FIRST ANNIVERSARY

23.10.2017 kl. 17:22

 


Hipp hipp hurra för bloggens ett års dag!

Det är inte en vanlig vecka. Det är den veckan som jag för exakt femtioen veckor sedan publicerade mitt första inlägg här på FILOSOFIA. What? I know! Tiden går fort när man har roligt. Det var visst en onsdag. En stor milestone för mig då jag aldrig ens kommit förbi dag tre i en dagbok före jag glömt den.

Mitt första inlägg var kort och beskrev hur jag vill att min blogg skall vara och vad den skall innehålla:

Alla verkar ha en bild av mig som sprallig, glad och jävla positiv hela året runt. Jo, 80% av min vardag, in public - på social media, är jag det. Men det är 1 bild, en sekund, en stund av 24 h. Från och med nu skall jag säga som det är, och berätta mina ups n' downs, misstag, lyckorus, FUMMEL, kärlek, hjärtekross, celluliter, gäddhäng, matvanor, matOvanor, ångest, studier, förhållanden, synpunkter, musik, stress & allt som ryms emellan mina öron. Vilket är överraskande mycket. (hela inlägget här)

Jag anser att jag ganska långt under detta första år har hållit min vision. Det som har ändrat är att jag är lite lyckligare och innehållet mer luftigt. Var väl lite bitter och inåtvänd i början. Men lite kul att man kan se via mina inlägg hur mitt liv går upp och ner, som livet gör!

Det är också intressant att se vilka inlägg som lockar mer läsare. Helt klart gillar ni att läsa mera om när jag får på nerverna på folk och säger min åsikt om någonting. 

Jag kollade lite på statistiken och de top fem lästa inläggen visas vara: 

  1. Barnlös betyder inte meningslös
  2. Skärp er, please
  3. #metoo
  4. Vad är det som händer?
  5. But, are you and alcoholic?

Med det vill ja ändå säga, som jag kanske har nämnt tidigare, så är jag glad bara någon vill läsa mina inlägg. Filosofia finns ju mest för min egen skull som en avlastning för min hjärna. Men en blir ju förvånad och otroligt glad när det verkar intressant för andra utom min mamma! SCORE!

Jag har inte varit den som ofta sagt min åsikt, så att kunna skriva om den här har hjälp mig våga framföra det på riktigt också. Tänka sig, personal growth! Har hittat ett genuint intresse i att skriva och enligt den feedback jag fått så är det läsbart.

Fun fact: När jag väl bestämde mig för att starta en blogg så fixade jag först ihop en profil på NOUW. Tror jag hade den i en hel timme innan jag raderade den. Det kändes inte som jag. NOUW känns som en plattform för estetiskt vackra influencerbloggar med fina proffsiga bilder, mode eller för mat. No hate, läser många bloggar där! Men Filosofia är ju egentligen bara text och någon enstaka bild i slutet för att det ska knyta ihop texten lite. Så jag hittade Ratata med hjälp av Mirre och här har jag blivit. Enkel att använda och inga konstigheter liksom. 

 

 

Jag tänker nog fortsätta blogga så länge det finns ämnen att blogga om, vilket det inte är brist på. Jag tänker fortsätta med mina mera intressanta och mindre intressanta inlägg. Jag uppskattar varenda en av er som kikar in regelbundet och er som bara ibland hamnar här! Hoppas ni fortsättningsvis vill läsa vad jag skriver, och om inte, see ya later.

Om det är något ämne NI vill att jag skall spinna på eller om ni har några frågor som jag kan svara på eller bara vill säga någonting - lämna en kommentar! Much appreciated.

 

Massor med kärlek till er och ta hand om varandra. 

KRAM

Sofia

sofia
Kommentarer (6)
Ack, vad tiden går! Jag hittade den här "dagboken" på min bemärkelsedag då jag hade fått en smart telefon av min brorson. Då var min höft inte så dålig som den är nu. Jag måste väl acceptera att jag inte är 84 längre! :-)
Gertrud3223.10.17 kl. 19:32
Ja men visst går tiden fort! Man är så ung som man känner sig kära Gertrud ;)
23.10.17 19:52
Hands down min favoritblogg. Älskar ärligheten, speciellt då när allt inte är så jättebra, absolut inte det att du har det dåligt, utan snarare det att du sätter ord på det sämre och visar att allt inte är sockervadd och enhörningar alla gånger. Heja du! Hoppas få njuta av många jubileum framöver!
Jennie23.10.17 kl. 21:37
Tack Jennie, jag blir så rörd och glad :D KRAM!
25.10.17 18:22
Förr läste jag massor med bloggar, dagligen. Sen tog livet och tröttheten över och jag orkade inte läsa om allas "perfekta" liv.. för 98% av de bloggar jag läste fick det att låta som om livet var en jävla dans på rosor.. vilket det inte är. Åtminstone inte alla dagar! Nå hur som helst.. hittade din blogg. Klickade in mig. Blev fast och det är fortfarande den enda bloggen jag orkar läsa :D
Marika24.10.17 kl. 08:08
Ooooo Marika tack! :D
25.10.17 18:22
More english posts please! And where is this months thank u note? X
Anonymous24.10.17 kl. 14:05
ON IT!
25.10.17 18:23
Vad härligt! Det är nu bara att fortsätta! Ärlighet är en viktig egenskap när man skriver en blogg.

www.nouw.com/ladolcemusica
La Dolce Musica24.10.17 kl. 18:11
Tack du :) Va fint sagt!
25.10.17 18:23
Tack för en blogg med många roliga och viktiga ämnen och inlägg som alltid är on Point! Så glad att jag hittade hit :)
Saga25.10.17 kl. 13:16
oj, tack så mycket! Va kul att läsa :D KRAM!
25.10.17 18:24

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com