sex saker jag stör mig på

04.10.2017 kl. 15:54

Godagens på er!

Idag är en bättre dag. Sedan måndag har jag checkat av fyra saker på min deadline to do list och stressen har avtagit en del. Det som mest motiverade mig var allt pepp och råd jag fick från fina människor. Det som är så komiskt är att jag vet ju allt detta själv, men ibland måste man bara höra det från andra för att tro på det. Sköna ni!

Anyway - ibland brukar jag fundera på random saker som lite stör mig. Inga världsliga grejer men småsaker som ilar i mina tänder nu som då. Så tänkte nämna sex stycken. Fem var för lite och fyra för få!

Dags för "sex saker jag stör mig på"!

 

  • Ryggsäckar. Är det bara till mig det händer då man bär en ryggsäck och promenerar - så drar reppun upp jackan lite i gången tills man visar ryggen till alla bakom sig och troligen halva reven? Inte så idealt i kalla väder och risken för UVI som följer.

 

  • Brist på legroom. Flygplan, bussar och tåg. Jag har sällan den turen där jag kan sitta normalt utan att mina knän tar i ryggstödet framför. Kan inte korsa mina ben så måste sitta bredbent eller med benen vända åt nåndera sidor. Troligen på personen brevid eller i en gång där någon snubblar över mina fötter. Körsbäret på grädden är när personen framför väljer att luta tibaka i sitt säte. Thanks dude, nice and cozy här bakom. 

 

  • Byxlängder. Jag har som sagt långa ben och med det lite problem med att hitta byxor som är tillräckligt långa, billiga och som är snygga på. Jag äger två ett par Molly jeans från Gina Tricot. Jätte fina, sköna och vinröda jeans. Passar bra med stövletter men tammisjutton när man har sneakers ser det ut som om jag väntar högvatten. Varför får kortare människor mer urval på billigare och passliga jeans? Skall jag ha längre byxor måste jag betala närmare 70 euro. Lite un-fair enligt mig.

 

  • Tummen upp emojin. Det finns inget mer irriterande än när någon svara med tummen upp. Kanske "ok" är på samma våglängd. 

 

  • När man frågar hur gammal ett barn är och svaret kommer i månader. Acceptabelt under ett år, men inte om barnet är 3,5 år och svaret är 42 månader. Lite störande är det att tvingas räkna ut i huvudet hur gammal ungen är. Kanske jag också ska presentera mig själv som Sofia, 338 månader - nice to meet ya. Låter ju inte som en ung kvinna i sina bästa år. 

 

  • När man häller en vätska från en kanna och det rinner ner på utsidan av kannan istället för direkt i glaset. Da fuq? Skulle jag vilja spilla så kunde jag väl hälla från en skål eller ett fat. 

 

 


Annars så finns det också en massa saker jag uppskattar i vardagen just nu. Som höstlöv, kärlek, glada babysar, Netflix, kaffe, möjligheter, roliga memes och Siri Fagerudd. Men det är en lista för en annan dag. 

 

Ha det bra allihopa, håll er torra och ta hand om varandra!

 

Laters,

 

 

 

sofia
Kommentarer (2)
Håller så med om bebisars ålder! Efter 6 månader tycker jag inte längre det är okej att uttrycka åldern i månader. Argh.
Fanny04.10.17 kl. 20:41
Liksom, varför inte bara säga år?
08.10.17 14:38
Ålder i månader går nog bra upp till ett år, inte sen mera. Jag tycker jag bara hittar för långa byxor för har korta ben. Men Cubus hade högvattenbyxor som e passlig längd åt mej
T som i tina05.10.17 kl. 01:35
:D hehe
08.10.17 14:39

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com