#metoo

17.10.2017 kl. 16:38

Me too. 

Som barn, som tonåring och som vuxen. Sliskiga kommentarer, opassliga beröringar och äckliga blickar. Har viftat bort det som det inte är något att fundera på - för det händer. Det var pinsamt eller skämmigt. Men det är verkligen inte okej. Det är inte acceptabelt. Det skall inte få hända. 

Människor skall inte få ta en på rumpan bara för att dom är fulla, de ska inte ha rätt att slänga sliskiga kommentarer på en bara för att det är roligt, "lilla gumman", "hjärtat" och "raring" är inte mitt namn & äckliga, obekväma komplimanger skall inte viskas i mitt öra. Om jag säger ifrån skall det inte klassas som överkänslighet. Och det skall verkligen inte sopas under mattan. Vi lever i 2017 och vi måste ju ha kommit längre än det här. Eller?

Jag delar #metoo för att det måste uppmärksammas. Jag brukar inte blanda mig i och säga min åsikt så högt, men nu ligger det extremt nära hjärtat. Tragiskt är att en inte vågar yttra sig om något så tabubelagt före någon annan gör det. Som i Weinstein fallet. En efter en öppnar kvinnor upp och nu har det verkligen satt igång en våg. Hoppas hoppas hoppas det sker en förändring. 

För vad skall det ta för att folk skall betee sig som medmänniskor och inte behandla andra som objekt? Vi får börja med att göra det oacceptabelt. Våga berätta och säga ifrån. 

 

ME TOO. 

 

 

sofia
Kommentarer (2)
Verkligen fint och viktigt initiativ, självklart är jag med och uppmärksammar det också, på fb och instagram :)
Marias Memoarer16.10.17 kl. 19:18
Jaa visst, väldigt viktigt!! Men det är Alyssa Milano som ha starta hela me too grejen, så vi får tacka henne :)
16.10.17 19:51
Jätte bra skrivet Sofia!!
Anonymous16.10.17 kl. 21:03
tack :) Snällt sagt!
19.10.17 11:44

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com