life happens

13.10.2017 kl. 23:05

Lifvet. Intressant hur det spelar ut sig ibland. En dag har man ingen koll på någonting och en annan dag är allt perfekt. Det kan kännas omöjligt att få något vettigt gjort en sekund och en annan går allt som på räls. Den här hösten har bevisat just det. Det är otroligt intressant & även irriterande.

Det sägs väl att livet är som en berg-och-dalbana (yawn.) Upp och ner. Hit och dit. Jag börjar tänka på hur mitt liv såg ut för ett år sedan och hur det ser ut nu. Det känns som en helt annan persons liv. Det är intressant hur mycket som har ändrat sen dess. Hur jag ser på saker och ting, hur jag löser problem, hur jag är mot mig själv och andra. 

Vad har jag gjort annorlunda? Sku jag ens veta själv. 

Jag skulle vilja säga att det är på grund av regnbågar, yoga, meditation, gröna smoothies, rökelser, positiva lifequotes och filtrerat vatten. Men då skulle jag ljuga. Jag yogar nästan inget mer, jag får huvudvärk av rökelser och dricker Åbos klorvatten. 

Det har med mitt tanke sätt att göra. Nu tänker jag mera positivt och realistiskt. Men inte hela tiden, för tro mig, ingen människa kan vara positiv 24/7. Jag har dåliga dagar där allt känns skräp och inget går bra. Allt är helt från reven. Precis som det skall få vara ibland. Senast i måndags. Men bra mår jag ändå.

För på någon vänster så hanterar jag det annorlunda nu. Jag accepterar att idag är en skit dag, och den får vara lite sån en stund, och sedan gör jag något åt saken. Men jag tillåter mig själv att vara lite sur en stund. För allt kan inte vara så jävla positivt hela tiden. Tänk att det tog så här länge att inse det. Inte så lätt i en värld som denna där allt skall vara perfekt.


Men - det är inte lika lätt för alla att komma över en dålig morgon, dag eller en känsla. Alla är vi olika och har olika känslor, tankar och livssituationer. Det är lätt att säga åt någon att tänka positivt eller att rycka upp sig. Som det sägs - så vet man aldrig vad en person går igenom. Det går inte att jämföra ens problem med andras och ens lösningar funkar inte för alla.

Så jag fundera på vad som funkar för mig

Musik. Att skriva. Humoristiska klipp. Serier. 

Promenader. Frisk luft. 

Mat. 

Men mest hjälper det att ha människor omkring sig som man tycker om och som man kan ventilera med. Så lite som att ringa ett samtal eller skicka ett ljudklipp tar en långt.

För mensker trenger andre mensker. 

Oho, där kom ett lifequote. Oops. 

 

Här ser ni två av många människor som gör mitt liv bättre. TACK ni och alla andra. 

 

 

 

sofia
Kommentarer (1)
Ja elämä on päivästä päivään.... :)
T16.10.17 kl. 08:35

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com