som smör i solsken

22.10.2017 kl. 11:14
Innan jag byter samtalsämne från #metoo, så vill jag länka er till Thordis Elva. Jag blev bekant med hennes story via Yoga Girls podcast (LÄNK) och det ledde mig till hennes TED talk (LÄNK). Så gör er själva en tjänst och bekanta er med henne. 
Avslutningsvis vill jag uppmärksamma alla goda män & kvinnor. Ni & vi som behandlar andra som man själv vill bli behandlad och respekterar gränser. Respekt och kärlek vet ni, tar en långt!

Så vad har jag sysslat med på siståne? Inte så mycket mera intressant än sett på CATS, brunchat och ätit bacon. Har också snusat på en liten bebis och fått fina blommor. 

Jag har haft min första sysslolösa helg på flera månader, för jag valde bort ett av mina jobb. Vilket är ett stort steg mot mogenhet för mig då jag verkligen inte kan säga nej ibland. Men nu har jag sagt nej och ska försöka hålla mig till ett jobb på fastlandet istället! Hellurei, heja mig! Men ärligt sagt så har jag haft dåligt samvete men det går väl över..

Anywayz, på torsdag var jag och mamma i Hartwall Arena och kolla Cats. First things first - arenor är gjorda för konserter och hockey - inte musikaler. Jag upplevde inte den där mysiga intima känslan jag ofta får från teatrar.

Second, den är så överhypead. Cats har ingen röd tråd att följa, enligt mig. Jag och mamma tänkte nästan gå efter första akten. Inte för att den är dålig, men för att det inte var för oss. Men tur att vi INTE gick!

För...det tredje - shit vilka talanger det finns! Speciellt hon som spelade Grizabella. När hon sjöng Memory, så rann det tårar längs mina kinder och jag hade gåshud över hela kroppen. Så bara för det var det totalt värt att sitta där hela showen. Nu lyssnar jag bara på Barbara Streisand, plågar mina grannar och jobbar på min inre diva personlighet. Broadway nästa!


 

Från fredag kväll tills igår kväll har jag levt i en smörig kärleksbubbla. Tänka sig! Det var ett välbehövt dygn då det känns som att någon av oss alltid e påväg nånstans. Måste säga att det var en av de bästa dygn jag haft på evigheter. Detta är happyness. Det känns som en sån kärlek där smöriga lines inte är smöriga och vi saknar varann om någon går en meter bort. Vet att de flesta av er vrider er i stolen av ickyness nu men, SI ER - I'm happy.

En annan grej med att vara ledig var att kunna fixa en lyxfrukost! Vi drack mimosas, åt croissanter och åt bacon. Jag åt bara en halv bit för bacon är ju inte egentligen gott. Men det är en av sakerna jag har varit sugen på som vegetarian. Not anymore!

En annan sak jag har saknat i köttväg var köttpiråg med knackisar. Det åt jag också igår. För äter man en sak kan man lika bra äta allt. Det var inte heller så gott som jag kom ihåg att det var. Så nu klarar jag mig en stund igen!

 

 

Idag är det söndag och jag har inga planer. Har inget jag borde göra. Inga obligationer. Kan välja helt själv. Vill träffa en kompis, gå ut och gå, dricka kaffe och bara vara. För det är väl det söndagar är till för?

Detta inlägg var mindre filosofiskt än vanligt, men så får det vara ibland. 

Ha en skön söndag och GÅ UT I SOLEN!

 

CherrZ

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com