måndag är en sån dag

06.11.2017 kl. 18:16

Måndagar brukar ju oftast suga. Vet inte varför egentligen. Även om det är den första dagen på en nya vecka så är det inte kanske en första arbetsdag för alla. Skiftes- och helgarbetare kan ha lediga måndagar, studeranden kan ha självstudiedag (vi alla vet vad det betyder..) och man kan ju ha semester eller vara pensionär! Men ändå kan måndagar suga. Så varför är den oftast den sämsta dagen på veckan? 

Mina måndagar varierar från vecka till vecka. Oftast beroende på hur helgen sett ut. Har man haft en händelserik helg med fest eller jobb så är man ganska slut på måndag. Men har man tagit det lugnt så brukar måndagarna vara ganska sköna! Måndag kan vara en ny start. Dieter inleds ju alltid på måndagar. Jag börjar alltid mitt nya liv på en måndag. Oftast varje måndag.

Idag har min måndag varit helt okej. Inte dålig - inte bäst - men helt okej. Den får godkänt! Varför?

 

  • Min helg var lugn så har ingen sömnbrist idag. Men huvudvärk! Vart den kommer ifrån är ett mysterium. Kanske jag stirrat för mycket ner på telefon? Ålderkrämpor? Har all stress om framtiden släppt? Who knows. Det är störande.

 

  • Jag laga en fantastiskt god vegepasta med svamp o grejer. Ibland är matlagning så enkelt och kiva. Btw, efter jag kom hem från Menorca skulle jag av någon orsak börja äta kyckling igen. Jag åt kanske par gånger och insåg att jag inte vill. Så back to basics.

 

  • I fredags var jag på arbetsintervju och fick jobbet. Jag har ett jobb som jag kommer vara behörig till! Orsaken varför jag börja studera var att få behörighet till barnträdgårdslärare så jag kan börja jobba på riktigt - så det var ju ganska så lämpligt liksom! YAY.

 

  • Jag var hela dagen på varhaiskasvatuksen hyvinvointipäivä. Varje föreläsning var intressant - trots att dagen gick på finska (kanske uppkomsten av min huvudvärk). Ibland fick jag skuffa till Junni o fråga WTF. Snällt översatt hon åt mig. Kärlek eller åldersrespekt? 

 

  • Fixade nytt skattekort och trodde min skatteprocent skulle höjas huiskeligt mycket men den höjdes bara två enheter istället för tjugo! Winning!

 

  • Ikväll får jag chilla och i morgon har jag sovmorgon! 

 

 

Nu ska jag tvätta ut kokosoljan från mitt hår.

Kom ihåg att ta hand om er!

 

KRAM

 

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com