var välbehövd familjetid. 

Stress över att jag inte kan överleva på studiestödet men inte kan söka bostadsbidrag för jag jobbar för mycket. Stress för att jag inte kan spara pengar som en normal människa. Stress över att jag måste sluta stressa för min magkatarr kan bryta ut till magsår. Stress över att jag själv skapar onödig stress, när min kompis som har ett barn och jobbar fem dagar i veckan har precis lika stor uppgiftshög som jag. 

Har super svårt att se ljuset i tunneln som är vår dimission i december. Hoppas jag kan se tillbaka på det här och skratta om några månader, som en gråhårig tant med massiva påsor under ögonen. 

Skall ta en cleansande promenad nu. Lite prokastinering är väl bra för hälsan?

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com