varför gör inte inte folk som jag tänker - och andra funderingar

04.11.2017 kl. 14:50

Dagens soundtrack: Sam Smith - Lay Me Down

Tänker försöka börja varje inlägg med ett soundrack! Låten har oftast inget med inlägget att göra, utan är mera för att tipsa om fenomenal musik för er att lyssna på. På tal om det - gå in på YouTube o kolla James Cordens senaste Carpool Karaoke med Sam Smith! Vilken stämma alltså!


Vi människor må vara av samma ras, men nog är vi alla ändå wired/kopplade på olika vis. Vi behöver olika saker i livet för att må bra. Vi tänker olika, förväntar oss olika saker av andra, vi har olika intressen, olika mål och olika livssyner på vad som är viktigt för en.

Det som är mitt problem, och kanske någon annans, är att jag förväntar mig att andra skall på förhand veta vad jag förväntar mig, utan att jag säger det. Vet ni? I expect people to know what I expect without saying it. 

Exempelvis då jag fyller år så förväntar jag mig, varje år, en brakfest med ballonger, Jared Leto (kändisen byts ut efter säsong och intresse) och kaka i en stor lokal med alla jag känner som någon kär ordnar i smyg. Helt klart så ska de som känner mig bäst veta detta på förhand, utan att jag berättar det högt. Men det har visa sig att folk inte kan läsa mina tankar. Weird right? 

Samma gäller "behandla folk som man själv vill bli behandlad". Om jag till exempel är bortrest eller på fest på egen hand, så hör jag ändå av mig som vanligt, om inte mera, till min pojkvän för att han skall veta att jag tänker på honom. Så när han är på egen hand så förväntar jag mig samma sak - utan att jag säger det. Men han kan inte heller läsa tankar, och vi tänker inte på samma sätt.

Han tänker väl att han skall koncentrera sig på festen eller sällskapet han är med istället för på telefonen och att det räcker att han redan sagt innan han for hur mycket han tycker om mig. Men för mig blir det att jag blir irriterad på att han inte gör som jag. Men hur kan han - han är ju inte jag, och vi fungerar inte på samma vis. Inte vill jag heller egentligen att vi sku fungera på samma sätt. Tänk.. ett förhållande med två överanalyserande själar som kräver bekräftelse. Så utmattande det sku vara. Räcker nog med mig. Låter det bekant för någon annan?

Diskuterade detta fenomen med min kompis igår och visar sig att vi är lite "wired" på samma vis. Men jag har också andra kompisar som tänker helt olika. Intressant dedär. 

Det är ju förstås bra att vi människor fungerar på olika vis för annars skulle de bli rätt tråkigt. Vi människor kompletterar varandra med just våra egna unika egenskaper. Alla charmiga och mindre charmiga engenskaper. Överanaysering är nog min sämsta. Men kanske det är charmigt för någon annan - eller kan ses över.  

Ibland är det bara svårt att förstå att vi alla tänker olika. Män som kvinnor. Vuxen som barn. Fia som Fia. Men sen - visst är det härligt när man påriktigt blir överraskad utan några förväntningar? Som när kompisar dyker upp med cider och öl för att hjälpa en packa upp, överraskar en bakom dörren med kaka på ens födelsedag eller när han har laddat ner Dirty Dancing för att jag ville att han sku se den, men sa först att vi sku se på The Office som jag inte egentligen tycker om men jag ser på det ändå. The little stuff matters!

Det är ju äkta happiness! Man lever och lär. Men man är fortfarande som man är. Life is like a box of chocolates som de säger. 

does this even make sense? to anyone?

 


i call this piece: the evolution of overthinkers. 

 

 

 

sofia
Kommentarer (1)
Låter så bekant! Jag är en sån som blir SKITSUR om nån inte köper hem choklad från butiken efter jobbet fast jag inte sagt att jag är sugen! Eller om varför jag inte får hjälp när jag vill ha - måste jag begära?? Kan inte folk läsa mina tankar??! Jag kan bli riktigt sur.. Å sen när nån frågar vad det är - då ryter jag.. INGET! :'D *skäms*
Marika04.11.17 kl. 18:15
Ibland måst jag sväva upp och se ner på mitt beteende :D LOL de e skrattretande ibland.
05.11.17 18:53

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com